Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Dyskusje i Userzy forum.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Witajcie,

Generalnie przyszedł mi do głowy pewien pomysł i własnie przychodzę z tym do was. Liczę , że ten temat potraktowany będzie poważnie. Na pewno bowiem , każdy z administratorów i nie tylko , marzy gdzieś tam głęboko o dyskusjach na BGZ liczących po 5 stron i więcej. Póki co wydaje się to nie realne. Sam też wiem po sobie , że na każdy temat chce mi sie piłować klawierkę. Czasami nie chodzi też o temat , a o sam sposób prowadzenia dyskusji. Kiedyś już wspominałem jak bardzo odtrąca mnie gdy pseudo-dyskutanci wpadają piszą co swoje i wychodzą , generalnie zapominając że w dyskusji nalezałoby podważac , argumentować, odnisić się do wypowiedzi innych. Ale ja tu nie o tym. Chciałbym zadać wam kilka pytań , z których urządzimy tu mam nadzieje małą debatę.

Mianowicie - Jaki temat dyskusji - nie zależnie czy jesteś fanem WWE , TNA czy SRAK - sprawiłby , że pisalibyście w nim aż do całkowitego wyczerpania ...aż osiągnałby X stron , generalnie jaki jest temat na który moglibyście dyskutować w ch***j i jeszcze ?

Dalej....Jak powinna być wg. was prowadzona dyskuja , żebyście w takim topicu mogli pisać i pisać i jeszcze pisać a nie zostawić go po jednej wypowiedzi.

Zapraszam na debatę tematyczną i komentowanie wszystkiego co z tym związane - myślę że wasze uwagi tu wypowiedziane , przydadzą się ogółowi. :arrow:

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

6

• John_Cena_FU

4

• Qui-Gon

4

• IIL

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Myślę że temat - musiał by poruszać bo w niektórych tematach po prostu piszę się co myśli się na dany temat i potem może nawet chciało by się coś napisać ale nie ma co. A ten temat musiał by być ciekawy , poruszający i może nawet kontrowersyjny. Jak powinna wyglądać dyskusja jeden użytkownik zaczyna a drugi pisze - odpowiada w temacie na pytanie czy też zagadnienia zadane w temacie i dorzuca coś swojego tak żeby następny mógł już więcej napisać . Ten następny odpowiada i pisze coś nowego i tak dalej i dyskusja sama się rozwija.

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Moje zdanie na ten temat raczej znasz, ponieważ niejednokrotnie w prywatnych pogawędkach narzekaliśmy na poziom dyskusji ;)

Przede wszystkim przydałby mi się jakiś partner do dyskusji. Ktoś, kto potrafiłby umiejętnie podważyć moje argumenty i pociągnąć w jakiś sposób rozmowę tak, by nie stała się ona schematyczna. Wkurwia mnie, gdy wchodzę w jakiś temat gdzie posta strzelił dajmy na to IOOT, IIL, czy tam ja i pod spodem widzę dokładnie tego samego posta ubranego w inne słowa. Na jaki temat dyskutuje się najlepiej ? Na każdy, byleby dyskusja weszła na odpowiedni tor (włączając w to nawet zupełny offtop, taki jak gadka o HHH w temacie o Kozlovie).

dyskusja sama się rozwija.

No niezupełnie o takie odpowiedzi mi chodziło. Widzisz StoneCold , napisałeś to bardzo jak dla mnie ogólnikowo i wymijająco. Dobrze byłoby w tym temacie to co sie myśli precyzować i pisać jak najbardziej w SWOIM imieniu i jak najbardziej subiketywnie bo o to własnie w nim chodzi. Chodzi o to jak tylko i wyłącznie dla ciebie winien wyglądać temat, żebyś mógł w nim dyskutować dłuugo a nie czekać aż jakoś sie rozwinie.

Co dla mnie?? Nie dla ogółu - no dobra. Więc dla mnie taki temat musi poruszyć mnie - wchodzę na forum patrze w tematy z nowymi postami i widzę jakiś tytuł np. HBK jest gejem(to tylko przykład) i już zanim jeszcze włącz zaczynam myśleć jak to - co to - czemu . Weszłem w temat patrzę są trzy posty - osoby WYRAŹNIE wypowiadają swoje zdanie. I w tedy mi się zaczyna chcieć wejść do dyskusji , piszę i czekam , czekam , czekam na nowego posta aby odpisać. W skrócie - temat musi zaskakiwać , być wyrazisty - konkretny a jednocześnie ogólny aby trafił do wielu i dyskusja rozgorzała.

