Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   8
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Kolejny special post. Historia z nim związana jest długa i kręta, jak fałdy na mózgach zasiadającej w sejmie opozycji. Masa rozczarowań, przekleństw, zszarpane nerwy – te wszystkie czynniki sprawiły, że wcisnąwszy „wyślij” zapłakałem ze szczęścia.

No i jest - 300 post. Kolejna okrągła liczba widniejąca pod moim nickiem i kolejny temat jej poświęcony. Chciałem, by było to coś zupełnie innego, coś odmiennego. I co? Zrobiłem filmik, który trwa ok. 35 min. – to już krótkometrażówka jest. :P Zanim jednak go obejrzycie, parę słów wyjaśnień… Lecz najpierw cofnijmy się w przeszłość.

Kiedy stuknęła mi setka, napisałem BGZ…Remember. Sto postów później był spory tekst dotyczący WrestleManii XXIV… No właśnie, jak pewnie niektórzy wiedzą, z okazji 200 postu „miała być jakaś zajawka”. Nie wyszło z przyczyn, o których już za chwilę napiszę.

No dobra, a co to w ogóle za film? – zapytacie. Już wyjaśniam. Dawno temu grałem w Half-Life’a 2. Gierka strasznie wciągająca. Poświęciłem jej naprawdę sporo czasu. I to nie ze względu na jakaś niesamowicie prowadzoną fabułę, czy coś w tym stylu. Najbardziej bawiła mnie w tej gierce fizyka. Bardziej niż pokonywanie kolejnych etapów, kręciło mnie rzucanie o ściany oponami, ciskanie materacami, rozbijanie szyb, czy wyrywanie kaloryferów. :P No dobra, a co to ma wspólnego z moim 300 postem? – zapytacie po raz kolejny. Kaszol znalazł na necie mod do tej gry (Garry’s mod), dzięki któremu można było bawić się fizyką ile wlezie. Za pomocą paru narzędzi można było rzucać puszkami, modelami ludzi itp. itd. I gdy tak się tym bawiłem, naszła mnie myśl, by zrobić film. (by wam uświadomić, loknijcie na ten temat - http://forum.bgzwrestling.pl/viewtopic. ... 547#p95547 i na ostatni post w tym temacie. Zwróćcie uwagę na słowa „już wkrótce”. Wtedy kręciłem sceny).

Najpierw pościągałem masę dodatków do tego moda tzn modele ludzi, mapy, przedmioty i mase innego badziewia… I się zaczęło nagrywanie scen. Jak sobie przypominam, nad „Remember” siedziałem jakiś tydzień, tworząc „Your Destiny” po pewnym czasie przestałem liczyć. Samo nagrywanie zajęło mi cholernie dużo czasu. Ustawienie modeli, ich animacja, kierowanie kamerą, wgrywanie nowych map, znów sceny, modele, kamera… Na początku sprawiało mi to przyjemność, z biegiem czasu stawało się to coraz bardziej nużące. Kiedy padł ostatni klaps, odetchnąłem z ulgą. Nie wiedziałem, że zbliża się prawdziwe piekło.

Po necie zacząłem szukać jakiegoś odpowiedniego programu do edycji video. (Movie Maker, na którym pracowałem przy swoich wcześniejszych filmikach, odpadał na starcie). W końcu udało mi się zdobyć niejakiego Pinnacle’a. Z zapałem zacząłem się za drugą część tworzenia filmu. Szukanie odpowiednich klipów, wrzucanie na oś, wycinanie, dodawanie tekstu. Apropo. W zamierzeniach miała być jakaś w miarę ciekawa historia. Chciałem, by wszystko miało ręce i nogi, by – wzorem „Remember” – pokazać jakąś tam fabułę. Film tworzyłem i gdzieś tak w połowie roz^#%ał mi się projekt. Po prostu ten shit (czyt. Pinnacle Studio) zrobił czary-mary i klipy na osi się „zlały”. Kiedy ciśnienie wróciło do normy, zacząłem tworzyć od nowa. Tym razem robiłem regularnie kopie bezpieczeństwa. (w trakcie tworzenia, zainstalowałem jakąś nową, wyczesaną w czaka wersję AllPlayera. Ten super program nadpisał mi systemowy kodek audio. Kodek, hehe, pamiętacie? Spójrzcie na to, radzę przeczytać - http://forum.bgzwrestling.pl/viewtopic. ... 34#p105634 . Zwróćcie uwagę na datę dodania tego posta. Już? To teraz spójrzcie na datę dodania posta z tematu kaszaka. Ja sam nie mogę w to uwierzyć). Przed zrobieniem ostatniej sceny lekko się podenerwowałem. Wszystko za sprawą syfu, jaki miałem na osi. (muzyka, dźwięki, klipy, teksty) Dreszcz przeszedł po lędźwiach, kiedy robiłem próbny rendering. I jaki mnie szlak trafił, kiedy to gówno odmówiło wyrenderowania projektu. Pasek postępu lekko się tylko zapełnił i wyskakiwał błąd. Przeczesywałem internet w poszukiwaniu rozwiązania. Czytałem, że Pinnacle Studio jest awaryjny, że lubi się krzywo uśmiechać do użytkowników starszych kompów. Próbowałem ratować projekt, tnąc go wzdłuż i wszerz, ale to nic nie dało. Projekt rzuciłem w diabli.

