Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Priceless DeathKiller ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

betedy1cq9.jpg

Ostatnio krążyć zaczeły pogłoski jakoby to własnie młodego DiBiase'go przymierzali wstepnie do zakończenia trwającego już od 16 wrestlemani streaku Grabarza - The Undertaker'a - wiadomo , że decyzja ta zmieni się jeszcze 150 razy , ale myślę że warto zamienić na ten temat parę słów. Ted od przyjścia do WWE właściwie nic takiego nie zrobił. W swom debiucie w niekonwencjonalnej walce stałsie posiadaczem pasa Tag Team z Rhodes'em. Wygrali oni razem pare pojedynków , z czego akieś super 5 gwiazdkowe to one trzeba dodac nie były. Na Unforgiven pozwolono mu bronić się , z pasa przeciwko teamo'wi który na chwile obecną znaczył chyba jeszcze mniej niż team mistrzów. Ted rzekomo ma talent i ma szanse niczym orton wywindować się na szczyt. Potrzeba mu promocji. Sam fakt jednak , że postawiono go w roli pogromcy Taker'a stawia go ponad resztą.

Uznano że streak-killer winien być młodym wilkiem a nie starą wygą. Ponad jego umiejętności stawia się także fakt , że to Milion Dollar Man "sprowadził" do WWE Taker'a. Więc jakiś tam pomysł na mini angle już mają.

Kwestia jednak nasuwa się sama , czemu karierę Flair'a zakończył stary wyga HBK , a Taker będzie promować wrestler'a pokroju Cody'ego , który póki co nie pokazał nic. Ted za rok będzie miał dopiero rok w WWE i pozwolą mu zakończyć streak ? Gdzie Kane ?

Chciałbym żebyście w tej dyskusji , przeanalizowali atrybuty DiBiasego od takich podsat jak Mic , superstar look do tego jak widzi wam się kwestia aby był on rywalem Taker'a oraz czy sam Taker byłby skłonny jobbnąćswoje legacy temu młodemy zapaśnikowi...

Zapraszam.

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

5

• borek1121

1

• Gracjano1674325904

1

• Sejbla

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Powiem szczerze, że postać młodego DiBiase'ego spodobała mi się (bez skojarzeń, ofkoz) od razu gdy ją zobaczyłem. Z biegiem czasu utwierdzałem się coraz bardziej w przekonaniu, że Ted może być bardzo wartościowym członkiem rosteru RAW. Wielu narzeka na jego ring skille, natomiast według mnie są one na chwilę obecną zadowalające (przejrzałem moveset Teda i wiem, że w chwili obecnej pokazuje jedynie część swojego dosyć szerokiego repertuaru). Mic Skille ? Nie jest źle. Jak na początkującego, to DiBiase radzi sobie z mikrofonem całkiem dobrze i trzeba mieć na uwadze to, że może być tylko lepiej. Tag Team Title w debiucie to moim zdaniem nie najgorszy pomysł. Obecni mistrzowie są na pewno lepsi niż poprzedni (epizodu Batisty i Ceny z pasem nie liczę) tzn. Hardcore Holly i .. Cody Rhodes. Na marginesie wspomnę, że w moich oczach Rhodes mocno 'urósł' jako partner DiBiase'ego. Kolejnym powodem dla którego sympatyzuję z 'bezcennym' jest to, że przypomina mi on mojego ulubionego wrestlera, tzn. Randy'ego Ortona. Poza podobieństwem w ringu zauważalne jest także pewno podobieństwo fizyczne, więc kwestia superstar look'u raczej nie wymaga wyjaśnienia.

