Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

iMPACT! ratingi

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Tak, jest- wyniósł 1.1, co oznacza spadek z zeszłego tygodnia. Nie ma co się oszukiwać- TNA ma ściśle określoną grupę odbiorców. Mniej więcej stałą liczbę fanów. I tak naprawdę nie wiem, co musiałoby się stać, żeby ludzie oglądający takie WWE zahaczyli choćby o tę federację. Jest gra, jest HD, są gwiazdy, są też młodsi, utalentowani wrestlerzy, iMPACT Zone po "remoncie" wygląda naprawdę dobrze- TNA naprawdę robi wszystko, by przyciągnąć odbiorców, jednak rating i tak waha się od 0.9 do 1.2 .W najlepszym przypadku iMPACTy dzieli 0.5 punkta ratingowego do SmackDowna. Warto zauważyć jednak, że powoli produkt Makmana traci fanów- ratingi są coraz mniejsze, a jak donoszą ostatnie newsy- buyrate PPV też spada. Zastanawia mnie fakt, że mimo tego ratingi TNA nie rosną. Więc gdzie podziewają się ci "straceni" fani WWE? Oglądają ROH, czy inne federacje niezależne? Nie sądzę. Wygląda na to (a przynajmniej taką mam teorię), że produkt TNA jest za mało reklamowany, że ci potencjalni straceni fani WWE mogą nawet o iMPACT' ach nie wiedzieć. Choć w sumie może być to teoria dość naiwna, bo sami widzieliśmy jak promowany był iMPACT z Las Vegas. A i tak rating ogromny nie był. Jedyne co można w tej sytuacji zrobić to poczekać aż pozycja WWE naprawdę osłabnie i wtedy ponownie spróbować zaatakować jakąś nową gwiazdą, grą, czy innym wydarzeniem, bo dopóki WWE jest tak popularne, jak jest teraz- wszystkie starania TNA działają raczej wewnętrznie- tylko i wyłącznie na ich fanów. Przecież gra iMPACT sprzedaje się słabiutko, którąśtam wersję można już mieć na niespełna 5 dolców. A była promowana mocno na samych galach, ale i poza nimi- choćby strona IGN.com.

e916f7e946.png
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

17

• pablo modjo

9

• Matiz

6

• kebab

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   997
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zasadniczym problemem jest promocja gal - advertisiment, ogromne plakaty w NYC, itp. podniosły oglądalność podczas wyjazdowej gali w LV, nie był to jakiś ogromny skok, ale mimo wszystko, 1.3 zostało w poszczególnej ćwiartce osiągnięte. Jak wspomniał Sting w pewnym wywiadzie, TNA potrzebuje reklamy i pomocy od Spike TV, dlatego, aby takie reklamy nie zdarzały się raz na rok, tylko były robione ciągle. Myślicie, że WWE czegoś takiego nie robi ? założę się, że przed każdą galą - czy to house show'em, czy też ppv - reklamuje to wszystkimi dostępnymi sposobami. Do rosteru można ściągnąć nawet Steve Austina, ale co z tego, skoro wiedzieć o tym będą tylko Ci, którzy siadają do gal iMPACT! w czwartkowe wieczory - 1.4-1.6 mln. osób.

Warto zauważyć jednak, że powoli produkt Makmana traci fanów- ratingi są coraz mniejsze, a jak donoszą ostatnie newsy- buyrate PPV też spada. Zastanawia mnie fakt, że mimo tego ratingi TNA nie rosną. Więc gdzie podziewają się ci "straceni" fani WWE? Oglądają ROH, czy inne federacje niezależne?

