Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE No Mercy 2008 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

plakatel4.png

Data Gali: 05.10.2008

Karta:

Single Match

Kane vs. Rey Mysterio

kanevsmysterioyy2.png

Single Match

Big Show vs. The Undertaker

showvstakerel7.png

ECW Championship Match

Matt Hardy© vs. Mark Henry

hardyvshenrypr3.png

World Heavyweight Championship No. 1 Contender's Match

Batista vs. JBL

batistavsjblix5.png

Women's Championship Match

Beth Phoenix© vs. Candice Michelle

womenszv3.png

WWE Championship Match

Triple H© vs. Jeff Hardy

wwetitlelf6.png

World Heavyweight Championship Ladder Match

Chris Jericho© vs. Shawn Michaels

whcmk4.png

Theme:

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

3

• Mentor

3

• The_Icon

1

• Danielsson56

1

Top użytkownicy w tym temacie

To może ja zacznę tą dyskusje ;). Jak na razie zapowiada się kolejne dno. Wszystkie walki to kontynuacja starych feudów, które ciągną się już parę miesięcy.

Jednak ostatnio RAW zaczyna trzymać wysoki poziom, dlatego jestem bardzo ciekawy World Heavyweight Championship Ladder Match'u. Hmmm. To chyba jedyna walka, która może się okazać czymś więcej niż tylko zapychaczem wolnych miejsc na gali.

ECW Championship Match to match, który cały obejrzą tylko twardziele. Mnie osobiście nawet wynik tej walki nie interesuje, a co dopiero jej przebieg.

Następnie mamy World Heavyweight Championship No. 1 Contender's Match, który też nie jest niczym niezwykłym. Batista ostatnią walkę, która mi się podobała stoczył z Edge'm. Od tego czasu bierze udział w PPV chyba tylko dlatego, żeby pokazać swoją pozycje w WWE. Jego walki zazwyczaj są nudne, chyba że walczy z dobrym przeciwnikiem. Teraz przyszło mu się zmierzyć z kimś równie ciekawym co on sam.

WWE Championship Match może okazać się oczekiwaną przez wszystkich klęską Triple H, ale jakoś nie chcę mi się w to wierzyć. Osobiście nie trawię Hardy'ego, ale gdyby odebrał pas Hunter'owi stał by się największym baby face'm w WWE...o ile nim jeszcze nie jest. Szkoda, że w tej walki nie bierze udziału ktoś taki jak Undertaker czy Edge. Oni dwaj są dla mnie jedynymi godnymi posiadania pasa WWE.

rmsig3.png

2483_1.png

WHC Championship - ten mecz mimo że jest kontynuacją bardzo długiego feudu może być bardzo ciekawy nie dość że jest walką o pas to jeszcze ladder match . Tu liczę na wysoki poziom.

ECW Champion - Walka była do przewidzenia już po Unforgivrn , po prostu rewanż musiał się odbyć.

JBL vs Batista - mecz o tytuł pretendenta do walki już na następnej gali... no ciekawię dawno takiej sytuacji nie widziałem a na PPV walczono o walkę na następnym PPV ...

WWE Champion - Król Królów vs Jeff myślę że przewagę w meczy może mieć Jeff ale HHH wykona Pedigree i obroni tytuł

Ogólnie: Widać że Raw trzyma wysoki poziom i walki , które pochodzą z tej gali jak narazie najciekawiej się zapowiadają

ECW CHAMPIONSHIP:

Bardzo dużo ostatnio dzieje się z pasem ECW. Wydaje mi się, że Matt wygra, i nareszcie trochę uspokoi tę sytuację.

Batista vs. JBL

JBL będzie chciał pokazać, że jak wygrał z Jasiem, to moze wygrać i z Batistą. Jednak Batista ostatnio coś dużo wygrywa, i tę walkę również wygra, ale wydaje mi się ze bedzie to wyrównany pojedynek.

Beth wygra pojedynek, bez większych problemów. Nie mam tu za dużo do powiedzenia.

WWE Championship Match

Triple H© vs. Jeff Hardy

I tu może być zaskoczenie. Słyszałem, ze jest zła atmosfera w Smackdownie, bo Triple ma za duży wpływ na gale. Więc teraz dla odmiany, Jeff będzie cieszyl się z pasa, ale Triple, lub Big Show (jak to mówiła Vickie na Smackdownie) odbiorą mu ten pas przy nastepnej okazji.

orld Heavyweight Championship Ladder Match

Ten feud trwa już bardzo długo, i jak dla mnei, to zakończy się pewną wygraną HBK, który ma wiele do udowodnienia swoim fanom, i innym wrestlerom.

rvwzyx.jpg
  • 2 tygodnie później...

