Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Vladimir Kozlov - nowy, lepszy Bill Goldberg?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

3915314

Może niektórych zmyliła nazwa tematu, ale to nie ma nic wspólnego z powrotem Billa Goldberga do czynnego wrestlingu, w końcu Bill wraca już od kilku lat... No dobra, ale nie o tym miało być...

Oleg Prudius znany Nam bliżej jako Vladimir Kozlov kilka miesięcy temu(w kwietniu bodajże) zadebiutował na Smackdown(dwa lata temu pojawiał się na Raw w dark meczach) rozwalając jakiegoś jobberka. Ten program trwał tak kilka miesięcy i Kozlov zdążył pokonać chyba wszystkich jobberów made in WWE. No i się to Naszemu wschodniemu sąsiadowi znudziło i żądał oficjalnie "większego wyzwania"... Jednak Kozlov wciąż dostawał do rozwalenia jobberków(czasami nawet dwóch naraz), w pewnym momencie wydawało się że może się wywiązać mały feud z Big Showem(który jest chyba "największym wyzwaniem"), jednak walka się nie odbyła a całość była przygotowana pod feud Taker - Show... No i gdy zaczęło się wydawać że Kozlov na zawsze pozostanie nieustraszonym pogromcom jobberów stało się rzecz dla niektórych dziwna... Vladimir zaatakował #1Contendera Jeffa Hardego... Nie robi wrażenia? To w takim razie co powiecie na to

spoiler SD 19/09/08

Skoro był #1Contender to czas na mistrza... Tak, Kozlov zaatakował Pana Potrójne H...

No właśnie... To już chyba coś znaczy...

Skąd wziął się Bill Goldberg w temacie? Otóż jak dla mnie obydwaj są bardzo podobnie, pod względem fizyki oraz stylu walki. Oczywiście Goldberg potrafił trochę więcej niż Kozlov, ale to jest do zrobienia. Kozlov to jeden z niewielu przedstawicieli power wrestlingu. Czy dostanie jakieś "większe wyzwanie"?

Zapraszam do dyskusji :)

• Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LegendKiller

4

• Łajt

4

• DonCarlos

2

• kristerio

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Narazie napewno nie można porównywać go do Billa Goldberga. To jeszcze nie ten etap kariery nie te osiągnięcia i nie ta postać. Ale sam Kozlov ma warunki na to aby stać się dobrym , znaczącym wrestlerem. Warunki fizyczne dobre , gimmick wykreowany - jako maszyna do niszczenia. Może w końcu jakiś POWER Heel nie będącym drewnem typu Khali. Więc może zaistnieć w federacji i ja jestem jak najbardziej za tym aby Kozlov stał się wreslterem tak dobrym jak Bill..... tylko jedna uwaga niech nie ma takiego streaku jak on... ;)

Kozlov to bardzo mocny fizycznie wrestler , ale zgodzę się z StoneColdem że na razie nie ma co go porównywac z legendą wrestlingu.Oczywiście zgodzę się też z tobą DonCarlos że te umiejętności są do nadrobienia :) .Jeżeli naprawdę ma się stac takim POWER HELL to tylko żeby nie typu Mark Henry czy właśnie Khali bo to od razu zniszczyło by jego karierę.I na pewno publicznośc w ogóle nie chciała by go widziec na ringu przez jego "wyśmienite" umiejętności :lol .Widziałem parę walk Kozlova i sam byłem zdziwiony dlaczego ten pan nie ma większego pushu.Jak już mówiłem ma ogromną siłę i ogromne umiejętnosci tylko wystarczy mu feud z jakimś mocnym wrestlerem typu Edge na przykład i już na pewno będzie lubiany i wykorzystywany przez Vinca...Może Kozlov już z większym pushem nawet mógł by się pokuścic o pas WHC :D (takie tylko marzenia mam).Ja na miejscu Vinca od razu pierdzielną bym go do walki Jeff Hardy vs Potrójne H WWE Championship.

Ale dlatego że zaatakował tych dwóch panów tak czy siak pokaże się na walce jestem pewny.

