Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2008 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   58
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Survivor Series to jedno z moich ulubionych PPV. Swoją wyjątkowość zawdzięcza głównie tzw. Classic Survivor Series Matchami. Niestety, na ubiegłorocznej, a już w szczególności na gali z 2006 roku matche te zostały zepsute przez co ucierpiała cała gala (edycja z 2006 to w ogóle, chyba najgorsza gala jaką widziałem). W tym roku zaserwowano nam 3 walki tego rodzaju i na chwile obecną zapowiadają się one bardzo ciekawie.

Team Batista vs Team Orton

Walka na którą z wiadomych względów czekam chyba najbardziej. Obie drużyny są nieźle obsadzone i jeśli booking nie zawiedzie (a, i jeśli Henry zostanie prędko wyeliminowany) to może wyjść coś, co dość długo będziemy wspominać. Nie wiem jak możesz baryla porównywać do Henry'ego Rhodesa, czy już w szczególności Regala. Ktoś, kto ogląda wrestling na bierząco i nie jest już markiem powinien mieć świadomość tego, że to dwie zupełnie inne ligi. Jeśli o Rhodesa chodzi, to bardzo interesuje mnie jego rola w tej walce. Od kilku tygodni między nim, a Ortonem było wiele zgrzytów i nie wiem, czy nie była to zasłona dymna przed powstaniem na Survivor Series Pricless już na czele z Ortonem.

Team Michaels vs. Team JBL

Szczerze mówiąc walka średnio mnie interesuje. Zdaje się być jeszcze bardziej z 'dupy' niż poprzednie starcie. Miz i Morrison (szczególnie ten drugi) są obecnie bardzo mocno pushowani i jestem pewien, że sporo namieszają. Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że WWE chce sobie w Morrisonie stworzyć drugiego Michaelsa ? Jak dla mnie, bomba.

Big Show vs Undertaker

Wielu na starcia tych panów narzeka, natomiast mnie się podobają. Uważam, że Show i Taker pasują do siebie stylami. Wynik tej walki to dla mnie jedna wielka niewiadoma (być może po SmackDown będzie można powiedzieć coś więcej) i obejrzę ją z nieukrywaną ciekawością. Na dzień dzisiejszy obstawiłbym wygraną Big Showa z założeniem, że to jeszcze nie koniec tego feudu.

WWE Championship Match

Jeśli Jeff Hardy nie zostanie dodany do tej walki, to nawet nie będę jej oglądał. Bohaterski Sneezerman po raz kolejny po wielu bólach i mękach pokaże, że USA>Rosja. Obecność Jeffa w tej walce całkowicie zmienia postać rzeczy. Mam nadzieję, że Hardy po wielu, wielu miesiącach 'nieudanych prób' w końcu dopnie swego i zdobędzie upragnione trofeum. Jeśli jednak okaże się, że Hardy weźmie udział w tej walce, a Triple H go ot tak odliczy, to po raz kolejny osiągnę apogeum wkurwienia. (Gotuje się już na samą myśl o tym :evil: )

Chris Jericho© vs. John Cena

Title Shot dla Ceny to nieporozumienie. Jeszcze większym nieporozumieniem stanie się sytuacja, w której zdobędzie on WWE Title w swojej premierowej po powrocie walce. Mam nadzieję, że creative team i bookerzy zachowają resztki zdrowego rozsądku i pozwolą Y2J'owi na zachowanie tytułu. Taka wygrana bardzo przydałaby się Jericho, który poza nieczystymi wygranymi nie ma jak na razie ani jednej sukcesywnej obrony tytułu. A Cena ? A Cena, to Cena. Jemu nawet porażka z Noblem nie zachwiała by wizerunku w oczach amerykańskiej dzieciarni która zawsze będzie go uwielbiać.

