Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Charlito

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Temat jest poświęcony , moim zdaniem jednemu z najbardziej utalentowanych i niedocenianych zapaśników w WWE. Charlie Haas , który w WWE osiągnął dokładnie tyle , że zdobył dwukrotnie pas drużynowy , raz łącząc się z Sheltonem Benjaminem a drugi raz z Rico. Tworzył z tym pierwszym oraz z Kurtem nawet małą stajnię. Później feudował z Viscerą oraz połączył się z nim. (Przed jeszcze pokręcił się wokół IC). No i po tym zaczęło się notoryczne spuszczanie lania Charliemu. To w dark matchach to na HEAT , Charlie rzadko zwyciężał. Ostatnio znowu pojawił się w telewizji. Pomógł rozdać Vince'owi trochę gotówki. (Pocałował się wtedy z Mae Young) , prowadził Bikini Contest. No a teraz zaczyna się przebieranka. Pierw Charlie jako "Charlito" walczył z bratem Carlito.

charlitosw3.png

Nikogo nie zdziwiło chyba że przegrał. Na ostatnim RAW natomiast wyszedł przy muzyce John'a Ceny. Wszyscy przeżyli szok że Jasiu tak szybko się wykurował , a tu niespodzianka.

johnhaasyq5.png

Charlie po raz kolejny wyszedł jako "ktoś inny". Teraz nie wiadomo jak długo się to potoczy i jakie jeszcze postacie będą jego "przebraniem".

A teraz pytania jeśli ktoś takowe potrzebuje :

1.Czy uważasz że Charlie powinien być tak traktowany?

2.Widziałbyś go wyżej w karcie lub z jakimś pasem?

3.Dokąd może zaprowadzić takie przebieranie się za innych zapaśników?

A tak ogólnie to zapraszam do dyskusji.
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

3

• xazax5

1

• Wronek.

1

• Archer93

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ja nie widzę w tym nic złego. Widać, że w końcu WWE znalazło pomysł na prowadzenie jego osoby. Facet o stu (jak na razie trzech) twarzach to jak dla mnie ciekawy pomysł. Wnosi bardzo dużo humoru do federacji i trzeba przyznać, że odważnie parodiuje wybranych wrestlerów. Kiedy zobaczyłem 5 nuckle shuffle w jego wykonaniu, od razu go polubiłem =)) .

Uważam, że nie ma takiej potrzeby. Walcząc o pas pewnie dostawał by za każdym razem łomot, a żeby być akceptowanym przez publikę champe'm musiałby wpierw być dobrze wypushowany. Świetnie nadaje się do walk w opener'ach. Miło by było zobaczyć go jeszcze w jakimś śmiesznym segmencie.

Pewnie dojdzie do tego, że dostanie parę razy w łeb o wrestlerów, których naśladował, ale myślę że to przebieranie pomoże mu zaistnieć w WWE. Jest jeszcze za wcześnie, żeby stwierdzić, że będzie kluczową postacią na RAW, ale bardzo chciałbym, żeby tak było.

rmsig3.png

2483_1.png

• Urządzenie:  Windows

Pomysł jak dla mnie niezły... Bardzo dobrze że Haas ponownie zaczął się pokazywać na galach, do mnie przemawia bardziej niż Hardzi(w pojedynkę ofkorz) czy inne JBL'e... Pamiętam że w momencie gdy TNA uczyniło z Shark Boya drugiego SCSA pisałem że lepiej by było co tydzień dawać mu inny image... WWE właśnie tak zrobiło z Charliem i to jest niezły ruch, podnosi się entertejment i nawet walkę którą normalnie by się przespało ogląda się z ciekawością(parodia Janka i próba YCSM rulez). Charlie trafił w nisz której od dawien dawna nikt nie mógł zapełnić - czyli elegancko rozbawić publikę na wejściu(i proszę mi tu Hornswoogla ie wciskać). Co do jego umiejętności... Nie jest to może urodzony main-eventer, ale myślę że taki Jan Cena dużo więcej nie potrafi, jeśli nawet nie jest gorszy... Obecnie pas IC wrócił do mid-carderowców, więc gdyby w najbliższej przyszłości Haas się wokół niego zakręcił to byłoby fajnie :) Ja Go bym widział w stajnie młodzików która się powoli tworzy wokół Ortona... Co do przebierania się za innych, w końcu kiedyś od kogoś dostanie po łbie i się skończy...

• Reputacja:   2

Mi się naprawdę podoba ten pomysł. W końcu jest jakiś w miarę oryginalny motyw humorystyczny. Mówię "w miarę", bo takie liczne parodię urządzał również japoński wrestler Ebessan. W jego przypadku, był to obok oryginalnego, komediowego gimmicku, główny powód, dla którego cokolwiek w swojej karierze osiągnął. Jego umiejętności ringowe były, delikatnie mówiąc, dalekie od idealnych. Ale za to ma talent do rozbawienia publiczności i w połączeniu ze znanymi postaciami odgrywanymi przez niego, pozwoliło mu na występy w ROH, PWG czy AJPW. Jedną z parodii Ebiego może zobaczyć tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=IxYpcjg7hEE

Tutaj ma ringname Kiku Angle. Poza tym wcielał się w Triple H'a, Rica Flaira, Micka Foleya i japońskiego gwiazdy.