Jeżeli chodzi o motyw przewodni tego tematu, tzn. ewentualne przerwanie streaku Takera przez takiego blue chippera jak DiBiase to uważam, że jest to absolutnie niemożliwe. Wydaje mi się, że plotki na ten temat wypuszczane są specjalnie po to, by walką Takera na WM towarzyszyło jakiekolwiek napięcie. Co to bowiem za walka, w której z góry znajomy jest zwycięzca ? Nawet jeśli jej poziom byłby niebotycznie wysoki, to i tak poziom satysfakcji wynikający z jej oglądania będzie nieporównywalnie niższy. Uważam, że w chwili obecnej jedyną osobą która mogłaby przerwać streak Deadmana jest dzięki swoim plecom egomaniak Triple H, jednak nawet ta opcja jest wysoce wątpliwa (jeśli jednak doszłoby do takiego czegoś, to chyba osobiście pofatygowałbym się do Greenwich i w paru ostrych słowach powiedziałbym Nochalowi co sądzę o jego bookingu).

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No cóż. DiBiase raczej nie przerwie streaku. Undertaker po prostu nie zgodzi się zajobbować pierwszoroczniakowi. Jeśli to ma być wrestler kolejnej generacji to zamiast DiBiase widziałbym Ortona(Draft 2009, Orton na SD, przerwanie streaku na WM 26). W DiBiase Jr. jest potencjał, ma przed sobą przyszłość w tym biznesie. Pytanie tylko czy w Upper-midzie cze w Main Evencie, ale streaku Takera na pewno nie przerwie.

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

Heh, właśnie sobie wyobraziłem, jak Ted odlicza DeadMana do trzech :D Nie ma bata, to musi być ktoś wielki. Tak jak na WrestleManii XXIV legenda odsyłała na emeryturę legendę, tak na WM XXV winniśmy oglądać to samo (o ile, rzec jasna, na gali tej oglądać będziemy ostatni pojedynek Marka) Promocja promocją (wszak przerwanie streaku Grabaża na najważniejszej gali roku to byłoby coś więcej, niż wygranie choćby MitB ladder matchu), ale to już nie te emocje, nie to napięcie - jak słusznie zauważył elKeY :P Ja rozpatruję dwie kandydatury. Obydwie są dobre (tak mi się wydaje). Wszystko zależy od tego, czy Taker ostatnią walkę ma wygrać czy też przegrać. Więc tak:

Jeśli Undertaker ostatnią swoją walkę na WrestleManii ma wygrać, to najodpowiedniejszym kandydatem będzie Triple H. Egomaniak czy też nie, ale dobrą walkę umie człeczyna zrobić, co udowodnił nie raz.

Jeśli Undertaker ostatnią swoją walkę na WrestleManii ma przegrać, to najodpowiedniejszym kandydatem będzie Kane. Jak to mówią - do trzech razy sztuka. Po pięciu tombstone'ach Kane'owi udałoby się odliczyć Marka do trzech :P

Zaś co do Teda, niewątpliwie ma chłopak talent. Na pewno jest lepszy niż jego kumpel z tagu, który przy Holly'm był bezpłciowy niczym anioł stróż, zaś przy hellowym koledze z ławki wyrosły mu mroczne skrzydła... takie maciupkie :D ale zawsze :P Tedzio (Tadzio?) jakieś tam umiejętności ringowe posiada (ani nie błyszczy, ani za bardzo nie śmierdzi), zaś jego mic skillsy stoją na bardzo przyzwoitym poziomie. Nie miauczę i nie pluję gdy nawija, a to już coś :P Z pewnością w przyszłości będzie pełnił ważną rolę w federacji. O ile WWE nic nie zepsuje, to może nam wyrosnąć hell na miarę Ortona czy Edge'a, który śmigał będzie po Main Eventach jak Cymański po Wiejskiej.

ps. Ta grafika na górze mnie rozwaliła :D

Że niby DiBiase ma zakończyć karierę Takera ? Nie ma mowy...młody DiBiase jakby utalentowany nie był to nie ma takiej renomy by pokonac phenoma. Słusznie Sejbla zauważył że móglby być to Kane , ja jeszcze jednak uważam że Taker jeszcze...jeszcze nie zakończy swojej kariery. Jeszcze nas będzie raczył swoimi półgodzinnymi wejściami. Lecz jakby nie odchodząc od tematu. DiBiase jest za krótko w tej federacji by zakończyć streak jak i nie ma podtekstu by takowa walka się odbyła. Dibiase tak szybko nie wepnie się na szczyt , poza tym nawet jego Milionowy tatuś nic tutaj nie wskóra. Cóż innymi słowami..DiBiase + Taker = End WM Streak? NO WAY

batektista.jpg

19052.gif

3333.gif

Mimo wszystko ..dwie rzeczy...

