Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW 03/11/08 - wyniki i raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1. Match

The Hardy Boyz pokonali MVP & The Brian Kendricka (w/Ezekiel Jackson)

2. Match

8-Man Over The Top Rope Battle Royal - #1-Contender's Match for the Intercontinental Championship

Manu vs. JTG vs. Shad vs. Cody Rhodes vs. Ted DiBiase Jr. vs. Snitsky vs. Jamie Noble vs. William Regal

Ted DiBiase Jr, Cody Rhodes & Manu wyeliminowali Snitskiego

Ted DiBiase Jr. wyeliminowal Manu & Cody Rhodesa

William Regal wyrzucilt Jamiego Noble

Ted DiBiase Jr. wyeliminowal JTG

Ted DiBiase Jr. wyeliminowal Shada

William Regal wyeliminowal Ted aDiBiase Jr.

-> Wygral: William Regal

3. Match

Vladimir Kozlov pokonal Bret "The Hitman" Haasa

4. Match

D-Generation X pokonali The Miza & Johna Morrisona

5. Match

Beth Phoenix, Victoria, Maryse, Natalya, Victoria, Jillian Hall, Katie Lea & Lena Yada pokonaly Kelly Kelly, Mickie James, Michelle McCool, Candice Michelle, Mae Young, Brie Bella, Eve Torres & Tiffany

6. Match

CM Punk pokonal Randy Orton przez DQ

7. Match

The Undertaker pokonal JBLa

8. Match

Kane & Mark Henry (w/Tony Atlas) pokonali Reya Mysterio & Kofi Kingstona

9. Match

WWE World Heavyweight Championship

Steel Cage Match

Chris Jericho pokonal Batiste

Nowy WWE World Heavyweight Champion: Chris Jericho

PS. wstalilem w odpowiedniej kolejnosci. tomo

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• badziewiarz

1

• xazax5

1

• Midey

1

• Aquiva.

1

Top użytkownicy w tym temacie

Wszystko fajnie ale wyniki powinny być w innej kolejności, efekt byłby lepszy :P

The Hardys pokonali MVP i TBK

Eee 0-12 for MVP? :(

Niezła walka, fajnie ze Hardys znów razem ale wolałem jak wychodzili przy starej muzyce.

William Regal wygrał Battle Royal

Hmm podobnie wygrał jak zostawał GM, moze teraz przerwie passe Marelli (walka dawała możliwość walki o IC)

Szkoda ze tak mało osób, mogli resztę rosteru Rawa dac ;) Dobry motyw Ted'a jak wyrzucał swoich kumpli :D

Vladimir Kozlov pokonał Charlie “The Hit Man” Haas

Gdyby to nie był Kozlov to bym sie nawet zastanawiał czy to nie jest the real Hit Man ;) Nie mniej jednak dobra gatka Hassa "On Cyber Sunday Vladimir Kozlov screwed Vladimir Kozlov" :thumb: Szkoda tylko ze tak krótka walka.

D-Generation X pokonali The Miza i Johna Morrisona

Bardzo fajny speech DX przed walką, tego mi własnie brakowało :D Jak HBK wrzucał na nos HHH a ten gadał o łysieniu HBK to nie mogłem wyrobić ze śmiechu =))

Walka mimo wiadomego wyniku nie była zła, Morrison wykonał SCM na HHH, Miz z kolei chciał wykonać finishera HHH. Szkoda tylko że znowu to king of kings pinował :|

16 Diva Tag Team Match:

Mae Young, born March 12, 1923!! Powiem tyle, oni sa poj***ni zeby dawac 85 letnia babcie na ring :x Przecież najmniejszym dotknięciem mogli ja zabic, baa nawet o mało co sie sama nie zabiła gdy straciła równowagę... Tak nie wolno :x

