Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Sytuacja z najważniejszymi pasami po Drafcie 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

wwe_draft_article.jpg

Tak sobie pomyślałem patrząc na to, że ostatnimi czasy bardzo narzekamy na obecnego WWE Championa Pana Potrójne H oraz jeszcze świeżego World Heavyweight Championa - Batiste, że warto podsumować co działo się od czasu draftu z najważniejszymi pasami WWE. Na początku chciałbym opisać pokrótce każdego championa.

Zacznijmy od najważniejszego brandu, czyli RAW.

new_raw_logo_top.jpg

Po Drafcie w czerwonym brandzie nie znalazł się żaden z najważniejszych pasów, wiadomo było że tak długo nie zostanie..Na następnej tygodniówce RAW, obecny World Heavyweight Champion - Edge wygłosił bardzo dobry speech, czym spowodował u fanów i 619 lekkie niezadowolenie, jednak został zaatakowany przez Batiste, co spowodowało nagły przypływ niepohamowanej radości, głównie u dzieciaków..Tę sytuację wykorzystał obecny Mister Money in The Bank - CM Punk i zaopatrzony już w sędziego pokonał Edge, który niezbyt stawiał opory po wcześniejszym wyeliminowaniu przez The Animala..Mamy nowego mistrza..

cm_punk.jpg

CM Punk - był pierwszym nowym mistrzem po Drafcie 2008, wygrał w dość dziwnych okolicznościach, ale o tym napisałem powyżej, od dłuższego czasu był dość solidnie pushowany i w końcu dostał swoją szansę, jeszcze tej samej nocy gdy zdobył pas, obronił go w walce z JBL..Pas trzymał trochę ponad 2 miesiące..W tym czasie bronił go w kolejnych walkach z JBL oraz z Batistą, kiedy to udało mu się zatrzymać tytuł po dyskwalifikacji, po ataku Kane'a.Według mnie okres jego "panowania" nie był złym okresem, ale brakowało mi spektakularnych wygranych z lepszymi rywalami niż Klocista czy JBL zwany też cyckiem..Stracił go w równie dziwny sposób co zdobył, podczas Unforgiven został zaatakowany przez Ortona, Rhodesa, DiBiase i Manu i przez to nie mógł wystąpić w main evencie tego PPV.W jego miejsce wszedł Chris Jericho, który wcześniej został solidnie poobijany, szczęśliwie wygrywa walkę i zostaje nowym World Heavyweight Championem..

180full-chris-jericho.jpg

Chris Jericho - pas zdobył na Unforgiven, choć przed galą nie był nawet w gronie pretendentów, w ostatniej chwili dołączył do walki i udało mu się wygrać.Według mnie jako chemp prezentował się bardzo dobrze, świetny przy micku i jego walki nie schodziły poniżej pewnego poziomu, a zdecydowanie można z nich wyróżnić tą z No Mercy, gdzie po świetnym Ladder Matchu pokonał Shawna Michaelsa, tracąc przy tym zęba..Wcześniej obronił pas w walce z CM Punkiem na jednym z RAW..Jego title run trwał tylko niecałe dwa miesiące, co według mnie jest dużym błędem ze strony WWE, bo jak wspomniałem sprawował się conajmniej dobrze i był wiarygodnym mistrzem..Na Cyber Sunday traci pas w walce z Batistą i tu zaczyna się okres panowania nowego mistrza..

WWE_Smackdown_Batista_818233.jpg

Batista - nowym mistrzem został na Cyber Sunday i jest to według mnie niestety wielki błąd..Wiadomo że w WWE prawie wszystko kierowane jest do dzieci czyli można powiedzieć do tych, których przynoszą największe profity..Jednak Dave jest w nie najlepszej formie i myślę, że Y2J byłby po stokroć lepszym mistrzem niż Batista..Powątpiewam w to że Batek straci pas szybko..Jedynym moim pocieszeniem jest to że niedługo wraca Randy i być może będzie wplątany w feud z Klockiem..Alternatywą jest jeszcze Jasiek..ale wybór pomiędzy nim a Batistą to żaden wybór..Narazie jestem niechętny nowemu mistrzowi...

Czas na tak zwaną drugą ligę..Smackdown!

31lQ03c1yuL._SL160_.jpg

Tutaj za bardzo nie ma co pisywać jeśli chodzi o nowych champów, bo jest ciągle jest jeden i ten sam..czyli ostatnio będący w ogniu niesłabnącej krytyki Triple H..

