Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

He is Dead

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

3463654

Na ostatnim Monday Night RAW , Mike Adamle zmusił do pokazania Kane'a co ma w swoim tajemniczym worku. Ale przypomnijmy czemu...

Od jakiegoś czasu wszyscy zastanawiali się co może mieć w tym tajemniczym worku Big Red Machine. Po przegranym meczu o walkę na Great American Bash for WHC Kane zaczął krzyczeć...''Is He Alive or dead''...Na następnym RAW już pojawił się z workiem. Spekulowano na ten temat iż to będzie albo urna Taker'a (Przed jego przywróceniem przez Vickie) albo urna Paula Bearera albo jego stara maska. Z czasem zawiniątko zaczęło przypominać maskę. Wszyscy byli niemal pewni ze to jego stara maska. W końcu poprzednim RAW Kane po walce z Matt'em Striker'em oznajmił ''He is Dead''. Teraz Adamle wchodząc na arenę podczas walki BRM z Jericho , zmusił do pokazania maski. Pierw powiedział cos na ten styl :

''Kane wiem co tam masz , a ta widownia zasługuje by to poznać. Wiem ze starasz się żyć wśród normalnych ludzi ale nie możesz , wiem Kane ze to maska jest w srodku...bla bla bla....polecam obejrzeć.''

Kane rzeczywiście wyjął maskę , lecz wyglądała ona zdeka inaczej niż ta Kane'a a oto jak wyglądała:

1490626.jpg

Wszyscy wiemy do kogo ta maska należy , tak wiec dla tych co potrzebują pytań :

1.Czy uważacie ze feud na lini Kane - Mysterio to dobry pomysł?

2.Czy to może oznaczać koniec Rey'a ? Skoro Kane powiedział ''He is Dead'' ?

Zapraszam do dyskusji
  • Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

2

• IOOT_DZIKO

2

• SilverWolf

2

• kristerio

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Jasne że taki feud to dobry pomysł. Mega face Rey kontra heel(jeszcze nie mega) Kane... Takie starcie umocniłoby obydwu na swoich pozycjach... Tyle że bardzo, ale to bardzo wątpię aby do takiego pojedynku doszło... Wg. mnie ten segment miał na celu wprowadzenie wszystkich w błąd... To znaczy głównie Adamla... Wpada jak do siebie i zaczyna swój super spicz do Glena, ten jednak robi go w jajko i zamiast prawdziwej zawartości woreczka wyciąga maseczkę Reya... Niezłe story + sprzedaż masek ponownie idzie w górę...

Oczywiście może się okazać że rzeczywiście Rey i Kane staną na przeciw siebie w ringu, co na pewno byłoby ciekawe. Ostatnio WWE przeżywa wzlot ponad przeciętność i gdyby doszło do takiego starcia to na pewno dałoby radę :)

• Reputacja:   2

Po obejrzeniu wyżej wymienionego segmentu z RAW stwierdzam, że jest to... zajebiście prowadzony angle :shock: Writerzy WWE wreszcie po nie wiem ilu kwartałach wymyślili coś naprawdę oryginalnego i wciągającego. Cały czas pojawia się ważny, zagadkowy element - najpierw słowa "Jest żywy czy martwy?", potem woreczek, słowa "Nie żyje" i maska Mysterio. Ciemną stroną mogą być tutaj ewentualne walki Reya i Kane'a. Obaj preferują zupełnie różny styl, olbrzymia różnica gabarytów oraz słabą formę oznaczałoby to za pewne crap. Liczę, że jednak jest to sposób na wciągnięcie do storyline'u jakiegoś stiffowego olbrzyma. W każdym razie jestem bardzo ciekawy, co z tego wyjdzie.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

A ja jestem nastawiony do tego dosyć negatywnie - i z komentarzem pod tytułem "Na pewno da rade" czy też "Będzie Dobrze" - wstrzymał bym się do czasu aż to "coś" się rozwinie. Napisałem coś - gdyż w sumie to jeśli ma być szykowany feud Kane - Mysterio - to wziął się on na chwile obecną zasadniczo z dupy ? Zero konfliktu - Mysterio siedzi sobie gdzies tam - Kane przechodzi Heelturn jest super psycholem fajnie wszystko pięknie , i nagle pogina z Maską w woreczku ? I nagle ma coś do Rey'a ? To takie wyjęte zza pazuchy ?

Poza tym ...nie bardzo da sie jeszcze zrozumieć idee takiego feudu - bo na pewno nie chodzi tu o jakieś zwykłe Face vs. Heel - nie daj Boże jeszcze Kane coraz mocniej heelujący podłożył by sie powracającemu Rey'owi po 619 ? Taki feud biorąc pod uwagi że zwykłych "David vs. Goliath" było już w hooy i więcej musiał by mieć jakies przesłanie ...Coś z Maskami ? Jaki tu mógłby być scenariusz ? Może Kane zechce pozbawić Rey'a Maski ? Ale w takim przypadku Rey jest z góry na 100% wygranej. Czy może Kane chce swoją maskę ? Wątpie również.