Powodem jest rozwijający się biznes MMA. Wiele osób, jak widać nawet w USA, przestawia się na prawdziwe walki. Programy UFC mają ratingi o wysokości - 1.0-1.5, czyli śledzi ich nawet o ponad połowę osób mniej, niż najpopularniejszy program WWE - RAW. Mimo to, liczba wykupień ppv może sięgnąć nawet do 750 tyś., przy fanbase załóżmy 2 mln ludzi, takich wyników nie osiągają największe wrestlingowe pay-per-view i generalnie tylko WrestleMania może z nimi rywalizować. To tutaj "tracą" się fani, to już nie ten okres, co dziesięć lat temu, gdy to w poniedziałkowe wieczory rating Nitro i RAW wynosił 5.0 i więcej, co dawało wspólnie 10.0, czyli jakieś 15-18 mln osób, potrafiących zasiąść wówczas przed tv i oglądać wrestling.

Z tego co przeczytałem, ostatni rating SmackDown! wyniósł 1.7 - Kurt Angle powiedział kiedyś, że w przeciągu dwóch lat, iMPACT! przebije w oglądalności SD!. Może jego słowa się sprawdzą, z tym, że niebieski brand obniży pułap do standardów TNA, a nie odwrotnie.

Generalnie reasumując, wszystko wskazuje na to, że złota era wrestlingu się powoli kończy. Smutne, ale cóż, taka kolej rzeczy.

• Reputacja:   1

Ostatnio doszedłem do wniosku, ze kolosalny wpływ na ratingi ma stacja, na której dany program jest nadawany. Impacty z tymi swoimi wynikami ~1,2 to przecież bardzo blisko maksymalnej ogladalności, którą Spike TV osiąga.

SD przeniósł się niedawno na My Network TV, gdzie równiez osiągane ratingi nieco mnejsze od 2.0 były najlepszymi w historii istninia stacji... i to wszystko jest mniej więcej o 0.5 punkta mniej (mimo mocnego reklamowania i dawania w me np. Taker vs HHH czy 3-way champions match) od naweyt mniej interesujących epizodów z CW.

Idąc dalej- Ś. P. już EliteXC teoretycznie nie mogące równac się do UFC osiągało, jak pamiętam, na CBS nawet kilukrotnie większy rating niż programy Dany na Spike...

Gdyby TNA jakimś cudem udało się przenieść na któryć topowy kanał założę się, że przy dobrym jakościowo programi mogliby nawet szybko wyprzedzić smacka.

• 3 miesiące temu...

Jak donosi wiarygodny serwis, oglądalność Impact! z 29 lutego wyniosła 1.9 mln widzów, co daje rating o wysokości 1.33! Pobito rekord. ;) Ciekawe co mogło na to wpłynąć ? chyba nie Petey Williams. :P

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Szczerze mocno się zdziwiłem. Federacja w mojej opinii mocno ostatnio dołuje a tu taka niespodzianka. Myślę, że wpływ na to miało spięcie na linii Angle-Sting z wcześniejszego iMPACT. Brawo :thumb:

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   8

Taaa, spięcie... Kryzys szaleje, ludzi masowo zwalniają, ci nie mają co robić i oglądają tna, proste :thumb:

To oczywiście krótkotrwałe, teraz zaczną się masowe samobójstwa :twisted: i rating tna wróci do wcześniejszego, oszałamiającego poziomu 1.1 :lol

Albo to tylko jednorazowy wyskok, albo ludzi zainteresowała rywalizacja Angle'a ze Stingiem. Mimo wszystko jest to bardzo ciekawie prowadzone i nie dziwiłbym się, jeśli ludzi akurat to przyciągnęło. A może po prostu rating skoczył z powodu dość niezwykłego main eventu, czyli walki w kompletnie pustym Impact Zone? No cóż... przekonamy się za tydzień, jak to będzie wyglądało.

