Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2008 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

posterrh9.png

Data Gali:23.11.2008

Karta:

Team SmackDown vs. Team Raw Divas Survivor Series Elimination Match

SD(Michelle McCool,Maria,Maryse,Victoria,Natalya) vs. Raw(Beth Phoenix,Mickie James,Kelly,Candice Michelle,Jillian)

Team Batista vs. Team Orton Traditional Survivor Series Elimination Match

Batista(R-Truth,Matt Hardy,CM Punk,Kofi Kingston) vs. Orton(Mark Henry,William Regal,Cody Rhodes,Shelton Benjamin)

Casket Match

Undertaker vs. Big Show

Team Michaels vs. Team JBL Traditional Survivor Series Elimination Match

HBK(Rey Mysterio, The Great Khali & Cryme Tyme) vs. JBL(Kane, MVP, The Miz & John Morrison)

WWE Championship Match

Triple H© vs. Vladimir Kozlov vs. Jeff Hardy

World Heavyweight Championship

Chris Jericho© vs. John Cena
  • Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

2

• CezarMVP

2

• Łajt

2

• Gracjano1674325904

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Powiem tak z jednej strony bardzo się cieszę że mamy taką walkę o WHC title a z drugiej strony jestem załamany. Może najpierw wyjaśnię dlaczego jestem zadowolony? Mogę? No dobra , jestem zadowolony ponieważ Jasiu nie schrzani mojej jednej z najbardziej ulubionych walk czyli Traditional Survivor Series Match. Nie będziemy widzieli latającego Cene robiącego po pięć shoulder blocków każdemu z drugiej drużyny i podnoszącego czterech do wykonania power FU. Jednak jeżeli zobaczymy jego powrót po kontuzji czyli na 100 % w świetnej formie i to w walce o pas wraz z Jericho , to umiejętności tego drugiego w ogóle nic nie pomogą. A jeżeli o zgrozo John dostanie pas od razu po powrocie to będzie katastrofa.

Cóż, dla mnie lepsza ta walka niż rematch z klockiem. Bez sensu decyzja, że Cena bez jakichkolwiek feudów od razu dostaje title shoota na jednej z najważniejszych gal w roku. Wątpie, żeby dali mu pas tak od razu. Spodziewam się raczej czyjejś interwencji i dyskwalifikacji. Np. Orton albo wspomniany Batista i na Armageddonie triple thread match.

A tak poza tym bardzo liczę na to, że odbędzie się walka Hunter - Kozlov. Wtedy się przekonamy czy to rusek przerwie run Game'a, czy został przygotowany przez WWE i wypushowany do takiej pozycji jaką ma tylko po to, żeby jobbnąć Hunter'owi.

Jeżeli chodzi o mnie to mam nadzieję , że Cena nie dostanie WH title tak szybko . Było by to niedorzeczne , gdyż zawodnik wracający po kilku tygodniach przerwy dostaje pas . Cena to zawodnik o przeciętnych umiejętnościach . Jak dla mnie to Chris może ten pas potrzymac dłużej . Pasy nie są tylko dla face'ów . Obecnie Cena jest nudny , nic za dużo nie pokazuje , John definitywnie potrzebuje zmian . Nowy gimmick jak najbardziej należał by się mu . Co do nadchodzącej gali , mam nadzieję , że na razie Jericho przytrzyma WH title .

Cóż lepsza walka Cena vs Y2J niż kolejne re-matche z Koksistą . W sumie Cena nie jest taki tragiczny jak go ktoś prowadzi w walce ... a Y2J jest niewątpliwie zawodnikiem potrafiącym prowadzić przeciwnika , może nie to samo co HBK , ale w miarę potrafi ... i to jest jedyna nadzieja na jaką taką walkę . Kolejnym plusem , że nie zobaczymy Jasia w moim ulubionej walce : Traditional Survivor Series Match . Zresztą WWE by się pogrążało dając pas od razu po powrocie terminatora . Trudno powiedzieć , że Ceny umiejętności są jakieś nie wiadomo jakie ... przeciętny wrestler z ubogim move setem , z tym że pupilek Vinca przynoszący niezłe zyski . Ale poczekamy zobaczymy , bardziej czekam na obsadę survivor series match ...