No może i to jest ciekawe - jak całość zostanie rozwiązana , ale moim zdaniem mogli sie pokusić o coś ciekawszego w związku z tym woreczkiem ...a nie ...Rey. Niezbyt mi to przypadło do gustu i w sumie nie wiem z czego sie cieszycie.

915802072594e34bce782c.jpg

• Styl:  Klasyczny

Mnie się tam ogólnie do RAW podobało bardzo. Liczyłem, że to maska Kane'a.

Woreczek - niezła sprawa trzeba powiedzieć, czasu też to troche zeszło kilka dobrych tygodni męczenia i zastanawiania się co tam może być.

Wreście upragniony RAW i dowiadujemy się, że jest tam maska - świetna sprawa!, ale zaraz .... to maska Rey'a Mysterio :shock: poprostu zdziwienie na maksa i ten motyw muszę przyznać super wyszedł. Wkońcu jaką Kane może tam mieć maskę w worku - każdy myśli, że to maska Kane'a, a tu taka niespodzianka.

Teraz niestety trzeba poruszyć drugą kwestię, skoro będzie feud to będą też jakieś walki no i w takim układzie .... nie wygląda to za ciekawie. Jak wiemy różnica wzrost/waga między nimi to ogromne liczby. Nie wyobrażam sobie Kane'a padającego nawet po dwóch 619 z rzędu. Co pozostaje? zwycięstwo Kane'a? no i co w takim układzie? też mi się to jakoś nie widzi. Na razie nie mam jakiegoś pomysłu jak by to mogło wyglądać. Puki co trzeba czekać aż pokaże się Mysterio bo bez tego na razie ani rusz, ale skoro jest mowa, że on nie żyje... to co? super zmartwychwstanie? Zwycięstwo Mysterio jest raczej pewne, ale jak już mówiłem nie widze tego wcale. Zrobić 619 na Ortonie i wygrać to nie jest jeszcze najgorsze, ale jak on zrobi to na wielkiej czerwonej maszynie to będzie to naprawdę lipne!

Mysterio już raz stracił maskę jak był w WCW - ciekawe czy WWE zdecydowało by się na taki sam krok.

Wtedy np. można by zrobić coś takiego, że Kane chciałby być jedynym gościem w WWE w masce i chce wszystkich rozwalić, którzy by je mieli...

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Pozostaje jeszcze taki aspekt. Zrodziło się to w mojej chorej głowie...Kane który co chwile nosi co innego w worku. Na RAW zaczną ginąc rożne osoby. Pierwszy Rey , później np. Kane wyciągnie z worka Kapelusz JBL'a , potem koronę Lawyera a Ci nie będą się pokazywać na RAW. Kane tylko będzie się śmiać w swój psychodeliczny sposób. Angle zostanie zawinięty ze Kane tych ludzi po prostu gdzieś będzie zamykał , taki psycho jak z filmów pokroju Pila.

• Reputacja:   0

A ja wam powiem ze jeden wielki zonk! . Taki storyline i nagle mi tu wyskoczyli z maską Rey'a Mysterio.

Dla mnie to jeden wielki fake. Kane na backu rozmawiał przecież z GM. I on mu powiedział ze chce aby pokazał co jest w masce. No to kane'a sobie pomyślał za ch*a wafla nie pokaze Ci :D .Wykitrał z kas maske Rey'a . A za tydzien bedzie popierdzielał z swoją w worku.

Ja to widze tak mega face Rey Mysterio vs Kane , najwiekszy psychol kiedyś i moze nie dlugo ) itd.

Gdy Kane zniszczy Rey'a wszystkie dzieci na calym swiecie go znienawidza! Bo teraz przy wejsciu Kane slychac piski itd. A kiedyś , można było sie zesrać.

Kane zalozy predzej czy później maske . Bo w worku widać ze to była jego a nie korniszona.

Glen wyciając maske 619. Spojrzał do srodka usmiechnął sie . Potem drwiacym głosem wuypowiedział " Rey Mysterio Mask" i zaczął sie złowieszczo smiać. No to na bank to jest fake i tylk oczekać za tydzien co będzie. Albo mi sie zdaje Ze Kane naSS załozy maske.... Swoją .

