Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Szkoła wrestlingu w Polsce - reality show na ESC?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

Postanowiłem założyć ten temat, bo uważam że taką inicjatywę w Polsce trzeba promować. Tak więc najpierw cytat z WF:

51VA4AK484L._SL500_AA280_.jpg

Pisałem o tym dokładnie rok temu, jako jeden z planowanych projektów, ale nie wdawałem się w szczegóły, aby nie bić piany. Temat kręcił się od dłuższego czasu, ale teraz za sprawą Extreme Sports Channel, WF, Andrzeja Suprona oraz amerykańskiego pro-wrestlera z USA stał się rzeczywistością. Przedsięwzięcie jest duże, ale wszystko zależy od Was. Planowane jest nakręcenie reality show typu Ultimate Fighter z Waszym udziałem. Otwieramy szkołę wrestlingu, a pierwsi adepci wezmą udział w programie telewizyjnym. Pomysłów jest dużo, ale nic nie drgnie, jeśli do udziału nie zadeklarują się odpowiednie osoby. Uwieńczeniem zakończenia szkolenia będzie gala wrestlingu, na której zwycięzca odbędzie walkę z niezależnym wrestlerem, jednak z pierwszej ligi (niezakontraktowana była gwiazda WWE lub zakontraktowany z TNA). W tej chwili jesteśmy na etapie zbierania zgłoszeń. Następnie dokonamy oceny, czy kręcimy temat dalej. W dalszej kolejności wszyscy chętni będą musieli przesłać krótki materiał wideo ze sobą, wypowiadając się, dlaczego chcieliby wziąć udział w programie.

15extreme_sports_channel_master.jpg

1. Co sądzicie o powstaniu w Polsce Wrestlingowej Szkoły? Wg Was pomysł wypali czy nie?

2. Czy bylibyście chętni by wziąć udział w programie reality show typu Ultimate Fighter na ESC? (dla pełnoletnich)

3. Pytanie bonusowe: Czy Weeman będzie gwiazdą tej szkoły? :D

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

3

• pablo modjo

2

• kebab

2

• woxx_1991

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

1,Pomysl wypali ,bo pewnie puszczajac to na Extreme sports channel przyciagna widownie polskiego wydania Raw oraz troszke osob z psw ,ktore beda chcialy zobaczyc z czym to sie je..problem ogladalnosci z glowy..a zawodnicy?coz nie wiem czy bedzie az tylu smialkow powyzej 18 roku zycia ,ale zawsze mozna sprobowac ^^

2.Nie :D bo jestem niepelnoletni :/

3.Nie.The rock bedzie ,bo musi trenowac przed wm30 ,a weeman juz wszystko umie.

1. Pomysł raczej na pewno wypali myślę że do takiego programu by starczyło z 100 zgłoszeń z którymi nie będzie problemu więc raczej na pewno tak , pewnie zrobią że zostanie z 15-20 osób no i będą ich uczyli :D.

2. Raczej nie , nie wytrzymałbym stresu , ja się stresowałem jak musiałem wystąpić przed 500 publicznością gdzie połowa śpi to o czym mówić jak przed TV będzie kilkadziesiąt/set tys osób .

3. pablo modjo, on mi sie wydaję że to on będzie tą gwiazdą niezakontraktowaną z WWE lub TNA :D

1. Co sądzicie o powstaniu w Polsce Wrestlingowej Szkoły? Wg Was pomysł wypali czy nie?

o szkole myślę ze to super i na pewno będę oglądać, bo raczej się nie pobije, chociaż to by było fajne.

WYPALI

2. Czy bylibyście chętni by wziąć udział w programie reality show typu Ultimate Fighter na ESC? (dla pełnoletnich)

nie jestem pełno letni, ale jak był bym to byłbym chętny

3. Pytanie bonusowe: Czy Weeman będzie gwiazdą tej szkoły?

Tak =))

BTW. jestem pozytywnie nastawiony na tę reality show.

pozdro

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Pomysłów jest dużo ....ale z wykonaniem troche gorzej. Nawet jesli już wyłożą pieniądze , to i tak nie sprowadzą ludzi po prawdzie nadającyh sie do tego. Zakładając że ze sceny osób zainteresowanych wrestlingiem , na bank pojechało by na takie coś 4 osoby , bo wątpie by wiecej. A reszta ? Dobiorą sobie osiłków z ulicy ? Przecież nawet po przeszkoleniu takie cielaki , w walce bedą poruszac sie jak drewno bo nie bedzie w tym grama pasji czy poświęcenia. Gdyby pojechał fan wrestlingu ktory tak jak np. my siedzi w tym od lat , dla niego byłoby to zapewne spełnieniem marzeń i gdyby wpuścili go na ring , zrobiłby wszystko by wyaśc jak najlepiej - choćby za darmo , nie mówić już żeby mu za to płacili. Co innego gdy pan Andrzej weźmie ludzi "z dupy".