Jednym słowem ując , no może dwoma :) Potrzebuje "większego pushu" bo wszystko ma żeby walczyc z najlepszymi a nie z jakimiś jooberkami.Tyle ode mnie

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

Hmmmm mysle ze Oleg Prudius jest dobrym workerem...takie jest moje zdanie...dobrze sprzedaje postać ,,przeciwnika zachodu'' z mateczki Rosjii ;P co prawda mógłby jeszcze popracować nad swoim angielskim...aleee myśle ,że wszystko z czasem...jego ringskills stoja na przyzwoitym poziomie i pewnie ten poziom będzie się podnosił...wydaje mi się ,że należy mu się push i z czasem napewno go dostanie! jeżeli już zaatakował nr.1 Contender coś w tym musi być...napewno nie będzie dokładną kopią Goldberga ale też może będzie miał taką otoczke jak on...niech minie troche czasu a okaże się jakie plany WWE ma co do niego :)

y2jsighe0uk6.png

• Reputacja:   2

Ja muszę powiedzieć, iż gdy pierwszy raz zobaczyłem Kozlova w OVW, zrobił na mnie dobre wrażenie. Źle się o nim wypowiadali, ale wg mnie był już niezły technicznie. Teraz głównie pokazuje się jako świetny brawler. Do Super Dragona mu jeszcze daleko, ale już teraz pokazuje sporo brutalnych, stiffowych uderzeń. W walce z Festusem pokazał również, że umie przyjąć. Rzekłbym, że już teraz jest w światowej czołówce brawlerów. Jednak dochodzą jeszcze mic skillse i umiejętność robienia walk. Co do mica, mi się podoba. Czuć wyraźny, rosyjski akcent. To sprawia, że gimmick jest bardziej realistyczny. Co do prowadzenia walk, sprawa jest cięższa. Wszystko, co widziałem, to były kilkuminutowe squashe. Niech zrobi dłuższy match z dobrym przeciwnikiem, wtedy zobaczymy, co jest wart jako wrestler.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

hmmmm... Vladimir Kozlov... Dobrze że chociaż nie musi grać ruska, tylko sam z siebie jest Rosjaninem. Wrestler z niego dobry, widać w jego stylu walki, jak i w wachlarzu ruchów, że miał coś wspólnego z zapasami. Sprawdzając - jest to były mistrz Sambo. Szczerze to nie mam pojęcia co to jest Sambo, ale skoro był mistrzem w tym stylu walki, który podobno jest stylem zapasów, to na pewno coś potrafi. A wrestling opiera się na różnego rodzaju submission moves'ach. Dlatego Kozlov o to martwić się nie powinien. Kozlov waży 302 funty ( mniej więcej 136kg) więc tu wkracza power Wrestling... Potrafi uderzyć efektownie, realistycznie, zdumiewająco.

Vladimir Kozlov na pewno jest jeszcze nieoszlifowany. Walki z jego udziałem cały czas są dość krótkie... nieco schematyczne, jednak mimo wszystko ten Rosjanin potrafi dużo... ale... nie tyle co tytułowy Bill Goldberg, co nie oznacza, że taki nie będzie.

Ja Kozlova z pasem nie widzę... Tym bardziej z drugoplanowym pasem brandu SmackDown - US champion, ależ by to ciekawie wyglądało... ale z drugiej strony wolałbym tego nie sprawdzać :lol A co do WWE championship? ZA SZYBKO! Kiedyś? NIEWYKLUCZONE... W tym roku jeszcze nie... powinien się kręcić wokół upper midcardu...

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Oczywiście Goldberg potrafił trochę więcej niż Kozlov
aby Kozlov stał się wreslterem tak dobrym jak Bill
że na razie nie ma co go porównywac z legendą wrestlingu

Czytam wasze posty i dochodzę do wniosku, że zaszło chyba jakieś nieporozumienie. Golbderg potrafił więcej niż Kozlov ? Moim zdaniem Vladimir już w chwili obecnej pokazuje więcej niż Goldberg. Gołym okiem widać, że wcześniej miał on do czynienia z innymi sztukami walki co owocuje jego postawą w ringu. Początki Goldberga wyglądały zgoła odmiennie. Wszystkie jego pierwsze walki wyglądały tak samo, tzn. jakiś rzut, spear, jackhammer. Kozlov już teraz zjada go pod tym względem.

