Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co znajduje się w walizce Bookera T ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Od dwóch tygodni zaobserwować można tajemniczą walizkę, która znajduje się w posiadaniu Bookera T i Sharmell. Na ostatniej gali iMPACT! to ona była powodem kłótni Cage'a i AJ Stylesa, a także wygranej jej posiadacza. Istnieje wiele spekulacji nt. jej zawartości, przybliżę te prawdopodobne:

- World Heavyweight title shot,

- Nowy pas mistrzowski,

- Korona (zwiastująca powrót do gimmicku Króla),

- Kontrakt nowej gwiazdy (np. Bobby Lashley'a, z którym prowadził negocjację),

- Maskę Curry Mana (zwiastującą nadchodzący storyline Booker v. Daniels).

Można pokusić się też o kilka innych teorii, jednak niema co zbytnio odchodzić od tematu. Osobiście najbardziej biorę pod uwagę nowy pas mistrzowski, który nie ukrywajmy jest potrzebny. Booker jako pierwszy mistrz mógłby zawiązać feud z jakimś midcarderem, czy inną osobą potrzebującą promocji, np. z Curry Man'em (lub Christopherem Danielsem, zakładając zmianę gimmicku) czy Tomko. Wasze zdanie ? ;)

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• pablo modjo

1

• kieska

1

• Danielsson56

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Według mnie najbardziej prawdopodobny jest to że w walizce będzie znajdować się kontrakt nowego zawodnika ( patrz.Bobby Lashley) i dzięki temu kontraktowi mógłby walczyć jako manager. Drugą w kolejności opcją jaka może wystąpić jest opcja z pasem - tylko jaki ten pas :thinking: i jeśli by miał ten pas to kilka feudów z mid carterami - którzy przegrają ale on ich wypromuje w końcu przegra a wypromowani zawodnicy będą walczyć o pas.

• Reputacja:   1

Według mnie mnie ta całą sytuacja doprowadzi do Feast or Fired na B4G (a przynajmniej czegoś podobnego; czytaj: bez problematycznego 'zwolnienia'). Jak pamiętamy, cała szopka z walizkami zaczęła się dokładnie na poprzednim B4G, a w meczu tym uczestniczyli wrestlerzy, którzy nie załapali się do karty na inne sposoby... W tym wszystkim najwyraźniej znaczącą rolę odegra Bukka... pytanie tylko- jaką? Nie mam zielonego pojęcia...

Osobiście najbardziej biorę pod uwagę nowy pas mistrzowski, który nie ukrywajmy jest potrzebny.

A na jakiego wuja? Żeby po kilku tygodniach/miesiącach w blasku wraz z pasem X stoczyć się niżej, niż tam, gdzie wspomiany belt znajduje się aktualnie? Już lepiej połączyć jakichś 2 wreslerów, którzy za dużo do roboty nie mają w tag team, bo ta dyvizja ostatnio nam się trochę wykrusza... Z resztą jedynymi osobami, które przychodzą mi na myśl i które faktycznie potrzebowałyby walki o czy zdobycia pasa niższej kategorii jest Rhino i (niektórych może to trochę zdziwić) Awesome Kong. A jak przeglądam cały roster singli to każdy poza BG Jamesem (tego z racji feudu młodzi vs starzy chyba niedługo czeka wyższy stan mobilizacji) i ew. Devinem (który i tak prędzej pasuje do walki o posiadany juz wcześniej pas X) ma co robić...

• Reputacja:   6

Nowy pas? Weto! Absolutnie się nie zgadzam na taką opcję. Myślę, że 4 pasy to wystarczająca ilość jak na jedną federację. Main eventerzy mają world title, dywizja X ma swój pas, dywizja kobiet i teamów również. Czego chcieć więcej? Ja uważam, że im więcej pasów tym ich mniejszy prestiż.

Co do samej walizki to nie mam pojęcia co może tam być. Wezmę pod uwagę propozycję IILa:

World Heavyweight title shot-bardzo możliwe. Nie od dziś wiadomo, że Booker ma chrapkę na world title i prędzej czy później go zdobędzie. Prawdopodobne jest, że Booker wyskoczy nagle z jakimś "tajnym" title shotem by skroić Joe z pasa (w wygraną Stinga na B4G jakoś nie chce mi się wierzyć).

