Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestling 4 Kids.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

plakietkacopyap3.png

Witajcie.Ostatnimi czasy bardzo często mieliśmy okazje czytać opinie o "nakierowaniu wiekowym" WWE. Oczywiście ogólne przeznaczenia w chwili obecnej chociażby niebieskiego brandu jest kwestią oczywistą - co podkreśla też sam Vince. Ale ten topic nie odnosi się tylko do produktu McMahon'a - mimo że głównie do niego - jednak problem tu poruszony dotyczy całości Wrs. Dlatego też zdecydowałem się umieścić go w ogólnych. Topic bardzo prawdopodobnie był już poruszany ale pewnie zarósł kurzem - a tu postaram się nadać sprawie trochę inny wyraz.

Otóż idea wpadła mi do głowy po tym jak chłopaki umieścili filmik (dosyć już znany) kiedy to dzieciak naśladuje Stone Colda i wykonuje na swoich kolega po stunnerze , co jest przyczyną komplikacji zdrowotnych w obu przypadkach. Takich video jest więcej a sytuacji nie nakręconych jeszcze cała masa. I tu pojawia sie mój tok rozumowania.

Czym kierują sie fedy - dając swemu produktowi taki a nie inny profil ?

:arrow: Otóż takie np. WWE - co każdy widzi - kieruje swój produkt do grupy wiekowej -=under 13=- i czerpie z tego widoczne korzyści. Starsza widownia jest bardziej wymagająca - to po pierwsze. Ci starsi - będąc w pełni świadomi tego co dzieje się na ringu - i jak jest to robione - będą oczekiwali czegoś więcej niż tylko "dwóch panów na ringu i pinu na koniec". Będą chcieli zobaczyć Wrestling w ich znaczeniu - Efektowne akcje , high fly , power movesy , dobre submission , bumpy innymi słowy walkę która chociażby do następnej gali utkwi w pamięci. Każdy fan wiedząc , że to nie 4 Real , będzie wymagał od profesjonalistów zrobienia widowiska - show - bo w końcu na tym to wg. nas polega. jeśli nie zrobili show , zaskoczenia , zdziwienia to nie bawi nas to - wręcz irytuje. Starsi chcieliby też krwi - my przecież wiemy jak sie "robi" krew w WWE = wiec dlaczego mamy jej nie chcieć - oczywiście że chcemy. Chcemy dramatyzmu w walce , nearfalli. Podsumowując - Każdy starszy fan , będący świadom co ogląda - i dlaczego , będzie miał co do swego fedu wymagania - jakim może i fed by sprostał , ale nie ma sensu na chwile obecną. Bo oto po drugiej stronie mamy grupę wyśmiewanego przez nas Cena's i 619's. Którym wymagania to rzecz obca - dla niech wystarczy że przez całą walkę Mark Henry będzie pastwił sie nad ulubieńcem wykonując dwa uderzenia w ciągu 30 minut , a na koniec szybkie F-U na 200 kilogramach i pisku , radości nie zna granic. Niech tez załóżmy że Great Khali przegra na rękę z Mysterio a gala będzie cud , mniód , malinka. Dalej.

:arrow: Otóż starszy fan , kupi sobie jedną koszulke z ulubieńcem czy logiem i da sobie spokój bo przecież nie chodzi tu o jakieś dupne długopisy z HBK czy frotki z HHH. Jemu chodzi żeby Ci dwaj pokazali nam spektakl w ringu a nie dziadowali z koszulinami w sklepie. A drugi obóz , bardzo chętnie naciągnie rodziców , na kolejny zeszyt z Ceną, na kolejną replike pasa , na kolejne bla bla bla.... znów jeśli chodzi o zielone moneeyyy oraz mały nakłąd pracy....wygrywa obóz im. Johna Mysterio. Oprócz wyższych wykupień gali , malcy nadrobią jeszcze kupnem marchindise'u. Trudzić się nie trzeba , pieniądze są - same plusy. Ale nadchodzi poważniejsza sprawa.

:arrow: Starszy fan wie , że oni mają z tego pieniądze a w umowie podpisują możliwość kontuzji , wie też że nie odpowiednie przygotowanie techniczne i brak wiedzy może być przyczyną cholernych złamań , skręceń czy nawet poważniej. Wiec nie bedzie próbował robić na kolegach chwytów itp. (zakładam) Młodszy natomiast że zafascynowany swoim idolem i 30 razy sie uda a za 31 razem 619 nie wyjdzie i mamy hospital visiting. A przypadków jest dużo. Pytanie brzmi czy warto ryzykować zdrowie milionów nad pieniądz ? Czy zwykłe don't try this at home - wystarczy ?