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

2

• CezarMVP

2

• Łajt

2

• Gracjano1674325904

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No to czas na opowiedzenie coś o karcie na Survivor Series:

Team SmackDown vs. Team Raw Divas Survivor Series Elimination Match

Dla mnie to dość kiepski pomysł. Wg. mnie powinno być Face'ki vs. Heelki. Wtedy byłoby dobrze, a nie, że Beth Phoenix będzie w tagu z Mickie James. Walkę prawdopodobnie będę oglądał tylko dlatego, że jest to traditional Survivor Series match. Na szczęście wybrano do walki najlepsze wrestlerki :)

Team Batista vs. Team Orton Traditional Survivor Series Elimination Match

Zawodnicy przewidziani do walki w tym matchu są bardzo przeciętni. Jako że to jest TSSE Match to emocji nie zabraknie. Ale wydaje mi się że chyba braknie trochę umiejętności. Walka ta to chyba będzie MidCard albo Opener. Walkętą to chyba uratować może Orton i mimo wszystko Batista. Oni chyba też odegrają największą rolę w tym matchu.

Casket Match

No i to jest walka, na którą będę bardzo czekał z największym zniecierpliwieniem z 3 powodów.

1. Jestem chorym markiem Takera.Chodźby w nie wiem jak słabej formie byłby grabarz, i tak jego wszystkie walki wywołują u mnie podniecenie. (pozdro dla Sejbly :P)

2. Casket match to bardzo ciekawa stypulacja, tym bardzie że The Undertaker powraca do swej wielkości sprzed urlopu.

3. Jestem w świętym przekonaniu, iż będzie w tej walce zaskakujący zwrot z Edgem. Przynajmniej tak mi sie zdaję. Nie wiem jaki, może atak na Vickie, atak na Big Showa, po czym dostaje Wpierdziel od grabarza. Następnie Big show zostanie wturlany do trumienki i Holla holla mamy zwycięzccę :)

Team Michaels vs. Team JBL Traditional Survivor Series Elimination Match

Ta walka napewno nie zawiedzie. Jestem pewien, że Kane będzie miał duży udział w walce (prawdopodobnie przez atak na JBL'a) Dużą szansą tej walki jest też Morrison, HBK i Rey Misterio(ale żeby nie było, tak, jak w zeszłym roku, gdy 619 poleciało w Kane'a)

WWE Championship Match

Na początku byłem niemal pewny tego:

A ja to widze tak. Nie mam pojęcia jak, bo napewno nie czysto Jeff pyknie Takera i zrobi nam się triple threat match: Jeff Hardy vs. Vladimir Kozlov vs. Triple H©. No i tu przypomnienie z CS: jedna z walk do wyboru to właśnie ten triple threat. Wygrała walka HHH vs. Jeff. Zmiana pasa nie nastąpiła. A więc ta walka na SS, czyli jak mniemam będzie to ten triple threat jest awaryjnym wyjściem z Cyber Sunday. Widocznie myślano tak: Jeśli wybiorą Jeffa to nic się nie zmieni, a wszystko się rozstrzygnie na Survivorze. Jeśli będzie walka z władkiem, albo z władkiem i Jeffem to pas zdobędzie... tak, tak, nie kto inn: Vladimir Kozlov. To widać na pierwszy rzut oka: Jeff pyknie grabarza, dostanie title shoota, i mamy walkę z Cyber Sunday, a skoro tam Jeff pasa nie zdobył, to oznacza, że Kozlov zdobędzie WWE title. Ale zachodzi pytanie... czy HHH znowu nie utrzyma pasa? A ja mówie, że nie... Dlaczego? Ponieważ jeśli miałby uyrzymać pas to by dostał na SS jakiegoś Single matcha z którymś z nich. Na jednym z SD! przed CS trejpel namawiał widzów do głosowania na triple threat matcha. Widać jak Vince'owi zależy na tej walce. Tam musi się coś zdarzyć, coś waznego.

Ale po tej extreme zmianie Jeffa to wszystko się zmieniło. Śmiem twierdzić nawet, że to Jeff zgarnie pulę. Champem w mojej opinii mógłby też zostać Kozlov. W syumie to każdy z tej dwójki... byle nie pan HHH.