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

ECW Championship Match

Ołł, szit. Aż się boję pomyśleć co tym razem przygotują nam bookerzy. Normalnie strach się bać. Kandydatka na główną kiszkę gali.

Batista vs. JBL

Na pierwszy rzut oka z tego nie może wyjść nic dobrego. Na drugi tak samo. Zapowiada się niezły zamulacz. Postaram się porządnie wyspać przed obejrzeniem gali, żeby przypadkiem nie usnąć przy tej walce. W sumie byłaby chyba mała strata. Kolejna kiszka?

Wisi mi to i powiewa :P

WWE Championship Match

Triple H© vs. Jeff Hardy

Pamiętając poprzednie stracie tych panów powiem, że zapowiada się całkiem niezła walka. Zwycięstwo HHH jest aż za bardzo prawdopodobne. Lecz możliwa jest też interwencja Kozłowa. I na nią właśnie bym stawiał. Jednak pas i tak zostanie w rodzinie ;)

Szykuje się walka gali, kto wie czy nie roku. To może być naprawdę zajebisty pojedynek i mam co do niego duże oczekiwania. Mam nadzieję, że panowie nie dadzą plamy.

16476371734edf391100c30.jpg

ECW Championship Match

Pewnie pierwszy pojedynek na "rozgrzanie". Ale moim zdaniem jedyne czym może być ten mecz to potwierdzenie słabości dzisiejszego ECW

Batista vs. JBL

Obstawiam że ta walka może być nawet gorsza od walki o pas ECW. Niech szybko batista wykona ten swój Bomb lub JotBeL swojego clotheslinea z piekła, którego Kane tam nie widział =)) .

Gdyby Beth przegrała to mógłby być koniec GLAMARELLI a tego przecież nie chcemy :D . Jednak sądze ze chcą zrobić z Candice dobrą "czempionke" i w dodatku niczego sobie :twisted: kobitka.

WWE Championship Match

Triple H© vs. Jeff Hardy

W tej walce licze na dobre pokazanie się Har.... VLADIMIRA KOZLOVA! Mam nadzieje że obije porządnie trypla i hardiego 8). Ale Vince chyba nie jest takiego zdania i chce zrobić z HHH obrońce ameryki. A co on Spiderman jest czy inny Kapitan Ameryka. Let's go Kozlov.

In a la.. laad... LADDER MATCH. Tak właśnie zakończył swoją wypowiedź Shawn na jednym z raw. Mam nadzieje że odwalą kawał dobrej roboty i zobaczymy zajebisty pojedynek. Bez wątpienia Main Event gali. Czy gala przebije Unforgiven? Dwie dobre walki to chyba za mało :x .

Zapomniałem jeszcze o 2 walkach.

Rey Mysterio vs Kane

Tu licze na interwencje Evana Bournea

Powinni dać tą walkę jako no DQ, albo HIAC. Ogólnie walka może trzymać poziom. Tylko żeby nie było tak, że po 619 reya usłyszymy 1-2-3 :shock: . Wygrana Reya jest mało prawdopodobna chyba że .

Big Show vs Undertaker

Myśle, że Taker powinien wygrać tą walke. Przedtem show go zaskoczył, więc teraz powinien odpłacić mu Tombstonem :evil: . Ciekawe jak to sie potoczy?

No Mercy może być zarówno wielkim crapem, jak i galą nawet lepszą od Unforgiven oraz ONS. Mamy 3 walki, które kompletnie mnie nie interesują. Walka o Women's Championship zostanie oczywiście szybciutko przewinięta. Dalej jest ECW Championship Match, czyli Hardy vs Mareczek. Zapowiada się naprawdę kał... I tym razem chyba nawet się nie będę torturował i po prostu to przewinę aż do końcówki. Obydwoje już pokazali, że porządnej walki zrobić nie potrafią, więc nie ma co się nastawiać na coś przyzwoitego. Batista vs JBL - i tu to samo, co przed chwilą, czyli porządny, ale zamulacz. Nie wiem kompletnie, jakim prawem zabookowano tę walkę na galę PPV. Takie cuś już przynajmniej na cotygodniówce, a nie na NM. Zamiast tego można było dać jakąś walkę o IC, US lub TT Championship... -_-

