Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ECW - Czyli cień samego siebie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ECW - Extreme Championship Wrestling , federacja założona.....ale to nie o tym. Jak wiemy obecnie ECW jest trzecim do "ważności" rosterem w WWE. Obecnie ECW jest można powiedzieć telewizyjną rozwojówką gdzie trafiają młodzież plus kilka gwiazd o których mają się uczyć , największymi gwiazdami obecnie są:

matt-hardy-superluchasnet.jpg

Matt Hardy - obecny mistrz ECW , braf Jeffa. Mniejszy High-Flyer od Jeffa ale dla mnie lepszy od niego. Na Unforgiven wygrał pas ECW i możliwe że chwile go potrzyma , bo wielu kandydatów nie ma albo WWE nie chce dać im szansy.

mark_henry.jpg

Mark Henry - The World Strongest Man , były mistrz ECW - ciężki , niezbyt ruchliwy. Przez wielu uważany za drewno - ja osobiście nic do niego nie mam ale kandydatem na mistrza to on napewno nie jest bo nie prezentuje tytułowego Extreme.

470562_6e126e7acd_m.jpg

Finlay - Ściągnięty z SD! na ECW do tego aby trenować młodych i mam nadzieję że tym się zajmię bo gdyby miał pas......lepiej zostawię to bez komentarza.

tommy_dreamer.jpg

Tommy Dreamer - ECW Originals , bardzo nie doceniamy - szansę na pas miał tylko jedną na GAB - nie wykorzystał jej i został zapomniany choć według mnie to on bardzo nadaje się na mistrza EXTREME Championship Wrestling

iiii można by tu pisać jeszcze kilka nazwisk ale po co. I jeszcze mamy kwestie nazwy - przyjrzyjmy się jej dokładnie EXTREME CHAMPIONSHIP WRESTLING. Jak sama nazwa wskazuje - federacja powinna być Extreme a na cotygodniowych galach walk w formułach extreme jest mniej niż na Raw czy SD! Na PPV ostatnia hardcorowa walka to ta z ONS gdzie wygrał Big Show. I co z tym zrobić - nie lepiej zmienić nazwę rosteru i nie "beszcześić" nazwy ECW??

1. Czy ECW powinno zostać zmienione?

2. Jeśli tak to co zmienić

3. Roster - co o nim sądzicie

4. Wasza opinia

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• randyorton8

1

• John_Cena_FU

1

• CezarMVP

1

• Łajt

1

Top użytkownicy w tym temacie

4. Wasza opinia

1, Oczywiście chyba każdy się z tym zgodzi, po pierwsze wiecej walk np. ECW extreme rules match. Ostatnia jaką pamiętam na cotygodniowym show to chyba Tommy Dreamer vs Mike Knox :shock:

2, Jak pisałem wcześniej więcej walk Hardcore i może zatrudnienie nowych doświadczonych wrestlerów.

3, Zapomniałeś o niezłych Mizie, Morrisonie i oczywiście Evanie Bourne(matt sydal). Ogólnie jeśli ECW ma być rozwojówką to jest dobrze

4, Zmiany opisałem poniżej jeśli weszły by one w życie było by super. Komentujcie dalej :t_up:

1. Bez watpeinia powinno zostac zmienione bo niestety jest nudne i w niczym prawie nie przypomina starego bardzo dobrego ECW

2. Przedewszystkim dac wiecej ludzi hardcorowych i wiecej walk hardcorowych bo walki tzw Extreme Rules robione teraz nie sa wogole walkami ktore zachecaja do ogladania ze wzgeldu na slaby risk

3. Jezeli mamy tutaj 4 gwiazdy ww to wedlug mnie to sa jedyne osoby ktore jeszcze w tym rosterze jakos obeszly chociaz Henry i Hardy i to raczej drugi plan calej federacji by musial byc

4. ECW jest poprostu 3 rosterem WWE i najwyrazniej WWE nie interewsuje to co tam sie dzieje tam trafiaja poprostu mlodizacy ktorzy niby maja sie pokazac ale im to nie wychodzi