cagesignaturecopywe9ru6.jpg

sygnajj1.png

Tiaa Cena is come back to WWE... No ale cóż kiedyś to musiało nadejść. Jericho zapewne coś wyciśnie z tej walki, a i Cena może coś z siebie wykrzesze po kontuzji. A kto będzie Champem po tym PPV? Cena, jego miasto, wielka otoczka przed powrotem... Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to John Cena będzie mistrzem po Surivivor Series. Co o tym myślicie? Ale to nie jedyna walka. Mamy też Casket Match: Big Show vs The Undertaker. Po Last Man Standing oczekiwania są nie powiem... nie małe. Taker w tej walce nie powinien dać klapy, a nasz Big Show także nie jest jakąś kłodą wieć i on powinien sprawić, że ta walka będzie do obejrzenia. Jeszcze moim zdaniem jedna walka kreuje się na to PPV a będzie to na 100% Triple H vs Jeff Hardy/ Kozlov. Wszystko zależy od tego co na piątkowym SmackDown! zrobi Jeff. Czy załatwi Deadmana, czy jak tydzień temu wmiesza się w to Kozlov... Poczekamy zobaczymy.

Triple H vs Jeff Hardy/ Kozlov

A ja to widze tak. Nie mam pojęcia jak, bo napewno nie czysto Jeff pyknie Takera i zrobi nam się triple threat match: Jeff Hardy vs. Vladimir Kozlov vs. Triple H©. No i tu przypomnienie z CS: jedna z walk do wyboru to właśnie ten triple threat. Wygrała walka HHH vs. Jeff. Zmiana pasa nie nastąpiła. A więc ta walka na SS, czyli jak mniemam będzie to ten triple threat jest awaryjnym wyjściem z Cyber Sunday. Widocznie myślano tak: Jeśli wybiorą Jeffa to nic się nie zmieni, a wszystko się rozstrzygnie na Survivorze. Jeśli będzie walka z władkiem, albo z władkiem i Jeffem to pas zdobędzie... tak, tak, nie kto inn: Vladimir Kozlov. To widać na pierwszy rzut oka: Jeff pyknie grabarza, dostanie title shoota, i mamy walkę z Cyber Sunday, a skoro tam Jeff pasa nie zdobył, to oznacza, że Kozlov zdobędzie WWE title. Ale zachodzi pytanie... czy HHH znowu nie utrzyma pasa? A ja mówie, że nie... Dlaczego? Ponieważ jeśli miałby uyrzymać pas to by dostał na SS jakiegoś Single matcha z którymś z nich. Na jednym z SD! przed CS trejpel namawiał widzów do głosowania na triple threat matcha. Widać jak Vince'owi zależy na tej walce. Tam musi się coś zdarzyć, coś waznego. Ryzykuję nawet interwencję The Undertakera, choć jest ona jeszcze mało możliwa... Ale skoro Taker to taki jobberek ma być to właściwie czemu nie? :)

• Urządzenie:  Windows

A więc... Podobno nie zaczyna się zdania od "a więc", ale mniejsza z tym ;)

A więc - mamy na razie dwie zapowiedziane walki. Pierwszą z Nich jest pojedynek o pas WHC czyli Jericho vs. Cena... O dziwo jestem jakby spokojny jeżeli chodzi o wynik i poziom walki... Cena bez monster pushu jest znośny, a praktycznie niemożliwe jest aby na tej gali zdobył ten pas. Znalazł się w tej walce tylko dlatego by przyciągnąć więcej widzów i to pewnie się uda. Jericho tymczasem jest kreowany na szczura który wygra po jakimś mega przekręcie unikają FU i STFU naraz :P Aczkolwiek spodziewam się całkiem znośnego pojedynku który nie zawiedzie oczekiwań zarówno marków jak i pozostałych :)

Co do drugiej zapowiedzianej walki... boję się... seryjnie... Traditional bla-bla Match... Jak co roku na tydzień przed galą wybierane są składy... Usłyszałem gdzieś zapowiedź że będzie to walka Team HBK vs. Team JBL, no to w dalczym poszukiwaniu udałem się tu i co zobaczyłem? Składy z piekła rodem... Khali? CT? MVP? M&M? Oł maj gad... Zapowiada się super-hiper gniot który odciśnie się piętnem na psychice wszystkich...