Pierwsza , Gracjano napisałeś że brak tej walce podtekstu. Podtekst jak już pisałem jest. Pamiętamy przecież , że na Survivor Series 1990 , to nie kto inny jak Milion Dollar Man był liderem grupy tradcyjnego 5 on 5 i to nie kto inny jak million dollar man , zapowiedział nowego członka drużyny. Dodatkowo to Ted DiBiase w 94 roku wg. scenariusza of course , sprowadził do WWF Fake Taker'a , którego to Unadertaker na Summerslam bodajże rozbił. Więc jakotakowy podtekst jest. I jest to pomysł wcale nie gorszy niż "Big Show przychodzący do WCW , atakować Hogana z racji że jest synem Andre". ..

Co do Tatusiów...mimo wszystko jednak mogą oni jak widać coś zdziałać , bo przypuszczam że gdyby owa stajnia młodzików miała składaćsię np. z młodego Cabany , Primo Colona , ewentualnie Bourne'a ...to zapewne wogóle by nie powstała ....tutaj mimo wszystko z racji nazwisk ma to jakieś szanse ....chociaż mam tu pewne obiekcje...

Czy jeden wrestler wypromowany "Na Ortona" to nie wystarczająca ich ilość ? Bo jeśli chcą 3 wrestlerów na raz "wypromować na Ortona" ...to to może im z lekka się nie udać. Poza tym , na samej stajni papierowej , który bedzie od czasu do czasu ozbijała miza , albo inego cabana to sie chłopaki nie wyniosą...Orton miał IC , miał Evolution , miał WHC w koncu i WWE , wiec aktualnie to Main Eventer pełną gębą...i właściwie nazwisko Orton , kojarzy się już bardziej z nim niż z Bob'em...

Ale wracając do rzeczy...Ja mimo wszystko oponowałbym - nie mówiłbym że to nie możliwe - bo w WWE - wszystko jest możliwe - ale są dwie bardzo ważne opozycje 1. Vince , którego Taker jest "dzieckiem" wraz ze swym streakiem , oraz 2. Sam Taker który wyraźnie wypowiadał się , że chciałby aby to był Kane. Takie rozwiązanie było najlepsze , Kane a koniec kariery dzieki pokonaniu Taker'a miłby 100% na world title lub wwe title...i wszystko byłoby cacy. Creative team i ak stanowi góno przy chairmanie...

Jeśli Ted zakończył by Streak Undertakera to nie był bym zadowolony z całej gali. Bo w końcu legenda miała by przegrać z. .... z kim tam ... aha z Tedem. Może i jest pomysł na Storyline bo ojciec Teda sprowadził Takera do WWE/F ale jak dla mnie to za mało aby mógł przerwać streak Dead Mana. Jeśli ktoś już by miał przerwać jego streak to musi być to ktoś z "tradycją" i sukcesami i przydało by się aby to była jakaś legenda .

Kane - bardzo proszę , HBK - byłby osobą kończąca kariery, Orton - Legend Killer?? Może ktoś jeszcze by się znalazł a może Triple Threat Stone Cold vs The Rock vs Taker to by ....ale to już inny temat. Pod sumowywując gdy to się stało to byłby to bardzo zły krok ze strony WWE ....

• 2 tygodnie później...

