Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Big Show WWE champem?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Na ostatnim Smackdownie! Big Show, powiedział, że pomoże Vickie z Undertakerem, a ona pomoże mu zdobyć pas WWE . Bardzo ucieszyła mnie ta wiadomość, ponieważ jak wszyscy chyba wiedzą, a jeśli nie wiedzą to już wiedzą, jestem wielkim fanem Big Showa. Ostatnio nie miał on żadnego feudu, ani nic w tym rodzaju, ale przecież jest dobry, i zasługuje chociaż na jakąś walkę o pas czy coś w tym rodzaju. I walka z Triple H (lub może Jeffem) na następnym PPV, byłaby dla niego i dla jego fanów bardzo dobra. Ale mam pewne wątpliwość co do pasa WWE w jego rękach.

Mimo, że jestem wielkim fanem Big Showa, to wydaje mi się, że nie byłby on dobrym WWE Champem. Jeśli już ma mieć pas, to wydaje mi się, że lepszym, i bardziej pasującym do niego, byłby WHC. No w sumie, gdyby miał WWE Champem, też bym się nie obraził. ale według mnie, jakoś tak bardziej do niego pasuje. Przecież jest na pewno przedstawicielem wagi ciężkiej ;) I tutaj nasuwa się moje pytanie:

Czy Big Show, byłby dobrym WWE Championem?

Zapraszam do dyskusji.

rvwzyx.jpg
  • Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

2

• Archer93

2

• The_Icon

1

• Sejbla

1

Top użytkownicy w tym temacie

Moje zdanie jest podobne do twojego Big Show ma umiejętności i nadaje się na mistrza ale WHC bo ten pas jest właśnie dla takich jak on. Pas WWE jakoś mniej mi do niego pasuje ale również cieszył bym się gdyby zdobył ten pas. A jeśli nawet go nie zdobędzie to niech chociaż ma jakieś ciekawe feudy.

Big Show ma umiejętności

=)) . to co powiedziałeś mnie zabiło . On ma umiejętności ? Pfff . Od kiedy umiejętności to nie umienie chodzić po ringu i być że tak powiem spaślakiem . Chłopaki nie dobijajcie mnie . Moje zdanie jest takie . Otóż te wszystkie Big Showy , Khalasy i różni tego typu wrestlerzy są tandetnymi wrestlerami . Dla mnie czempion nie ważne jakiego pasa powinien umieć trochę high flay'ingo lub tego typu rzeczy , mieć dobre mic jak i ring skilsy i nie ważyć ponad 200 kg . Jestem anty-fanem wrestlerów tego pokroju . Dla mnie dobrym czepem był albo nawet jest : Edge , Randy Orton , Shelton Benjamin , Mvp itd . Tacy wrestlerzy są materiałem na czempa bo zawsze jest jakiś dreszczyk emocji gdy walczą a nie walka kończy się zawsze na korzyść tych ogromnych spasłych wrestlerów bo słabo by to wyglądało jakby ciągle jakiś rey mysterio pokonywał Big showa . Myślę że Big show sprawdził by się tak beznadziejnie jako czempion jak Great Khalas . Mam nadzieje że tak nie będzie bo to by była kompletna żenua

f6dfb83c87.png

Straight powiedział(a):

On ma umiejętności ? Pfff . Od kiedy umiejętności to nie umienie chodzić po ringu i być że tak powiem spaślakiem .

Tu się z tobą nie zgodze... Muszę powiedzieć, że Big Show jak na swój wzrost (217 cm) i wagę (ponad 400 lbs) jest doś dobry w ringu. Trudno, żeby on robił jakieś high - fly'owe ruchy, czy jakiekolwiek skoki. Big Show w walce, jaką on prezentuje, jest dość dobry. Jedyne, do czego można się przyczepić to do finishera: Chokeslam... Dobry finisher... ale... Taker jak go wykonuje to swym wzrokiem i całą twarzą emanuje złościa, Kane? Jego psychiczna twarz jak zawsze daje o sobie znać. Finisher ten w wykonaniu członków BoD jest motoryczny, dobry, szybki. Big show za to nie przykłada się do Chokeslam'a. Nie podoba mi się w jego wykonaniu