Składy nie są wbrew pozorom takie złe. Boję się tylko że WWE zamierza dać jakąś większą rolę Khaliemu i o zgrozo da mu wyeliminować Kane'a. Boje się że Rey znowu zaliczy zwycięstwo nad Big Red Machine szmacąc go chyba trzeci czy czwarty raz. Ale komuś to przeszkadza? Chyba tylko mi. JBL aż taki tragiczny nie jest , więc może nie będzie tak strasznie. Najbardziej boję się właśnie o postawę drewnianego kolosa. Co do walki o WHC , tak jak przedmówca jestem pewny że Jhon C. w pewnych kręgach zwany Terminatorem nie da rady posiąść World Heavyweight Championship od razu po przybyciu. Jednak Royal Rumble zwyciężył od razu po przybyciu do federacji więc jednak jakiś cień zła jest przy tej walce. A co po gali? Jericho mistrz i trzech contenderów o pas. Batista , Orton i Cena. Znowu Fatal 4-Way ?

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

O Main Event się jakoś nie martwię , tak wiem nie martwię się bo wystąpi tam John. Ale wydaje mi się że jednak nie dostanie pasa od razu po przyjściu bo to byłoby dziwne , lecz jak kolega wyżej napisał Royal Rumble wygrał od razu po powrocie więc kto wie? A co do walki survivor series to jestem załamany. Khali , JBL mogą zniszczyć całą magię tego pojedynku , chyba że zostaną szybko wyeliminowani. Khali jednak może mieć znaczącą rolę ponieważ...przechodzi mega face turn...pożyjemy zobaczymy jak to przyszło nam mawiać...

Ta I znów nadszedł czas na SS

W tym roku będzie to nudna ceremonia

Zapewne zobaczymy pełne zwycięstwo dobra nad złem czyli

Jestem już zmęczony powrotami Ceny kurde kolesia nie ma miesiąc z powodu jakiejś mini kontuzji a powrót mu zrobili jak by po nie wiem operacji kręgosłupa nieobecny przez rok powrócił jako wielka legenda hhmmmmmm CHYBA NIE ludzie mam tego dość

Walka zapewne będzie nudna mr. Jasku zaskoczy nas próbami robienia FU w każdej minucie meczu a biedny Y2J mu się podłoży kurde

cały czas mam nadzieje ze tak się nie stanie ze jakimś cudem creative team nie zszedł to tego poziomu

przejedzmy dalej CASKET MATCH tak jak lubie takera to w tym meczu się pewnie posikam ze śmiechu walki dead man vs FAT man SA nudne i do niczego nie prowadzące a teraz jeszcze basket mach big show nie zmieści się do trumny to po 1 po 2 taker pewnie przegra bo ktoś wleci na ring bum krzesło i big red evil będzie już spal słodko w trumience

co do reprezentanta europy i HHH mecz powinien być ciekawy zwłaszcza ze jeff dostał extreme push’a wleci na ring i mam nadzieje ze będzie na tyle fajnie ze jakim trafem Vladziu dostanie pas łooo wtedy było by cudownie :D

Traditional SS match team batisty powinien znaczy nie powinien ale i tak wygra

To samo z teamem HBK może się postarają i walka będzie ciekawa hahaha nie no sory za żarcik

Ogółem nie myślę ze tegoroczne SS będzie emocjonujące

Pamiętam, że odkąd tylko zacząłem oglądać wrestling miałem takie małe zboczenie, że gala Survivor Series to taka poważna gala, która jak wrestlemania czy Royal Rumble nie ma prawa źle wypaść. Poprzednia gala Survior Series trzymała poziom wrez z main eventem Hell in a Cell Batista vs. Undertaker na czele. W tym roku nie widzę już zbyt wielu mocnych punktów tej gali. Sprawa pierwsza to to, że Jasiek wraca i od razu na pierwszej walce po powrocie ma walke o pas i to jeszcze najważniejszy w federacji. Wcale bym się nie zdwiwił jakby go jeszcze zdobył. Później mamy SS matche. Walka Team Batista vs. Team Orton może i coś z siebie wykrzesać ale druga to już jest masakra! Obsada z du*y wyjęta: Khali, CT? Co to ma być? Z takimi zawodnikami to powinni wyjeżdzać na tygodnówkach a nie na jednym z najważniejszych PPV w roku. Do reszty walk: nie zapowiadają się one jakoś rewelacyjnie, ale mam nadzieję że się miło zaskoczę zwłaszcza przy cascet matchu.