CM Punk pokonał Randy’go Ortona

Niezle niezle, Orton wraca walczy z osoba ktorej właściwie odebrał pas i przegrywa. Dyskwalifikacja dyskwalifikacją ale ciekawe czemu akurat Ted atakuje CM'a w czasie walki? Orton kopie młodego i wysyła go do szpitala na noszach. Czyżby Ted znowu brał jakies niedozwolone środki ze go musieli zdjąć z anteny? Czy możne wroci z tydzien lub 2? Ciekawe :)

Undertaker pokonał JBL’a

Czym większe Taker ma problemy z kolanami tym częściej go oglądamy. najlepsza z tego starcia była mina JBL'a gdy sie dowiedział że walczy z Grabarzem :D

Kane i Mark Henry pokonali Rey'a Mysterio I Kofiego Kingstona

Kofi za Evana i lecimy dalej to samo. Wynik i sama walka nieważna, wazne jest to ze The Great Khali przechodzi face-turn =))

Chris Jericho pokonał Batiste

Danie główne 800 odcinka Raw'a jakos nie spedzał mi snu z powiek. Jakoś nigdy nie przepadałem za Steel Cage matchami :P Uważałem ze bez sensu jest to ze jak jeden lezy lub przechodzi nad ogrodzeniem to drugi moze spokojnie prosic o otworzenie drzwi :P W każdym razie wracając do walki to byłem prawie pewien ze Batista wygra dlatego troche przysypiałem i oglądałem bez emocji. Obudziłem sie dopiero jak Chris mało co nie wypadł z klatki :) jak to komicznie wyglądało... wisi, wisi,wisi spada!! a nie dobra utrzymał się i nie wygrał =)) Dzięki temu lepiej zaczęło mi sie oglądac walke. Już widziałem jak koksista z górnej liny robi BatistaBomb ale nieee alee nieee. Zamiast tego Y2J wali animala jakimś stalowym kawałkiem i przechodzi wygrywając walke :) Przyznam ze jak Y2J wisiał tylko za włosy to i tak myślałem ze Koksista jakos cudem go wyciągnie i wygra:p a tu prosze, takie ładne zakończenie :D

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego RAWa, mogło co prawda byc toche lepiej ale i tak nie ma co narzekać

:t_up: Plusy

+ Wynik WHC (mina Batisty po przegranej... bezcenna :D )

+ Khali face !? (może nie przez sam fakt ale ogólnie bk i ciekawe jak go poprowadzą :D )

+ Adamle odchodzi (chociaż jego wypowiedz była wzruszająca ;))

+ Regal wins Battle Royal

+ DX speech

+ Segmenty backstage ! (min JBL, Orton i ekipa)

+ Orton is back

:t_down: Minusy

- Cena vs Y2J for thw WHC at SS

- MVP 0:12 :/

- Mae Young in 16 Diva Tag Team Match

- kilka beznadziejnych przypomnień ze starych RAWow

- Tańcząca ekipa Kung Fu Nakiego (sam patent był dobry ale kiepsko to wyszło, jeszcze ten Michael "szczur" Cole... puki siedzi za biurkiem to jeszcze go zniosę ale jak juz mam go oglądać całego i to na ringu to wysiadam..."

endabliuovr6.gif

• Reputacja:   1

1. Powrót Hardych stały zestaw akcji itp. Oczywiście MVP dalej podkręca licznik oby tak dalej ! :8

2. 8-Man Over The Top Rope Battle Royal jak to Battle Royal powypadali i wszystko było by pięknie ładnie gdyby nie zwycięsca Regal?... już bardziej myślałem, że to DiBase wygra. No cóż KoTR 2008 znowu w akcji, ale Santino i tak nie pokona bo go strzeże Beth...

3. Totalna porażka... Kozlov i nagle co słyszę Bret tutaj?! nie możliwe... zapomniałem, że to RAW... Hass. Nie mam nic jak był Hogan itp. może być nawet Flair i będzie mi to zwisać, ale Bret ... ehhh do bani!

