Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

gwnykonsumentod3.jpg

Jak chyba zawsze w przypadku mich topiców, to i ten wątek został już pewnie przez was zrozumiały, przy przeczytaniu nazwy tematu :) Tak więc chciał bym tutaj zawrzeć, większość moich wywodów na tematykę "pokolenia 619".

Pokolenie 619 jak chyba większość fanów wrestlingu (chodzi tu o osoby zaznajomione z tematyką) wie, że to tylko taki termin. Terminu tego jednak często używamy w naszych wypowiedziach, by w jakiś inny sposób określić to, czym tak naprawdę najbardziej zależy największej obecnie federacji wrestlingowej na świecie. Trudno mi teraz wszystkie myśli pozbierać do kupy, ale postaram się to wszystko napisać po kolei. Zacznijmy od tego co się stało z WWE, na potrzeby dzieciaków.

Vince McMahon chcąc bardziej uprzyjemnić sposoby oglądanie jego show wprowadził do swojej federacji wiele unowocześnień i "trochę" innowacji. Ważniejszą tutaj jednak sprawą jest, zrobienie z jego niegdyś brutalnego widowiska, kreskówki, a raczej dobranocki. Wiele osób na forum na pewno się z tą tezą, nie zgodzi, dlatego muszę przyznać, iż jest to duże zaokrąglenie tematu. Widząc jednak, co się stało z tym biznesem, za sprawą oburzonych rodziców, małych oglądaczy, można złapać się za głowę. Z obecnego wrestlingu WWE, niemalże całkowicie zniknęła krew, która podobno u niektórych fanów powodowała "obrzydzenie". Cóż ten wątek można potraktować bardzo krytycznie, ponieważ rodzic zazwyczaj wie co ogląda dziecko i raczej nie pozwolił by aby dalej kontynuowano dorastanie z taką pasją. Vince natomiast dobrze wiedział co się święci przed monitorami niezadowolonych rodziców i jak zawsze desperacko starając się podnieść rattingi, postanowił drastycznie zmniejszyć brutalność w jego federacji. Sytuacja ta dla większości zrobiła się bezsensowna. To jest wrestling! Walka, której powinny, a nawet muszą towarzyszyć ból i cierpienie. On natomiast z tej walki, robi coś co głównie ma się podobać najmłodszym fanom. Co natomiast z weteranami i fanami "dobrego" wrestlingu? Na chwilę obecną myślę po prostu że Vince ma ich głęboko gdzieś. Dobra dobra, ktoś kiedyś napisał, że : " tryskająca fontanną krew była by złym pomysłem", ale bleeding to nieodłączna część pro wretslingu.

Idąc dalej tym tropem natrafiamy na newsa, który mówi iż:

:arrow: Vince McMahon postanowił zbanować 3 terminy użtwane przez federację: "sports entertainment", "Superstars" i… "wrestlers". Zamiast ich obowiązuje jedno słowo: "entertainment".

Chwila chwila ... pamiętam jeszcze niedawno, jak to WWE chciało zrobić ze swoich walk prawdziwa batalie, która miała by przypominać wojnę. To o co tutaj chodzi .. zmieniają słowo wrestler na ... na artysta. Cóż to na pewno nie pomoże zrobić z walk bardziej stiffowych. Można tylko czekać i patrzeć, jak powoli ring będzie sie zmieniać w scenę.

Może teraz po takim małym off topie przejdę do sedna sprawy, czyli do głównych bohaterów młodych bujaka fanów. Zacznijmy może właśnie od tego, od którego pochodzi stwierdzenie "pokolenie 619". Podsumowując tutaj wrestlerów (kilka ich będzie ;) ) napiszę o nich kilka słów od siebie i dlaczego stali się tym kim są. Tak więc zacznijmy.

misteriock9.jpg

Imie: Rey Mysterio

Finisher: 619

Powód: Rey rządzi na całej linii. Na pewno jest miłą osobą, bo mimo wielkiej sławy jest bardzo skromny, gdyż nie chce pokazywać swojej twarzy fanom. Pomimo swojego małego wzrostu, nie boi się przeciw wstawić takim potworom jak Kane, The Grat Khali czy Big Show.