World Heavyweight Championship

Y2J jako champ jest kreowany na największego szczura, który wszelkie walki wygrywa przekrętem. Facet jest w dobrej formie, dobrze walczy, ale wszystkie walki kończy jakimś przekrętem. Na SS czoła stawi mu nie kto inny, jak wielki DŻON SIINAA. Wielki return. Myślę, że ta walka może być Main Eventem. W każdym razie nie powinno być źle.

Ogólnie mówiąc SS zapowiada się nieźle, a przede wszystkim nie ma żadnej walki do przewinięcia. Jedyny mankament to TSSE match Ortona i Batka. Obsada troszkę kuleje, ale stypulacja nadrabia :)

baryła ładny awatar ty hunter też

No to można coś napisać w końcu mamy full kartę...

Jericho vs. Cena o WHC, tutaj WWE zjechało do najniższego poziomu dlaczego Cena nie mógł wyjść na ring w ten poniedziałek i trochę porzucać się mięsem z Jericho, a tak zrobili walkę ot tak z niczego :t_down: Nie wierzę, żeby walkę wygrał Cena ale tam z WWE i monster pushem Ceny...

The Undertaker vs. Big Show tutaj feud nie podoba mi się z kilku powodów miedzy innymi Big Show bojący się trumny, Taker teleportujący ludzi, tutaj mam nadzieje, że Edge wpadnie i rozwali towarzycho a jak nie to wygra raczej Big Show i walka będzie bez rewelacji.

Triple Threat o WWE Championship, tutaj jest kozlov, hardy i trajpel i nie ma mowy o żadnej zmianie champa Triple buduje swój gimmick i po porostu nic się nie zmieni, nie wierze w to przecież po przyjęciu dwóch finisherów on wygrał :shock:

Team Michaels vs. Team JBL, ehh dajmy się im wyszaleć tutaj swoje trzy grosze wpieprzyć Chris Jericho, po za tym tam jest lepszy team niż...

Team Batista vs. Team Orton, widać feudzik tutaj się nam szykuje, może batista chce dostać Kicka i jakąś przerwę zupełnie nie wiem, fajnie, że mamy aż 3 Survivor Series Five on Five, tylko szkoda, ze jedno div których niestety nie opisze ;dd

• Reputacja:   1

Nie powiem czekam na Jasia! tak naprawdę. Jak puszczali te jego proma przez każde tygodnie i widziałem tę część poświęconą jego raperskiej dziłalności na SD! to naprawdę fajne wspomnienia wróciły. Teraz było by konkretnie gdyby w swoim mieście wrócił jako własnie raper! takie odświeżenie jak najbardziej pasuje. Szybka rozwałka Jericho i na next RAW widzimy jak WHC title kręci się :8 To by dopiero było piękne ehh....

Survivor Series Elimination Match'e

To się zawsze ogląda nie ważne kto występuje to wkońcu kawałek histori jestem naprawdę ciekawy jak to będzie wyglądać. Składy wg. mie wcale nie są złe można narzekać jednynie na kilka wyjątków typu Mark H.... zwany też najsilniejszym grubasem na planecie, a tak po za tym robi się ciekawie. Ktoś tam pisał, że z Morrisona chcą zrobić 2 Michaels'a sam finisher to nie wszystko, ale fakt, faktem John naprawdę bardzo ciekawie się zmienia. Cały czas rozwija się w dobrym kierunku oby tak dalej!

Meczyk z trumienką.... ja powiem, że feud na lini Big Show Taker to kompletny niewypał ... nie dzieje się nic ciekawego, ostatnio sytuacja ucichła kompletnie. Taker gadający z trumien to nic ciekawego, a Big Slow wpadający podczas walk swojego rywala w kapeluszu to też żadna frajda. Zwycięsca tej walki nie będzie mnie zbytnio interesować.