4. Powrót DX przyjemny - nie było wweshop.com także dało się przeżyć. Gadka o nosie trafiona jak nie wiem. No i pokaz Miz'a z 2006 roku też fajny. Co do walki nie było tak jak myślałem. M&M trzymali poziom (tzn. nie byli tylko workami).

5. Divy olałem, widziałem na końcu Young się pojawiła... dobrze, że nie oglądałem całego bo zbierało by się pewnie na wymioty.

6. Punk vs. Orton - glupi ten powrót Ortona liczyłem na coś innego, ale niech będzie. Interwencja byłych tag mistrzów i Ted dostał buta na głowę hehehe nieźle tam się zaczyna dziać. Ciekawe co wkońcu z tego wyniknie.

7. Taker vs. JBL - nuda, obydwaj bez formy... zieFFF

8. Kane & Mark haha, ale tag team vs. Rey & Kofi klozet tutaj w sumie nie za długo, nic specjalnego itp., ale po walce Khali pomaga Reyowi cały czas myślałem, że to będzie zmyłka i pchełka zbierze czopa, a tu proszę nic... :shock:

WWE World Heavyweight Championship

Steel Cage Match

Tak! wszystko po mojej mysli Jericho odzyskał pas! tylko oto mi chodziło. Jest dobrze nie wiem po co klocek dostawał pas na chwilę chyba też już się bierze, za podbijanie licznika ehhh.... ale co tam Y2J znowu mistrzem, a klocek do mid cardu spadaj!

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

No i lecimy z 800 Mandej Najt Roł, Hardyz i MVP z Kendrikiem, wow walka która mi się podobała, nie było Hedlaków tylko pogratulować, może nie dla MVP, który będzie miał dłuższy streak niż undertaker, przejdźmy do walki tak jak mówiłem trzymała poziom fajne zakończenie.

BTW. Jeff miał makijaż całkiem ciekawy :thinking:

Battle Royal , no battle royal zazwyczaj są ciekawe, tylko, że tutaj oni nie mieli o co walczyć, no ślicznie Ted wyeliminował manu i

codiego, już tak patrze, że Shad musi wygrać bo nikogo już nie ma, a jednak DiBiase eliminuje Shada ale przecież regal nie był wyeliminowany i wygrał i Suprajs Suprajs.

Vlad i Charlie Haas, za bardzo troszkę nic się nie zdarzyło nawet nie wiem po co ta walka się odbyła :(

DX i MnM, no pośmialiśmy się i przyszedł czas na pojedynek, walka dawała rade, aha jeszcze bejsbolówka nie pasuje dla HHH, no i walczymy, początek walki ucięty, następnie szybki flying elbow drop i przerwany SuperKick (właściwie to przygotowywanie się do Superkicka)

jakieś zamieszenie i Morrison zachowuje sie jak HBK i próbuje wykonać Sweet Chin Music nawet je wykonał,a Miz Pedigree ale temu już się nie udało, i na końcu obili mordę dla Miza.

Punk i Orton, jak to ma być prawdziwy początek najprawdziwszego feudu to było bardzo słabo, liczyłem na jakieś ładne RKO, ale nic szkoda.

BTW. Co ty Orton sobie z rękoma zrobiłeś ?

JBL i Undertaker, 3 walka jako żart (z divami to 4), to trochę za dużo, no dobra może to nie był śmieszny żart ale taki smutny to już był, nic w tej walce się nie wydarzyło powinna być to walka Wlad i Taker (by nam chociaż oszczędzili dwóch walk, w których sie nic nie działo).

Kane z Henrym i Mysterio z Kingstonem, słaby poziom, Mysterio i Kingston starali się jak tylko mogli, a taki Mark Henry pokazał jaki to on jest strong i po walce, anie jeszcze Khali przyszedł (w tym momencie pomyślałem, że koniec świata) ale sczopował tylko Kane i Marka.