I właśnie dlatego 200 post wyglądał tak, a nie inaczej. Gdyby nie WrestleMania, special posta jako takiego by nie było. Po WM dalej sobie pisałem różne dziwne rzeczy na forum. :D Licznik bił, a ja w dupie miałem masę materiału kurzących się na dysku. No i przyszedł taki dzień, że musiałem zrobić formata (coraz bardziej mulący system i nowy dysk. Dobra okazja na wygonienie Windy z dysku na kilkadziesiąt minut). I mi się kurde żal zrobiło tych wszystkich filmików. A najbardziej to czasu, jaki władowałem w ten film. Wszystkie klipy, dźwięki, utwory i projekty (na które mogłem sobie co najwyżej popatrzeć) nagrałem na dwóch płytkach DVD. Jeszcze przed formatem nachodziły mnie myśli nad ponownym starciu z "Your Destiny". 8) Ochota na dokończenie filmu rosła proporcjonalnie do rosnącej liczby postów… No i w końcu siadłem ponownie do tworzenia. Ściągnąłem Video Studio, który na łeb bije Pinnacle’a, z płyty zgrane zostały wszystkie materiały i zaczęła się balanga. Wczytałem projekt w PS, odpaliłem VS i przeskakując z jednego programu do drugiego układałem te klocki. (to mi chyba zabrało jeszcze więcej czasu, niż kiedy zabierałem się za film pierwszy raz. 3 minuty filmu, to w realu były 3 godziny. Musiałem brać pod uwagę każdy szczegół z pierwotnego „Your Destiny”, by wszystko w nowej wersji wyglądało tak samo tj. w którym momencie klipy były przycinane, dochodziło jeszcze przepisywanie tekstu, nie wspominając już o wyszukiwaniu samych klipów. Co do tekstu… Przez chwilę pomyślałem nawet o tym, by dialogi napisać od nowa, ale szybko z tego pomysłu zrezygnowałem. Obydwa filmy musiały być takie same… No i są. W każdym bądź razie pamiętajcie, że te teksty były pisane już dawno.

Mam nadzieję, że tym przydługawym wywodem naświetliłem wam jakoś całą sprawę z tym filmem, który jest dla mnie podwójnie ważny… Podwójnie? Wszystkie special posty były tworzone z okazji okrągłej liczy znajdującej się pod moim nickiem. Nie inaczej jest tym razem, ale… ale dochodzi inne ważne dla mnie wydarzenie, które swym blaskiem przyćmiewa okrągłą cyferkę. :P Kiedy po WM gromadziłem posty, i kiedy nachodziła mnie chęć nad ponownym stworzeniem Your Destiny… zauważyłem ciekawą rzecz. Kiedy zdałem sobie z tego sprawę, tak „lawirowałem” postami, by wszystko się ładnie ułożyło… O czym mówię? Otóż…

Witam wszystkich WrestlManiaków. Wrestlingiem interesuję się od 2 lat. Lubię (poza wrestlingiem ofkoz) Barcelone, Ronaldinho, CD-Action. Pozatym, kocham Hard Rock i muze LORDIEGO :twisted: Co jeszcze? Jestem Fanem Takera, mam 17 lat i lubię zupę pomidorową :mrgreen:

AHA Jestem...kuzynem Kaszaka. "Zdziwko" co? Wiem, wiem, też tak miałem

AHA po raz drugi :shock: zarejestrowałbym się wcześniej ale kochana TEPSA coś tam zbiedziła i masz imasz

Napisałbym coś jeszcze, ale nie wiem co? No może to, że znam (z lekka) historie tego forum (dzięki kaszakowi)