Szczerze mówiąc też zastanawiałem się co wpłynęło na tak wysoki, jak na TNA, rating. Przede wszystkim pierwszą kwestią, którą należy poruszyć jest pytanie- raczej jednorazowy skok, czy może raczej kolejny krok naprzód? Wydaje mi się, że bardziej prawdopodobna jest druga opcja- rekord ratingowy został pobity w przeciągu ostatnich kilku miesięcy trzykrotnie (licząc z iMPACT'em z zeszłego tygodnia). Wygląda na to, iż feud MEM vs. FL po prostu się sprzedaje. Zauważcie, że okresy, w których program ten ciągnie się cały czas na zasadzie "speech Mafii na początek, kilka segmentów, walka", ratingi wahały się w okolicach 1.1. Jak się dzieje, gdy zaczynają się poważniejsze zawirowania? Widzimy na przykładzie ostatniego Impakta- ratingi rosną. Jest to o tyle dziwne w sumie, że gdy WWE było w głębokiej dupie i prezentowało żenujący poziom, ratingi TNA stały w miejscu, a gdy ostatnio wydaje się, że federacja McMahona wykopuje się nieco z dołka- ratingi u Jarretta rosną. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale to już chyba głębsza socjologiczna kwestia. Czy na wzrost oglądalności wpłynęła sytuacja na linii Angle vs. Sting? Niewątpliwie, ale moim zdaniem nie tylko. Jakie są więc inne przyczyny bicia rekordu? Nie mam pojęcia. Szczerze mówiąc byłem tym zaskoczony, zwłaszcza, że ostatnio wiele się na TNA narzeka (raz słusznie, raz nie, co prawda, ale to temat na inną dyskusję), słyszymy, że jakość gal spada, a oglądalność okazuje się być wprost proporcjonalna do natężenia malkontentów. Ciekawa sprawa. :)

e916f7e946.png

• Reputacja:   1

Widzę że wszystkich dziwi ten skok oglądalności szczególnie że Impacty ostatnimi czasy ssą ostro. Tylko czy aby na pewno? A może nie wzięliśmy pod uwagę ważnego czynnika jakim jest publika? Właśnie - publika amerykańska która w większości ma zgoła odmienne zdanie niż My. Przykład? BfG 08 - Sting vs. Joe, całe forum zgadzało się że walka była słaba, postawa Stinga mierna etc. etc. Tymczasem na forach amerykańskich uznali walkę za dobrą, postawę Stinga jak niezłą... No właśnie to nie My tworzymy ratingi tylko Amerykanie których gust zdecydowanie różni się od Naszego. Widać w tych mało interesujących tygodniówkach TNA Oni odnaleźli coś dla czego warto to oglądać. Co to było? Kij wie, znając Ich nie koniecznie postawił bym na Sting vs. Kurt... Co by nie mówić taki wynik raczej się szybko nie powtórzy. Już dawno przestałem wierzyć że TNA ma jakiekolwiek szansę dogonić ECW czy SD...

To jest pewna prawidłowość. Im Impacty gorsze tym lepsze są ich ratingi. Dla przykładu ten z przejęciem Impact Zone przez Kurta i spółkę. Chet Lemon i Black Snow wykręcili lepszy rating niż segment z Foleyem podczas którego oglądalność poleciała w dół. Takiej rozrywki oczekują Amerykanie i Jarrett widząc to, niestety taką rozrywkę będzie nam serwować. Widownia w USA jest przyzwyczajona do WWE i to ta federacja wyznacza trendy. Im bardziej TNA zbliża się do McMahonlandu rodzajem show tym większe osiąga ratingi. TNA zbacza z dobrej drogi. Kiedyś przeciwstawiali się gigantowi, a teraz idą po jego śladach. Nie wiem co może odwrócić tą sytuację. Być możę jakiś tragiczny rating Impactu, mniej wykupień PPV zmusi TNA do powrotu na stronę dobra.

TNA zbacza z dobrej drogi. Kiedyś przeciwstawiali się gigantowi, a teraz idą po jego śladach. Nie wiem co może odwrócić tą sytuację. Być możę jakiś tragiczny rating Impactu, mniej wykupień PPV zmusi TNA do powrotu na stronę dobra.