Main Evencik, wynik poznałem wcześniej przez własną głupotę, ale trudno oglądamy oglądam oglądam i coś przerwało cała końcówka walki poszła się, nawet nie mam jak opisać, ale wiem kto wygrał i zadaje sobie pytanie w ogóle po co Batista zdobywał ten pas ?

Czas na raport z jubileuszowego RAW, specjalnej edycji tego show upamiętniającej 800 odcinków. Czas na Monday Night RAW!Dziś nadawane z Tampa na Florydzie. A emocji sporo, bo dojdzie do wyczekiwanego pojedynku na linii Miz & Morisson - Dx. Odbędzie się też walka o pas WHC. Champion, Batista podejmie byłego mistrza - Chrisa Jericho w Steel Cage Match'u.

Uderza theme "Voices" i na ring wychodzi Randy Orton, który ma coś do zakomunikowania. Przypomniał, co mówił tydzień temu, że jeśli Stephanie i Shane nie zwolnią Adamle'a to z WWE odejdzie Randy Orton. Podtrzymał swoją decyzję i powiedział, że nie blefuje, po czym usiadł na krześle przed stołem komentatorskim.

95161160py6.jpg

Na ring w tym czasie wychodzą Hardys, czyli bracia Jeff i Matt. Został przypomniany pamiętny skok Jeff'a, w dokładnie 764 odcinku, z wieży oświetleniowej na Randy'ego kiedy to jeszcze ten był mistrzem a Hardy pretendentem do pasa. Czas poznać rywali dla braci. A są nimi posiadacz niezłego już loses streak'u M.V.P i The Brian Kendrick. Zaczyna Jeff i Montel. Ten drugi od razu przechodzi do headlock'u, robi też powerslam, po czym przechodzi do pinu, ale Jeff nie daje się odliczyć. Sam za to robi leg drop i odlicza, ale również nieskutecznie. Jeff robi zmianę z bratem i wykonują serię akcji dwójkowych, po czym ECW Champ odlicza MVP, ale nie do 3. Wchodzi Kendrick i zaczyna atakować Jeffa, robi nawet pin, ale nie kończy on walki. Kontynuuje więc serię kicków i znów odlicza, ale tym razem też się nie udaje. Zmiana w obu teamach i inicjatywa dla Matt'a który wykonuje buldog'a na Montel'u i przy okazji clothesline na Kendrick'u. Na koniec elbow i znów liczenie, ale tym razem przeszkadza mu Brian. Matt Hardy szykuje się do Twist of Fate, ale MVP się wymyka i daje szansę na wykazanie partnerowi z teamu. Ale sędzia odpycha Kendrick'a i mówi, że nie widział zmiany! Brian nie może się z tym pogodzić i wyraźnie daje do zrozumienia sędziemu co o nim myśli, a tymczasem Matt kładzie na matę Montel'a buldogiem, a Jeff wykonuje Swanton Bomb! 1..2..3. Matt odlicza MVP i to Hardys wygrywają ten pojedynek, a MVP przegrywa kolejną, bodajże 11, czy 12 walkę z rzędu.

69765119fk9.jpg

Kolejno video przypomniało nam RAW #1 z pamiętnymi próbami dostania się na halę przez Bobby'ego Heanton'a i odcinek 17, w którym The Kid pokonał Scott'a Hall'a znanego wówczas pod pseudonimem Razor Ramon.