Hmmm... Tak i nie... Dobrze jest jak podchodzi pod SD! Gdyby było pod galą Raw, myślę, że mnie gwiazd ECW mogłoby się tam pokazać, a udział w nim braliby głównie wrestlerzy raw, którzy nie mieszczą się w czołówce tak, by mogli występować, myślę, że najlepszy pomysłem na zmianę byłaby co najmniej 1 walka Hardcore na galę. Jedna wystarczy, aby symbolicznie pamiętać o starym ECW. Stypulacje mogły by być różne.

wymienione wyżej :8

Kiepski... Szczególnie po raw. Poziom tam trzyma teraz głównie Evan Bourne, Morrison, Dreamer, no i może troszke Hardy, który jest ostatnio bez formy

4. Wasza opinia

Hmmm... ECW jest niedoceniane i tyle, no ale co byście chcieli po jakichkolwiek zmianach w ECW? bo ja ratingów na poziemie 2.0 no i więcej niż 3 walki na gali, 4 walki + segment JEDEN SEGMENT! Najlepiej The dirt sheet

PS: Spójrzcie na krocze Henryka

• Reputacja:   1

Przede wszystkim porównywanie ECW teraz i kiedyś jest całkowice pozbawione sensu, bo WWE's ECW to obecnie coś kompletnie innego od oryginału. Vinie niejednokrotnie mówił, że nigdy oryginału przyominac nawet nie miało... Z każdym miesiącem stopniowo przekształcano to 'ECW' począwszy od ekspansji własnych gwiazd, danie im 'ich' pasa, później zwolnienie Heymana, stopniowe zwalnianie originalsów, przemianowanie wrestlerów z 'the extremists' na 'WWE Superstars' czy ostanio zmiana pasa, zmiana pory emisji czy całkowite zdjęcie ograniczeń wiekowych (albo pozostawienie najmniejszego limitu 9 czy ile lat- nie jestem pewien czy już te zdjęcie wdrożono, czy jest dopierow w planach).

I jeszcze mamy kwestie nazwy - przyjrzyjmy się jej dokładnie EXTREME CHAMPIONSHIP WRESTLING. Jak sama nazwa wskazuje - federacja powinna być Extreme a na cotygodniowych galach walk w formułach extreme jest mniej niż na Raw czy SD!

I tu się właśnie mylisz. Nazwa Extrne Championship Wrestling czy właściwie zamienne używanie jej i 'ECW' nie obowiązuje już od jakiegos roku (chyba :roll: ; może trochę więcej czy mniej). ECW nie równa się już Extreme champinshup wrestling- znajdźcie mi ktoś, aby w tym wspomnianym okresie jakiś komentator czy kto użył tej frazy... albo żeby to znalazło się na ich witrynie... Dupa- ECW to ECW, nazwa i nic węcej mająca obecnie wspólnego z hardcorem tyle wspólnego co każdy inny brand WWE. Nie ma co liczyć na hardcore'owe walki tym bardziej, że roster w dniu dzisiejszym jest tak skomponowany, że mało kto mógłby się w takiej odnaleźć. Kolejnym etapem 'ewolucji' będzie pewnie niedługo całkowite wycofanie tych 'ikstrim matchy', w których i tak używa się tylko kendo sticków, krzeseł i kubłów, używanych raz na 2-3 miechy na zaw... do odwołania (czyt. z wyjątkiem na ONS :) ).

Dobrze jest jak podchodzi pod SD! Gdyby było pod galą Raw, myślę, że mnie gwiazd ECW mogłoby się tam pokazać, a udział w nim braliby głównie wrestlerzy raw, którzy nie mieszczą się w czołówce tak, by mogli występować.