Propo Andrzeja. Związek między Zapasami Klasycznymi a Wrestlingiem jest tak niewielki jak skromność Weemana. (A wszyscy wiedzą co oznacza słynne "Nieskromnie ale prawdziwie" ) Tak więc ja wciąż jestem negatywnie nastawiony do tego aby głównym "mentorem" zapaśników w Polsce był człowiek który bądź co bądź imo wprowadzi tam wiecej zapasów klasycznych niż pro-wrs. show. A to już nie bedzie to samo.

Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi.

Co do puszczania na ESC , damn , przyciągnie to ludzi ? Kogo , załoge Kids Awards vote for Cena ? Tych których mamy napływ po tym jak raz zobaczyli RAW ? I co tej szkole wrs. z takich ? Bo chyba oglądalność takiej ekipy jest niezbyt pewna. Z taką widownią róznie bywa. 50 % że zostaną ,a 50% że im sie po miesiącu znudzi. Nie ma pewności. Poza tym , po co im jakieś Polskie łajno , kiedy tam na RAW John będzie pomykał za pasem.

Życzę szczęscia. Gdyby udało im się zrobić w Polsce show - postarałbym sie na pewno pojechać i zobaczyć efekty - oby tylko sponsor nie wycofał sie jak to było poprzednio. Poza tym nie nagażowałbym sie zbytnio w tego zagranicznego wrestler'a.

Jeszcze tylko mam jedną wątpliwość.

Przeszkolenie - ok , ale w takim razie Kto będzie szkolił potencjalnych zawodnikow ? Supron ? :t_down:

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

FAQ ze strony WF:

1. Kto stoi za tym? Czy jest sponsor?

- Nie ma. Szkoła ma się sama utrzymać. Jest to takie samo przedsięwzięcie, jak szkoła karate, czy yogi. Będzie to prywatne przedsięwzięcie.

2. Gdzie będzie się mieścić?

- Są dwa warianty. Najpewniejszy Lublin lub okolice. Mniej pewny - Radom.

3. Dlaczego?

- Takie są możliwości.

4. Czy pojawią się jakieś plaówki na terenie Polski?

- Na pewno nie na początku. Jeżeli temat się sprawdzi, to za kilka lat na pewno.

5. Jakie będą terminy?

- Chciałoby się, aby była czynna non stop, jednak trzeba patrzeć na to trzeźwym okiem - obozy treningowe w ferie i wakacje. Jeżeli zebrałoby się grono chętnych w roku szkolnym, też jest na to szansa.

6. Kto będzie trenował?

- Trenerem będzie emerytowany europejski pro-wrestler. Jest kilku kandydatów.

7. Co to za goście specjalni?

- Szkoła otwiera drogę do europejskich aren, w tym Francja, Irlandia, Belgia, Bułgaria, UK... W związku ze współpracą z bodajże najlepszą europejską organizacją możliwe są wizyty gwiazd tej organizacji.

8. Jakie będą koszty?

- Z pewnością nie małe. W cenę trzeba wliczyć trening oraz noclegi. Można spróbować podać kwotę dwutygodniowego kursu w przybliżeniu. 800-1500 zł. Nie jest to kwota ostateczna.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Lublin ? Damn ! Szkoda , że nie ma konkretniejszych informacji , bo jakoś niekojarze obiektu gdzie miałoby sie to odbywać ? Obikety które znam na terenie miasta , są imo niewystarczające , ale gdy takie coś wypali , z pewnością bede na miejscu , żeby zdawać wam relacje :arrow:

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Czyżby Alex Scorp miał wkroczyć na ring? :)

Już o tym kiedyś pisałem, nie jestem zbyt przychylnie nastawiony do takich pomysłów. Najbardziej napaleni są oczywiście małolaty sporo przed pełnoletnością, ale ich nikt o nie weźmie chyba do szkoły wrestlingu. Porównanie szkoły wrestlingu do szkoły karate jest raczej nietrafione. Mam rozumieć, że chłopaki chcą na tym zarabiać? Powodzenia.