Tymczasem na ring wyszła już ósemka pretendentów do pasa IC, która ma się zmierzyć w Battle Royal'u o prawo do walki o pas IC na następnym RAW. W ósemce znaleźli się cały team Pricelss w składzie Rhoades, DiBiase i Manu, Shad i JTG z Cryme Time, Regal, Noble, i Snitsky. Do komentatorów natomiast dołączył posiadacz pasa - Santino Marella. Walka się zaczęła. Noble walczył z Regal'em, Dibiase z JTG, a cała reszta rzuciła się na Shad'a. Cody, który o mało sam nie wypadł z ringu był bliski wyrzucenia Jamie'go Noble'a, ale ten nie dał się wyeliminować. Nagle po ataku Gene'a Snitsky'ego o mało co nie wypadł poza ring i poza walkę o pas JTG, ale sobie poradził a Manu i Rhoades pozbyli się Snitsky'ego. I nagle niespodzianka - Ted Dibiase wyrzuca naraz Rhoades'a i Manu. Nie spodziewałem się tego, muszę przyznać. Tymczasem Noble opuszcza ring i wciąga za sobą Regal'a i zaczyna go okładać.W ringu Dibiase dzielnie radzi sobie z Crime Time: wykonuje neckbreaker na Shad'zie, a JTG'a wyrzuca poza ring! Następnie Shad próbuje go zaatakować, ale nie trafia z big butt'em i Million Dollar Man wyrzuca go poza ring dropkickie'm. Do kwadratowego pierścienia wraca jednak Regal, który nie został przepisowo wyeliminowany i posyła ponad 3 liną Dibiase'go! I to on jest pretendentem do pasa na przyszłym RAW, które odbędzie się w Anglii (konkretnie Manchester'ze), czyli w rodzimych stronach Regal'a. Gadki Santino w trakcie i po walce rozwalały :D

32418848fv8.jpg

73267841oh0.jpg

Na backstage'u pojawiła się czarna limuzyna, z której wysiadło rodzeństwo MacMahonów. Na ring wyszedł tymczasem Orton. Wyraził zadowolenie, że MacMahon'owie wreszcie się pojawili i po raz kolejny przypomniał o jego konflikcie z Adamle'm oraz dodał, że ktoś opuści WWE i zadał pytanie - kto to będzie? Wtedy na ring wyszedł Shane'O. Orton wspomniał, że gdyby był obecny Vince MacMahon to już dawno załatwiłby tę sprawę. Shane odparł, że jego ojca nie ma, jest za to on i Orton musi to szanować. I wtedy pojawił się Mike Adamle. Powiedział, że nie udało mu się być Menagerem, który jest neutralny i nie staje po żadnej ze stron, bo dał się sprowokować i uderzył Ortona. Mając to na uwadze rezygnuje ze statusu General Menager'a. Podziękował tylko Shane'O i Steph za szansę jaką dostał. Na odchodne Orton rzucił mu tylko, że jeszcze powinien go przeprosić, ale przeprosiny nie miały już miejsca. Shane miał za to inne rewelacje. Widział Ortona w wsyokiej w formie już na Cyber Sunday i dowiedział się u jego lekarzy, że ten jest już gotowy do walki od kilku tygodni, ale nikomu o tym nie powiedział i dlatego zmierzy się dziś z CM Punkiem!

13018246mo0.jpg

Czas na kolejną walkę. Po raz pierwszy będący na RAW Vladimir Kozlov vs ... Bret Hitman...Haas :D, czyli Charlie Haas w przebraniu po raz kolejny. Rusek niemal nie dopuścił rywala do ciosu i po krótkim czasie, po soczystej "dyńce" w klatkę piersiową skończył walkę.

54598247ij8.jpg

Na backstage'u Batista w krótkiej rozmowie z Todd'em Grisham'em zapowiedział, że dziś wieczorem Jericho nie będzie miał żadnych wymówek i wróci do domu pokonany, a on - Batista wróci jako champion.