Rey Mysterio vs Kane - tu przydałaby się jakaś stypulacja, chociaż obydwoje pokazali już na Raw, że są w świetnej formie i potrafią skleić niezłą walkę. Może i sam pojedynek z przyjemnością obejrzę, ale już wynik może być nie tak miły. Po prostu nie wyobrażam sobie Kane'a przegrywającego w tym meczu. It's impossible! Big Show vs Undertaker - tu ciekawy feud między tą dwójką, dodatkowo Vickie, która jakoś się do walki wepcha. Obaj zawodnicy są wrestlerami dużych rozmiarów, ale walka powinna mieć nawet szybkie tempo i dać radę. Tylko strasznie obawiam się o Mareczka. Co chwilę słyszy się jakieś wiadomości o jego kolanach: że jest coraz gorzej, że źle to wyglądało na HS... Tak więc czy Callaway będzie w stanie stoczyć walkę na 100% swoich możliwości? Jeszcze dodam, że ciężko mi wyobrazić sobie Big Showa dostającego Chokeslama lub Tombstone'a bo na LR nie ma co liczyć. :) Może Undertaker wygra przez dyskwalifikację i tak feud będzie trwał dalej. Widać będzie wtedy, jak w WWE odkładają feud HHH vs Taker. No właśnie: HHH. Mister potrójne H mierzy się na No Mercy z Jeffem. Oczekuje, że będzie to znośny pojedynek, ale już się przygotowałem na to, iż Hunter pasa po raz kolejny nie straci. Nastawiam się na dawkę emocji i interference Kozy'ego :D

No i wreszcie Main Event (I hope) gali, tj. Ladder Match. Unsanctioned Match na Unforgiven miał być walką roku, tak się nie stało, więc czemu by nie Ladder Match z NM? Stypulacja pasuje do wrestlerów, dodatkowo pas WHC na szali, oczekuje wiele emocji, ale też utrzymania pasa przez Y2Ja i wreszcie koniec feudu. To musi być czterogwiazdkowa walka!

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Wypadałoby coś napisać o No Mercy. Przede wszystkim fajny plakat :) No ale już na poważnie. Matt Hardy kontra Mark Henry. Mam nadzieje że walka się skończy tak szybko jak dwie gale temu gdzie było tylko Twist fo Fate. Wtedy będę mógł powiedzieć że Mark nie zrąbał żadnej akcji. No ale znając życie dostaniemy zamulacza...Walka o WHC no.1 contender zapowiada się ciekawie. JBL który de facto wraca do jakiejś tam formy i Batista. Może być ciekawa walka lecz może nam niestety też wyjść kaszana. Miejmy nadzieje że jednak to pierwsze. Beth kontra Candice. Cóż Candice wraca dopiero po kontuzji więc wątpię żeby to wyszło na dobre. HHH kontra Jeff i tutaj jest dla mnie pierwsza poważna zagadka. Jeśli walka będzie jak przed Royal Rumble gdzie HHH i Hardy stworzyli świetną walkę to będę bardzo zadowolony. Lecz jeżeli Król bookingu walnie coś głupiego to może być klapa. No i ME który dla mnie będzie na prawdę ME. Ladder match to zawsze świetna walka. Na 100 % będzie interwencja Cade'a lecz na 100% nie jestem pewny kto zwycięży. Niektórzy mówią że Chris a niektórzy że Shawn jaka jest moja pozycja w tym? Na prawdę nie wiem. Ogólnie No Mercy pokazuje tylko dwie dobre walki czyli dwie walki o główne pasy...

PS : Ktoś zapomniał dodać walki Rey kontra Kane. I ja też omal o niej nie zapomniałem. Walka ta mam nadzieje że będzie jeszcze jedną godną uwagi batalią. Rey wraca do formy a Kane cóż...Kane zawsze jest w formie. Dodatkowy smaczek to że Rey ma ściągnąć maskę jeżeli przegra. Więc mamy z góry ustalony wynik. Niestety ale może WWE nas czymś zaskoczy? DQ a może jednak zwycięstwo Kane'a ? O tym już w tą niedzielę.

Ze manie żaden specjalista bo od kilku dni dopiero zacząłem ponownie interesować sie Wrestlingiem ale już coś tam mogę skrobnąć na temat walk które już widziałem:

ECW Championship Match

W tym wypadku będzie parodia roku :D 120kg przeciwko 75kg to tak jak by Pudzian zaczął walić sie z Michalczewskim :D

Batista vs. JBL

Nuda , dno i wodorosty wyjdzie jeden co będzie na drugiego nawijał i jakoś ten drugi dostanie sie na arenę walnie pierwszego i finito :shock:O oooooooo to to to Walka :D

Nuda ale obejrzę ze względu na fajne laski :8

Triple H© vs. Jeff Hardy

Będzie remis :)

Nie interesuje mnie ta walka.

