Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SmackDown vs. Raw 2009 - Countdown!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

czy odpali jeszcze na PS 2 ?

Tak , raczej tak z tego co wydzialem w Hiszpanskich reklamach to i na kompa chyba bedzie...W Hiszpanii dosyc czesto w telewizji ukazuje sie reklama gry SmackDown! vs RAW 2009 , bedzie napewno na:Wii , Xbox´a , ps3 i ps2.Chociaz Polska to nie Hiszpania , ale nie chce sie Iconku dreczyc...Mowie ze bedzie i juz ;) .

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CezarMVP

21

• Midey

15

• Hardas

9

• hhynagata

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

12. CM Punk - RAW

wwe-smackdown-vs-raw-2009-20080916022727981.jpg

SIGNATURE MOVES, FINISHERS i ABILITIES:

SIGNATURE MOVES:

Shining Wizard Combo 2

Rope Stretch Chicken Wing

FINISHERS:

Go 2 Sleep

SS Anaconda Vise 02

ABILITIES:

Object

Durability

Ladder Match

Outside Dives

Springboard

http://pl.youtube.com/watch?v=D-QXr_XgDjg

Wg. mnie bardzo nie ładnie wykonany... w porównaniu z innymi - klapa

Tak rzeczywiście jest trochę wad . Po pierwsze twarz taka sobie nie jest jakaś rewelacyjna w porównaniu z innymi . Po drugie beznadziejnie (wg. mnie) czyta go Lilian powinno to trochę inaczej brzmieć ale to szczegół . I po trzecie za mało dynamiczne wejście Punka . Dla mnie powinno być bardziej energiczne tak jak to zawsze robi i zrobić jeszcze tak kamere jak zawsze na Raw gdy wchodzi . Tak jak hogata napisał jedno z gorszych wykonań nie licząc Kofiego i Jasia . Ale przynajmniej lepszy niż w svr 07 bo tam to była kompletna klapa . Ważne że jednak svr robi postępy a nie tak jak Fifa że tylko okładka się zmienia :8

f6dfb83c87.png

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

Zdjęcia może i są fajne, ale w ruchu prezentuje się to gorzej. Mirelle to już całkowicie zje^@li. Jest za szczupły i brakuje mi jego seksownej koszuli z flagą Włoch kiedy wchodzi. Skopali wejście Beth. Gdzie ten charakterystyczny ruch? Jak nie zadbali o taką drobnostkę, to Maryse zostanie wykastrowana z machania czupryną :lol Brakuje wybuchów przy wejściu Kingstona. Najlepiej zrobione wejście ma imo HHH. Znając życie, to Kane'owi zrobią na brzuchu sekspak. Dalej, klatka w Hell in a Cell zostaje opuszczona po wejściu wrestlerów. (samej animacji spuszczenia klatki nie ma... z tego co widzę) Czyli Taker sobie nie trzaśnie drzwiczkami :| Mam też wrażenie, że przerwa między klatką a ringiem jest zbyt mała... albo to moja wyobraźnia. No i najważniejsza skucha tej części. Rok temu jak robiłeś finishera, to włączało się zwolnienie i z trzech czy czterech ujęć było to pokazywane, a na końcu można było usłyszeć takie charakterystyczne... bum! :lol Teraz nie ma zwolnienia, ale jest bum + coś, co wygląda jak roztrzaskujące się szkło... Fascynujące. Wygląda to słabiutko i łykną to małe amerykańskie dzieci, które na wydźwięk cyfry 619 dostają spazmów. Nie powinno być żadnych zwolnień, zmian kamery co ćwierć sekundy, roztrzaskujących się szkieł, luster, dzbanków, ani nawet charakterystycznego... bum. Bez tych udziwnień byłoby i realistyczniej i bardziej przekonywująco. I jeszcze jedna rzecz, której też pewnie nie zmienią. Grałem w wersję 08 u kaszaka na ps2 i powiem, że ta gra jest strasznie łatwa. Na najwyższym możliwym poziomie nie stanowi żadnego wyzwania. Handicapów nie ma sensu grać, no chyba, że to ty jesteś ten jedyny. W one on one z żywym przeciwnikiem jest lepiej, ale ja, grając z tą lamczą, jedną ręką obsługiwałem pada, a drugą podtrzymywałem powiekę, bo inaczej bym usnął :P Nawet z zawiązanymi oczami moim Takerem niszczyłbym te jego Kejny, Siny i Mysteria. Gdybym się sklonował i z klonem rozegrał jakiś herdkor meczyk, to na pewno miałbym problemy. W każdym bądź razie z komputerem nie da się normalnie grać, bo jest cienki jak żyletka… No chyba że masz na imię Dawid, twoim ulubionym wrestlerem jest Czerwony Kapturek, a w rodzinie masz niezwykle utalentowanego, inteligentnego i zabójczo wręcz przystojnego kuzyna. W takim wypadku po grę możesz sięgnąć bez obaw, że będzie dla ciebie za łatwa.