Pas u boku Big Showa? NIE! , ale feud z Takerem może być dobry, ale o pas niestety nie powinien konkurować... co najwyżej 1# Contender for WWE championship... tyle :roll:

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Straight Edge idź sobie lepiej pchełki skaczące po ringu pooglądaj... :t_down:

Show jest w zdecydowanej czołówce jeśli chodzi o umiejętności gigantów(zaraz obok Takera i Kane'a). Mówisz Prosta Krawędzio o umiejętnościach przy micku, Show w tym punkcie zjada bez popitki wszystkie Cm Punki itp. Ja osobiście uwielbiam power wrestling i właśnie dlatego gdy słyszę o możliwości zdobycia pasa WWE przez Showa mówię zdecydowanie tak! Show pokazał już swoją dobrotliwość podkładając się na WM, czy dając wygrać pas ECW Woźnemu... Teraz zdecydowanie jest jego czas. Feud Show vs. Taker na pewno zakończy się zdobyciem pasa przez obydwie strony, pytanie tylko w jakiej kolejności...

Wiadomo że dziwnie wygląda jak Rey pokonuje olbrzyma, ale czy to fizycznie normalne żeby koleś o wymiarach dużego plecaka rozwalał kolosa jaki jest Show. Ale tak było jest i będzie. Ale chyba nie powiesz że wygrana powiedzmy JBL'a z Showem też "słabo wygląda"?

Big show za to nie przykłada się do Chokeslam'a.

Rzeczywiście może i BoD wykonują lepszą oprawę jeśli chodzi o przygotowanie do ciosu. Ale przy samym wykonaniu Big nie ma konkurencji - Taker ostatnimi czasy ma spore trudności dobrze wykonać to na kimś >110kg(no offense - ma prawo, lata i zdrowie już nie te), a Kane też nie robi tego tak jak dajmy na to 4(?) lata temu podczas feudu ze Snitsem...

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Karton , że tak sie przyczepie co do chokeslam'a , gdyby jeszcze efekt chokeslam'a zależał tylko od Show'a , Taker'a czy każdego innego wykonującego ....ale Chokeslam jest takim moves'em , który zalezy w 70% od sprzedającego cios. Jeśli masz w ringu kogoś takiego jak pierwszy z brzegu :

-Batista

-JBL

-nawet o dziwo Finlay

Którym akurat sprzedawanie tego po prostu nie wychodzi , wygląda to tandetnie chociażby wykonywał go jakiś super hiper o'chikara pięciogwiazdkowy japoniec w żółtych gaciach...Taka prawda. Więc tutaj akurat nie porównywałbym tych 3 chokeslam'ów - Druga sprawa , że co kraj to obyczaj ,co wrestler to technika....To są 3 różne akcje mimo że nazwa ta sama.

Ale wybacz Carlos , musze przyznać , że Big show nie przykłada się do swojego finisher'a i tu trzeba mu to jasno wypowiedzieć nie kwestionująć jego skillów pozostałej maści.

Big show jako champion ? Tak , ale wyłącznie WHC , Czemu ? Bo Vinnie nie da mu głównej zabawki zięcia dopóki małemu Hunterowi nie znudzi się kręcenie kółeczkiem. Jak już pisałem wiele razy , WWE Title to mega ważny pas wwe , który na sniadanie zjada i WHC i wszystkie inne razem wzięte - bo McMahon wie że to jest JEGO pas. Nie żaden dołączony z WCW , czy ECW tylko jego własny pas. Big show prawdopodobnie miał zakontraktowany po powrocie pasek już na wejście w zamian za podłożenie sie czarnemu ogórasowi na WM , wiec kwestią czasu było kiedy sie bedzie dopominał ....a feud z Taker'em ? pff