Korona (zwiastująca powrót do gimmicku Króla) - powrót nastąpił już po heelturnie. Z tą różnicą, że właśnie bez korony. Zachowanie, speeche Bookera od tego czasu są królewskie. Opcja więc odpada.

Kontrakt nowej gwiazdy- hmm, kto wie. Ale jaki miałby w tym Booker interes?

Maskę Curry Mana =))

16476371734edf391100c30.jpg

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   994
  • Urządzenie:  Windows

A na jakiego wuja? Żeby po kilku tygodniach/miesiącach w blasku wraz z pasem X stoczyć się niżej, niż tam, gdzie wspomiany belt znajduje się aktualnie?
Nowy pas? Weto! Absolutnie się nie zgadzam na taką opcję.

Możliwe, że macie rację. Owszem, tak jak napisał Pablo - im większa ilość pasów, tym mniejsza ich wartość (via WWE)... na pewno X Division title też straciłby na prestiżu, ale zauważcie, że np. osoby jak Rhino, Hoyt, itp. nie mają szans na zdobycie X Division (o zgrozo :roll:), a tym bardziej na World title. Egzystencja trzeciegi single'owego pasa mogłaby też przynieść korzyści, jeżeli chodzi o promocję młodych poprzez feudy o niego z weteranami. W WWE Chris Benoit miał x razy US title i dzięki niemu MVP czy Kennedy wybili się nieco w górę.

World Heavyweight title shot

Booker T nie stawił się na No Surrender, dlatego też może mieć pretensję dotyczące tego, że należy mu się rewanż czy coś w tym stylu. Walizka może tylko w tym pomóc.

Maskę Curry Mana =))

Może i śmieszne, ale ten punkt dodałem po przeczytaniu opinii na zagranicznym serwisie ;)

EDIT:

Wg. ostatnich doniesień zarząd TNA przedstawi nowe mistrzostwo już wkrótce. Nie wyjawiono żadnych szczegółów, poza tym, że zaprezentuje go Booker T (czyli dowiadujemy się już co czai się w tytułowej walizce) i będzie nosił prawdopodobnie nazwę "legends" title !? Mimo iż tutaj wyżej upierałem się nad tym, iż wprowadzenie kolejnego pasa jest korzystnym zabiegiem, tak teraz gdy to powoli zaczyna przeistaczać się w fakt zmieniam zdanie... Legends title ? WTF ?

• Reputacja:   0

Legends' Title? Cóż dodanie nowego pasa wg mnie nie byłoby dobrym pomysłem, bo wszystkie pozostałe tytuły straciłyby na prestiżu, jak i ten nowy. No ale dodanie tego nowego pasa jeszcze jakoś bym zniósł, ale jego nazwa kompletnie jest zwalona. Legends' Championship? Legends' Champion? I do tego Bukka? No way, nie chcę tego szytu! Cóż, sama nazwa wskazuje, że jest to trochę związane z angle'em młodzi kontra old school. Czyżby za niedługo AJ miałby zdobyć pas i być czempionem wśród perspektywicznych wrestlerów, a starzy wezmą sobie nowy pas i tam mistrzem będzie Booker? Przynajmniej moim zdaniem na to obecnie wygląda. Jestem ciekaw, jak wiarygodne są te informacje podane przez IIL'a.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Legend's Title? Hmm warunki zdobycia pasa wiek 40< ? Jak dla mnie jeżeli TNA wprowadzi taki pas to zrobi krok w tył. Rozumiem że są wrestlerzy którzy nie łapią się na żaden pas ale będzie wszędzie i było zawsze. W WWE pomimo takiej ilości pasów i tak są wrestlerzy którzy nie łapią się na żaden z Title'ów. Jeszcze jak TNA nazwie swój pas Legend's Title to na 100 % nie będą walczyli o niego zawodnicy z młodszego pokolenia tylko wyjadacze jak Stinga , Bukka czy Steiner. Tak więc pas ten wg. mnie będzie dużym krokiem w tył.