Złej drogi ? to zależy, co chcesz rozumieć przez to pojęcie. Nie ma przecież sensu 1.5h iMPACT! zapychać w 90% świetnymi walkami, skoro grono odbiorców będzie co najwyżej, takie same. Obojętnie czego się chwytali, ale skoro wyciągnęli upragnione 1.3 punkta, to znaczy, że raczej obrali dobrą drogę. Przynajmniej ja tak to rozumiem. ;)

Co by nie mówić taki wynik raczej się szybko nie powtórzy. Już dawno przestałem wierzyć że TNA ma jakiekolwiek szansę dogonić ECW czy SD...

Nie zdziwiłbym się, gdyby następna tygodniówka z pod szyldu TNA wyciągnęła podobny rating. Ale nie chcę zapeszać. Co do dogonienia w oglądalności tygodniówek WWE - wiadomo, że coś takiego, jeżeli kiedykolwiek nastąpi, nie stanie się z dnia na dzień i potrwa jeszcze, możliwe, nawet kilka lat.

I znamy już rating ostatniego Impacta. Jest to ponownie 1.3! Może feud Angle'a ze Stingiem tak ściąga publiczność albo większej ilości osób ogólnie spodobał się produkt Jarrett'a i Carter...

Ludzie... Czytalem, ze ratingi ida w gore na walkach KnockOuts, a to glownie dzieki: Velvet & Love...

Ostatnio byly 4 walki (Dwie dziewczyn) i tu okazuje sie, ze rating w gore... W tej samej edycji najwazniejsi tylko gadali, ale mysle, ze Sting vs. Angle to tylko jakis dodatek, dla BGZ cos porzadnego, lecz dla Amerykancow tylko tylki w glowie...

Świetnie. :) Widać rozłamy i kłótnie w MEM, to coś co pobudza do oglądania. Ponadto, od jakiegoś czasu w końcu istnieje jakiś strawny i w miarę możliwy, storyline wokół pasa X Division. Walka o ten tytuł znalazła się bardzo blisko main eventu ostatniej tygodniówki. Ostatnie miesiące do najlepszych nie należały, ale dwie ostatnie tygodniówki uważam za udane. Dobra robota. :t_up:

EDIT:

Więcej info, nt. oglądalności ostatniego iMPACT:

W tym tygodniu, TNA iMPACT! osiągnęło rating o wysokości 1.29, co jest spadkiem z 1.33, w zeszłym tygodniu. Jednak nadal utrzymuje się w granicach 1.3 i zaliczył niewielki spadek w stosunku do rekordowej, ostatniej edycji. Co jest dobrą wiadomością. Złą wiadomością są jednak wyniki oglądalności poszczególnych kwartałów. Ponownie, najwięcej oglądających stracił ostatni kwadrans - 1.23. Czyli jak dotąd standard, jednak patrząc przez pryzmat ostatnich dwóch programów najniższy wynik. Nie trzeba chyba wspominać, że miała tam miejsce konfrontacja Stinga i Kurta Angle. Kolejnym spadkiem i drugim pod względem spadku oglądalności kwadransem, jest o dziwo TNA Knockouts match, między Rhaką Kahn & Sojo Bolt przeciwko Awesome Kong i Raishą Saeed. Najchętniej oglądany moment, to segment Main Event Mafii z Mikey Tenay'em oraz heel turn Dona Westa.

EDIT:

Oglądalność gali Impact! z 6 marca jest kolejnym powodem do dumy. Rating wyniósł 1.32, co daje 1.9 mln osób. Jest to pobicie wyniku z ostatniego tygodnia - 1.3, ~ 1.7 mln osób.

W końcu światełko w tunelu ? :)

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

1.32

Kurde, myślałem, że będzie dołek a tu proszę. Ale niestety nie jestem dobrej myśli. Ostatni iMPACt był słaby i teraz będziemy mieli chwilę prawdy. Rating spadnie do poprzedniego poziomu 1.1 czy nie? :)

16476371734edf391100c30.jpg