94896667ez8.jpg

Czas na mocno nagłośnioną przed galą walkę Dx vs M&M. Jako pierwsi na ring wyszli w swoim stylu HBK i HHH. Hunter zapytał wszystkich fanów: "Are you ready?!". Fani oczywiście zaczęli skandować i cieszyć się, ale Michaels powiedział, że nie jest gotowy. Powiedział, że oglądał ECW tydzień temu i widział jak ich dzisiejsi rywale ich parodiują. Skrót tego został wyświetlony. Następnie HBK pytał kolegę z team'u czy wiedział, że ma taki wielki nos. Paul bronił się, że to tylko w obiektywie kamery tak wygląda. A sam zgrabnie nawiązał do łysienia Shawn'a. Temu się to nie spodobało, ubrał kapelusz i kazał Hunterowi już o tym nie mówić, nigdy. Następnie pokazali fotki Miz'a i Morissona ze szkoły średniej. Oczywiści panowie z Dx brutalnie je wyśmiali, a przy okazji puszczone zostało video jak Miz napala się na Big Dick Johnson'a na No Mercy z przed 2 lat :D Na koniec padło tradycyjne "Suck it!" i na ring wyszli Miz z Morisson'em. Mamy reklamy, a po nich widzimy, że w ringu już toczy się walka. Morisson próbuje pinu, ale Hunter się wykopuje. John zakłada headlock, ale rywal odpowiada clotheslin'em i mamy zmiany w obu team'ach. Przewagę ma HBK, który wykonuje atomic drop oraz powerslam, a także flying elbow. Na koniec szykuje się do Sweet Chin Music, ale Morisson odwraca jego uwagę i Miz może wykonać clothesline, a następnie serię punchy. Czas na stały element każdej walki duetu M&M, czyli katapultę połączoną z elbow dropem. Po niej Morisson odlicza, ale tylko do 2. Zakłada submisson, HBK odpowiada tylko chopsem, więc rywal rzuca go w narożnik i powala clothesline'm i robi kolejny, nieskuteczny pin. MIz z partnerem atakują kolejno Michaels'a, aż wreszcie ten zmienia się z Hunter'em i ten bierze sprawy w swoje ręce. Najpierw wykonuje atomic drop na Morisson'ie, a następnie Spinebuster na jego partnerze z team'u. Ale nagle Morisson powala The Game'a, po czym wstaje z maty niczym Shawn Michaels i wykonuje Sweet Chin Music! Daje szansę Miz'owi, który próbuje Pedigree, ale to już koniec przewagi M&M. Hunter szybko się wyrywa i unika ciosu Morisson'a, który przy drobnej pomocy Michaels'a ląduje za ringiem. Wspomniany Michaels robi za to na Miz'ie Sweet Chin Music, a Triple H Pedigree. Sędzia odlicza : 1..2..3 - koniec walki!

61596547ng1.jpg

50217044ds2.jpg

10ek3.jpg

Następnie mamy rewelacyjną scenkę, w której JBL ogląda z Shane'm to co dzieje się w ringu. Mówi, że widocznie to co zrobił Michaels'owi tydzień temu nie wystarczyło. Następnie zwrócił się do Vice Presidenta WWE. Powiedział, że RAW potrzebuje mocnego przywódcy i to on, JBL, powinien nim być. Shane powiedział, ze to rozpatrzy, ale na razie ma dziś dla niego inne zadanie - walkę w ringu i to bardzo ważną. JBL ucieszył się, bo sądził, ze dołączy do Jericho i Batisty i ich walki w klatce i zostanie WH Championem i GM'em jednocześnie. Młody MacMahon jednak powiedział, że nie do końca tak to wygląda. Walka, o której mówił to pojedynek z The Undertaker'em!

Miny jakie JBL robił w trakcie tej rozmówki mnie rozwaliły. Popis gry aktorskiej :D

11pg8.jpg

Czas na 16 divas tag team match. Gdy wszystkie panie wyszły już na ring, sędzia je policzył i okazało się, że w drużynie "tych dobrych" brakuje jednej zawodniczki. I wtedy pojawiła się Mae Young. Babcia ledwo trzymała się na nogach, a oni jej jeszcze kazali walczyć. No, ale nic. W ringu walka się zaczęła. Kelly wykonała na Beth tak zwane "K2" i zrobiła zmianę z Mae, która w tym czasie wyszła na ring. Zaczęła kolejno uderzać wszystkie zawodniczki drużyny przeciwnej, a te padały jak muchy. Gdy wyszły 4 na raz, babci pomogły jej partnerki z teamu. Wtedy Mae wyrzuciła za ring (chociaż wyrzuciła to zdecydowanie za dużo powiedziane), ale wtedy Beth zrobiła na pani Young roll-up i skończyła walkę.