Jak by miałby powstać taki temacik to myślę że powinien-Coś w stylu tematu jaki mówil SC , to powinno nosić temat "Dyskusja za Dyskusją".Załóżmy jeden zaczyna pisać czy Big Show był by dobrym czampem , drugi wypowiada się na ten temat i pisze następny np."Będzie powrót BoD?" no i następny się wypowiada i tak dalej i tak dalej...Ten Temat musiał by mieć to coś że nawet Willem by tam 20 postów napisał :P.Musiał by interesować wszystkich fanów WWE , TNA i WeeMana , musiał by zawierać ciekawostki , newsy , spoilery i takie badziewia :roll: ...Jak dla mnie po prostu temat cud malinka.Wiem że zaraz napiszecie że od gapiłem wszystko od SC , ale zapewniam was że tak nie jest...

Mogł by być też taki:

Dyskusja jak w Gadulcu na odpowiedni temat z dwoma czy trzema kolegami i tylko dla nich np.IIL LK i Willem , on w tym temacie dyskutują i to jest ich prywatny temat.Dyskutują sobie o zlotach :lol i le waży WIllem itp.

Jest jeszcze mnóstwo takich pomysłów , że mógł bym wymieniać je do 1 września 2009..

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

• Reputacja:   994
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Generalnie największą ilością odpowiedzi mogą pochwalić się tematy, które bardzo trudno wyczerpać. Znany każdemu przykład - wwe vs. tna, gdzie argumentów, poglądów i stron jest ogromnie dużo, podobnie jak i samych dyskutantów. Popularnością też cieszył się np. "who is suicide?", ponieważ co chwilę dochodziło coś nowego, tak że było o czym pisać i spekulować dalej. To sprowadza raczej do tego, że po prostu powinno się dyskutować na tematy bieżące. Podobną ilością odpowiedzi mogłyby cieszyć się np. tematy dotyczące Next PPV, co chwilę dochodzą pozycję w karcie, itp.

Jeżeli chodzi o mnie, to podobnie - temat, który aktualnie jest w toku, ciągle się rozwija, tak że można postować, postować i jeszcze raz postować. Wpadłem też na pomysł i ostatnio i chciałem o tym napisać, może zorganizujemy coś takiego, jak "Dzień dyskusji na forum", wybrałoby się najbardziej przystępny dzień - dajmy na to sobotę, gdzie każdy będzie starał się odpowiadać w tematach, np. taki temat toczyłby się od soboty do soboty, po czym zbierałoby się jakieś pkt za posty i coś tam by się za to dostawało, żeby zachęcić ludzi. Trochę odszedłem od tematu, ale teraz to na tyle.

IIL bardzo dobra wypowiedź. O taki właśnie temat mi chodziło że temat oprócz tego że userzy powinni go rozwijać to on SAM powinien się rozwijać dochodzić nowe odgałęzienia tematu , dzięki temu można znów coś nowego napisać . I ten pomysł z dniem czy nawet tygodniem dyskusji to dobry pomysł - tylko trzeba było by pilnować aby nie było spamu.

TNS , zacznijmy może od tego żebyś odił od Weemana , bo znasz go ze słyszenia a ostatnio często go widze w twoich wypowedziach. Druga rzecz :

że nawet Willem by tam 20 postów napisał
, nie wiem czy wiesz , ale nawet Willem , to jeden z najbardziej rzeczowych dyskutantów na tym forum i jesli prowadzi z kimś dyspute nawet najbardziej porytą to prawdzi ją do skutku i proawdzi ją rozlegle i proawdzi ją pomijając tematyke mając świadomość czym jest dyskusja.

Wiec , ponownie proszę o powage tematu , A Willem też pewnie dołoży tu swoje 3 groszę.

Jeżeli , takie coś miało by się odbywać w soboty ja jestem oczywiście że za.Tylko ostrzegam że nie obejdźe się bez spamu(nie patrzyć na mnie).Bo jeżeli miało by się zdobywać punkty to i jedni byli by zdolni napisać więcej postów niż ma lat moja babcia , aby tylko zdobyć punkty i potem podniecać się na sb ile mają.Oczywiście może i to nie jest pewne na 100% , ale przynajmniej 95% , tak tylko ostzregam :) .Ogólnie ten temat w ktorym piszemy też jest idealnym tematem prowadzi się tu dyskusję na dane tamaty , nie mineło 20 minut a patrzcie jak się ten temat i dyskusja rozwineła :D .

website-profiled-pp.jpg

Steve Winters

To samo chciałem zauważyć - właśnie ten temat można podać jako przykład dobrego tematu - zaczęło się od tego co zrobić aby znaleźć dobry temat - potem doszło rozgałęzienie z Weemanem i Wilhelmen (sorki za literówkę) i kwestia konkursu/dnia dyskusji. Ja popieram TNS i boję się że jeśli ktoś nowy kto dopiero założył konto - będzie chciał się wkupić łapiąc te punkty , może spamować - ale jeśli modzi i admini będą działali to nic takiego nie grozi.