AAAAAgYjgX4AAAAAAQdm3w.jpg

Triple H - pas zdobył jeszcze przed Draftem, a mianowicie na Backlash, gdy jeszcze występował na RAW, bronił go przeciwko Ortonowi i Cenie, aż w końcu przyszło wielkie zdziwienie, gdyż The Game został przedraftowany do niżej notowanego brandu, a razem z nim przeszedł tam najważniejszy pas WWE...tzn..najbardziej prestiżowy dla Vince'a...Najpierw na Great American Bash obronił go w starciu z Edge, następnie na SummeSlam był w stanie pokonać wielkiego Great Khalego :roll: ...Na Unforgiven w Scramble Matchu mając niezbyt uznanych przeciwników nie licząc Jeffa znów wyszedł zwycięsko..Zaczął się jego program z Jeffem i Kozlovem..Od tego czasu jednak przestałem spoglądać na potrójne H łaskawym okiem..King of Kings zaczął przypominać niezwyciężonego Jaśka i wygrywał z kim chciał i jak chciał..Do historii przejdą już jego dwie wygrane z Hardym, gdy ten starając się i robiąc za dwóch zostaje zeszmacony jakimś dupnym pseudo roll-upem...podobnie było na następnym PPV..Hunter ostatnimi czasy znacznie przesadza ze swoim pushem, ale wiadomo wszystko for money...Ta sytuacja w moich oczach znacznie obniża ocenę jego title runu, który zapewne potrwa jeszcze dobry kawałek czasu...

Chciałbym teraz to wszystko podsumować..Według mnie sytuacja po Drafcie nie zmieniła się aż tak bardzo jakby miało to wskazywać..Są plusy czyli nowe możliwości feudów, ogólnie powiew świeżości..Jednak martwi mnie to że feudy przeprowadzane są w nijaki sposób..Polega to na tym że obecny mistrz wygłasza speech na jakiejś gali, wychodzi potem jeden lub dwóch contenderów i mamy na następnej gali ich walkę..Bez żadnego dłuższego programu..Są oczywiście wyjątki jak feud Jericho z Shawnem, gdy obaj mieli rachunki do wyrównania, jednak wiele walk o najważniejsze pasy jest poprostu bezpłciowe..Martwi mnie też że tak dobry champion jak Jericho jest zastępowany po krótkim czasie przez będącego w kiepskiej formie Batistę..Warto też zauważyć że title runy Punka i Y2J'a nie należały do najdłuższych..

Pytania pomocnicze:

1.Jak oceniasz runy każdego z powyżej opisanych wrestlerów, czy Cię satysfakcjonowały czy może wręcz przeciwnie?

2.Czego Ci w nich brakowało? Jak powinny być według Ciebie przeprowadzone?

3.Uważasz że były to osoby zasługujące na pas?

4.Czy według Ciebie sytuacja z najważniejszymi pasami była ciekawsza przed czy po Drafcie? Uzasadnij to jakoś :P

Zapraszam do dyskusji! :thumb:

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wronek.

2

• Danielsson56

1

• Aquiva.

1

• Đestroy

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Dla mnie najciekawszą akcją po drafcie nie były same pasy, ale np. Push dla... Briana Kendricka, który był totalnie jobowany na Raw, a na Smackdown dostał szansę na walkę o pas w Scramble matchu...

Co do tych pasów. Nie podoba mi się to, że HHH ciągle trzyma WWE Title. Jest wielu innych, równie dobrych zawodników jak on, którzy tak samo zasługują na pas. Najchętniej widziałbym z tym pasem MVP. Już dawno powinien go dostać, ale ludzie z Dabju Dabju I chyba uważają troszkę inaczej, to mnie denerwuje...

World Heavyweight Championship dobrze się trzyma, Batista zdobył pas to mi się nie podoba... Od czasu draftu wszystko było wporzo, ale Batista... Fuj...

Na całe szczęście Jericho zgarnął ten pas ponownie i mam nadzieję, że Klocek tak szybko go sobie nie weźmie...

Mam też nadzieję, że już niedługo Orton weźmie się za pas :)

Title Run Cm Punk'a całkowicie do mnie nie przemawia, toż to ani na jakiś konkretny dłuższy czas 2miesiące w title runie to jest praktycznie nic bo tylko 2-3 PPV, nie podobał mi się, hmm może dlatego, też ze nie lubię CM Punk'a bo tutaj sadzę ze ten title run był dla Hardasa ale on znarkotyzował się i został zwolniony z WM, a szkoda, imho on nie zasługuje na pas WHC, trochę za ważny pas.