Wrestlerem tak dobrym jak Bill ? Oby nie, ponieważ to będzie porażka. Goldberg to jeden z najbardziej wypromowanych, sztucznych wytworów WCW i miejmy nadzieję, że nie pojawi się już postać zbliżona do niego.

Legenda wrestlingu ? Bez jaj. Legendą można nazwać Rica Flaira, Bruno Sammaratino czy Harley Race'a ale na pewno nie Goldberga. Do tego by zostać legendą nie wystarczy duży streak. Do tego potrzeba Hektolitrów potu, litrów krwi i swego rodzaju klasy, której Goldberg na pewno nie miał (słynna niechęć do jobbowania, brak sellingu).

Jeśli już miałbym Kozlova do kogoś porównać to pierwszym wrestlerem jaki przychodzi mi na myśl, jest Brock Lesnar. Debiut jako heel i winning streak. Zasadniczą różnicą było jednak to, że Brock dostał na początek zajebistego managera w postaci Paula Heymana i niemalże od razu wplątał się w feudy z Hardy Boys, RVD, a następnie zdobył WWE Title. W chwili obecnej wszystko wskazuje na to, że Vladimir także rozpocznie rywalizację o tytuł mistrzowski. Mam nadzieję, że tym razem Vince nie popełni tego samego błędu i nie da Kozlovowi pasa po kilku miesiącach w federacji, ponieważ przytoczony już powyżej przykład Lesnara pokazuje, czym to się może skończyć.

Puki co do Goldberga mu trochę brakuje. Jestem nastawiony optymistycznie co to kariery tego wrestlera. Moim zdaniem jest jeszcze za mało doświadczony żeby mógł walczyć w jakiś większych wyzwaniach jakie miał do tej pory. Przecież walczył tylko z jobberami typu Funaki. Gdy Kozlov zaatakował HHH no pomyślałem sobie że coś jest nie tak. Myśle że WWE chce go wypromować ceną inny wrestlerów tak samo jak było z MVP. Chłop ma predyspozycje na wielkiego mistrza mam namyśl styl walki , charyzme itd. zobaczymy co będzie dalej oby sie starał być jak najlepszy bo jest moim zdaniem przyszłością WWE. Szkoda tylko że to nie Polak :|

kanekx2.jpg

8314272110jk8fs3.png

wweteamfv8.jpg

Nie no, widzę że jakiś kult zajebistego Goldberga ciągle tkwi w sercach. Dla wszystkich którzy uważają, że Goldberg jest zajebisty.

- Podajcie 5 walk z jego udziałem, które można określić mianem co najmniej dobrej.

- Wykażcie umiejętności którymi Goldberg przewyższa Kozlova.

Czekam z niecierpliwością.

LK, nie zaprzeczysz, że Goldberg był dużą gwiazdą. Ale wydaje mi się, że pod względem umiejętności Kozlov może go przegonić. Oczywiście nie wątpię w umiejętności ringowe Goldberga. Kozlov ma przed sobą świetlaną przyszłość, chciałbym aby z niej skorzystał, ale nie odrazu...