To odnośnie poziomu trudności w 08, ale znając życie, w 09 będzie tak samo

Trochę sobie ponarzekałem, czas na jakieś pochwały…

…Fajnie wygląda Undertaker.

No, myślę, że gry nie zepsu... :thinking:

Dobrze, że rozbudowali akcje Teamowe. :P Z tego co widzę na gameplay’ach, to prezentuje się to co najmniej dobrze. Grafika taka sama jak rok temu. Animacje jedne fajne, drugie nie. Na przykład animacja chodzenia jest skopana. Wrestlerzy ruszają się jakby połknęli kij od miotły, albo nawet dwa. Ale na realistyczne animacje trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Poprawiono Swantona i inne tego typu zawaliste w czaka palumbo akcje. No i chwała im za to, że dodali Interno match. Dużo trybów, ładna grafika, sporo move’sów i największy ficzer, czyli akcje teamowe. Żeby tylko podnieśli poziom trudności. Panowie z Yuke’sa idą do przodu. Ci z Midway mogą popatrzeć, jak robi się wrestlingowe gry. Bo ja nadal nie mogę pojąć, jak w wrestlingowej grze może zabraknąć stołów i innych narzędzi tortur, którymi możnaby przemalować na czerwono bladą jak ściana twarz Stinga. :D To tak, jakby w wiadomościach zabrakło słowa o naszych kochanych politykach… No nie da się, kurde. :lol

W sumie jeśli chodzi o bijatykę jako taką, to SD vs RAW sprawuje się średnio. Przez 20, może 30 min. byłem grą zachwycony, ale potem było coraz gorzej. Po prostu gra, mimo tylu trybów, nudzi się. Po iluś (hmmm…) tam rozegranych matchach byłem grą lekko znudzony. (choć może to przez bardzo mały roster). Lepszy jest Tekken 5 (miazga) i seria Fight Night Round (gra niszczy i sponiewiera :twisted: ). SD vs. RAW to całkiem niezła gra. Zresztą jedyna porządna wrestlingowa na rynku, bo te-en-a impekt to dno.

I jeszcze słowo na niedzielę:

Taker nie ma mokrych włosów (to już jest skandal. W erze nexg-genów częstować ludzi bujającą się w dwie strony teksturą? Haha), nie zdejmuje kapoczka po wejściu na ring, i jeszcze to chore ujęcie kamery, gdy ściąga kapelusz :x No i ja się pytam: gdzie jest biały byk? Fioletowy ssie :P

Jak w każdy dzień dziś na youtube pojawił się kolejny filmik tz. "odliczanie" dni do wydania. Dziś można zobaczyć Candice Michelle i jak niejaki Groggy :shock: z IGN gra z Marią. Zobaczcie:http://pl.youtube.com/watch?v=7arwbLNuVSo

Ok, teraz coś o tym powiedzmy. Jaki debil wymyśłił żeby zostawić samo Candice zamiast zwykłego Candice Michelle. Ogólnie nowe wejście, nowy theme, tylko nie ma tego słynnego płaszczyka. Zamiast tego jakiś "zboczony" :?: taniec przy linach.