Imo ten feud został wyciągniety z Dupy ....Big show wrócił do WWE i po jakimś czasie zbrakło na niego pomysłów ....a Taker był jedynym wolnym wrestlerem z ME w sensie iż toczył feud z GM nie ringowym , a nie z zawodnikiem ....wiec jaki problem...dwie pieczenie na jednym ogniu .... nie żebym to pochwalal.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Przeczytawszy że Big Show nie ma umiejętności ringowych omal nie spadłem z krzesła. Cóż dobra w takim razie mamy wysokich bliźniaków u władzy...nie mamy? To znaczy że Show ma umiejętności? Damn wiedziałem. SE jeśli tak kochasz dywizję cruiserów to oglądaj sobie japońców czy TNA Div. X a nie pieprzysz tutaj o czymś co gówno nie jest prawdą. Big Show jak na swoje gabaryty jest na prawdę szybki i winny w ringu. /Obok jak juz zostało napisane Kane'a i Taker'a to czołówka gigantów w historii. Mic skille słabe? Również jedne z lepszych...Ale czy Big Show jako mistrz? Był dobrym mistrzem i byłby nim raz jeszcze , nie ma o tym innego gadania. WWE czy WHC obojętnie , zasługuje i na ten pas i na ten pas.

Co do chokeslamów...to tutaj akurat powiem że Big Show wykonuje ten cios lepiej od Taker'a lecz gorzej od Kane'a. Cóż wielu się ze mną nie zgodzi , ale Chokeslam to jest imo cios kończący Kane'a , nie Taker'a który ma Tombstone'a i Last Ride. Big Show używa tego ciosu ale i używał teraz muszę przypomnieć sobie nazwę...nie pamiętam , ale i tak chokeslam wygląda średnio. Ok...nie ma otoczki wokół tego ciosu tak jak u Kane'a czy Taker'a , ale imo lepiej wygląda niż u Deadmana...

Zaraz zejdzie się IOOT i Sejbla...ale dostanę zj*by...

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

tzwn Showstopper...Icon poszukaj filmików jak nigdyś Bigi wykonywał swój Finisher a jak od niechcenia knoci go dziś...i nie jest to jak w przypadku Batka spadek formy , Albo ma kontuzje dawną której boi sie odnowić , albo mu się nie chce ot co. A co do Taker'a...zauważ że od bardzooo długiego czasu najlżejszym chyba rywalem pana grabarza był Edge , co my tam mieliśmy wczesniej ... Khali , Batista , Henry , Big Dedi ......tutaj to nawet Herkules porządnie nie wykona..

Sejblau ....twoje kolej :t_up:

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

to tutaj akurat powiem że Big Show wykonuje ten cios lepiej od Taker'a lecz gorzej od Kane'a.

Reasumując

Na miejscu pierwszym - Kane

Na drugim - pam pam pam pam... - Big Show

Na trzecim - The Undertaker

A teraz przypomnij sobie, jak Kane biegał po RAWie z torebką pod pachą i pytał się wszystkich czy on żyje, czy nie żyje. Łaził, gadał od rzeczy i dostawał wpie&$ol. Parę razy stawał w ringu koło obrońcy sierot - Batisty, i w końcu zrobił na nim swojego mocarnego czokeslama po którym straciłem chęć do życia. Wyglądał ze dwa razy gorzej, niż słynne 15-centymetrowe Chokeslamy DeadMana na Khalim. Dlaczego? Ano dlatego, że Batek nie potrafił go przyjąć. Ten próbował go wyciągnąć do góry, ale ten dopiero ugiął kolana, ten wrócił do pozycji wyjściowej, a ten skoczył. I wyszło coś, co miało być Chokeslamem from Hell, a wygląda jak pogłaskanie kota po dużym od Łiskasa brzuchu. Widzę, że niejaki Da Jot Dziko bawi się w wyliczenia matematyczne. 70%? Ja osobiście bym parę procencików dorzucił. Prawda jest taka, że jak walczy załóżmy Undertaker z jakąś stukilową cipką, to noł czens, chokeslama porządnego nie będzie.