Chris Jericho miał dużo lepszy title run niż wyżej opisany Cm punk, bo on to zdobył dla jakiegoś celu mógł (feud z HertBrejk kidsem) szkoda tylko, że kloc batista odebrał mu to, nie potrzebne wydaje mi się to zamieszanie wokół WHC

Jericho znowu odzyskał WHC, chyba ;d

i sadzę, że nie potrzebnie batista wygrywał ten pas bo ten title runik był wporzo, Jericho daje sobie rade z mic i jest świetnym heelem.Jak najbardziej mu się należał ten pas, a według mnie runik powinien być dłuższy

Batista, za krótki run zeby oceniać, uważam, że on nie zasługuje na pas niestety, ale jbl tez bym go nie dał.

Wasz Znienawidzony Trajpelma całkiem długiego title runa, i wam raczej to się nie podoba, a mi wręcz przeciwnie uważam, że to on zasługuje na pas bardziej niż Hardy, MVP czy Kendrick on pokazuje kto tutaj jest królem i jest to na pewno lepsze niż run Jasia, myśle, że Taker zdobędzie WWE Champion na WM.

Sytuacja po Drafcie wygląda dużo lepiej bo przed draftem wszystkie pasy były na roł, a teraz przenieśli na smekdałn Trajpla i Nochal teraz ma więcej możliwości do Feudów, bo niektórzy nazywają smackdown drugą ligą no może druga to za mocne określenie bo smackdown tak mocno jak przed draftem nie odstaje od raw.

Tak, na całe szczęście Y2J odzyskał swój pas i jest to według mnie dobre posunięcie..Jak już mówiłem był bardzo dobrym champem i było aż żal, że był nim tak krótko, jednak zapewne na tym jednym pojedynku się nie skończy i zawsze istnieje ryzyko że Klocek pas odzyska..Mam nadzieję że jednak tak się nie stanie..

Co do Trajpela..To on mógł dla mnie trzymać pas nawet rok, tylko żeby jego wygrane walki trzymały się w granicach zdrowego rozsądku..A nie , że De Gejm wygrywa po Bóg wie czym w walce z Hardym, który się tyle naprodukował aby zostać zeszmacony, to jest właśnie najgorsze w obecnym WWE Championie, może sobie pozwolić dosłownie na wszystko i tatuś Vince nie będzie robił mu w tym żadnych przeszkód..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Po zdobyciu pasa WHC przez CM Punka napłynął do WWE jakiś powiew świeżości. Wreszcie wokół pasa przestali kręcić się ci sami goście, a tytuł zgarnął zawodnik, który jeszcze niedawno walczył w ECW. Jednak Punk nie był wiarygodnym champem. 3 obrony pasa: na tym samym Raw, na którym zdobył mistrzostwo, pokonał Cycucha L. Potem na GAB utrzymał pas, ale po dyskwalifikacji, a na SummerSlam pokonał znów JBLa. Przyznajmy się szczerze dwukrotne pokonanie Cyca w ciągu całego title reignu to niezbyt imponujący wynik. Gdyby chociaż CM pokonał Koksistę... no ale Dawidek się nie podłoży... :roll:

Niestety title run Y2Ja też nie był świetny. Chris pokonał Punka na Raw i HBK'a na NM... i tyle. Mimo to jako champ spisywał się wyśmienicie, jego wszystkie speeche były ciekawe i jedyną rzecz, jaką bym poprawił, to długość reignu.

A teraz SmackDown!... co tu dużo mówić, H-8000 jest obecnie najbardziej wkurzającą osobą w całym biznesie. Jeszcze z początku byłem zadowolony, że trajpel zdobył pas, ale jak czas zaczął płynąć i płynąć i płynąć, to doszliśmy do Cyber Sunday, a tu sneezer wciąż ma WWE Championship! Na swojej drodze zostawił Khalasa, Edge'a i zeszmacił Hardy'ego. Naprawdę mam tego dość!

Jericho znowu odzyskał WHC, chyba ;d

Chyba? To jakie Ty masz źródła, jeśli nie jesteś tego pewien?

Wasz Znienawidzony Trajpelma całkiem długiego title runa, i wam raczej to się nie podoba, a mi wręcz przeciwnie uważam, że to on zasługuje na pas bardziej niż Hardy, MVP czy Kendrick on pokazuje kto tutaj jest królem

No i co z tego, że zasługuje? Może se zasługiwać, ale na pewno nie powinien sam sobie bookować walki, sam sobie podkładać innych zawodników przyjmując po 2 ich finishery i wykonując roll-upa!

jest to na pewno lepsze niż run Jasia

Jeszcze zobaczymy... :roll:

P.S. Aquiva, przesadzasz z tym spolszczaniem angielskich nazw...

P.S.2 Jasiu, wracaj teraz do SD, na Raw cię już nie potrzeba :)