Strój też niezły. Finisher nic nowego skopiowany z 08. Drugą część filmu przemilcze :t_down: .

Cztery nowe postacie :

Batista:

wwe-smackdown-vs-raw-2009-20080917025504094.jpg

SIGNATURE MOVES

Spear 7    
Suplex Slam

FINISHERS

Batista Bomb    
Spinebuster 3

ABILITIES

K.O.    
Lock Pick
Hammer Throw    
Resiliency
Durability

Rey Mysterio:

wwe-smackdown-vs-raw-2009-20080917030005035.jpg

SIGNATURE MOVES

Bulldog 4    
DDT 13

FINISHERS

The 619 Senton 
The 619 Body Splash Pin

ABILITIES

Evasive Dodge    
Fan Favorite
Ladder Match    
Outside Dives
Springboard    
Possum Pin

Candice:

wwe-smackdown-vs-raw-2009-20080918004311432.jpg

SIGNATURE MOVES

Crucifix Head Scissor    
Spinning Wheel Kick 2

FINISHERS

Candywrapper    
Candylicious

ABILITIES
Evasive Dodge    
Fan Favorite
Possum Pin 

Umaga:

wwe-smackdown-vs-raw-2009-20080919024116507.jpg

SIGNATURE MOVES

Samoan Drop 4 
Diving Headbutt 2

FINISHERS

Samoan Spike    
Umaga Hip Attack

ABILITIES

K.O.    Lock Pick
Hammer Throw   
Durability
Bloodshed 

Więc przedstawie kolejny dzień odliczania :t_up: . Dziś IGN przedstawia Umagę. Zacznijmy od wejścia bardzo podobne takie spokojniejsze, mniej "dzikie", odświeżony strój i nowe wykonanie Samoan Dropu. Gośc wspomina też o wyjściu SVR na PeCety. Polecam końcówke filmiku :t_up:=))http://pl.youtube.com/watch?v=ObFgxqHxFec

rey mysterio wogule sie nie zmienil (jedynie kolor kostiumu i wciaz to samo wejscie oraz te same ZA krotkie rece) obok cm punk'a najgorzej wykonany. 86 ov ? 3 gorzej od santino i tyle co kofi bez przesady ale z 90 na pewno (chyba ze brali jego skille pod uwage jak zlapal kontuzje ;/ ) reszta podoba mi sie. Chcialbym wiedziec czy na pc wyjdzie gra 09 czy 2010 ? bo tyle szumu a i czy wogule w polsce pojawi sie gra w sklepach ??

przedemną była wypowiedź ze w 2010 i ma być to gra MMO "prawdopodobnie" :t_up:

No to dajemy od początku :

Batista : ...Kiedy THQ zrobi Batiście krótkie włosy ? Przecież jest łysy a oni mu zawsze robią te długie włosy . Może czepiam się szczegółów ale by lepiej wyglądał i THQ by się mniej napracowało bo by nie musieli tych włosów robić . Ale tak ogólnie fajnie zrobiony . Dobrze dopracowane szczegóły np te jego charakterystyczne żyły na ręce . Ale ogólnie bartek zajebisty 8/10

Rey Mysterio : Błyszczy się wszystko cacy ale jakoś nie podobny do real Mysterio . Twarz za bardzo kwadratowa i dlatego nie przypomina reja . Bardzo słabo w porównaniu do innych svr . Trochę za chudy i ta twarz beznadzieja . 3/10

Candice : Tak jak wszyscy piszą już nie mogli dodać Michelle ? Twarz nawet podobna , włosy jakieś siwe ale tak dość podobna . Nawet się postarali . Szczerze mówiąc nie jest zła ale jakaś najlepsza też nie dam z 6/10

Umaga : To Umaga ? Umaga strasznie tandetny . Włosy za bardzo stoją , twarz za chuda i w ogóle za chudy , spodenki też słabe i za bardzo ma umięśnione barki .Jak na razie najgorsza postać która zrobili dla mnie już nawet Kofi lepszy . Bardzo nie podobny do siebie dam 3/10

f6dfb83c87.png

Dziś IGN prezentuje mecz Falls Count Anywhere match. Shelton Benjamin vs Chris Jericho. Zachęcam do oglądania. Trwa około 8 minut.W końcu możemy odliczać poza ringiem.