Obsada z du*y wyjęta: Khali, CT? Co to ma być?

Cryme Time akurat powiem Tobie że to bardzo fajny wybór. JTG i Shad prezentują bardzo wysoki poziom więc nie rozumiem Twojej aluzji do nich. Masz coś do innej rasy etnicznej ?

Sprawa pierwsza to to, że Jasiek wraca i od razu na pierwszej walce po powrocie ma walke o pas i to jeszcze najważniejszy w federacji

Wcale nie jest najważniejszy a drugi. Pierwszy trzyma Trajpel Hejdż.

Team Batista kontra Team Orton. Wiadomo tylko że jeden z tej dwójki zostanie ostatni na ringu. Stawiam na Ortona który potrzebuje pushu teraz. Gdyby nie postać Marka Henryka to ekipa w tej walce byłaby na prawdę dobra. Ale jest szansa...szybkie wyeliminowanie go i zabawa pozostałych. Dalej mamy w kolejce walke Show'a i Takera w casket match. I tutaj nie wybaczę im jeśli ta walka nie będzie **** bo ma takie szanse. Taker w dobrej formie pomimo kolan i Show który też dobrze walczy. Kolejny Traditional to walka team HBK kontra Team JBL , gdyby nie Khali też byłoby dobrze , lecz niestety Khali pushowany na Punjabi Face'a to może być kiepsko. Jak to on ostatni zostanie to będzie źle. Pierwszy odpadnie na pewno...M.V.P. albo ostatni albo to on wygra \i mamy Montela który wraca do gry. A co do Main Eventów...zobaczymy czy WWE pushowało Kozlova tylko by jobbnął Trajpelowi czy coś więcej. A jak wyjdzie triple threat to jestem pewny że dostanie pas albo Hunter odklepie Jeff'a.

No to czas powiedzieć coś o reszcie walk. Patrząc na mój pulpit (tapeta z SS) mówię, gala zapowiada się średnio, czy będzie lepsza od Turning Point? Chyba nie, będzie dobrze jeśli będzie trzymała jej poziom. Hmm Team Orton vs Team Batista, najpierw przedstawmy zawodników w poszczególnych teamach i określmy ich poziom w skali szkolnej. (1-6)

TEAM ORTON: Cody Rhodes(3), Shelton Benjamin(4,5), Mark Henry(1), William Regal(3), Randy Orton(5,5). Daje nam to średnią 3,4.

TEAM BATISTA: CM Punk(5), R-Truth(4), Matt Hardy(2,5), Kofi Kingston(4), Batista(2,5). Wychodzi średnia niewiele większa od poprzedniej a mianowicie 3,6.

POZIOM WALKI: Poziom walki to 3,5. Według moich wyliczeń oczywiście, co o tym sądzicie? Czas teraz na drugi Traditional Survivor Series Match.

TEAM HBK: Khali(1), Mysterio(5), Shad(3), JTG(3), HBK(5,5). Średnia 3,5.

TEAM JBL: Kane(4), MVP(5), Miz(3), Morisson(4,5), JBL(2). Średnia 3,7.

POZIOM WALKI: 3,6. So what you gonna tell me? Wiem, że może trochę czuć tu markowanie WWE, ale ja cieszę się tym co mam. Może chodzi o długość stażu, nie wiem, ja bardzo ciesze się na myśl o Surivor Series.

O walce o pas WHC już mówiłem więc, ciągnijmy dalej. Do you see the writings on this post? Mowa o walce o pas WWE. W końcu ta walka musiała nadejść. HHH vs Kozlov vs Jeff Hardy. Co do Triple Threatu to są to moje przypuszczenia. Hardy stał się małym Sku^$^nem. Zdecydowanie lubie go jakim jest teraz. Chociaż nie wiem po co mu to malowanie, jednak wole go złego z malowaniem, niż dobrego bez. Kozlov w dobrej formie, skąd to wiem? Mianowicie walka z Takerem, świetnie się w niej pokazał. O panu potrójne H nie ma co mówić. Znamy go na wylot, coś czuje, że w tej walce pożegna się ze swoim Chain Gangowym cackiem.

