Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Here's your winner and the NEW WHC Champion!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Chris+Jericho+18.jpg

Jak pewnie zdążyliście już zauważyć, w WWE doszło do kolejnej zaskakującej zmiany WHC Champ'a. Przypomnijmy sobie pierwsze RAW po gali PPV o nazwie "Night of Champions", kiedy to w nietypowy sposób został odebrany Edge'owi pas. Dla wielu fanów było to totalnym zaskoczeniem. Mr. Money in the bank w końcu otworzył walizkę i użył kontraktu na walkę z wybranym przez siebie Champ'em. Teraz wróćmy do ostatniego PPV "Unforgiven", w którym w walce o pas WHC nie pojawił się obecny posiadacz tego pasa, co okazało się szokiem dla wszystkich. Na jego miejscu pojawił się Y2J Chris Jericho. Został wtedy wyśmiany i zlekceważony za równo przez wrestlerów znajdujących się na ringu, jak i ludzi czekających na swojego ukochanego CM Punk'a. Chris cały poobijany kroczył wolnym krokiem w stronę ringu, kiedy pozostała czwórka walczyła z całych sił o wygraną. Jericho w odpowiednim momencie wszedł na ring i spinował zknock out'owanego już Kane'a i tym samym został kolejnym World Hevyweight Champ'am. Co najśmieszniejsze...Batista już drugi raz ma swój udział w zmianie champ'a. W przypadku CM Punka to on wykończył Edge'a i przez to był nie zdolny do walki. Tym razem po wykonaniu swojego Spine Buster'a oraz spinowaniu Kane'a był tak zajęty Rey'em Mysterio, że zapomniał o Chris'ie, ale nie o tym tak naprawdę chciałem podyskutować.

Pomówmy o Y2J'u jako WHC Champie. WHC tittle znów, po krótkiej przerwie, wrócił do rąk heel'a, co niektórych z was pewnie cieszy. Chris od powrotu na RAW kręcił się przy pasie WWE. Podczas walk o ten tytuł pokazywał się z bardzo dobrej strony i przekonał mnie, że jest świetnym materiałem na Champ'a. Trzeba przyznać, że póki nie ma na RAW Legend Killer'a, Y2J jest bezkonkurencyjny przy mikrofonie. Posiada świetny Mic-skill. W jednej chwili mówiąc do publiczności sprawia, że jest przez nich wielbiony, a kiedy trzeba staje się prawdziwym heel'em i wśród widzów słychać głośny heat. Nie wolno też zapomnieć o jego umiejętnościach walki na ringu. Jericho potrafi bezbłędnie łaczyć Brawl i High-fly z Submission. Jako jeden z obecnych filarów RAW uwikłany był w feud'y (między innymi z Randy'm i HBK), które podobały się dzieciom typu 6-1-9 style, jak i starym wyjadaczom. Podsumowując...Facet nazywany przez wielu bogiem mikrofonu, a także jeden z najlepszych wrestlerów WWE jest obecnie w posiadaniu najważniejszego pasa na RAW. Tę parę zdań powinno przekonać czytelnika, że Y2J jest dobrym materiałem na Champ'a, ale chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat!

Zapraszam do dyskusji !

:t_up:

PS: To mój pierwszy temat, którym chciałem uczcić mój 100 post ^^! Liczę na surowe komentarze jak i punkty reputacji od dobrych duszek, bo mam jak na razie 0 :P

rmsig3.png

2483_1.png

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

1

• John_Cena_FU

1

• Viper

1

• kristerio

1

Top użytkownicy w tym temacie

Według mnie Y2J będzie dobry WHC , ma mic-skille i umiejętności ringowe. Posiada też doświadczenie i po skończonym feudzie z HBK , w sumie dobrze że dostał pas. Można spokojnie z tego wyciągnąć kilka dobrych feudów z CM Punkie (bo CM stracił pas bez walki) z Batistą bo prawie miał już pas i z Ortonem z którym już walczył o pas , więc sądzę że będzie ciekawię:)

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Ludzie zadać pytanie czy Chris Jericho to dobry materiał na mistrza to tak jak zadać pytanie czy Ronaldinho ma długie zęby. Oczywiście że ma i oczywiście że jest dobrym materiałem na mistrza. Chris Jericho zjada na śniadanie większość jak nie wszystkich na chwilę obecną przy mikrofonie , na ringu potrafi znacznie więcej niż taki np.ECW champion Matt Hardy czy no.1 contender for WHC championship Jeff. (mam gdzieś słowa krytyki Jeffoholiców , ale taka jest prawda.) Chris Jericho to jak to często powtarza pierwszy undisputted champion w historii WWE więc coś to jednak znaczy. Y2J ma bardzo rozbudowaną historię pasów mistrzowskich jak i feudów o nie prowadzone. Dla mnie wielkim błędem było wplątywać go w feud z cyckiem L. By dostał już wtedy ten pas , widzielibyśmy go w super formie jako że byłby zmotywowany. A co teraz? Chodzi w garniaku wyglądając przy tym co najmniej kiepsko. Nowy strój w walce też nie wypał , ale to wszystko by podkreślić jego zmianę , a materiał na champa jeden z najlepszych. Cóż .. jak dla mnie WWE poszło po rozum do głowy dając mu pas. Czas pokażę na ile...

Oczywiście, że nadaje się na mistrza. W WWE dla mnie jest najlepszym człowiekiem przy mikrofonie. Niesamowita gama ciosów. Według mnie szkoda, że y2j zdobył pas w tak prostacki sposób. Po prostu bym się zawiódł na WWE jakby miał CM Punk odebrać pas y2j'owi na następnym RAW w steel cage match'u.

Chris jest bardzo dobrym mistrzem. Speeche w jego wykonaniu to po prostu majstersztyk. Jego umiejętności ringowe to też ścisła czołówka WWE. Bardzo dobrze że Chris jest mistrzem. Akurat co do Punka też nie narzekałem , lecz to nie to samo. Jednak jest spora granica między nimi. Punka widziałbym jako IC championa , wierzę że wtedy pas IC by nie był tak szmacony że tak się brutalnie wyrażę. Wracając do Chris'a to niestety mam złe przeczucia że długo jednak nim nie będzie.

Nie wiem czy dobrze trafiłeś z tym tematem, bo wątpliwości, czy ktoś sprawdzi się jako nowy champ mogłyby być uzasadnione gdyby była to osoba, która nigdy nim nie była, ale Y2J? Ten facet był mistrzem kilkakrotnie i jako face i jako heel i zawsze był w tym świetny. Chris po prostu rządzi przy mikrofonie, umiejętności ringowe to też czołówka w WWE. CIekawi mnie tylko co bookerzy planują dalej z tą postacią. Obawiam się, że pas może stracić bardzo szybko. Pierwsza okazja już na początku października na No Mercy, potem kolejna walka z batistą, ewentualnie JBL'em, a w kolejce ustawia się Orton. Pas może stracić w każdym z tych pojedynków i może to być już w walce z HBK'em. Mam nadzieję, że Chris potrzyma jednak trochę ten pas, bo po prostu na to zasługuje. Wydaje mi się, że na RAW to aktualnie jedyny słuszny kandydat...