Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   985
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

TNA iMPACT! 21.08.2008

logojf7.jpg

Hernandez pokonał Roberta Roode.

BG James & Eric Young pokonali The Motor City Machineguns.

"The Blueprint" Matt Morgan pokonał Frankie Capone.

No Surrender's Fatal Four Way Main Event Qualifications

Booker T pokonał "The War Machine" Rhino.

TNA X Division Championship

"Maple Leaf Muscle" Petey Williams© vs. Consequences Creed - no contest.

Street Fight

Awesome Kong pokonała Gail Kim.

Ladder for the Angle's Olimpic Gold Medal

"Phenomenal" AJ Styles pokonał "The Olimpic Gold Medalist" Kurta Angle.

xplosionbv7.jpg

ODB & Roxxi pokonały "The Pride of Tennesee" Jackie Moore & Rhaka Kahn.

"The Black Machismo" Jay Lethal pokonał Johnny Devine.
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

1

• kieska

1

• Mast

1

• Gotrek

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Zaczyna sie zapowiedzią Kurta o rewanżu i odzyskaniu medalu

na temat gitary

"wszyscy wiemy o kogo Chodzi (JJ), wrócił"

Hernandez vs Roberta Roode

dobra walka dużo Powera i szybkości

Cieszy wygrana LAX ale na odzyskanie pasów TT nie ma co liczyć

BG James & Eric Young vs The Motor City Machineguns

Piękna walka ale zakończenie straszne to już 3a porażka z rzędu MMG to mi sie nie podoba

Wspaniale akcje wspólne

nawet BG jakoś tak bardzo nie ssał ale zmienił bym już gimmick Ericowi się chłopak marnuje

Pogawędka Kurta i Bookera-wspólne plany

Karen show

Matt Morgan vs Frankie Capone

szybkie pewne zwycięstwo ale i zapowiedz walk z Team 3D jesli tyko zostaną a na to się zanosi TT z Abyysem całkiem ładnie wygląda

Gadka z Kevinem -fajny podkoszulek z Thorem

BP i pedałek kontra Taylor jako przerywnik

hmm ciekawe na kim sie dywizja Babek oprze jak Kim odeszła??

Booker T vs Rhino

tak przypuszczałem ciekawie ale bez zaskoczenia

Booker idzie dalej w miarę czysto tylko czy przez to Nosorożec nie traci?

Petey Williams© vs. Consequences Creed

Dobra szybka walka i tylko ten szejk sie miesza zarazem i Creed i Petey teraz mogą go bić byle szybko i mocno

przerywnik z rockerami i "bandą wesołego diabła" czyli super eryczek rybka i przyprawa probują nas rozśmieszyć-czy coś z tego będzie?

Awesome Kong vs Gail Kim

walka dobra nie ma co porównywać divek do tna bo to się mija z celem

szkoda tylko że ostatnią walkę Kim przegrała

co dalej Babeczkami TNA?

AJ Styles vs Kurta Angle

walka dobra dużo sie działo

Booker dogadał sie z Kurtem ale na pomoc nadchodzi Joe

Chwilka zamieszania walka co chwila toczy sie wokół spadającej drabiny

nagle wbiega Sharmel z kijem w ręku-toż to czarny kij Stinga

czyżby Sting w ogóle sie nie mieszał do walk a Kij był podstawiany przez Bookera?

czy Sting już jest tak z Bookerem że oddał mu Swój kij

Nie wiemy bo Stinga nie było

Szkoda

ale za to była Gitara w dłoniach AJ gdy zgasły światła i słowa AJ po wygranej "On wrócił"

Generalnie IMPAKCIK dobry

momentami bardzo dobry

w jednym momencie bardzo zły (przegrana MMG)

mmgwe6ff1.png

Mayby ond day

You will be old enought to tell me what you think

But

Then

I will be

To death to hear you

To old to understan what you speak to me

• Reputacja:   1

Zdecydowanie lepiej niż tydzień temu, ale jednak czegoś brakowało. Show było dobre, ale nic poza tym. Co do walk moznaby się przyczepić własciwie tylko do pojedynku Rhino z Bukką, ale jednak zabrakło 'tego czegoś' ;)

Tygodniówkę otworzyła walka Roode'a z Hernim... i o dziwo była lepsza niż ze Stormem tydzień temu. Supermex pokazał kilka nowych, mocnych movesów. Nie miałbym nic przeciwko, aby częściej kończył walki, przemiennie z border tossem i powerbombem, tym, czym wykończył Bobbiego.