Co trzeba oddać ? Trzeba oddać , że na chwile obecną DiBiase , może nawet smigać Crockew't i 630-stki , a i tak poza nazwiskiem ojca , nie bedzie miał nic. Dlaczego ? to proste ...Żeby zaistnieć w Wrestlingu nie trzeba koniecznie wchodzić w biznes rozwalając wszystko jak np. Khali na początku , czy aktualnie Kozlov - (to później może skonczyć się totalnym spadkiem wiarygodności gimmicku , co obserwujemy na przykładzie Great'a) ...Trzeba równomiernie wygrywać i przegrywać , lub nawet częściej (wg. moich ostatnich wniosków) przegrywać. Taki chociażby MVP , mimo że dostał US Title - pas wuja warty - i nic więcej , wiele walk przegrywał , zrobili z niego pajaca , to mimo wszystko jest to w moich oczach przynajmniej osoba , cholernie charyzmatyczna , o wyrazistym gimmicku , dobrych skillach i na chwile obecną imo montel JEST już w biznesie i jest postacią niewątpliwie rozpoznawalną która coś sobą reprezentuje. Ted natomiast jest póki co i jeszcze długo nikim. Plany są różne - póki co stajnia 3 generacji ...ale do pokonania Streak'u potrzeba czegoś więcej niż tylko ojca i pasa TT z Cody'm. To oznacza Gigantyczną promocje. Mówcie co chcecie ale ja uważam na chwilę obecną TYLKO Kane pasowałby w tej roli.

Triple - ? Tu chyba komentować nie musze ...

HBK - a niby po co budować mu Gimmick tego który konczy kariery , kiedy jemu bliżej do końca niż samemu Grabarzowi...

Rock - Nawet jeśli to co ? One night only and streak is gone ?

Stone cold - J.w ?

Poza tym , nawet dwa lata mega promocji Czyli przypuścmy Janek Cena z roku 06 na 07 to mało by skroić grabarza z legacy....

IOOT_DZIKO, zgadzam się z tobą, tu tylko Kane'a ma możliwość zakończenia kariery Takera. Może coś w rodzaju SD vs. Raw Match tak jak na WM XX.

Ale z drugiej strony... po co przerywać streak The Undertakera. Może WWE chce z niego zrobić taką legendę, która nie przegrała nigdy na tej najważniejszej gali roku. Jak dla mnie najlepszą liczbą byłaby liczba 20 - 0. Ale to tylko marzenia... :roll: Byłaby to wrestlemania XXVIII. Hmmmm... To by było coś: Undertaker zwycięża 2 najważniejszą postać WWE tamtych czasów, wykonuje swój taunt, przemówi coś klimatycznego na temat śmierci... Po czym grupa dridów przywozi pod sam ring potężną trumnę, Taker zakłada kapotę, wywierca oczy :8 następnie kładzie się w trumnie, uderza piorun, trumna się pali, a druidzi odchodzą... Gala się kończy... Ach.... te marzenia :5

Whitedruid swoim gdyby twoja wersja się sprawdziła to (nie powiem co bym zrobił) bardzo bym się ucieszył. :t_up:

Tak do tematu Ted DiBiase błagam nie rozśmieszajcie mnie. Może i ma umiejętności ale jeszcze nie teraz. Jak to mówił Cena na promo do walki na SS "one day". Walka Taker - DiBiase to jak mecz Barcelona - Wisła(bez obrazy). A np. Kane - Taker to jak klasyk Man United - Chelsea. Najlepszymi kandydatami są Kane, Orton, Vince może wybrać HHH(oby nie) i ...

no jeszcze moze ktoras z legen ale raczej nie.

Niestety , ale na chwilę obecną najbliższy jeśli już ma dojsć do przerwania jest Hunter. Motyw ma przedni , podłożył się 7 Wrestlemanii w tył , i teraz zapewne chciałby wziąć odwet. Podobno Callaway specjalnych problemów o podłożenie się na WM nie robił - z czego Helmsley z chęcią zapewne by skorzystał , jednak jak każdy dobrze wie to Mark również jak każdy z "wyższej półki" tu. hhh czy hbk ma swoje "humory" ..tak też całkiem nie dawno ( na przestrzeni wrestlingu zesżły rok i pare miechów wstecz to bardzo niedawno) rozwalił w handicap'ie team Henry & V o co poszła na forum spora afera.