moja opinia :P

ECW Championship Match

walke wygra hardy ale przez DQ

Batista vs. JBL

double DQ albo double count oboje wyjda mocno poobijani . Smierdzi mi też jakimś speech'em Ortona albo może interwencja :)

tu na 100% ta pierwsza uslyszy swoj theme po odliczeniu rywalki

WWE Championship Match

Triple H© vs. Jeff Hardy

tutaj jest 50 na 50. Czuje ze na wrestlemani 25 moze byc cos na prawdę ekstra tzn (Hardy © vs Undertaker vs HHH vs Edge ) (hhh oczywiscie po stracie tytulu turn to heel ) i to by mi pasowalo , czuje jednak ,że HHH pomacza pożadnie palce i tytulu nie straci.

Rey's Mask On The Line

Rey Mysterio vs Kane

tutaj zaczne może od tego ,że feud jest zajebistym pomyslem bo wypromuje oboje wrestlerow. Szkoda ,że WWE nie sprobowalo jakiegos speech'u miedzy Rey'em a Kane'm na ringu. Podoba mi sie to ,że nie przesadzaja z ich singlowymi meczami bo by feud szybko stracil na wartosci. Tak to walcza w tag teamach , jeden singiel i interwencje wiec walka na No Mercy zapowiada sie ciekawie. Glupio z ta stypulacja bo nie wyobrazam sobie rey'a walczacego bez maski. Watpie zeby on sam ja chcial stracic ze wzg na tradycje. Jednak tu tez przewiduje 50 na 50 zwlaszcza ze na nast. raw dark match ? czyli nie pokazanie rey'a w telewizji bez maski ? pozyjemy zobaczymy.

Big Show vs Undertaker

tu bedzie chyba szybkie rozwiazanie. Undertaker chce wystapic na wrestlemani a ma ogromne problemy z kolanami wiec na pewno bd chcial je wyleczyc. Szybka wygrana show albo DQ show

jak dla mnie najwieksza zagadka. dowiemy sie bowiem czy danie jericho tytulu to przypadek aby zakonczyc feud micheals vs jericho lub brak pomyslu na dalsze losy tytulu czy moze planowana akcja. "kontuzja ceny i ortona to takie storyline ze ja pier..." ;D mysle jednak ze uslyszymy po walce THE NEW WHC ...

ECW Championship Match

: 120kg przeciwko 75kg

Triple H© vs. Jeff Hardy

Będzie remis :)

Nie interesuje mnie ta walka.

Co do przedmówcy... Miły Mentorze...

1) Jak Mark Henry waży 120 kg, a Hardy 75 kg to ja przepraszam, ale co ty pieprzysz... :|

2)Co do remisu w walce o WWE championa... Remis, ok, ale jaki? 0:0 i dogrywka? Może byś to jakoś wyjaśnił...

3)Jeśli cię nie interesuje walka HBk z Y2J o World heavyweight championship i to jeszcze w ladder matchu, to cholera... Brak mi słów

Zastanów się na tą wypowiedzią, bo nic nie wniosła do dyskusji...

Dobra czas na moją wypowiedź...

ECW Championship Match

No tu będzi ciężko obejrzeć całą walkę w całości... Ale nadzieja umiera ostatnia, chciałbym, żeby ta walka była choć średnia... żeby to nie był kompletny gniot...

Oj... tu też nie ma fajerwerków, ale walka może jakoś wyjść, może być kiepsko, ale ci panowie może się postarają i skleją dość dobrą walkę...

Szybko się Candice wmieszała w pas, ale wątpię, żeby go zdobyła...

WWE Championship Match

Tu liczę na interwencję Kozlova, bo inaczej będzie ciężko coś z tej walki zrobić... bez żadnych emocji będę patrzał na ten match (o ile nie usnę :8 ) Licze tylko na zmianę mistrza...

No tu liczę na naprawdę dużo, choć feud już trwa długo. Ale to ma być ostatnia walka tych panów w tym feudzie, także chyba HBK nie zdobędzie pasa... A chciałbym...

The Undertaker vs. Big Show

Tu może być dobrze, ale i tragicznie. Big Show jakoś sobie da radę, ale... martwię się o dyspozycje Takera. Od początku czerwca stoczył 1 walkę w ringu (summerslam) a od powrotu na SmackDown! wystąpił tylko w drobnych brawlach, albo segmentach...