Dalej walka tagów. Young i BG własciwie cały czas byli w cieniu swoich rywali, którzy mimo iż odrobili ten swój standardowy aksenał nie dali fanom pretekstu do narzekania. Wszystko było wykonane efektownie jak zawsze, nie było czasu na nudę. Jak widać szykuje im sie także heel-turn, co uważam za niezbyt trafione posunięcie. Przeciez kiedy MMG się formowało Shelley & Sabin przez kilka miesięcy byli heelowym tag team'em- osobiście nie przekonywali mnie do siebie wtedy tak dobrze jak obecnie, jako fejsy. Czyli liczę, że wszystko jakos się rozejdzie po kościach...

Kilka srednich promówek i wyczekiwany ( :roll:;) ) Matt Morgan in action! ... vs local jobber, który nie wyprowadził chyba żadnej akcji ofensywnej. Jednak właściwie znaczenie ma to, co działo sie po walce czyli wparowanie kolejno Ray'a, D-Vona i Abyssa. Z pewnością zobaczymy ich razem na NS (o ile 3D nie spierdzielą; wtedy możnaby powiedzieć, że Morgan nie ma szczęścia co do dobieranych mu przeciwników...), ale imo nie tylko, bo jeśli jw. wspomniałem 3D 'przetrwają' w TNA do października to własciwie z tej grupki wrestlerów beda pewnie próbować ukręcić monster's ball. Jak przeglądam roster to właściwie po odejściu Tomeczka nie ma specjalnie pasujących osób prócz Rhino i ww. Na upartego moznaby dodać Hoyta czy Storma, ale jak dla mnie zbyt przekonywujący do tej stypulacji nie są. Może trzeba bedzie sprowadzać kogoś z zewnątrz... :roll:

Później po jak zawsze dobrym segmencie z 'pięknymi' przyszła kolej na pierwszą walkę eliminacyjną do '4 cośtam's to glory' ( ;) ). Z początku miałem lekkie zdziwko, że to nie był ME, ale OK- właściwie to i lepiej. Heavyweighterzy nie pokazali zbyt wiele, bez niespodzianek wygrał Booker. Doprawdy niezbyt smacznie prezentuje nam się ME zbliżającego się PPV- na 100% dołączy tam długo obiecywany Nash (już ma zaplanowany match kwalifikacyjny na imPACT) i pytanie- kto jeszcze? Oglądając roster na myśl przychodzą mi dwie osoby- wolny Cage i AJ. Jesli chodzi o AJ'a to wątpię, aby dawali na PPV ich kolejną walkę (z Anglem oczywiście) zważywszy na 2 ostatnie ME impactów, w których wspólnie zagościli. Oczywiście jest to coś, czego bym chciał, ale jednak to mało realne. Już predzej awansuje Aj, a walny tego wieczoru Kurt wpierdzieli sie w jego championship match.

Istnieje jeszcze wariant optymistyczny pt. 'wydymanie Nasha', jednak od tylu miesięcy mówi się o ME PPV z jego udziałem, że nie uwieżę, że go pominą. I tak lepiej mieć tam go, mistrza i jeszcze 2 zapaśników niż singla z jego udziałem...

Po chwili zbędnego pie*dolenia nadeszła pora na 3 o bardzo dobrym/dobrym jak na tygodniówkę poziomie. Mowa tu oczywiście o X-Division Championsip, Street Fighcie (jeśli to ostatnia walka Gail, to bardzo ładnie żegna się z federacją takim starciem) i ladder. O każdej z nich zbyt wiele do napisania nie mam, więc na tym zakończę tego posta. :D

Ogladalem gale i spodziewalem sie ze Jeff Jarrett sie pokaze. Niestety przeliczylem sie bo zobaczylem tylko ze AJ rozwala gitare na glowie Kurta i ten spada z drabiny. Cieszy mnie ze prawdopodobnie Abyss polaczy sily z Mattem Morganem. Bedzie z nich potezny Tag Team.

Muszę przyznać,że od paru ładnych miesięcy iMPACT'y ogląda mi się z wielką przyjemnością.Ten nie stanowił wyjątku (na szczęście) i również trzymał wysoki poziom.Krótko o walkach.

Hernandez pokonał Roberta Roode

Wyszło bardzo podobnie jak tydzień temu ze Storm'em,no,może partner Roode'a z team'u odrobinę więcej wnosił w walkę,za to Hernandez lepiej zaprezentował się w tym tygodniu.Zaprezentował o wiele więcej moves'ów niż zazwyczaj w walkach LAX (za to w tych drugich nadrabia to świetnymi akcjami podwójnymi),widać było zaangażowanie w walkę.W formie jest tak czy inaczej znakomitej.A Roode?Od momentu połączenia go w tag ze Storm'em zacząłem nawet go całkiem lubić,a i w ringu prezentuje się jakby lepiej.Tak czy inaczej walka bardzo dobra,z jednym mankamentem-zdecydowanie za krótka.Ale co poradzisz,to w końcu tylko weekly.