Ja bynajmniej miałbym nadzieje , że Vince pójdzie po rozum do głowy a nie sięgnie do rodzinki -btw- kieszeń napełnić trzeba...plus mam nadzieje że Mark użyje wszystkich swoich wpływów by to nie Triple był jego pogromcą :thinking:

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Co prawda to prawda...streak Takera mógłby przerwać tylko ktoś kto w tym biznesie siedzi na prawdę wiele lat. Taki Cody Rhodes od razu odpada. Nie ma co tutaj nawet mówić. Nic że jego tata sprowadził Taker'a .. Vince nie jest na tyle głupi żeby dawać takiemu młokosowi wygraną. Nie rozśmieszajcie mnie. Tak jak napisał IOOT Hunter jest bardzo możliwym rozwiązaniem...wiele argumentów wskazuje na to...podkładanie się jego ostatnie na WM'kach , przegrana raz na WM z Takerem , no i wielkie ego. Nie powiem że walka na pewno by była świetna ale nie tego oczekuje. Bardzo , ale to bardzo chciałbym aby to Kane został tym któremu udało się pokonać Taker'a , jego "half-brother" , człowiek którego to właśnie według scenariuszy właśnie Taker wprowadził do WWF/E, człowiek o bliźniaczo podobnym stylu walki co Callaway...no i człowiek który w każdej walce z Taker'em pokazuje wraz z nim kawał świetnego wrestlingu. Teraz pytania czy Kane to dobre rozwiązanie? Utytułowany? Oczywiście. Z umiejętnościami? Na pewno. Długo w biznesie? Baaardzo długo. Cóż jak to będzie zobaczymy...

Jeśli Undertaker skończy swój streak już na WMce 25, jestem pewny, że tym który ową passę przerwie nie będzie DiBiase. o po prostu musi być ktoś kto jest ikoną, legendą WWE, ktoś kto dla federacji dużo znaczy, a Priceless znaczy aktualnie tyle co nic. Może się to oczywiście pociągnąć dużo dłużej i przez kilka następnych WMek Taker może kontynuować swoją serię zwycięstw. Rzeczywiście za kilka lat Ted może być już czołową postacią w pro wrestlingu i kandydatem być odpowiednim, na obecnę chwilę do takiego statusu mu bardzo daleko.

A kto ma na to szansę? Jeśli wszystko miało się rozegrać na tej jubileuszowej Wrestlemanii XXV kandydatów jest kilka. Pierwszy, chyba najbardziej oczywisty to Kane, mnóstwo powiązań z DeadMane'm, wspólnie tworzony Tag Team - Brothers of Destruction.

HBK - a niby po co budować mu Gimmick tego który konczy kariery , kiedy jemu bliżej do końca niż samemu Grabarzowi...
Dokładnie tak, Taker to nie Flair, HBK może i pasuje do tej roli, ale rzeczywiście Shawn jest już trochę za stary by przerywać streak takiej postaci jak Undertaker. Triple H, dosłownie i w przenośni wszędzie nochala wetknie i całkiem możliwe, że będzie się chciał w to wmieszać. Straszliwa perspektywa, mam nadzieję, że tak się nie zdarzy. No i ostatnia na chwilę obecną opcja, czyli powrót jakiejś gwiazdy na tę jedną noc i przerwanie passy. Tylko, czy byłoby to uczciwe w stosunku do Taker'a? Nie sądze. Już lepiej niech zbudują jakiś porządny feud choćby z tym Kane'm i będzie ok.