Daw...eee...Kaszak coś tam powypisywał, no lol

:rotfl: :rotfl:

…Tak było dokładnie rok temu. 30 lipca 2007 roku o godzinie 22:00 na forum rejestruje się niejaki Sejbla. Pół godziny później pisze ten dziwny post. =)) Pamiętam wszystko, nawet mą rozmowę z kaszolem. Btw. wrzuciłbym ją nawet, ale miałem formata i się archiwum poszło ***. Masakra. Tej, jak się zarejestrować? Co mam wpisać tu, a tu, a w „ulubiony wrestler”? Tam wpisz Takera. A czemu? Bo go lubisz. Na pewno? Tak.* Potem oczywiście avatarek i wio koniku. Btw. avatar wrzuciłem mimo zakazu w regulaminie. (trzeba było mieć ileś tam postów) Wtedy jeszcze nie wiedziałem, ale kto by tam regulamin czytał. :P Tak czy inaczej, cieszyłem się avatarem mając zero postów na koncie (pozdro Norbas). :lol

Apropo avatara - ciekawostka. Avatar, który obok widzicie (miałem na tę okazję odświeżyć swój profil, dodając jakiś nowiutki, wyczesany w kosmos avek, ale za bardzo się chyba przywiązałem. Może kiedyś) znalazł mi kaszak. Chciałem mieć Takera, to kaszol mi kilka avków na gg wysłał. Ostateczny wybór padł właśnie na tę mordę.

No dobra, a o czym jest film? Mógłbym co nieco napisać, ot choćby kto występuje, wokół kogo wszystko się kręci, ale po co? Sami zobaczycie. Choć parę rzeczy mogę zdradzić. Ot, choćby proces tworzenia BGZ, skąd się wziął czill – historia prawdziwa, ;) co kryje się w sekretnym pokoju dla admina, czy Średnia Improwizacja… :P

Ktoś, kto czytał „Remember” i obejrzał ten film, może mieć wrażenie, że obydwa special posty mają ze sobą wiele wspólnego. To prawda, choć historia w tym drugim jest zupełnie nowa, nie ma nic wspólnego z „Remember”… choć parę nawiązań jest. Kto czytał dokładnie "Remember", to w "Your Destiny" jes dostrzeże.

Ok. już więcej nie piszę, bo się widzę rozpisałem. Zapraszam do obejrzenia.

http://www.sendspace.com/file/auejrs

Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=biF4EENk87A

Part 2

http://www.youtube.com/watch?v=F30iRtmxQMo

Part 3

http://www.youtube.com/watch?v=DV1NCfE3dAU

Part 4

http://www.youtube.com/watch?v=tQit72Nlo4U

* - i jeszcze napiszę, że z tym Takerem to se tak zwane jaja robię :P

PS. Nie chcę, by ktoś poczuł się urażony. To są jeno jaja, fabuła to fikcja… choć kto wie… :P

PSS. Zupa pomidorowa rulez :lol

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Norbas

3

• Sejbla

3

• IOOT_DZIKO

2

• IIL

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   4
  • Styl:  BGZ

No muszę przyznać Sejbla, że bardzo byłem ciekaw, co też szykujesz na swój trzysetny post. Filmików się nie spodziewałem, raczej kolejnego opowiadania, także tu Ci się udało się mnie zaskoczyć. :t_up:

Cóż kolejny filmik ze mną w roli głównej. :D Na pewno uznanie należy Ci się za to, że zdecydowałeś się odejść od formuły, którą wcześniej zaprezentowali xazax5 i pablo modjo, dzięki temu mamy oryginalne podejście do tematu, tego po prostu wcześniej nie było.

Należy Ci się też uznanie za ogrom pracy jaki włożyłeś w wykonanie tego filmu. Sam scenariusz jest bardzo zabawny, obfituje w liczne gagi. Rozbawił mnie sposób w jaki poruszają się postacie niczym zoombie, no ale rozumiem, że na to tylko pozwala silnik tej gry.

Co do zakończenia to chyba jakaś przestroga dla Willema. :lol

Otrzymujesz ode mnie 10 punktów reputacji. :t_up:

Prośba - wrzuć film na jakiś serwer bo chciałbym ściągnąć go sobie na dysk.