Moja ocena: Rey Mysterio, to na pewno jedna z ciekawszych postaci w WWE. Dzięki jego wychowaniu w Lucha Libre, robi teraz ogromną furorę na swojej masce. Jak na swoje "małe" gabaryty ma dość ciekawą paletę ciosów. Koniec końców jednak jest taki, iż Rey, to tylko kolejna sposobność, na zarabianie pieniędzy. Mysterio już od jakiegoś czasu uchodzi, za główną osobę odpowiedzialną, za to co się stało z federacją Vinca. Może i nie dosłownie, ale to właśnie jego postać najbardziej ubóstwiają dzieciaki. Jak już wspomniałem jakieś tam ruchy potrafi wykonać, jednak nie zmienia to faktu, iż push jaki dostaje, a raczej jaki dostawał) był/jest zbyt duży. Zdecydowana większość forumowiczów jako przykład poda tu zwycięstwo Reya pasa WHC. Sam również uważam, że ta decyzja miała po prostu większą część fanów przekonać do jego samego. Jak się okazuje, zdecydowana większość fanów tej postaci, to tylko marki, którzy nie wiedzą, czym prawdziwy wrestling jest (oczywiście nie wszyscy ... pzdr. kristerio ;) ).

Next ...

marinsup9.jpg

Imię: John cena

Finisher: FU, STFU

Powód: The Champ is Here! Ten najlepszy najsilniejszy i w ogóle naj!Gdyby nie ten przydup Orton, to Cena nadal byłby WWE Champem. A niech cie licho Randy. Pomimo częstych i poważnych kontuzji stale wraca i za każdym razem jest coraz silniejszy!

Moja opinia: Ble! W sumie to słowo na tego pana wystarczy. Cena to chyba najbardziej znienawidzony, a zarazem najbardziej lubiana postać we wrestlingu. Spora część fanów nienawidzi go głównie z jednego powodu ... Monster Push, którym niegdyś udowodnił, że wszystko mu wolno i wszystko może. Po za tym, co by nie zdobył, to i tak w końcu zacznie się kręcić. Couse you can`t see me, and my time is now!Ostatnio może i Cena był znośny, gdyż nie kręcił się stale w okół pasa, to w końcu doznał kolejnej kontuzji, tym razem w walce z Batkiem. Wielkie bum w okół Ceny jednak nie minęło. Jakie by teraz show nie obejrzeć z pod znaku WWE, to znajdzie się w nim przynajmniej dwa proma, które zapowiadają wielki powrót Marinsa w glorii i chwale podczas Survivor Series ... "Promo Dżona, oł jee" ......... A na koniec, kto chce sie pośmiać to wio na nasza stara pl i w miejscu "przyjaciel" wpisze John Cena :P

Next ...

hardiub2.jpg

Imię: Jeff Hardy

Finisher: Swanton Bomb, Whisper in the Wind

Powód: Jeff hardy lata nad ringiem. To co tam robi przechodzi wszelkie pojęcie. To jest prawdziwy Extreme Guy, a jego tag team ze swoim bratem był najlepszy ever ....

Moja opinia: Na początku musze powiedzieć, że Jeff to zdecydowanie mój ulubiony zawodnik. Od początku mojej historii z wrestlingiem, to właśnie on mi towarzyszył, ale do rzeczy ... Ostatnimi czasy, jedyną role jaką Hardy odgrywa w federacji, to zadowalanie fanów. Nie moge tutaj wspomnieć, o jego "feudzie" z Triple H. Jeff troił sie i dwoił, by walka wyszła dobrze, a i tak po napieprzaniu się w ringu, musiał uścisnąć rękę Trejpla jako przegrany. Ostro mnie to wk***iło, ponieważ nie lubię patrzeć, jak ktoś komu markuje jest tak szmacony. Dobra dobra... to jest jego najwarzniejszy moment w karierze, ponieważ jeszcze nigdy nie był tak blisko najważniejszego pasu federacji ( tak czy siak jego feud z Ortonem był o wiele lepszy). Koniec końców jest jednak taki, że Jeff ma bandany na rękach, które można sobie kupić w sklepie WWE.