http://pl.youtube.com/watch?v=mddUhPh9Tck

Jeszcze się nie wypowiadałem więc coś napisze :)

Więc po 1 ta gra i tak mi nie wejdzie na kompie, PS 2 nie mam więc ocenie obiektywnie:

Postacie tu można podzielić na 3 grupy:

-dobre (Henry, Benjamin, Rey,)

-średnie (Taker, Batista, Umaga)

-kiepskie (HHH, Marella, Beth, CM Punk)

Ogólnie silnik graficzny działa dobrze (wg filmików) myślę że gra wypadnie dobrze a może bardzo dobrze, czekam na pokazanie kolejnych postaci i mam nadzieje że wyjdą conajmniej tak jak Taker :):t_up:

Więc tak: Kilka postaci zostało wykonanych naprawdę dobrze. Dziwią bardzo statsy niektórych zawodników np. Benjamin wg. mnie powienien mieć 89- 90 pkt.

Grafika dobra, dodano kilka nowych dupereli. Wreszcie podoba mi się publiczność przynajmniej na tym filmiku nie wyglądają jak jakieś płaskorzeźby tutaj dobra robota. Komentarz też nawet dobry. Komentatorzy mają dużo więcej do powiedzenia i komentują każdą akcję. Szykuje się naprawdę dobra gra. Już nie mogę się doczekać.

Ps. Nie narzekajcie tak na TNA Impact! Mam tą grę na X 360 i powiem wam, że gra się nawet przyjemnie przez ok godzinkę później gra trochę nudzi, ale jak się odejdzie to po 2 godzinach znów wraca ochota do gry.

Kolejny dzień COUNTDOWN!!! Dziś IGN.com przezentuje mój ulubiony tag team. Shad Gaspard & JTG its CRYME TYME!!!

A więc tak są wykonani tak samo, no może troszkę odświeżeni. Trochę bardziej dopracowany Move-Set. I zmienili ze zwykłego SHAD na Shad Gaspard. Ogólnie przeciętnie wykonani. WTF JTG ma 82 :t_down: .Co do przecieków można zauważyć:

- Cody'ego Rhodes'a

- Elijah'a Burke

- Chucka Palumbo

są także pogłoski co do Carlito i Primo a także Jesse i Festusa. Miłego oglądania.

http://pl.youtube.com/watch?v=MkGpgQSPliI

Dodano:

Witam w kolejnym dniu countdown!!! Dziś przedstawie wam. Tak, to on dobrze go znacie. BIG RED MONSTER - Kane!!!

Mamy szczęście nie schrzanili go. Mamy jego stary entrance - zajebiście! odświeżony chokeslam, bardziej podnosi kogoś.

Troszke ładniej wyglądający entrance ogólnie wszystko na +. I nareszczie nie jak w 08 co koło 85 miał. Naprawili ten błąd i ma 90 :shock: . Good job IGN.

http://pl.youtube.com/watch?v=v6gNNtU0NNU

Dodano:

Witam w kolejnym dniu Countdown! :D Dziś zaprezentuje wam Mickie James! Zacznijmy od entrance'u w drodze do ringu jakoś dziwnie skacze jak by jej sie "coś" chciało? =)) Gdy już jest w ringu to jest inaczej mamy ten charakterestyczne podniesienie głowy. Strój też bardzo dobrze dobrany. Ogołna siła - 78. Co do ciosów prezentują się bardzo dobrze , szczególnie MIck Kick :twisted: . Jedna z lepiej wykonanych postaci. Koniecznie zobaczcie wykonanie Mick Kicka.

wersja X360/PS3 http://pl.youtube.com/watch?v=t6dR5ocnnIs

wersja Wii http://pl.youtube.com/watch?v=Lyq1HC7dgi4