Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Legends Championship - czyli po co to komu?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

100_5535.JPG

TNA Legends Title

TNA Legends Champion...

WHAT!?

Jak każdy za pewne wie, na ostatniej gali Impact! debiutującej w HD Booker T musiał ujawnić , co ma w tajemniczej walizce, z którą tak dużo razy się pokazywał. Były różne spekulacje na temat zawartości walizki. Mówiło się na temat kontraktu Bobby'ego Lashley'a, innego wrestlera, nowym pasie, a nawet masce Currymana :8 Coraz więcej plotek krążyło jednak na temat nowego pasa w Total Non-Stop Action Wrestling. Jeszcze przed ujawnieniem pasa, mówiło się, że miałby być to pas dla Legend. Ale do rzeczy... Booker T ujawnia zawartość walizki... nowy pas... każdy zszokowany, bo rzeczywiście, pas ten wygląda ładnie, estetycznie, ogólnie świetna prezentacja... HOWEVER! Spójrzmy na to jeszcze raz... Legends Title... Legends Title... Pas Legend... Jak sama nazwa wskazuje walki o ten pas toczyłyby się między Legendami tego biznesu... Hold on... przecież TNA jest New Blood Bussiness! Nie posiada nie wiadomo ile legend, które mogłyby się stac o ten pas... do czego zmierzam? Byc może podoba się wam pomysł z wprowadzeniem nowego pasa, ale... osobiście liczyłem na prowadzenie jakiegoś pasa dla Mid-Cadru... Legends Title na pewno jest jakimś uatrakcyjnieniem federacji, ale teraz zastanówmy się... Czy jesteśmy gotowi oglądać 5, 6 pretendentów do tego pasa? Liczę tutaj oczywiście Booker'a T, Kurta, Stinga, Kevina... i kogo jeszcze? Na Turning Point zapowiedziano mecz Christian Cage vs Booker T... ale czy Christian powinien znaleźć się w tym pojedynku... nie podlega wątpliwości, że wie już wiele o tym "sporcie", jednak czy możemy już go nazywać legendą? Czy to powinien być pierwszy pendent do pasa Legends ? Osobiście nie wydaje mi się... Tak więc chciałem was zapytać, co o tym wszystkim sądzicie...

1. Czy wprowadzenie Legends Title to dobra decyzja ?

2. Czy jesteśmy gotowi oglądać setki razy te same legendy walczące o ten pas?

3. Czy o pas będą walczyć same legendy, a może raczej niedługo pas zostanie zdobyty przez jakiegoś wrestlera pokroju AJ Styles, czy Samoa Joe?

4. Czy Christian Cage to dobry pretendent do walki z Bookerem o pierwszy w historii TNA mecz o Legends Title?

5. Czy Pas ten długo "zastanie" w federacji, czy raczej będzie to atrakcja na kilka miesięcy?

Zapraszam do tego no... dyskutowania.

jrthqr.jpg
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• Viper

1

• Mirai

1

• Aquiva.

1

Top użytkownicy w tym temacie

Czy wprowadzenie Legends Title to dobra decyzja ?

Dla nas nie wiem, ale TNA patrzy na to z innej strony chce wypromować swoje własne gwiazdy, a nie gwiazdy wykorzystywać z WWE ale nie jestem pewien czy to dobre posuniecie wprowadzenie pasa legend przecież WWE zrobiło swoje własne gwiazdy na zwykłych WHC czy WWE Champem, wiec nie był bym pewien czy to takie dobre

Czy jesteśmy gotowi oglądać setki razy te same legendy walczące o ten pas?

No oczywiście, że nie jesteśmy gotowi na oglądnie tych samych legend setki razy, ja myśle że pas dla Legend będzie dawany właśnie nie koniecznie dla prawdziwych legend a tych którzy nie mają jeszcze miana gwiazd czy też legend.

Czy o pas będą walczyć same legendy, a może raczej niedługo pas zostanie zdobyty przez jakiegoś wrestlera pokroju AJ Styles, czy Samoa Joe?

Tak jak już mówiłem poprzednio myślę, że pas dostanie właśnie nie koniecznie jakaś gwiazda, możliwe, że to będzie ejdzej lub samoa dzo, aby to własnie ich wypromować na "Legendy", bo to oni przecież posiadają ten pas.

Czy Christian Cage to dobry pretendent do walki z Bookerem o pierwszy w historii TNA mecz o Legends Title?

Nie, title shota powinien dostać Kevin Nash lub Kurt Angle (narazie sting ma inny pasik więc nie on), albo jeszcze ktoś inny ich pokroju, Christian'a Cage'a oczywiście można nazwac superstar ale czy można go nazwać legendą ?

Czy Pas ten długo "zastanie" w federacji, czy raczej będzie to atrakcja na kilka miesięcy?