Kane vs Rey Misterio

Tu liczę na dość dużo... To powinna być walka wieczoru razem z pojedynkiem o WHC... Rey w dobrej dyspozycji, Kane w dobrej dyspozycji, czego tu chcieć więcej... :):D

Ogólnie No Mercy kartą mnie zawiodło... Są dwie dobrze zapowiadające się walki i jedna która może nie wyjść ze względu na kłopoty z kolanami Takera... Nie spodziewam się zbyt wielu wyczynów na tej gali... Na pewno to nie będzie już tak dobre widowisko jak choćby Unforgiven...

ECW Championship Match

Mecz jakiegoś zainteresowania we mnie nie wzbudza, lepiej gdy Matt nadal trzymał pas, było by to głupi ze strony bookerów jeśli teraz oddali by pas Markowi.

Batista vs. JBL

Tutaj wygra Batista, bo jemu należy się bardziej title shot niż JBLowi, jeszcze Heel Trunik Batisty i było by fajnie.

Beth zostanie z pasem :). Walkę przewinę zobaczę tylko jak Beth robi Chicken Wings. Ja bym dał pas Mickie.

WWE Championship Match

Triple H© vs. Jeff Hardy

Walka nie bedzie interesująca, bo to już sie zrobiło nudne, wyjdą na ring hardy bedzie bil pana HHH, pózniej spróbuje swanton nietrafi Triple wykona Pedigree i pas zostaje w rodzinie.

I tutaj licze, że bedzie ciekawie zapewne łomot dostanie HBK, a szkoda. Bo Lance Cade się w to wmiesza,a może ktoś pomoże HBK ? Real American ?

Ze manie żaden specjalista bo od kilku dni dopiero zacząłem ponownie interesować sie Wrestlingiem ale już coś tam mogę skrobnąć na temat walk które już widziałem:

ECW Championship Match

W tym wypadku będzie parodia roku :D 120kg przeciwko 75kg to tak jak by Pudzian zaczął walić sie z Michalczewskim :D

No i tutaj Cie musze zmartwić, bo Hardy waży conajmniej 100kg, a Henry z 160kg tak na oko, i pudzian z michalczewskim nie koniecznie musiał by wygrać bo przecież Michalczewski jest lepej skorodynowany niż potwór pudzianowski, narazie nie wypowiadaj się, popatrz co mówią inni i naucz sie czegoś wiecej o wrestlingu, pozdro.

Co do przedmówcy... Miły Mentorze...

1) Jak Mark Henry waży 120 kg, a Hardy 75 kg to ja przepraszam, ale co ty pieprzysz... :|

2)Co do remisu w walce o WWE championa... Remis, ok, ale jaki? 0:0 i dogrywka? Może byś to jakoś wyjaśnił...

3)Jeśli cię nie interesuje walka HBk z Y2J o World heavyweight championship i to jeszcze w ladder matchu, to cholera... Brak mi słów

Zastanów się na tą wypowiedzią, bo nic nie wniosła do dyskusji...

1.Co ja na pisałem nie tak ze ci nie pasuje, i tak sie nie spinaj bo ci żyłka pęknie .

2.Może być tak ze ktoś im pas zapierdzieli.To jest tylko przepuszczenie.

3.Dzieciaku czego ty sie rzucasz ??.Mój biznes co oglądam a co nie , co mi sie podoba a co nie. Wiec zważaj na to co piszesz i sam lepiej chłopczyku zastanów sie nad logika swoich wypowiedzi i nad ich sensem.

Spokojnie... Nie atakuj... Chodzi o to, że trzeba wszystko argumentować, ubierać w słowa, a mój post myślę, że był taki bardziej wskazówkowy i w żadnym razie nie chciałem cię urazić. Najlepiej zrobisz jak sprawdzisz dane liczbowe, zanim je wpiszesz do posta. Także bez stresu, ja tylko zwróciłem uwagę na twojego posta. Absolutnie nie miałem zamiaru go raportować, czy na niego najeżdżać... Po prostu popraw te mankamenty jak popieranie argumentami swej wypowiedzi, czy sensowna, zgodna z prawdą treść... Co do podpunktu 2) i 3) to tylko moja opinia... Bo ten temat to Dyskusja, więc mam prawo nie zgadzać się z innymi userami. Pozdrawiam i życzę miłego pisania postów :)

W takim razie podaj mi argumentacje do

Sam właśnie napisałeś ze należy podać argument. Dlatego napisz mi logiczne uzasadnienie co jest nie tak w mojej nielogicznej wypowiedzi.

No to jedziemy dalej.

Czyli wychodzi na to ze ja nie mam prawa napisać to co mi sie nie podoba i czego nie chce oglądać.Bo przecież w mojej wypowiedzi ci sie nie spodobało ,że mam własne zdanie i nie interesuje mnie ta walka ??.