Powiecmy sobie szczerze nazwisko Ted'a nie ma praktycznie nic do powiedzenia, przecież po drugiej stronie mamy legendę ,jednego z najlepszych wrestlerów w historii , człowieka który pokonał Hogana w ciągu swojego pierwszego roku w WWF i zdobył pas WWF + to że przez pierwszy rok był nie pokonany teraz przeanalizuję karierę Dibiasego . So : Gówno warty pas TT który można sobie wsadzić wiecie gdzie , w dywizji w której mamy tylko 1 nie zły tag team (CT) to chyba nie wymaga komentarza.

Według mnie jedyną osobą która może przerwać jego streak to Kane ! Czyli wrestler który weszedł z buta z feud'em z Takerem czyli ważną postacią (może nie ME ale upper mid card na pewno) . Tylko że jest jeden problem, jak ten feud by przebiegał ? Bo jakoś sobie nie wyobrażam żeby walczył w Single matchu na WM jeśli miałby walczyć to buried alive lub cascet match , na nie wiadomo co ,nie można liczyć ,to nie będzie nawet namiastka tego co było 10 lat , wątpię aby sobie WWE pozwoliło na matche które wymieniłem powyżej nie ma szans aby ich feud był budowany na kilka tyg przed WM ,myślę że ich potyczki zaczeły by się gdzieś przed No Way Out no ale jeszcze raz powtarzam w jakich stypulacjach by walczyli ?? Może na WM jakakolwiek jest szansa na Buried Alive ale nie na NWO . Powiem szczerze że wątpię aby streak został przerwany ale dobra ... W przed WM 23 myślano nad tym ale nie został przerwany tak samo 24 znowu, więc wątpię aby przerwano na WM 25.

kebab, o ile w przypadku WueMki 23 naprawde wieeele osób myslało że streak ulegnie przerwaniu , o tyl rok później nie było już na to szans. I mimo że WWE wkręciło w ten pojdynek tyle dramaturgi , sprint sędziego i praktycznie wszystko co można było tam wtedy wsadzić (praktycznie , bo naprawde wszystko wsadzili w HIAC) to i tak nie było mowy o przerwaniu streak'u przez Edge'a ....bądź co bądź powiedzmy to jasno ...był za cienki. Mimo promocji , solidnego pushu , dobrego feudu opartego na solidnych filarach Copeland był , jest i będzie niestety Za Cienki na Grabarza. Tutaj obok postawić mozna postacie pokroju Johna Ceny , pokroju Christiana Cage'a mimo iż to TNAowiec. Ale Chodzi mi o to , że mimo iż swoje dostali już w tak młodym wieku , że dorobkiem jako takowym dysponują to i tak wrestlerzy tego kalibru na Grabarza są po prostu za ciency ... i bynajmniej jeden z drugim mogą być w Ringu ogólnie 5 razy lepsi niż Callaway ....ale w moim przekonaniu nie ma to nic wspólnego. Ktoś zapyta : No a w czym niby Batista jest lepszy od Edge'a ?

I to jest kuresko dobre pytanie na które mi także jest trudniej odpowiedzieć. Mógłbym napisać że nie wiem...po prostu ...przecież otoczka streaku towarzyszy wielu WMkom , wiec napewno budowanie klimatu przerwania było w obu przypadkach i 23 i 24 ...ale mimo wszystko powiedzcie szczerze ? Kto z nich bardziej przekonał was , że Streak is over ? Ja gdyby nie spoilah prosto w twarz :evil::evil::evil: praktycznie posikałbym sie przy walce z WM 23 , a to samo mimo braku spoilera nie towarzyszyło juz w takim stopniu przy wm 24.

Feud Batista z Taker'em był swego rodzaju unikatem. Ja mimo całej la familii widziałem w konfrontacji Edge-Taker powielenie SAGI zprzed roku...gdzieś o tym juz pisałem. Ten feud w mojej opini był jedynym takim od dawno i mimo iż Batek nie był wtenczas szczytowym przykładem formy to walka pozostanie w pamięci na długo....walke z Edge'em ...pamiętac bedą tylko fani Edge'a....