BG James & Eric Young pokonali The Motor City Machineguns

Walka dobra dzięki Machineguns'om.Wszystkie moves'y wykonywali naprawdę w zabójczym tempie,ich podwójne akcje jak zwykle wypadały znakomicie,a obaj wręcz byłszczeli w ringu.Rywale niezbyt się wysilili,ale nie ma co ukrywać-w tym pojedynku nie grali zbyt znaczącej roli.Warte uwagi jest to,co działo się po walce.Tym razem Sabin odtrąca rękę BG James'a.Czyżby heel turn MMG?Byłoby to dziwne posunięcie,zwłaszcza po wprowadzeniu tych dziwacznych masek,w których obaj wchodzą na ring,które,jak mniemam,miały "swoje zarobić".Ciekawe,ciekawe....Przekonamy się zapewne niedługo.

"The Blueprint" Matt Morgan pokonał Frankie Capone

Walka bez historii-Morgan wszedł,pozamiatał i tyle.Od momentu debiutu cholernie spodobał mi się jego styl walki-może nie prezentuje oszołamiającego wachlarza moves'ów,ale ma "to coś",co sprawia,że jego walki zawsze ogląda mi się bardzo przyjemnie.Tak czy inaczej po walce wchodzi Team 3D i oczywiście zaczynają biednego Morgana klepać.W tym momencie słyszymy theme Abyssa (suprise,cwaniaki!) i potworek pomaga Matt'owi.Już drugi raz.Zapowiada się połączenie tej dwójki w TT,przynajmniej jednorazowo-najprawdopodobniej na No Surrender,najprawdopodobniej przeciwko 3D.I muszę przyznać,że bardzo się cieszę,ten team będzie naprawdę niszczycielski!TNA widocznie nie miało pomysłów co do Abyss'a,plany pokrzyżowała kontuzja Steiner'a,ale takie rozwiązanie jak najbardziej mi odpowiada.Zwłaszcza,że sądząc po tych krótkich momentach,w których widzimy potworka w ringu ostatnio,jest w naprawdę znakomitej formie.Nie mogę się już doczekać. :)

Booker T pokonał "The War Machine" Rhino

Nie powiem by walka mnie zachwyciła.Była taka jakiej można było się spodziewać-Rhino pokazał,to co pokazuje nam zazwyczaj,a Booker nie nudził wyjątkowo.Wypadło nieźle,po prostu.Natomiast ME na No Surrender zapowiada się raczej kiepsko.Mamy Joe i Booker'a-jeśli za tydzień dojdzie Angle będzie naprawdę nieźle,wtedy jeszcze Cage i byłby potencjalny świetny pojedynek.Rzeczywistość jednak ma się tak,że zapewne za tydzień do "wielkiej czwórki" dołączy dziadek Nash.Wtedy już nikt tej walki nie uratuje.Ale no cóż,musimy czekać i nic więcej...

"Maple Leaf Muscle" Petey Williams© vs. Consequences Creed - no contest.

Świetna walka.Nie muszę się tutaj rozpisywać,bo powtórzyłbym tylko po poprzednikach-szybkie tempo,ładne akcje,nic dodać,nic ująć.Pomysł feudu Creed'a z Williams'em co najmniej dobry,za to wmieszanie w to tego całego Szejka to istna tragedia.Ten człowiek nie potrafi poprawnie wykonać żadnej akcji,więc po co go wwalać w tak dobrze zapowiadający się feud?Bezsens.

Awesome Kong pokonała Gail Kim.

Znakomita walka!Naprawdę,jak na panie to wyszło genialnie.Dużo ciekawych akcji,żadna nie bała się połamać sobie paznokcia,było emocjonująco i interesująco.Chyba nikt nie przysypiałby przy oglądaniu tego pojedynku.I gdzie tu się mają WWE'owskie Divy?Ano własnie niedługo mogą się gdzieś mieć,bo Kim odeszła z TNA nęcona plikiem dolarów z rączki wujka McMahon'a...A co z dywizją Knockouts?Dopóki są w niej osoby takie jak Taylor Wilde,ODB,Roxxi,Awesome Kong (już nawet pomimo wyglądu),Angelina Love,czy Christy Hemme-o jej przyszłośc się nie boję.

"Phenomenal" AJ Styles pokonał "The Olimpic Gold Medalist" Kurta Angle.

Tutaj naprawdę króciutko-walka świetna,działo się dużo,ciekawie,no i czarny kij baseball'owy.Od początku przewidywałem,że Booker T coś kombinuje i Sting nie ma nic wspólnego z akcją pt. "a zgaszę ci światło,mendo".Teraz mamy potwierdzenie,a za tydzień The Icon ma przemówić.Nie mogę się doczekać. :)

e916f7e946.png