12ji7.jpg

Czas na pierwszą walkę Orton'a po kontuzji. Dobrze zaczął Punk, ale Orton szybko odpowiedział clothesline'm i serią kicków i knee drop'em. Po wszystkim wykonał jeszcze pin, ale nie skończył walki. Założył headlock i gdy rywal wreszcie się wydostał Randy dostał serię kicków po raz kolejny, a na koniec jeszcze high knee. Szykował się również do bulldog'a, ale Orton powalił go na matę i przygotowywał się do RKO. Już wydawało się, że za chwilę skończy walkę, ale wtedy pojawił się Ted Dibiase i zaczął atakować Punk'a. Sędzia niestety przerwał walkę, a wściekły Legend Killer z pianą na ustach wykonał na Dibiase'm Head Kick. Kibice domagali się RKO, ale jeszcze trochę minie zanim Randy wykona swój finisher na kimkolwiek.

13hf6.jpg

Dibiase opuścił ring na noszach i w kołnierzu ochronnym, a tymczasem na back'u Manu i Rhoades zapytali Randy'ego dlaczego to zrobił. Ten odparł, że rozumie, że oni również nie nawidzą Punka i chcą się na nim zemścić, ale przez nich nie wygrał swojej pierwszej walki po powrocie i wyraził nadzieję, że ta sytuacja ich czegoś nauczy. Następnie na backstage'u Mike Adamle z żalem zwracał się do Stephanie, bo to również przez nią nie jest już General Menager'em, gdyż podważała wszystkie jego decyzje. Ta odparła, ze dbała tylko o dobro RAW i to co mówi Mike nie jest prawdą. Pojawił się również Shan, który powiedział siostrze, ze jeszcze dziś ogłosi coś ważnego w sprawie Survivor Series.

Czas na walkę JBL vs The Undertaker. Deadman wykonał najpierw na rywalu hedlock, później shoulderblock i zaczął ataki w narożniku, które zakończył old-school'em. JBL próbował odpowiadać clothesline'm i punch'ami, ale Taker szybko odzyskał inicjatywę i powalił rywala bigbutt'em oraz wykonał leg drop. Spróbował pinu, ale nie udało się odliczyć rywala, więc wykonał jeszcze niezły chokeslam. A na koniec wiadomo, tombstone, ale Layfield się wyślizgnął i to on spróbował wykonać Clothesline from hell, ale tylko zderzył się z rywalem, przez co wypadł za ring. Sędzia zaczął odliczać, ale JBL'owi nie spieszyła się z powrotem. Zamiast na ring, udał się do szatni, dzięki czemu The Undertaker wygrał przez count-out. Wtedy jednak pojawił się Shawn Michaels, który wepchnął JBL'a z powrotem na ring i tym razem DeadMan wykonał swój finisher.

14xz6.jpg

Na backstage'u Jerichos potkał się z Shane'm o Mac'iem i zapytał co ten chciał powiedzieć o Survivor Series. Ten odparł, że zwycięzca dzisiejszej walki o pas WHC zmierzy się na SS z John'em Ceną. Chris powiedział, że mu to pasuje, bo dziś pokona Batistę, a już niedługo pokona również Cenę. Shane życzył mu powodzenia.

Myślałem, że po divas tag team match;u już nic bardziej żenującego mnie dziś nie spotka na RAW, a jednak... W ringu pojawił się Kung Fu Naki, który zaczął tańczyć. Chwilę potem pojawili się na ringu również Hornswoggle, Boogeyman, Goldust, Slaughter, Duggan oraz Jesse z Festusem. Pojawił się też Simmons, który wtrącił swoje "Damn!". Na ring wyszedł też Cole i tańczył najpierw z Lilian, potem z...Goldustem. Na szczęście szybko się skończyło.