No i Casket Match. Myśle koniec feudu Grabaża z Biggym. Skoro zakończenie story z Jericho i Michaelsem było świetne to czemu nie to? Tym bardziej Casket Match, podwórko Takera. Tylko jak on włoży tego Showa do trumny? Last Ridea raczej nie zrobi. Deadmanowi chyba problemy z kolanami przechodzą więc powinno być wporzo. Czekam na SS z utęsknieniem. Myślcie co chcecie, nie mogę się doczekać. Mark WWE wam to mówi. :D

Gala w mojej opinii zalatuje na dobrą,osada nie jest najgorsza..

Team Batista vs Team Orton

Oba te drużyny mają w swoich szeregach lepszych i gorszych,wiadomo,w drużynie Bartka do lepszych możemy zaliczyć wszystkich oprócz Matt'a,bo powrocie przynajmniej w moich oczach jest bez formy.Niestety w team Ortona nie jest już tak kolorowo,Mark Henry,Regal i młody Rhodes,i tutaj zaczynają sie komplikacje.Regal,Henry jak można sie przekonać oglądając Raw bądź ECW nie pokazują w ringu nic co mogło by zaciekawić publikę czy można śmiało twierdzić że wyjdzie kaszana,ale z drugiej strony Bookerzy mogą zrobić malutki przekręt i ograniczyć ich role do minimum,co wydaje sie chyba najlepszym rozwiązaniem.

Team Michaels vs. Team JBL Traditional Survivor Series Elimination Match

Tu by było wszystko cacy elegancko gdyby nie jeden pan,a mianowicie Khalas,nie wiem po kiego go tam wcisnęli,przecież lepszym rozwiązaniem na pewno był by np. Charlie Haas, lubi Jamie Noble.Wolałbym żeby Khalas wyszedł na ten środek pocałował jakiegoś paszczaka i spieprzał za przeproszeniem do domu,mam nadzieje że bookerzy nie wpadli na pomysł aby zrobić ,,powtórkę z rozrywki'' z MVP.....

Ogólnie wygląda to bardzo dobrze,Rey,CT którzy w Tag'u są naprawdę świetni no i ON....,Drużyna JBL'a jest naprawdę konkretna,mamy następny świetny ,,team'' Morisnon i Miz,do tego dochodzi MVP,

Casket Match Big Show vs Undertaker

Mam nadzieje że wyjdzie z tego prawdziwy Casket Match a nie gó%#@ na poziomie tego z SD! bo to by była totalna masakra,miejmy nadzieje że obaj panowie jakże doświadczeni skleją kawał dobrej walki,do której będziemy mogli wracać.......

Oby tak było

WWE Championship Match

O sam pojedynek jakoś sie specjalnie nie boje,bo wiem że i tak będzie dobry,martwi mnie raczej to jakim wynikiem sie zakończy,bardzo ale to bardzo chciałbym żeby Game stracił pas,najlepiej na rzecz Jeff'a który później prowadził by feud z Ruskiem....czy to tylko moje marzenia ?:P

World Heavyweight Championship

Chris Jericho© vs. John Cena

Powiem tak,z jednej strony sie ciesze na ten pojedynek a z drugiej bardzo obawiam.Dlaczego Ciesze ? Bo jakoś chętnie zobaczę tą kradratową gębę Marinsa który ostatni jakoś miał pecha,Martwię sie tego iż dostanie on zaraz po powrocie pas.Chris Jericho bardzo,bardzo dobrze sprawdza sie jako champ w mojej opinii of course,a Cena jak cena walnie swoje zabójcze kombo i wygrywa........zobaczymy co to będzie,

Jeszcze parę słów do poprzednika :

Shad(3), JTG(3)

Hmm......jakoś nie za bardzo zgadzam sie z twoją oceną tych panów,parę razy udowodnili razem czy też w pojedynkę,co sie rzadziej zdarzało że zasługują przynajmniej na -4/4 a razem zasługują przynajmniej na +4.

pezetvi7.png