Hardy vs. HHH vs. Kozlov - po pierwsze czytałem jakiegoś news'a, że Hardy nieprzytomny pojechał do szpitala, ale ile w tym prawdy nie wiem sam. Mam nadzieje, że do walki wszystko będzie z nim ok (oby znowu nie przyćpał czegoś). W dodatku czytałem też, że na house showach walki HHH vs. Kozlov nie wypadały za dobrze więc strata Hardyego to odrazu olbrzymi spadek poziomu walki. Co do zwycięscy to chyba jak większość życzę wygranej Jeffowi, który kręci się w okoł tego pasa, ale nie potrafi go zdobyć bo piecze nad nim sprawuje MR. Kichol....

SS już za kilka godzin także nic tylko czekać!

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Co można napisać o survivor series? Na pewno są obawy...a co jeśli nie wyjdzie? Dawno nie pamiętam SS które by nie wyszło i mam nadzieje że nie doczekam się takiego. W tej edycji mamy parę spraw które zwracają uwagę. Main event w wykonaniu Ceny co mi się maksymalnie nie podoba. Jericho buduje siebie , zyskuje heel heat a tutaj mamy Jasia kilka promo , żadnego pojawienia się na RAW i nagle Main event i walka z Jericho o pas. Jak Y2J to przegra to nie wiem co zrobie...Okej ale nie tym się żyje podczas tej gali. Tylko traditional survivor series matchami. W pierwszym mamy Team Batista vs Team Orton. Postać Henryka jakoś mi nie przeszkadza. Myślę że nie schrzani tego aż tak. Ogólnie przeszkadza mi bardziej postać piwosza Hardy'ego niż czarnego strong mana. Dalej walka Team HBK vs Team JBL co dla mnie jest najważniejszą walką. Licze na to że Kane jak zwykle pokaże się z dobrej strony. W takich walkach Big Red Monster zawsze odgrywa niemałą rolę i mam nadzieje że tym razem nie będzie inaczej. Casket Match musi wyjść dobrze i mam taką nadzieje. Taker przed końcem kariery na pewno stara się jak najbardziej i to widać. Tak jak jednak badziewiarz powiedział ten feud jest gównianie prowadzony.

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

• Reputacja:   1
  • Styl:  Ciemny

I juz po wszystkim. Z duzej chmura maly deszcz mozna by napisac lecz byly tez momenty.

Gdy gdzies w necie zobaczylem zdjecic Edga w Bostonie bylem pewien ze bedzie interwencja w walce big show vs Taker. Gdy wprowadzyno 2 trumne bylem tego pewien a tu ZONK. Lecz co sie odwlecze to nieuciecze.

3 powroty i az 2 w walkach o pasy. Oba pasy zmienily wlascicieli. Tego sie nie spodziewalem. Gdy dowiedzialem siem ze Jeff jest w szpitalu bylem pewien ze HHH obroni pas lecz Vicki wszystkich zaskoczyla.

Ogolnie gala na 3+ w skali szkolnej

na nastepnym ppv na bank bedziemy mieli 2 walki. Mianowicie:

John Cena vs Randy Orton eventualnie Cena vs Jericho i Orton vs Batista

i Fatal4-way

HHH vs Jeff Hardy va Kozlov vs Edge

MichelleMcCool01.gif

Właściwie to liczyłem na dużo więcej jak na 3 najważniejszą galę roku... Elimination matche nawet w porządku, ale walka Taker vs Show... Tragedia! Liczyłem na jakieś interwencje czy coś, a tu lipa. Walka ssała na całej linii. Dalej, nochal vs Kozlov. Noo, walka jako walka - pozostawię ją bez komentarza. W momencie speachu Vicki załapałem zonka - chyba gada o Jeffie, ale... ,You think you know me' ! I w sumie moja reakcja - :shock: No i wleciał na ring, poczyścił i został champem :/ To rozwiązanie akurat wcale mi się nie podoba - nie przepadam za Edgem, za jego spearem i za... w sumie więcej akcji nie ma xD

No, ale zawsze coś się działo. Jasiek vs Łaj Tu Dżej, nawet w porządku walka. I rozwiązanie - powiem szczerze - cieszy mnie :D Nigdy nie miałem nic do Jaśka, a Jericho jako champ mi nie pasuje... Ocenka : 3+ :D