Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak założyć temat w Dyskusjach

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   10
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Witam ,

Ten poradnik tworzony był z myślą o użytkownikach , którzy chcieliby brać udział w życiu forum od strony dyskusyjnej , ale nie bardzo wiedzą jak sie za to zabrać. Załoga forum BGZ postara się poprowadzić was przez cały cykl pisania "konkretnego" posta rozpoczynającego dyskusje , tak , aby żaden z modów , adminów a już na pewno userów nie miał podstaw by się przyczepić. Rzecz na prawdę nie jest trudna. Z czasem pisania tematów wg. tego poradnika wpadniecie już w rutyne i będziecie jechali tematy na zywca z głowy. Zapraszam do bardzo dokładnego śledzenia poradnika - zaręczam że z uwagi na różny wiek userów forum (średnio 11-20 lat) poradnik będzie pisany językiem swobodnym , aby każdy mógł zrozumiec jego treść. Postaramy się unikać w nim słów "trudniejszych". (Poradnik pisany na bazie własnych doświadczeń)

Kwestia Wstępu

:arrow: Zapoznaj sie dokładnie z całym forum.

:arrow:Na samym początku - przykro mi że to napisze , użytkowniku , jesli żyjesz w przekonaniu , że Wrestling - to co dzieje się na ringach - jest prawdziwe , NIE pisz tematów - jedynie je czytaj , aż twoje poglądy ulegną zmianie.

:arrow:Jesli jestes początkujący na forum , zapoznaj sie z instrukacjami odnosnie "wysyłania wiadomości" i dostepu do ich wysyłania.

:arrow:Pamiętajcie - topic w dyskusji to nie jest przymus. Nie odbierajcie tego jako rzecz koniecznie - bo tak i już. Jest to rzecz jak najbardziej spontaniczna. Nie istnieje coś takiego jak musze napisać temat dziennie i już. Oczywiście nie oznacza to , że nie można pisać np. 7 tematów dziennie , ale pamiętaj użytkowniku , że temat wymyśla się a nie "wyciska z mózgu" .

:arrow: Pomysł na temat to bardzo ważna sprawa - jesli nie jedna z najważniejszych. Lepiej byś napisał jeden dobry temat niż 5 na poziomie 5-latka. Ten punkt odnosi się do poprzedniego. Otóż załóżmy że idąc chodnikiem ze szkoły myślisz o wrestlingu i nagle tkneła Cię myśl np. Czemu jest tak a nie inaczej ? - Gwarantuje Ci , że jest to dobra droga do napisania tematu. Najgorzej natomiast , gdy masz podejscie opisane wcześniej tzn. "Muszę wymyśleć topic" - przy czym siedzisz i na siłę wymyślasz temat - 99% że to sie nie sprawdzi. Generalnie chodzi o to by tematy w twej głowie powstawały spontanicznie , podczas oglądania gali , czytania news'ów , czy też rozmyslań na tematy wrestlingowe - absolutnie nie róbcie niczego na siłe.

:arrow: Jesli już w twojej głowie powstał pomysł - zastanów sie teraz mocno , czy jest on na tyle konkretny , że można go opublikować tu. wysłać na forum , czy też lepiej , aby pozostał w twojej głowie. Co mam na myśli ? Otóż jesli twój temat ma zostać okrzykniety "idiotycznym" poczym skasowany , a jego autor wyśmiany przez innych użytkowników - lepiej tego uniknąć. Pamiętaj , że tematy w stylu :

* Ile masek ma Rey Mysterio ?

* Czy Undertaker zabija ludzi ?

* Czy wrestling jest prawdziwy ?

- Z góry mają 99% szans na wylądowanie w koszu forumowym. Dlatego tez musisz mieć pewność co do swego pomysłu. Nie jesteśmy w stanie wypisać tu jakiegoś rodzaju norm , czy też wszystkich mozliwych "złych" tematów , dlatego też jesli nie jesteś pewny swego pomysłu - zwróć sie o pomoc do admina , lub moderatora działu "dyskusje" - Jego zasranym obowiązkiem jest Ci poradzić/udzielić pomocy ; w końcu po to ma moderatora - nie po to , żeby nosić zielony kolor.