Co do maski Reya on jej nie straci bo ty by było pare milionow w dupe na koncie Vinc'a

sws.png

31576.png

Jestem takiego samego zdania jak IOOT...feud wziął się znikąd. Wygląda na to, że WWE znowu wymyśliło storyline dla dzieci. Wielki, zły, i straszliwy potwór będzie chciał zniszczyć super bohatera wszystkich dzieci. Bardzo żałuje, że Vince pozwala tak szmacić Rey'a. Coraz bardziej traci w moich oczach...Ten feud może być strzałem w dziesiątkę w stronę dzieci, ale wątpię, że starszym fanom także się będzie podobał. Jak na razie walki Rey'a od powrotu z kontuzji nie zachwycają...no, nie można ciągle od niego wymagać, żeby fruwał do końca życia. Moim zdaniem WWE tak łatwo się Rey'a nie pozbędzie. Mysterio = $, dlatego wątpię, żeby Kane miał zakończyć jego karierę już teraz.

Podoba mi za to pomysł, że Kane będzie porywał kolejne osoby. Myślę, że to by mogło baaardzo podnieść oglądalność na RAW, ale niestety nasz Icon nie pracuje w WWE ;)

rmsig3.png

2483_1.png

Szczerze mówiąc to bookerem WWE powinien zostać The_Icon, twoje pomysły powinny zostać wykorzystane przez Vince'a. Najpierw raw fantasy, a teraz pomysł z porywaniem. Tak jak kiedyś Kane ma okazje grać psychola, może jakiś motyw z See No Evil z Jacobsem w roli głównej? Hmmm. może? W każdym razie storyline znowu zaczyna być bardzo ciekawy, po tym, jak przez kilka tygodni zaczynało się już wszystko dłużyć: ten worek, hasełka typu " is he dead?" czy też "he is dead". Jednak WWE chyba nie ma zamiaru zbytnio myśleć i wymyśli mega wyczesany piękny feudzik: psychopata z krzywymi ślepiami wielka czerwona maszyna Kane :t_up: vs. mega super 619 jestem wielki prawie jak prezydent Kaczyński Rey Mysterioo! :t_down: Mam nadzieje że ten zgrzyt między tymi panami będzie krótki, a Kane przeniesie swój psychodeliczny wzrok na kogoś innego...

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Zacznijmy od tego wogóle , że jeśli to nie BleFF (Bo i takie opinie już sie pojawiły , jakoby Kane zrobił Adamla w kakao i podmienił worek sam sobie) , tak więc , jeśli to nie blef , to co mają hasła typu "Is he dead" do karła Mysterio - którym wszem i wobec , każdy o tym wie , jest na normalnym zwyczajnym urlopie zdrowotnym od kontuzji i powoli powraca , więc to sie ma do Siebie jak Modjo i WWE. No rozumiałem jeszcze ideee pojedynku miedzy takim Rey'em czy Hornswwogle a Show'em czy Khalim. Swoją idee miała także walka pomiędzy Show'em i Khalim , czy też Monster Mash Battle Royal na ECW. Ale tutaj jeśli walki nie będą sie odnosiły do masek (co jest pomysłem nitrafionym) to praktycznie jaki będzie motyw tego feudu ? Że co , że tak po prostu psychol Kane chce sobie skopać dupsko Rey'a ? Tylko nie wciskać mi tu bajek pt. Kane sie umocni jako Heel walcząć z Mysterio ... dupa. To prędzej Rey wyjdzie na bohatera niźli Kane na Heel'a i jeśli było by to tak proste jak "uwiarygadnianie się wzajemne" ...to na ch***j cały Cyrk z Workiem .... nie prościej było zrobić na początku któregoś RAWa speech Rey'a i wparowanko BRM , wpierdziel i mamy z dupy wyjęty feud.

A teraz ? A teraz imo póki co (bo licze że jakoś to rozwiązą) całkiem ciekawie zapowiadający sie Storyline został spierdzielony w momencie kiedy Kane wyjał Maske 619. Uważam to za jedno z najgłupszych posunięć i moge na chwile obecną dać już 60% że to zostanie zjebane. Rey i Kane to dwie odziellne bajki. Mimo iż Kane w ostatnich latach traktowany jak traktowany ale mimo wszystko ...jest to postać jeszcze z 97 roku , kojarzyąca się głównie z destrukcją , psycholem w masce , siłą....innnymi słowy produkt dla straszych , a Rey , to od dłuuugiego czasu maskotka młodzi , super-merchandiser , idol , underdog , bohater....słodki produkt dla dzieci....wiec gdzie tu miodzio do wiatraka , gdzie tu Sejbla do Kaszaka.