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   991
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Jestem pod wrażeniem, zupełnie nie spodziewałem się tego typu filmu i sądziłem, że będzie to coś podobnego jak poprzednie tego typu prace. Mod Half Life oddaje większą realność i muszę przyznać, że o wiele przyjemniej ogląda się filmy tworzone w tym systemie ;) Scenariusz niczego sobie, wiele akcji mnie rozwaliło, m. in. te kopniaki w krocze, zajawka z trumną IOOTa czy uwięzienie Willema znane z filmów Piła =)) Z zastrzeżeń mogę mieć tylko to, że mało charakterów z forum tam umieściłeś. Gratulacje za zajebistą robotę, czekam z niecierpliwością na 400 post 8)

• Reputacja:   0

UUuu, wielki szacun za zrobienie tego dzieła. Filmik miażdży pod każdym względem, widać każdą godzinę ciężkiej pracy. Ogląda się rewelacyjnie, całosć jest dobrze zmontowana i zajebiście śmieszna xD Rozwaliło mnie kilka momentów jak nadproże Cyca, czy system ostrzeżeń, a titanic dużo lepszy niż jakas szmira co to niby taki dobry film :D Przyjemnie się oglądało, zaraz się biorę za bgz remember, bo jeszcze nie miałem okazji. Ciekawe jakie odczucia będzie miał Willem jak to obejrzy :D

Naprawdę wielkie gratulacje za ten filmik. W niektórych momentach myślałem już, że nie wyrobie np. system ostrzeżeń, albo odciski na ręce IOOTa =)). Jeszcze muszę czytnąć twoje BGZ remember bo gdzieś je dawno widziałem, ale jak zobaczyłem długość tekstu to stwierdziłem że nie chce mi się czytać.

Ps. Dlaczego muszę się dowiadywać z twojego filmu, że Norbas i Modjo to bracia :lol:?:.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Hmm....czemu nie ma mnie no kurde :P

Najlepiej wyszedl Elkej jesli chodzi o model postaci. Z Kaszaka zrobiles kompletnego idiote a AtS ... coz Chill :)

Ty jednak jestes zakrecony jak Chuck Norris podczas godow... :D

• Reputacja:   1

:D

Brawo Sejbla, brawo... Filmik oglądało się bardzo dobrze, bez przewijania, było sporo tekstów które wgniatały w ziemię np.

"Jak go nazwiemy?

Willem...

Ładnie"

:lol

Wadą(malutką) filmu jest mała liczba postaci, choć nadrobione jest to dokładną analizą psychologiczną każdej z Nich - AtS i "Czill" Rulez :) Po tytule filmu spodziewałem się przyszłości forum, a nie przeszłości, ale to pewnie za kolejne 100 postów ;)

Brawo Barwo jeszcze raz Brawo

Film zajebisty,postacie również,Nic tylko czekać na kontynuacje i dodanie nowych postaci :D

pezetvi7.png

• Reputacja:   9

Ty ty masz Zejbla jednak najebane w głowie =))

Ale filmik całkiem całkiem na graty spisany. Nie wiem , czemu gram lizusa i totalną pierdołe ....ale może masz do mnie jakies urazy :P

Norbas i Willem jako postacie pierwszoplanowe , i ten dom ....przyznam że liczyłem , że będziemy go remontować , a nie jakies pierdoły pociskać i w bierki grać :thumb:

...nie bede sie rozpisywał bo bo 30 minutach spędzonych przy tym pokazie , nie chce sie pisać , a jeszcze mam w bród tematów nie przeczytanych....

....dodac musze jednak że filmik jest dosyć zawiły i musiałbym chyba obejrzęć go raz drugi aby dokładnie zrozumieć wszystkie fakty które chciałes przedstawić i je powiązać ...mimo wszystko graty :)

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   2

Nie wiem , czemu gram lizusa i totalną pierdołe

Bo taki jesteś :P

Wadą(malutką) filmu jest mała liczba postaci

Jak ktoś jest zwykły szarak który niczym sie nie wyróżnia to po co on w filmie :waving:

Ogólnie film do bani, żenua, lizusowstwo wobec Norblada w podzięce za moda, chyba tylko miodzio wyszedł jak z życia wzięty =)) Dałbym -10 pkt reputacji ale nawet żal klikać :P

• Reputacja:   9

Willem, ...czasami przesadzasz z tą ironią... :evil:

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   4

chyba tylko miodzio wyszedł jak z życia wzięty

Twoja postać jest chyba najlepiej oddana w tym filmie. =))

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   2

No Sejbla, świetny i długi materiał, widać ogrom włożonej pracy. Świetne dialogi, klimat, ogólnie film na plus. Trochę skorzystałeś z twórczości Bon Jovi, to dobrze :applause:

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Sejbla, postarałeś się, film naprawdę świetny... :t_up:

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png