:arrow: Ok , masz Temat - początek sukcesu , a na dodatek wiesz już , że pomysł który masz w głowie jest dobry i nie zostanie odrzucony. Czyli kurde jesteś na dobrej dordze do napisania tematu. (Oczywiście jesli moderator - okresli twój pomysł jako "kiepski" nie załamuj się , zapytaj co jest nie tak i czekaj aż do głowy przyjdzie kolejny pomysł - napisze jeszcze raz bo to czeste zjawisko :

Mod/Admin okresli wasz temat jako "zły " a wy userzy poddenerwowani na siłe od razu wymyślacie kolejny. Odsyłam tu do początku poradnika ;)

:arrow: A więc jesteś już na środku drogi do napisania tematu i za późno by zawrócić. :) Czas przejść do procedury właściwej ...Let's go..

Piszemy Topic

:arrow:A więc ,jazda , masz temat! Otwierasz odpowiedni dział , w zalezności do czego odnosi się twój pomysł - WWE / TNA / czy może Indys lub oczywiście dyskusja ogólna (Zakładam , że skoro czytasz już ten rozdział to zapoznałeś sie dobrze z całym forum ;) )

:arrow: I teraz kwestia cholernie ważna - dołóż wszelkich starań , żeby upewnić się o oryginalności twojego pomysłu - tj. czy temat który chcesz napisać nie istnieje już gdzies na forum - pomożesz uniknąć zbędnego bałaganu i usuwania wiadomosci.

:arrow: Ok , , żeby wyszło rzeczowo , i dla lepszego zrozumienia posłuże się przykładem - niech moim przykładowym tematem , będzie coś na czasie - na szybko zapożyczonego "Czy CM Punk jest dobrym Championem"

a) Nazwa

-Zgodnie z regulaminem forum - nazwa twojego tematu powinna oddawać jego zawartość. :thinking: Wiec nie moge nazwać Tematu "Cm Punk" , lub "Champion" , czy coś w tym stylu - Moge natomiast dać "Opinia nt. aktualnego mistrza" , lub "Jak sprawdza się CM Punk ? - prawda że lepiej ? ;) Tak więc staraj się , aby temat przynajmniej wyglądał mądrze (żart). Wszystko mozna zgrabnie umieścić w jednym zdaniu. Nawet jesli wasz temat będzie zawierał przegląd wrestlingu od roku 1954 do 2008 - możecie to ująć w jeden tytuł.

b) Opis

-Pod nazwą tematu jest miejsce na jego opis. Tu sprawa jest oczywista. Jesli rzeczowo wymyślicie nazwe - opis jest wam zbędny. Natomiast jesli potraficie troche manipulować estetyką i zachwycić oczy widza ;) To nasz temat o CM Punk możecie zapisać jako "CM Punk Mistrzem" po czym dać w opisie "....czyli jak sprawdza się nowy Champion" ...to także jest wysoko punktowane rozwiązanie. Macie tu pole do popisu. Puśćcie wodze fantazji i waszej osobistej opini na temat nazwy waszego pomysłu i opisu do niej. Załóżmy ż ja zrobiłem to w wersji podstawowej tzn :

Temat : Czy CM Punk jest dobrym Mistrzem ?

Opis : Brak (puste pole)

c) Wiadomość właściwa

*Kwestia początkowa - estetyka wiadomości. Pamiętaj , by twój post wyglądał czytelnie - pogrub - podkreśl - zrób kursywę - tam gdzie to stosowne. Pamiętaj też o klawiszu "Enter" - nie uzywaj go ani za czesto , ani za rzadko. Przyjeło się , że bardzo ładnie wygląda obrazek nad tekstem twojego postu. Możesz zwrócić się do forumowych grafików - również podobnie jak wczesniej do moderatorów - przez opcje prywatnej wiadomosci. Możesz złożyć zamówienie na obrazek do tematu - graficy będą wiedzieli o co chodzi i wykonają Dla ciebie taki. (Zakładam , że umiesz już wstawiać obrazki do postu.Jesli nie, czytaj instrukcje , chociaż skoro czytasz to zdanie to musisz już umieć , bo ostrzegałem o tym na samych początkach ;) ) Jesli nie umiesz wyobrazić sobie o co mi chodzi - posłuże się kolejnym przykładem ; Otóż przykładowy "emblemat" , bo tak nalezałoby to nazwać , wygląda wg. naszego tematu o CM Punk'u o tak :

beznazwy1tf7.jpg

*Jeśli dany grafik wykonał nam takie coś (co oczywiście nie jest jakies super konieczne , ale ładniej wygląda :) ) wstawiamy , nasz emblemacik i pod nim robiąc "enter" , zaczynamy nasz tekst

*Zaczynamy pisać- ważne jest , że kiedy user czyta wasz post , musi od początku do końca wiedzieć o co chodzi. Starajmy sie pisać do rzeczy. Mamy przykładowy temat w który pisać bedziemy o mistrzowstwie. Warto więc na początek przybliżyć nieco o co nam chodzi, tak aby ktoś kto jest "nie w temacie" zrozumiał nasze intencje. Najpierw jednak zacznijmy post.