Tylko akurat tak się składa, że od jakichś 2-3 tygodni to właśnie raw i ecw robia łączone gale. Jaki jest tego efekt? Raw ma świeży napływ jobberków (jedyny wyjątek jak dotąd to Sydal, który coś wygrał), a na ECW nie pojawił się jeszcze żaden rawowicz. Czyżby od teraz 'rozwój' młodych wrestlerów z wyższej rozwojówki ograniczył się do jobbowania JBLom i innym cycom?

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Z dala od pytań..po co schematy jak można samemu coś skrobnąć...okej maszyna przygotowana...herbatka przy komputerze tak więc można pisać. ECW to tylko na dzień dzisiejszy i chyba już na zawsze tylko nazwa. Jedynie cud by sprawił że jakiś bogaty szeik wykupi ECW od Vinniego i zacznie robić takie show jak dawniej...Vince kompletnie zmieszał z błotem starą markę. Przykłady? Extreme Championship Wrestling i dokładnie 0% hardcore'u dalej push w tym brandzie dla zawodników typu Mark Henry...dalej zmiana "imaże" pasa. Wystarczająco? Nie? To dalej...szmacenie very originals Extremist takich jak Tommy Dreamer. Trzeba przyznać że pierwsze angle z ECW był w porządku...można było oglądać i cieszyć się a dalej...tylko gorzej. Teraz ECW to sama nazwa i tak na prawdę to tylko trzeci brand dla albo debiutujących zawodników albo dla tych co nic nie osiągną w SD i RAW. Dla mnie Vince powinien dać już sobie z nim spokój i przestać emitowania tego szajsu i zakończyć emisję Extreme Championship Wrestling. Chyba że...przywróciłby takich zawodników jak RVD , Sabu , Sandman...i zrobienie na nowo ograniczenia wiekowego...ech rozpędziłem się...marzenia są piękne prawda? Cóż...

I to jak najprędzej , jako wielki fan ECW po prostu męczę się oglądając każdą walkę. Nie chodzi że poziom słaby bo czasami fajne walki lecz o treść i zawodników. Co mają wspólnego Ci pseudo wrestlerzy Henry , Hardy , Finlay z ECW ? Tyle co nic.

Dajcie spokój sama nazwa tego brandu wskazuje na to....co powinno zostać zmienione. EXTREME a na dzień dzisiejszy ektremalne to tylko jest oglądanie walczącego Mark'a.

Powinno się sprowadzić paru Extremistów oraz oczywiście pushować zasłużone osoby albo po prostu ich nie mieszać z błotem. A osoby typu Henryk , Finlay wypieprzyć na zbity pysk.

4. Wasza opinia

ECW to na dzień dzisiejszy nawet nie cień dawnego ECW a jedynie nazwa. Pas nawet został zmieniony co daje do zrozumienia że Vince chce zdruzgotać tą nazwę.

Tak...ECW to już nie Extreme Championship Wrestling, ale trzeci brand i "ławka rezerwowch" dla gwiazdek, które nie będą potrzebne ani na Raw, ani na SD. Jedna z najlepszych federacji na świecie obecnie jest już tylko wspomnieniem. Zostało zjedzone przez największego rekina w tym sporcie i teraz jest dostosowywane do norm WWE, czyli zero krwi, zero hardcoru i zero emocji. WWE coraz bardziej pogrąża ECW. Wymienili prawdziwych wrestlerów na piątą lige "WWE Superstars" plus debiutujących wrestlerów. Jakie są tego skutki? To widać po ratingach. Wydaję mi się, że najlepszą decyzją jaką Vince mógłby teraz podjąć jest, albo sprzedanie ECW (mało prawdopodobne), albo jego rozwiązanie, bo to co się tam dzieje to plama na honorze ECW. Przy najważniejszym pasie wrestlerzy z przypadku (nie mówie oczywiście o Kane). Beznadziejne show. Czasem 3 walki w ciągu jednej gali. No i skład, który nie ma nic wspólnego ze słowem extreme, chyba że extreme noobish. Gorzej już być nie może.

rmsig3.png

2483_1.png