15hq7.jpg

Czas na kolejną walkę. A jest nią stracie tag teamów - Kane i Henry vs Rey i Kofi Kingston, który zastąpił kontuzjowanego Bourne'a. Mocno zaczął team heel'ów, znęcając się nad Mysterio. Rey'owi udało się dopiero wykonać zmianę gdy Henry nie trafił z elbow drop'em. Kofi nieźle sobie radził, ale Mark Henry złapał go po nie udanej próbie cross body. Rey ruszył z odsieczą, ale natrafił na clothesline w wykonaniu Kane'a. A wtedy World Strongest Slam wykonał jego partner z teamu i to on odliczył Jamajczyka i skończył walkę. Ale Glen'owi było mało. Wyrzucił Mysterio za ring i wtedy pojawił się Khali! Uderzył w głowę Kane'a, a następnie powalił na liny Henry'ego, dzięki czemu Mysterio wykonał 6-1-9.

16ml8.jpg

Kolejno video zapowiadające come back Ceny. IMO świetne, bo pokazywało ten moment w karierze tego zawodnika, w którym naprawdę go lubiłem. Czyli styl rapera, battle rapy, było naprawdę ok zanim stał się tym cholernym Marine xD I jeszcze krótka wizyta w biurze GM, gdzie Steph i Shane rozmawiali na kanapie. Stephanie prosiła, żeby Shane już jej tak nie zaskakiwał i na przyszłość takie decyzje podejmował razem z nią. Na koniec razem uznali, że tatuś Vince byłby z nich dumny.

No i czas na Main Event. Wielki re-match za Cyber Sunday. Batista odpychał rywala, aż w końcu ten sprzedał mu cheap shoota. Batista rzucił rywalem w narożnik. Zaczął go tam maltretować i znów rzucił na drugi narożnik, ale Jericho skorzystał z tego i starał się uciec z klatki, ale nie udało mu się to mimo, że był naprawdę blisko. Batista zrobił za to na nim running powerslam, a potem jeszcze clothesline, po czym wykonał pin, ale nie udało się odliczyć rywala. Batista zaczął więc rzucać przeciwnikiem po całej klatce. Po reklamach widzimy jak Y2J zakłada skutecznie na rywalu Walls of Jericho. Gdy Batiście udaje się wreszcie wydostać odpycha Chris'a, ale w taki sposób, że ten ląduje przy otwartych drzwiach do klatki i już prawie się wydostał gdy Batista złapał go za nogę. Chris uderzył wtedy rywala z całej siły drzwiami klatki. Walka zbliża się ku końcowi. Batista wykonuje Spinebuster, ale to Y2J atakuje. Czeka, aż rywal wstanie i próbuje wykonać codebreaker, ale ląduje na ścianie klatki. Batista za to szykuje się do Spear'a, ale nie trafia i to on ląduje na klatce. Jericho stara się to wykorzystać i wspina się po klatce, ale Batista wciąga go z powrotem przez otwarte przez sędziego drzwi i wykonuje na byłym mistrzu Spinebuster i szykuje się do Batista bomb, ale...Chris wyrywa się i znów ucieka z klatki. Rywal wciąż go trzyma i po walce na top rope obydwoje lądują na macie. Jericho znów pnie się do góry i odrywa element klatki, którym uderza Batistę. Ten jednak wciąż dzielnie się trzyma i gdy Y2J jest już o krok od opuszczania miejsca walki łapie go za włosy i szyję i wciąga z powrotem. Tym razem jednak Chris Jericho się nie daje. Uderza w klatkę, Batista spada na ring, a on ląduje poza miejscem walki i wygrywa. WYGRYWA I ZOSTAJE PONOWNIE WH CHAMPIONEM! I tym pięknym akcentem kończymy jubileuszowy Monday Night RAW.

17yy4.jpg

18ps9.jpg

19ab6.jpg