:arrow: Proponuje proste i ładne - "Witajcie Użytkownicy"

:arrow: Następnie , nic się nie stanie jesli napiszecie w jakich okolicznosciach doszło do tego że piszecie ten temat. To jest :

"Oglądałem własnie RAW , gdzie CM Bronił pasa przeciwko wrestlerowi X i tak mnie tkneło , czy to jest naprawde dobry Mistrz ?"

:arrow: Teraz np. Ja jako czytelnik , czytam z zaciekawieniem co dalej. Po takim lekkim nic nie ujmującym wstępie - nalezało by napisać tzw. "Krótki Rys Historyczny". Oznacza to , że wypadałoby napisać "Jak do czegoś doszło". Jesli np. analizujecie kontuzje wrestlera , chodzi o to jak jej doznał , jesli analizujecie Wrestler'a który od niedawna jest w federacji , wypada napisać , jak sie do niej dostał itd. W tym przypadku , napiszemy , jak to sie stało , że CM tym mistrzem został. I tutaj bardzo ważne słowo. "KRÓTKI" . Nikt wam nie płaci za przepisywanie wikipedi , czy rozpisywanie sie bóg wie ile na temat historii. Tutaj wchodzą w gre 3 - 4 Zdania. Warto nadmienić tu o objętnosci. Wiadomą rzeczą jest że temat który ma 2 zdania - jest do kosza , ale też nikt nie każe wam pisac 10 stronic A4. Ale to wyczujecie w miare pisania. Tak więc ,wracając do naszego tematu. Jak winien tu wyglądać nasz przykładowy "Krótki Rys Historyczny".

"Jak dobrze wiecie CM Punk na Wrestlemanii 24 w MITB Ladder Matchu pokonał Mr kennedy'ego ,Carlito. Benjamin'a , MVP , Y2J Chrisa Jericho oraz Johna Morrinsona , by zdobyć walizke gwarantująca mu walke o mistrzostwo w dowolnej chwili . WWE zwlekało długo , lecz w końcu na ostatnim RAW , niespodziewanie po tym jak Batista po speechu Edge'a zaatakował mistrza , pojawił sie by wykorzystać walizke i po GTS wyliczył championa , by zostać nowym posiadaczem pasa. Na tej samej gali obronił pas przeciwko JBL'owi , po tym jak interweniowali John Cena i Cryme Time."

:arrow: I co ? długie ? Wcale nie , ale potencjalny czytalenik już ma obraz CM'a wygrywającego pas i okolicznosci tego zdarzenia.

:arrow: Teraz kiedy już macie historie za sobą , napiszcie coś "od siebie" odnośnie tematu - Tutaj mam na myśli wasze przemyślenia , opinie którymi sie dzielicie , wszystkie przemyslane wsześniej rzeczy, na podstawie których powstaje ten temat. To troche trudniej wyjasnić , wiec musze posłużyć się przykładem , który mam nadzieje zrozumiecie. Starajcie się korzystać przy pisaniu ze zwrotów do czytelników takich jak np. "Jak zapewne wiecie" "Jak pewnie widzieliście/widzicie" itp.

"Jak zapewne wiecie , CM Punk jest bardzo lubiany przez publike , ludzi na niego dobrze reagują i sprawdza się w swojej roli. Osobiście uważam że dobrze ją odgrywa. W ringu także , jest dobry , przy mikrofonie mówi bardzo dobrze , wiec ogólnie wypada pozytywnie. Przyznanie pasa to wg. mnie Dobre posunięcie WWE , bo Punk to dobry zawodnik. Młody , ma czas żeby wciąz pracować nad sobą , i ponadto uważam że jako mistrz , nie wypada wcale gorzej niż wrestler X a poza tym uważam też , że nie odstepuje wiel od takich zawodników jak ...x.....y....z"