Czy nie lepiej wyjść z założenia że produkt skierowany do starszych , przyniesie mniejsze straty w ludziach , a przy troche większym nakładzie pracy uda sie wyrównać zyski z marchindise'u....Czy lepiej postawić na zysk czy mieć na uwadze ludzi...czy pogląd że rodzice powinni pilnowac a my robimy swoje ?

Zapraszam do Dyskusji - rozbudowanej mam nadzieje.

Special Thanks to Jacek_D za emblemat do tematu.

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

1

• Łajt

1

• RJ Jakubowski

1

• Hardas

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Teraz wrestling już nie jest rozrywką taką jak kiedyś. Kiedyś w wrestlingu ważna była walka, to co się dzieje na ringu, gale, storyline'y itp. itd. takich rzeczy można wymieniać wiele. Obecnie: Sprzedaje się przecudnej urody badziewie: imitacja ekskluzywnego pasa World heavyweight championship po to, by (zainteresowany tym) przeciętny amerykański fan WWE( czyt. dzieciak w wieku 7-12 lat) :thinking: mógł bić się z dziećmi w podobnym wieku o ten pas jako Edge i The Undertaker :8 przykre... A na każdym takim dziecku Vince zarabia kilkadziesiąt, czasami setki dolarów... teraz wystarczy pomnożyć jakieś 1 500 000 bajtli(dzieci) które to kupują razy powiedzmny 100 dolarów i vice może sobie kupić kolejną posiadłość czy też działkę:):!: Tak jak już mówił IOOT zwykły fan kupi sobie jakiś symboliczny przedmiot z swoim ulubionym wrestlerem. Za to taki dzieciak naciąga rodziców, którzy w ten sposób zasilają konto Chairmana. A McMahon jest inteligentny i jak widzi, że na takim badziewiu zarabia krocie, to może zrobi jeszcze coś i jeszcze coś... aż w końcu ludziom się ktoś znudzi i wtedy Vinnie wypush***je kolejnegop super-megaface'a, który może nie posiada wielkich umiejętności, ale potrafi przyciągnąć do siebie rzeszę bogatych młodych fanów WWE. Tak więc jak zawsze w WWE, jest to robione dla kasy, no ale przecież i to ma pozytywy. Im więcej kasy tym więcej można mieć wrestlerów, lepsze możliwości WWE. Bez kasy nie ma niczego, a te produkty dla dzieci są niezłym źródełkiem kasy, choć nie aż takim ogromnym jak walki i sprzedaż DVD.

Kiedyś było ECW orginals kiedyś na Raw lub Smackdown były bardzo ekscytujące pojedynki . Pamiętam walkę w której DX wsadziło głowę Mcmahona do wielkiej tłustej pupy Big showa . Ja chyba też tak zrobię jak Vince postanowi wpuszczać jeszcze niemowlaczki na arenę .Teraz gdy na Raw i Smackdown są wpuszczane dzieci a ECW leci w godzinach dobranocki to oznacza że poziom ryzyka totalnie sie zmniejszy . Może nawet nie zobaczymy też naszej ukochanej krwi nawet tej WWE'owskiej . Dla mnie ograniczenie wiekowe powinno wynosić jakieś 16 lat a nie 7 . Niedługo gdy zobaczymy na Rawie walkę Reya mysterio będzie sie stukał tym małym łebkiem chyba pół godziny z tymi dziećmi z maskami . Padło tutaj pytanie czy WWE na tym nie straciło by pieniążków . Może i wkład nie był by taki duży ale może i by był jeszcze większy bo widowisko by sie stało lepsze i więcej osób by przychodziło na gale (oczywiście nie mowa o dzieciach :D) . Można by znowu zrobić ECW orginals wtedy by było co oglądać i myślę że gdyby została taka hala jaka jest powinno to nie przynosić strat . Myślę że tych dzieci nie jest taka masa żeby wszystko robić dla nich są przecież prawdziwi fani wrestlingu którzy siedzą w domu i oglądają ROH bo tam jest pożądne ograniczenia wiekowe i dobre widowisko .Ale nawet jeśli by to przyniosło straty to i tak Vince powinien to wpuszczać na arenę tylko pełnoletnie osoby nawet jakby miał to przepłacić kontuzją najlepszego zawodnika :t_up: .

f6dfb83c87.png

To co się obecnie dzieje w WWE to całkowita przesada... Widziałem filmik jak mały dzieciuch miał moze 8 góra 10 lat próbował moonsaulta i pechowo wylądował sobie na głowie. Pełno krzyku, płaczu, przyleciała mamusia i zadzwoniła po pogotowie bo jej synuś coś sobie zrobił. Na końcu filmu było orzeczenie lekarskie, brzmiące następująco: pęknięty 3 kręg szyjny... Żal...