Next...

trejplvw5.jpg

Imię: Triple H

Finisher: The Pedigree

Powód: King of Kings ... Przywódca Evolution i zasłużony mistrz .... Nie stara się wygrać za pomocą takich misternych oszustw jak Randy Orton. Po za tym, to chyba jedyna osoba, która może konkurować z Johnem Ceną.

Moja ocena: Na chwile obecną Trejpl to największa ku**a federacji. Poślubił córkę szefa a teraz chłopak zgarnia łowy :lol Jeśli trzeba było by jednak ocenić całokształt kariery HHH, to Paul jest świetnym zawodnikiem ;] To właśnie z jego udziałem powstało wiele świetnych pojedynków, w historii. Bardzo się on przyczynił, do rozwoju tego biznesu i wiele mu ofiarował. Teraz jednak przez spadek do drugiego brandu, zbiera największe laury i ma najgorszy title run jaki kiedykolwiek widziałem (tak Khali podobał mi się bardziej). Ostatnio zapomniał nawet o idei rozwijania sie tego sportu i wszystko stara się zrobić tak, aby było dobre dla niego. Najgorzej jednak denerwuje mnie fakt, iż nie pozwala się rozwinąć Jeffowi.

Next...

tejkerey9.jpg

Imię: The Undertaker

Finisher: Tombstone, Chockeslam, Last Ride, Gogoplata

Powód: Taker miażdży sferę! Grabarz nie boi się przeciwstawić takim żadzilom jak Vicki Guarrero. Jak już coś postanowi to to zrobi i nikt nie może mu stanąć na drodze. Dobrze że zabił Edga bo był głupi ...

Moja ocena: Nie mogłem się tu oprzeć, aby nie napisać, że Taker to jeden z najlepszych zawodników w tym biznesie, w historii. Nie zmienia to jednak faktu, iż jego ciekawy gimmick jest zdecydowanie pociągający, dla małolatów. Który dzieciak mógłby sie oprzeć gościowi, który zwiastuje śmierć. Po za tym nie można właśnie wspomnieć tego, że podczas panowania La Familii, to on jako jedyny z roosteru przeciwstawił sie im. Jak już wspomniałem Taker to świetny zawodnik, nawet teraz, po tak długim okresie jaki spędził w tym biznesie. Stale jednak potrafi zaskoczyć nawet najwybredniejszego fana, jakąś ciekawą akcją. No i jak tu nie wspomnieć, o tym że osoba, która zaraziła się Takeromanią nie przestaje lubić Marka, nawet w okresi panowania 619`ów.

I to by było chyba na tyle jeśli chodzi o idoli dzieciaków. Podsumowałem ich, tak więc jeśli masz zamiar się wypowiedzieć, to robić tego już nie musisz ;) Jeśli chcesz to się doczep jakiegoś fragmentu i napisz coś od siebie.

Tak więc opisałem już większość, co miałem tu do powiedzenia (coś tam jeszcze było, ale jak zwykle wyleciało). Może jeszcze jedna kwestia, czyli jeśli fed prowadzony jest pod dzieci, to czy dobrze to robi? No napewno nie można powiedzieć, że źle zważywszy na to ile fanów przychodzi co tydzień na show. Kwestię ta jednak pozostawiam wam, bo myślałem że jeszcze coś napiszę, ale coś mi się poje***o i może na tym skończę. O co mi w topicu chodzi ... proszę o podsumowanie tego jak WWE odnosi się i jak pielęgnuje swoich najliczniejszych obecnie fanów.