Big Show wykonuje ten cios lepiej od Taker'a

:shock:

Zaraz stracę przytomność; że niby co? Show wykonuje Chokeslama bez jajec. Podchodzi, chwyta gościa za grdykę i rzuca, ot, co. Zero w tym jakiejkolwiek fantazji, która charakteryzuje Takera i Kane'a. To już innego rodzaju bestie. A tak na marginesie, porównaj sobie Superkicka byle jakiego wrestlera, a SCM w wykonaniu Shawna Michaelsa. Dwa - wydawałoby się - takie same ciosy, ale powiedz mi, który bardziej ci się podoba? Bo mnie bardziej podoba się taniec Ejczbikeja w narożniku, niż taki pusty w środku :P zwykły, szarobury superkick, bleee :P A jak Taker robi Chokeslama, to robię razem z nim. I kij, że pod ręką mam tylko rosyjskiego kumpla - Klawyijerke, którego bardzo często wymieniam, bo niestety nie przechodzi crash testów, ważne jest to, że mogę sobie z DeadManem czymś porzucać. A tu wyłazi mi taki Byk Szoł, robi finishera bez żadnych emocji i idzie. A ja patrzę na moją nowiusieńką klawiaturę z obłędem w oczach i czekam na ME… :P Zresztą Big Show jakichś większych bydlaków do porzucania nie dostawał w ostatnim czasie, więc ssij.

Big show wrócił do WWE i po jakimś czasie zbrakło na niego pomysłów

WWE zje^$*o sprawę z Big Showem. Miał mocne wejście. Pamiętacie jak wrócił na No Way Out i prawił, że jest mocniejszy, silniejszy, lekciejszy :P i w ogóle zajebisty w czoko Romana G. ? Nawet dałem się nabrać :lol Myślałem, że po krótkim epizodzie z Mayweatherem Byk Szoł ruszy do przodu. I tak naprawdę przez parę miesięcy mieliśmy stagnację. Gość wychodził na ring, wyszczerzał zęby, rozdawał ekhm Chokeslamy jakimś jobbermanom, aż w końcu nadszedł czas na Phenoma. Lipa w proszku. Odkładają feud Takera z Hunterem jak tylko się da. Coś czuję, że panowie powalczą sobie dopiero tuż przed Wrestlemanią. Bardzo źle się czuję i płaczę, gdy pomyślę o powracającym Edge'u, ale te łzy rozpaczy zostawię dla siebie :(:P

Nie zgodzę się z tymi, którzy uważają, że Big Show nie ma umiejętności. Jest on najszybszym kolosem w WWE. Do tego dochodzi też niezły mic-skill. Świetnie odgrywa rolę heela, ale to nie zmienia faktu, że jest także zabawnym i sympatycznym face'm. Feud o WWE Champ'a jest dobrym pomysłem. Może i nie wygra pasa, ale parę razy pokaże się na ME. To napewno pozytywnie wpłynie na jego karierę. Należe do miłośników High-fly'u i zabardzo nie przepadam na siłowym stylem, ale nie mówie, że Big Show jest kiepski. Jest jednym z najsilniejszych i najbardziej charyzmatycznych wrestlerów w WWE. Oddanie mu pasa byłoby świetną decyzją, dlatego że Show napewno sprawdziłby się jako champ.

rmsig3.png

2483_1.png

Oczywiście wolę by mistrzem był HHH czy Randy lecz Big Show to na prawdę dobry kandydat na champa. Jak ktoś mu odmówi umiejętności to go wyśmieję. Straight Edge... =)) zostałeś wyśmiany. Big Show jak na takiego olbrzyma to na prawdę dobrze radzi sobie w ringu. Jest szybki i dość zwinny. A ja mogę powiedzieć że jak wchodzi na ring i się uśmiecha to jest dość przystojny :). Charyzmatyczny i ma ciekawą gadkę przy mikrofonie. Tak więc uważam że to bardzo dobry materiał na mistrza :)