Kiedyś to był wrestling. Pamiętam stare ECW z Teamem 3D, Tommym Dreamerem i Sandmanem. Całkowity hardcore, pełno krwi. A teraz McMahon serwuje nam szajs jakiego nigdy nie było. 0 krwi, poziom walk jak na jakimś ruskim backyardzie ( =)) ) i celowanie w te biedne dzieci, które próbując naśladować swoich idoli prawie że doprowadzają się do kalectwa...

mickfoleyzi2.jpg

WWE wie jak zarabiać pieniądze. A najwięcej zarabia się na dzieciach, bo każdy dzieciak chce koszulkę, chce figurkę, chce bilet na galę, etc. Popycha to WWE to podejmowania kolejnych kroków by ich federacja była jeszcze bardziej dostępna dla młodych widzów. Po pierwsze zero krwi na ringu. Nawet First Blood Matche kończą się jakimś małym krwawieniem. po drugie zero wulgaryzmów. Praktycznie żaden wrestler na obecną chwilę nie uzywa przekleństw. Gdzie te czasy w których Austin, czy np. X-Pac w co drugim słowie używał tych jakże emocjonalnych przerywników ;D. Po trzecie - niedawny news z WWE - federacja obniża ograniczenie wiekowe dla oglądania gal. To już było ewidentnie powiedzenie wprost : Tak jesteśmy dla dzieci.

Jeśli chodzi o kopiowanie ciosów to rzeczywiście w necie można znaleźć jakieś amatorskie filmiki kręcone komórką jak naparzają się w domu, nie mając żadnego doświadczenia. Ale czy w ogóle da się coś tym zrobić? Młodzi widzowie jeśli nie mają zbyt wiele oleju w głowie, to widząc popisy swoich idoli zawsze będą kopiowali ich wyczyny. Tak jest nie tylko w wrestlingu, ale też w innych sportach walki, filmach... Podwyższenie zakazu oglądania do powiedzmy 18 lat? To nic nie da, a zadziała wręcz przeciwnie bo wszystko co zakazane jest ciekawsze.

RJ Jakubowski, i dobrze ze się połamał akurat się cieszę, mnie ch***j bierze jak widzę że przez jakieś pieprzone dzieci nie mogę oglądać porządnego wrestlingu w największej federacji tylko jakieś wypirdki dla dzieci z downem które myślą ze wrestling jest naprawdę .... I dalej się łamią !! I dobrze mu tak mam nadzieję że zostanie to rozgłosione i wrestling zostanie zakazany poniżej 16 roku życia z pewnymi prawami dla nie których użytkowników poniżej tego wieku ja bym go jeszcze wyśmiał gdybym to zobaczył i nazywał bym go cholera nie wiem może Matt Sydal ??

Chyba już wyżej napisałem co myślę o wrestlingu dla dzieci hmm chciałbym teraz zobaczyć stare dobre DX które sobie jeździ np czołgiem czy jakieś przeróbki frakcji a nie pierdolonego sine który ma kwadratowy ryj i z niego taki wrestler jak z mnie grafik i udaję że jest śmieszny czy coś podobnego cholera dlaczego Marelli nie wykorzystają ?? Facet ma talent komediowy ale nie bo sina musi wyjść i powiedzieć że przed chwilą przed halą sprzedał kilka koszulek z swoją podobizną , albo grubasa mysteria z swoją śmieszną maseczką cholera on już się dawno skończył ale dalej go ciągną cholera z niego teraz taki high flyer jak z Batisty , kiedyś ładnie wymiatał no ale teraz nie zobaczymy ciekawszej akcji bo dzieci się wystraszą ja jebie taką federacje jak TNA zrobi ładna oprawę i z WWE odejdzie Taker, HBK , Umaga to będzie mój koniec z WWE .