Z Haasem sytuacja jest trochę inna. Jest lepszym wrestlerem, ale gorszym komikiem. Wszyscy jednak wiemy, że dobry gimmick może zdziałać cuda. Jako Cena zdobył bardzo duży pop. Jeszcze kilka takich matchy, i może wypromuje się na tyle, aby zdobyć IC Title.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Nowe twarze Haasa to według mnie bardzo trafiony pomysł.Wygląda na to że WWE w końcu ma na niego pomysł..Jak wspomniał Icon systematycznie przegrywał każda walkę, nawet na Heat..Na ostatnim RAW dzieci usłyszawszy theme Ceny o mało co nie posikały się w swoje gacie, a zobaczyły Charliego przebranego za swojego wyczesanego herosa..Jednak parodia YCSM i samego Ceny okazała się dobrym ruchem..Było śmiesznie i mam nadzieję że następne wcielenia będą równie trafione..Gdyby zdołał się bardziej wypromować poprzez te przebieranki i miał okazje zaprezentować się w walce o pas IC to byłbym zadowolony..Wydaję mi się że już za długo był w wrestlingowym niebycie..Umiejętności posiada całkiem dobre, a więc jeśli kwadrat mógłbyć tak długo mistrzem to czemu Haas nie może zakręcić się wokół olewanego pasa IC?...

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Charlie Haas na ostatnim RAW w końcu wygrał swoją walkę , tym razem walczył z JBL'em , walczył to mocne słowo. Charlie wyszedł w przebraniu...JBL'a...nazwał siebie CHL , Charlie Haas Layfield. Parodia którą odwalił była po prostu świetna. Nic dodać nic ująć. JBL troszeczkę się zdenerwował i zszedł z ringu , co dało zwycięstwo Haasowi nad jakby nie patrzeć Main Eventerem. Czyli kontynuacja popisów Haas'a oraz długo oczekiwane zwycięstwo. Teraz tylko czekać na kolejny RAW , za kogo przebrany będzie Charlie Haas.

chlad1.png

Wydaje mi się, że tak. Charlie znakomicie naśladuje innych wrestlerów. Oby robił tak dalej a na pewno to przyniesie mu sławę.

Wyżej w karcie? hmm... raczej nie. Z jakimś pasem to również powiem nie, gdyż on lepiej naśladuje i parodiuje innych niz walczy. Uważam ze pas powinien być w rękach bardziej utalentowanych zawodników,

3. Dokąd może zaprowadzić takie przebieranie się za innych zapaśników?

Może go to zaprowadzić, na przykład do zebrania poważnego lania od któregoś zapaśnika, za którego się przebiera. Moze równiez dostac jakiś push i jako on sam lepiej zawalczyć. Mógłby zawalczyć o jakiś pas, ale przegrać te walke po wtargnieciu kolesi których naśladował. xD

rvwzyx.jpg

być tak traktowany... Ton tego pytania jest taki jakby go jakoś specjalnie szmacili :) Motyw z naśladowaniem wrestlerów jest spoko, sam niedawno myślałem o tym ze fajnie było by oglądać podobnym gimmick. Ja bym to zrobił jednak bardziej na poważnie, takie naśladowanie naśladowanie :) Mowa ciała, sposób akcentowania, naśladowanie sposobu bycia.

Motyw humorystyczny jednak tez możne byc i na pewno Hassowi pomoże w karierze. Wiecej występów w TV, większa popularność i pewnie większa kasa

Hmmm, mysle ze wystarczy mu samo regularne występowanie w TV. Ewentualnie mógłby pokręcić się przy pasie IC lub Tagu jeśli miałby jakiegos partnera. Wszystko zalezy na ile pozwoli mu WWe i jakich wrestlerów będzie naśladować. W końcu przez WWE przewinęło się "paru" zapaśników i do większości z nich WWE posiada jakieś prawa. Jak zacznie naśladować np The Rocka lub SCSA to hoho może i przyszły MEventer nam rośnie :D

Właściwie tak jak w pyt nr 2, wszystko zależy od tego kogo bedzie naśladował. Sam gimmick nie musi sie wcale szybko znudzić bo nigdy nie bedzie wiadomo kim moze być na następnym show. Zawsze bedzie ten element zaskoczenia i niespodzianki powodujący wzrost oglądalności ;) Uważam też że ten gimmick mógłby być taka formą przypomnienia starych dobrych czasów wrestlingu. No ale oczywiście wszystko zależy od tego jak będzie prowadzony

endabliuovr6.gif

Charlie Haas jak co tydzień pokazał nam się z innej strony. (Spoiler z RAW)

http://pl.youtube.com/watch?v=lhJz1myMe4c

Charlie Haas na ostatnim RAW pojawił się w nowym wcieleniu , jako Good Ol'J.H. Parodiował Jim'a Ross'a. Muszę przyznać że bardzo fajnie mu to wyszło , choć jednak parodia JBL'a była odrobinę lepsza. Tym razem Haas powiedział parę znanych słówek Ross'a oraz zareklamował sos do Barbecue. Przebranie , charakteryzację miał bezbłędną. Cóż teraz czekać na następny RAW :)

Jak dla mnie to świetny pomysł. Troche po parodiuje, trochę powalczy. Przynajmniej każdy zapamięta jego postać. Sama ta jego postać jest zabawna, więc nie ma co narzekać. Umiejętności też ma niezłe. Ogólnie bardzo mi się podoba, jak WWE go prowadzi.

wyżej w karcie TAK... z pasem NIE!... Wyżej w karcie będzie się piął, aż się wypromuje. Dopóki parodiuje innych wrestlerów Charlie Haas nie ma prawa otrzymać pasa. Dopiero kiedy powróci do postaci Haas'a to może powalczyć o pas Intercontinental, czy Tag team z kimś, np. z Marellą.

Prawdopodobnie przebierze się za Batistę(ale będzie miał tych ubrań na sobie :8 ) lub też Kane'a :shock: . Wtedy dostanie poważny wpieprz, któryś go zdemoluje i wtedy powróci do swojej dawnej postaci, ale wtedy będzie już wypromowany