16476371734edf391100c30.jpg

modjo, problem w tym , że mieszkam w lublinie od urodzenia praktycznie i nie ma w tym mieście obiektu , który nadawałby się na gale wrestlingu nawet z "pół-prawdziwego zdarzenia". Dawne Gale bokserskie odbywały sie w hali MOSiR Lublin.

halastrona2.jpg

Nie jest to strasznie pojecmna hala. W sumie na "pokazy" jak najbardziej by sie nadawała biorąc pod uwage że początkowa popularność była by drastycznie mała.

No chyba że tam będą odbywały się tylko treningi. Bez żadnej widowni. Pokazy zaś , czy już gotowiec do nakręcenia odbywałby sie gdzieś indziej. Poczekamy - Zobaczymy.

Gdyby rzeczywiście odbywało sie to w Lbn. Nie ma bata żeby Alex Scorp nie zmoczył tam palców. :t_up:

Niemożliwym jest zrobienie reality show bez sponsora, więc szkołka jako reality nie ma najmniejszych szans. 800 - 1500 za kurs dwutygodniowy?! A przecież chyba przedsięwzięcie realizowane przez telewizję nie skończy się po 2 tygodniach? W 2 tygodnie nie nauczą się praktycznie nic, więc szkołka bedzie trawala pewnie dluzej, a to kolejne koszty. Ciezko będzie znaleźć w ogóle pełnoletnich chętnych, a jak tacy się znajdą i zobaczą, że muszą sami wszystko opłacić zrezygnują po prostu. Jeśli już miałbym tyle pieniędzy i gotowy byłbym je wydać na cokolwiek, choćby szkolkę to może bym się i zapisał, ale co potem? Jeśli bym ne wygrał, lub nawet wygrał to i tak szansa, że powiaze swoją przyszlosc z wrestlingiem jest równa zeru. Poza tym nawet gdyby był sponsor to i tak bym się nie zapisał, bo wolę oglądać wrestling, a nie uprawiać go. Owszem, czasem wykonam sobie w domu, czy w szkole z kumplami jakieś pseudo-wrestlingowe move'sy, ale to za mało, żeby zacząć treningi w szkólce.

3. Pytanie bonusowe: Czy Weeman będzie gwiazdą tej szkoły? :D

No nie wiem, jak bedzie miał tyle kasy, lub coś zmieni się w organizacji to pewnie się zapiszę, ma przeciez telewizyjną twarz i prezencję. Obstawiam, że jeśli to wypali to Weeman będzie miał Gimmick jak Big Daddy V i będze niepokonany, ale publiczność będzie go nienawidzić. Dojdzie do finału i pokona go jakiś młodziutki high-flyer, którego kocha publika :D

Czekam na dalsze info w sprawie tej szkółki, bo mimo, że podchodzę do tego sceptycznie to sama idea bardzo mnie zaciekawiła :)

Ludzie te wiadomości są stare jak świat dokładna data to :

Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 10:37 am

Więc wtedy nie było mowy o szkółce to było prawie rok temu , teraz się wiele rzeczy zmieniło .

Więcej informacji jak na razie nie ma (tzn opublikowanych) jedynie Boryss / Golob mogą wiedzieć więcej a nie chcą powiedzieć ...

Co do LBN , w sumie nie miałbym daleko , ok 2 km do miasteczka akademickiego pózniej zejść na dół i znowu do góry i jestem to są jakieś 5 km ,no to chwila ... W sumie o jakiej my tu oglądalności mówimy ... Myślę że 150 tyś nie przeskoczy bo nie będzie jasia siny czy kogoś podobnego , hala będzie praktycznie pusta jeśli tak owa gala by się odbyła chyba że z innych miast by się ludzie pozjeżdżali, to ty tyle z moich marnych wywodów ...

• 3 tygodnie później...

Mysle ze pomysl z nowa szkola wrestlingowa wypali, poniewaz mnostwo osob w Polsce chce trenowac wrestling. Moze to wypromowac wspomniana szkole w europie... Taka szkola moze miec wplyw na polski wrestling spostrzegany w innych krajach. Moze dzieki takiej szkole bedziemy mieli swojego przedstawiciela/i w WWE.