Jeśli robili ten pas to na pewno mają na niego jakiś pomysł moim zdaniem to wypromowanie własnych Legend, ale nie tędy droga Bookerzy Tna .Możliwe, że wartość tego pasu spadnie do US czy Intercontinental Czempion w WWE.

Słówko ode mnie podsumowując wprowadzenie Legends Title, dla mnie będzie miało to pozytywny wpływ na Federacje, jeśli nie zrobią tego co napisałem wyżej czyli będą na tym pasie promować własne gwiazdy, raczej powinni promować na nazwiskach takich jak Kevin Nash czy Sting, gdyby młodzi wygrywali z nimi walki o pasy.

Moim zdaniem dobra. Szczególnie gdy utworzona została stajnia Main Event Mafia. Jej członkowie mogli by walczyć o ten pas z... ale o tym potem. Pomysł jest nawet dobry ale zamiast tego dał bym pas - np. Extreme Championa lub jeszcze co tam kto wie...

Przez cały czas nie. Może przez 3 miesiące maksymalnie. Może gdyby było ich więcej, lecz o tym nie ma narazie mowy.

3. Czy o pas będą walczyć same legendy, a może raczej niedługo pas zostanie zdobyty przez jakiegoś wrestlera pokroju AJ Styles, czy Samoa Joe?

Moim zdaniem tak. Np. członkowie ME Mafii mogli by walczyć z "młodymi wilkami" typu AJ, Joe, Sabin, Lethal. Jeżeli młodzi trzymaliby ten pas, była by to jakby hańba dla Legend. Jacyś pyskaci nie mający "rispektu" wrestlerzy mają ich pas. Moim zdaniem to mógłby być niezły storyline.

4. Czy Christian Cage to dobry pretendent do walki z Bookerem o pierwszy w historii TNA mecz o Legends Title?Czy ja wiem. Taki sobie, nie pasuje ani do legend ani do mafii. Jeśli wygra, to ja poprowadziłbym to tak, że przez dłuuugi czas on trzyma pas i ma innych gdzieś. :D

5. Czy Pas ten długo "zastanie" w federacji, czy raczej będzie to atrakcja na kilka miesięcy?

Jak mówiłem, pewnie długo tutaj nie pobędzie. Ale jeżeli za pare miesięcy (chciałbym) Ric'a Flair'a "zakupi" TNA i wtedy on wróci razem z tym pasem. One day...

No nie wiem. Jeśli w federacji byłyby takie gwiazdy jak Hulk Hogan czy Ric Flair to byłoby to dobrym pomysłem, ale narazie dla mnie ten pas jest zbędny...

Hmm... Stanowcze nie! Nie lubię feudów/pojedynków ciągnących się jak hbk vs y2j...

Skoro pas legends to chyba legendy... Z resztą chciałbym, aby AJ wrócił do x divison...

4. Czy Christian Cage to dobry pretendent do walki z Bookerem o pierwszy w historii TNA mecz o Legends Title?

Jak nie Sting to tylko CC się nadaje... No może jeszcze Angle... :twisted:

Atrakcja na kilka miesięcy (tak bym chciał) Według mnie TNA powinno przede wszystkim się skupić na X divison która zeszła na psy, a kiedyś w tejże federacji była bardzo ważna... :t_down:

• Reputacja:   995
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Pas ten przede wszystkim należy traktować jako "element przetargowy" między MEM i New Generation. Nie jest to żaden ważny pas (chyba, że po storyline takim go uczynią), tylko coś podobnego, jak ECW FTW title Tazza. Użyłem nazwy elementu przetargowego, ponieważ prawdopodobnie dzięki niemu MEM będzie zdobywać kolejnych weteranów w swoich szeregach, na następnej ppv szykuje się walka z Cage'm. Kto wie, czy w przyszłości o ów pas nie zawalczy np. Jarrett na warunkach, że jeżeli przegra będzie musiał do nich dołączyć czy coś w tym stylu. Ogółem dobry pomysł.

Czy jesteśmy gotowi oglądać setki razy te same legendy walczące o ten pas?

Jak napisałem wyżej, pas ten nie będzie prosperował na zasadach innych tytułów.

Czy o pas będą walczyć same legendy, a może raczej niedługo pas zostanie zdobyty przez jakiegoś wrestlera pokroju AJ Styles, czy Samoa Joe?

Hehe, byłby to ciekawy ruch. Rozwijający się storyline ma ogromne możliwości, zobaczymy jak spożytkuje je TNA.

Czy Christian Cage to dobry pretendent do walki z Bookerem o pierwszy w historii TNA mecz o Legends Title?

Oczywiście, to on jest przecież tym tweenerem, który nie opowiedział się za żadną z stron. Booker pomoże mu dzięki temu wcielić się w jedną z stajni.

PS. CC, postawionymi pytaniami zepsułeś cały temat.