Nie zaprzeczam - Goldberg był wielką gwiazdą. Zaprzeczam natomiast temu, że Goldberg był dobrym wrestlerem. Jego push był chyba najbardziej niemiarodajnym do umiejętności pushem w historii wrestlingu (biorąc pod uwagę jego skalę). 95 % jego walk wyglądało tak samo ! Naprawdę nie wiem jakimi kryteriami kierujecie się stwierdzając, czy wrestler posiada wysokie umiejętności, czy też nie. Kolejną rzeczą która niesamowicie wkurwiała mnie u Goldberga było jego ego. Bill w pewnym momencie rozpanoszył się tak mocno, że odmawiał jobbowania komukolwiek i gdziekolwiek. Mało tego, postanowił on, że nie będzie sprzedawał akcji przeciwnika, ponieważ to mogłoby zachwiać jego gimmick. Jedziemy dalej - Goldberg w WWE. The Bill już na wstępie zaznaczył sobie, że nie jobbuje Triple H i Lesnarowi. Trypla nie lubi, a Lesnar może stać się popularniejszy od niego. Goldberg miał wielkie pretensje do WWE o to, że był źle prowadzony. A jak miał być ? Kolejny winning streak ? Przecież mało kiedy pojawiał się on na house show, opuszczał weeklys a pomimo to, niecałe pół roku po debiucie otrzymał on World Title (jego walki z HHH były najgorszymi main eventami całego 2003 roku!). Jak widać, Goldberg poza niedoskonałościami w ringu na które, a przynajmniej tak mi się wydaje, lejecie miał także sporo przegięć poza ringiem i to już definitywnie przekreśla go z grona dobrych wrestlerów.

I tu LK się z tobą zgodzę, bardzo treściwie i dość ordynarnie przedstawiłeś karierę. Jego ego było mniej więcej do ega Triple'a. On za to spadek do SD! nadrabia bookingiem i wszechwładzą. Goldberg choć walczył zgodnie z tym co dla niego wymyślił - na początku. :D Później wyszło szydło z worka.

LK, trochę nam zszedł temat z Kozlova na Goldberga, więc zakończmy ten leciutki offtop, który miał jakieś podstawy :) Więc myślę że się zgadzamy w tym temacie :)

• Reputacja:   2

Okazjonalnie zgadzam się z LK w kwestiach wrestlingowych - i to jest jedna z tego typu sytuacji. Według mnie Kozlov już w tych squashach prezentuje się lepiej od Goldberga. Jest bardziej stiffowy, ma ciekawszy moveset (przynajmniej dla mnie, ale zależy, co kto lubi) no i jak trzeba, sprzedaje akcje przeciwników. Poza tym ma doświadczenie w sztukach walki, a to zawsze się przydaje. Dla mnie to wystarczy, by powiedzieć, że Vladek już jest lepszym wrestlerem od Goldberga.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Sposób na pierwsze wystąpienie na PPV już jest. Bo przecież HHH raczej pasa nie straci. Więc Kozłov gdzieś w jakimś ważnym momencie, że tak powiem wejdzie z "buta" w tą walkę. Przez to będzie DQ nie ważne po której stronie i tak Trypel potrzyma jeszcze chwile pas. I pierwszy występ naszego pana Vladimira z głowy. Co do umiejętności to nie ma nic do gadania, doby jest i tyle. Tylko za finishera DDT? :thinking: Co to od jest Cody Rhodes? Mógłby jakiś potężny właśnie coś w stylu goldberga.

Podoba mi się to porównanie. Niewątpliwie Kozlov przypomina Goldberga swoją dominacją w walce, ale za wcześnie, żeby nazywać go lepszym Goldbergiem. Posiada umiejętności walki na ringu...przy mikrofonie...hmmm...cieżko powiedzieć, bo nie rozumiem nic co mówi. Wmieszanie go w walkę Hunter vs. Hardy jest prawie, że pewniakiem. Mówie oczywiście o interwencji w walce. Kiedy widzę konfrontacje HHH z Kozlovem przypomina mi się film Rocky. Tam także wielki, zły rosjanin rzuca wyzwanie prawdziwemu bohaterowi z ameryki, z którym na samym końcu opowieści przegrywa, a wygrany zdobywa miano niepokonanego. Myślę, że niedługo dojdzie do takiej walki, na którymś z PPV o pas WWE. Taka wygrana zapewniła by Hunterowi w milionach oczu tytuł bohatera narodowego, do którego pewnie dąży. No, ale troszeczkę zboczyłem z tematu. Jest niemal pewne, że Kozlov będzie póki co pogrąmcą jobberków...no chyba, że wejdzie w feud z Hardym po No Mercy. To by go wyniosło na szczyt SD. Kto wie może wyrośnie nam drugi Goldberg i zastąpi nam takich pseudo powerów jak umaga czy mark henry.

rmsig3.png

2483_1.png