Zapraszam do dyskusji :)

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Conman

2

• John_Cena_FU

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Więc tak Vince kocha $ a dolary przynoszą dzieci bo patrząc kto pójdzie na gale . Na gale pójdzie jakiś dorosły sam i kupi bilet czyli da 30$ zysku a jeśli na gale pójdzie dziecko to pójdzie razem z tatą i bratem czyli zysk = 3 x 30$ = 90$. Więc patrząc na to widać jakie zyski mogą przynieś dzieci. Ale czy to jest dobre wyjście? :thinking: Bo może i dzieci będą chodziły ale czy one utrzymają WWE? Bo w końcu nawet najwierniejsi fani starego WWF przejdą na TNA... i dobra można teraz powiedzieć że starzy fani przejdą ale zostaną dzieci . Tylko co w takiej sytuacji zrobią wrestlerzy czyli czy największe gwiazdy będą chciały walczyć dla samych dzieci?? Stając się wtedy wieczorynkowymi postaciami? Sądzę że większość powie nie i hops skoczy do TNA... i w tedy Vince obudzi się i będzie próbował odbudować stare WWF. No chyba że Vince zacznie zatrudniać takich ludzi , którym wystarczy bycie idolem 7 latków... Tak więc patrząc na WWE - dla nas fanów old WWF/E przyszłość nie świeci się w jasnych barwach.

PS. Do idolów dzieci dodał bym Finalya z Hornłoglem.

Bo w końcu nawet najwierniejsi fani starego WWF przejdą na TNA...

Wcale że nie, couse the bottom line is that, że to właśnie ci najbardziej zatwardziali fani zostaną przy starym dobrym WWE, a tylko ci uświadomieni może się skuszą, na oglądanie konkurencyjnej federacji. Zdanie które napisałeś u góry, jest totalnie sprzeczne, z normalnym tokiem myślenia. Bo dla mnie jest to nie zrozumiałe gdy piszesz, że najwierniejsi fani, czyli old blood i tak w końcu przejdą do TNA. A co tu TNA ma do rzeczy... Ma lepsze walki ... może, ale ja i tak utwierdzam się w fakcie, iż ten kto siedział w WWE od lat, tak łatwo się nie skusi, na oglądanie federacji Jarreta. Po za tym, skąd pewność, że w przyszłości TNA nadal będzie pokazywać show, pokroju takiego jakie pokazują teraz (życzę im tego ... chociaż może niech wróci TNA z 2005 :P ).

Tylko co w takiej sytuacji zrobią wrestlerzy czyli czy największe gwiazdy będą chciały walczyć dla samych dzieci?? Stając się wtedy wieczorynkowymi postaciami? Sądzę że większość powie nie i hops skoczy do TNA...

Bull Shit! po stokroć ... jak już często powtarzałem, wrestling to zawód jak każdy inny. Na jaką pierwszą rzecz patrzysz, gdy rozglądasz się za jakąś pracą .... of course money! Jak w dzisiejszym świecie jakiemuś młodemu talentowi nadarzy się okazja przejścia do WWE, to moim zdaniem nie będzie on nawet patrzył na to w jaki sposób traktowani są tam "artyści".Potem może dopiero patrzysz na elastyczne godziny pracy, miłą atmosferę, ale za taką kasę idealnej roboty nie wymagaj. Co ci wtedy powie Vince: "A może frytki do tego!". Moje zdanie w tej kwestii jest takie, że wrestlerom, pokroju gwiazd WWE zwisa to dla kogo będą walczyć. Jeśli stale będą dostawać takie wynagrodzenie jak teraz, to nadal będą odgrywać Rumcajza.

PS. Do idolów dzieci dodał bym Finalya z Hornłoglem.

Patrząc na ostatnie wydarzenia z ECW powiedziałem tej tezie NIE! Z tego co ja widzę, to oni chyba heel turn przechodzą!!! WOW :)