915802072594e34bce782c.jpg

Trochę więcej się dowiedzieliśmy w tej sprawie:

Już wiemy, że to rzeczywiście chodzi o Mysterio i niestety ulubieniec dzieci żyje... Kane na ostatnim Raw zdradził trochę tajemnic tej historii, na końcu oczywiście histerycznie się śmiał, aż pojawił się Batista. Klocek zaatakował BRM, ale po chwili dostał Chokeslam. Nie jestem pewien, czy pojawienie się Dave'a jest tylko związane z ich meczem na Unforgiven, czy może Batek będzie wplątany w feud na linii 619 - Kane. Możliwa jest ta druga opcja, ale jak by to wtedy wyglądało? Na razie nie mam pojęcia, ale w przyszłości z pewnością trochę więcej się dowiemy. Mimo to pomysł z workiem i z tym pytaniem się zajebiszczy. Tylko bookerzy WWE zawsze coś muszą zepsuć. Można to było rozwiązać w wiele ciekawych sposobów, a oni wybrali najgorszy. Nie wyobrażam sobie nieśmiertelnej wielkiej czerwonej maszyny, a na przeciwko niej malutki człowieczek w masce z brzuszkiem. No i czy w ogóle Mysterio będzie miał tę maskę, jeśli miał ją Kane? Niedawno widziałem Elimination Match na Survivor Series 2005 Team Raw vs Team SmackDown! Kane dostał 619 od Reya i wyglądało to strasznie sztucznie. Tak więc gdy ta dwójka stanie w ringu, zapowiada się jeden wielki gniot... :|

nie wiem co to ma oznaczać ale Kane'owi zmienili thema bardziej podobnego do tego zpoczątku kariery.Ale wracając do tematu. Nie wiem o co tu biega , bardzo sie zawiodłem bo z kim jak z kim ale aby Kane'a wkręcić w feud z korniszonem. Wogole do czego to prowadzi? , pogubiłem sie cholernie.

Kane zdiął maske Mysteriowi , no ok ...i to niby była ona w worku. Choc moge sie zalozyć ze w worku trzy tygodnie temu była maska Kane,przypominała ona kształty . Dwa tygodnie temu Glen gdy wchodził na ring wiedziałem już ze w worku jest coś innego , dlaczego? sposób trzymania worka jak by był pusty. Glen trzymał go jak by był pusty itd. Dobrze jedziemy dalej ... Kane jobnie 619 ? i? i co dalej ? Rey odzyska maske? Czy moze Kane bo walce zniszczy Rey'a i zalozy własną maske ?.Ja juz tego nie pojmuje . Prosił bym o wytlumaczenie :)...

sws.png

31576.png

Rey Mysterio jest dobrym zapaśnikiem jak walczy z małymi ludkami , tak jak już zostało napisane 619 przyjęty przez kogoś większego wygląda strasznie sztucznie. Więc walki na ich linii jeśli nie będą pogromem ze strony Kane'a to będą katastrofalne. Ostatnio na RAW wbiegł Batista , pewnie dlatego że Rey to jego wielki przyjaciel i takie tam. Walki Batista - Kane mogą być , jeśli ten pierwszy oczywiście nie będzie ciągle wygrywać. Ale teraz dochodzi stypulacja i uczestniczy następnej walki o mistrzowski pas na Unforgiven i Dave i Kane mogą zostać mistrzami i wtedy feud toczony może być nie tylko o honor i ducha i maskę ale również o pas....

missnsiggz4.png

Ok, ale pamiętajcie , że Rey prócz 619 ma jeszcze kilka innych fajnych ataków w zanadrzu, a 619 byłoby pewnie na półmetku walki. Walka Rey vs Kane jest niemal pewna, bo wątpię by scenariusz poprowadził Reya do ustąpienia Kane'owi . Jeśli miałby Rey'owi pomagać Batista, hmm... też prawdopodobne, ale wątpię, by był Handicap. Prędzej dojdzie do jakiegoś 2on2 niż 2on1. Byleby Kane, nie zaprosił na mecz seojego brata ;)

No powiem że ten Storyline jest jednym z ciekawszych od jakiegoś czasu...jest kilka opcji:

1.Feud Rey vs Kane

Kane ma maskę Reya , Rey wraca chcąc odzyskać maskę jest kilka walk a feud kończy się na Cyber S... i w tedy w feud wkraczają kibice bo jak przystało na nazwę CYBER to kibice decydują jaka walka między tymi zawodnikami na tej gali

2.Do feudu włącza się Batista

Czyli mamy feud 2vs 1 , wielcy facowie kontra Heel który ma być wielkim heelem i walki na lini Batista va Kane w które właczą się Rey , ratując Batiste i walki Rey vs Kane gdzie to Batista ratuje Reya

3.Opcja The_Icon

Bardzo fajna opcja ze znikającymi ludźmi wokół których kręcił się Kane , napewno ten storyline mógłby podnieś Kane jako Heela a na koniec feudu walka Big Red Machine vs wszyscy którzy znikneli :)