"Dzień dyskusji na forum"

Zauważ IILku , że wymuszone na siłe pisane posty będą tyle warte co Zjedzony o wpół do dziesiątej rano w polsce knoppers wydalony w Toi-Toi'u na pobliskiej budowie. Nie o to mi chodziło.

Głównie miałem na myśli coś co zniechęca. No bo codziennie , góra co dwa dni powstaje jakiś temat - i na 20 osób regularnie sie udzielających , odejmę 10 z braku wiedzy w danym temacie i tak nie wypowie sie całe 10 osób. Wynika z tego że coś je od dyskusji odpycha.

więc może skoro nie umiecie jasno wyłożyć konretnych wymogów dyskusji zamiast bawić się w "tak masz racje popieram" napiszcie co was osobiście od dyskusji odpycha.

Czy ja wiem?Już wiem:

Od niektórych dyskusji najczęściej TNA odpycha mnie "nie wiedza" na dany temat , nie oglądam TNA chociaż czasami ściągne Impekta albo TNA PPV.

Odpycha mnie to że chce a nie mogę się wypowiedziec na dany temat bo się zupełnie na nim nie znam...

Odpycha mnie też od tych tematów użytkownik LK :P .Jest ostry i ma oko szczególnie na mnie...Patrzy na moje posty i wie że nie które nie są na poziomie...Więc jak bym się wypowiedział w jakimś temacie związane z TNA i LK by zerkną na mój post , to ban gwarantowany.Po prostu odpycha mnie ta "nie wiedza" na dany temat i tyle.

website-profiled-pp.jpg

Steve Winters

• Reputacja:   994
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

thenextsuperstar nikt od razu bana Ci nie da, spokojnie. Jeżeli chodzi o niewiedzę, wszystko można nadrobić, a aby nabrać podstaw wystarczy regularnie śledzić daną federację i tyle. ;) Z "dniem dyskusji" może przesadziłem, ale można ogłosić jakiś dzień, w którym rzeczywiście wszyscy będą poświęcali więcej czasu najważniejszym działom na forum... punkty, które by tam się znalazły (oczywiście, nie są potrzebne) wprowadzałoby się tylko do jakiegoś rankingu i tyle, spam-postów nie brałoby się pod uwagę i tyle. Można też nie robić żadnego rankingu, ale np. zapodać dyskusję w sobotę i starać się ciągnąć dany topic do następnej soboty, na złe na pewno nie wyjdzie.

Potrzebny jest też oczywiście temat. Jakieś propozycję dawajcie w tym temacie ;) Można też np. oceniać gale TNA i WWE w tygodniu i później również pod koniec miesiąca. W dyskusji ogólnej robić tematy o nazwie, np. "WWE vs. TNA, październik - tydzień #1", osoba prowadząca poda w głównym temacie linki do wyników poszczególnych tygodniówek: impact, raw, sd! i ecw. Każdy oceni najlepszą galę tygodnia, najlepszy segment, moment i odwrotnie. Pod koniec miesiąca zrobić "WWE vs. TNA, październik", gdzie oceniałoby się jak w tygodniach najlepsze, najgorsze + ppv. Pewnie trochę pogmatwałem, ale chyba zrozumiecie o co chodzi :P

IIL , bardzo dobry pomysł z tymi galami i PPV(ha ha ja zrozumiałem :D ).To tak jak by połączyć BGZ Motyc 2008 z BGZ Żotyc 2008 , chociaż w tych wymienianych tematach nie ocenia się wszsystkich matchow na galach i PPV z ostatniego tygodnia czy miesiąca...

Co do bana , to sam LK na gg mi napisał że jeszcze jeden , jedyny post nie na pozimie z forum wylatuję z BGZ , no chyba że ty coś IIl załatwisz :D .

Kurde ten temat niesamowicie szybko się rozwija.

website-profiled-pp.jpg

Steve Winters