missnsiggz4.png

Jasne, że ten cały feud Takera z Show'em jest wzięty z pewnej części ciała człowieka (wiadomo z której). Jednak nie ma sensu już się o to czepiać i dokładnie się temu przyjrzeć. Big Show staje się jakby bodyguardem Vickie i broni ją przed Undertakerem, a także żąda w imieniu Guerrero przeprosin od Callaway'a. W zamian za to Big Show musi coś dostać i z pewnością będzie to title shot. Na jaki title? Oczywiście WWE Championship. Jest to of korz najważniejszy pas w federacji, więc mam wielkie wątpliwości, czy Biggie'mu przyjdzie ten zaszczyt nosić spinnera ze sobą. Czy Vinnie odda swój najcenniejszy skarb Wight'owi? To jest dopiero dobre pytanie, gdyż nie ma na nie jasnej odpowiedzi. Prostą sprawą za to jest, że do Showa bardziej pasuje tytuł WHC, jednak nie obraziłbym się, gdyby Paul dostał i WWE Championship. Umiejętności ma (pozdrawiam Straight Edge :waving: ) , jest jednym z niewielu, którzy mimo wzrostu, wagi i gabarytów potrafią dobrze poruszać się w ringu. Tak więc Biggie niezłe ring-skille na pewno ma, więc i niezłą walkę potrafi skleić. Do mic-skilli tez nie można się przyczepić, bo Giant z mikrofonem radzi sobie co najmniej przyzwoicie. Więc mamy materiał na champa, proszę państwa!

Kiedy Big wrócił do WWE od razu dostał feud z Floydem Mayweatherem. Niestety podłożył mu się na WueMce 24, ale przypuszczać można było, iż Show w niedalekiej przyszłości znajdzie sobie jakiegoś rywala, zacznie z nim feudować i może wreszcie dostanie mu się jakiś pas. Bo przecież Paul musi coś dostać za to, że na dzień dobry po powrocie podłożył się małemu bokserowi! Tak więc to najwyższy czas, by Wight'owi coś się trafiło.

O tak Big Show byłby bardzo dobrym WWE Champem :thumb: kiedy pierwszy raz oglądałem wrestling to fascynowałem się Abyss'em, po prostu lubiłem ich potęge i siłe, Pózniej ogladając WWE to właśnie Big Show stał się moim ulubionym wrestlerem i markowałem mu, byłem strasznie podniecony Big Show vs Maywather, gdy ten rzucał jego ochroniarzy.

Bardzo bym się cieszył gdyby Big Show pokonał tripla, bo jakoś tak nie wierze, że i on mógłby przegrać z panem HHH chociaż on ostatnio wszystko wygrywa.Na no mercy zapewne kozlov i big show zrobią jakiś krok i mam nadzieje, że będzie jakiś Battle Royal czy coś na ten styl z HHH, Showem, Kozlovem, Hardym (?). Wogole teraz zeby bookerzy niczego nie zwalili było by conajmniej bosko.Tak wiec Big show nadaje sie na Champa.

pozdrooo

• 3 miesiące temu...

Ostatnio dużo dzieje się wokół Big Showa... Pamiętamy, że na Tribute to the Troops, gdy walczył w teamie z heelami, i jak wiemy, odłączył się od nich. Gdy na którymś tam smackdownie walczył w teamie z Edge'm przeciwko Hardym. Od Edga również się odłączył. I taraz tak sobie myślę, czy te wszystkie działania Big Showa prowadzą do zrobienia z niego face'a i przybliżenie go do title? Tylko że wokół pasa WWE kręcą się osoby z większym pushem, i byćmoże ci którzy mają zamiar zawitać w WWE

CC

. Undertaker zaczął się ostatnio kręcić wokół Sheltona Benjamina, i zakłądając, że nie wygra RR, będzie walczył z nim o US champion. Wiadomo, że wygra, i może wtedy Vickie wdupi go do feudu z Takerem, i może Big Show będzie walczyl z nim o US championship. Mam teraz pytanie: Jakim champem US byłby Big Show? I czy w ogóle jest taka opcja żeby on miał ten title?? :)

rvwzyx.jpg