:arrow: Jak zauważyliście , jest to częsć czysto "wasza" , tutaj dajecie wasz tok myślenia , piszecie co uważacie , dlaczego tak a nie inaczej , podajecie powód , piszecie wasze wczesniejsze "rozmyslania" ...również nie musi to być referat , bo jak si na koncu okaże wszystko wyjdzie ładnie mimo tych ledwo 3-4 zdań ;)

:arrow: Przyszła pora na bezpośredni zwrot do user'a. Również około 3-4 zdań. O co chodzi ? O to że musisz poinformowac użytkownika , najakie konkretnie temat ma pisać ...co poruszyć a pisząc dosadnie , daj komuś znac o czym chcesz czytać w swoim temacie żeby ci ludzi pierdół nie pisali. :D A oto kolejny przykład:

"Kolej na was , drodzy userzy. Co wy myslicie , na ten temat. Jak zapatrujecie się na pas trzymany w rękach punk'a ? Czy wg. was to było dobre posunięcie ? Przeciez jest wielu innych zawodników czekających na tytuły. Jesteście przekonani co do CM'a ? Satysfakcjonuje was on jako wasz World champion ? Generalnie co uważacie o jego umiejętnościach.Chciałbym abyście podzielili się tutaj swoimi przemyśleniami. Zapraszam"

:arrow: Teraz user wie , jakie kwestie beda poruszane w tym topicu i sie do tego zastosuje ,bedzie pisał o Pasie i CM Punk'u a nie bedzie pisał o tym jak sie kisi ogórki małosolne. Jesli chcesz możesz dać tzw. "Pytania do Dyskusji" , ale nie polecam , ponieważ to obniża poziom tematu. Ale oczywiscie wytłumacze. Pytania do dyskusji to kilka pytań w punktach , na które userzy bedą odpowiadać , po to by ułatwić im zrozumienie tematu. Tutaj przykład:

"Pytania do Dyskusji:

1. Czy Cm Punk to dobry mistrz, dlaczego ?

2. Czy powinien dalej trzymac pas ?

3. Czy CM jest wystarczająco dobry na ten pas ?

4. Jak to wpłynie na jego dalsze losy ?"

:arrow: Jest to całkiem pozytywna opcja , ale może spowodowac iż ludzie będą odpowiadali wyłącznie na pytania , a nie pisali dodatkowych opini , przemyśleń , co może w pewnym momencie zahamować dyskusje. Ale oczywiscie pytania to nic złego i smiało można je dać. Zawsze winien znaleźć się ktoś kto odpowie "normalnie" a nie jak w ankiecie ;)

:arrow: Właściwie masz już wszystko :) Teraz tylko proste "Zapraszam do dyskusji" na koniec i Generalnie gotowe. ZLEPMY WSZYSTKO W CAŁOŚĆ I ZOBACZMY CO WYSZŁO !! :thinking:

Witajcie Użytkownicy.Oglądałem własnie RAW , gdzie CM Bronił pasa przeciwko wrestlerowi X i tak mnie tkneło , czy to jest naprawde dobry Mistrz ? Jak dobrze wiecie CM Punk na Wrestlemanii 24 w MITB Ladder Matchu pokonał Mr kennedy'ego ,Carlito. Benjamin'a , MVP , Y2J Chrisa Jericho oraz Johna Morrinsona , by zdobyć walizke gwarantująca mu walke o mistrzostwo w dowolnej chwili . WWE zwlekało długo , lecz w końcu na ostatnim RAW , niespodziewanie po tym jak Batista po speechu Edge'a zaatakował mistrza , pojawił sie by wykorzystać walizke i po GTS wyliczył championa , by zostać nowym posiadaczem pasa. Na tej samej gali obronił pas przeciwko JBL'owi , po tym jak interweniowali John Cena i Cryme Time.Jak zapewne wiecie , CM Punk jest bardzo lubiany przez publike , ludzi na niego dobrze reagują i sprawdza się w swojej roli. Osobiście uważam że dobrze ją odgrywa. W ringu także , jest dobry , przy mikrofonie mówi bardzo dobrze , wiec ogólnie wypada pozytywnie. Przyznanie pasa to wg. mnie Dobre posunięcie WWE , bo Punk to dobry zawodnik. Młody , ma czas żeby wciąz pracować nad sobą , i ponadto uważam że jako mistrz , nie wypada wcale gorzej niż wrestler X a poza tym uważam też , że nie odstepuje wiel od takich zawodników jak ...x.....y....z.Kolej na was , drodzy userzy. Co wy myslicie , na ten temat. Jak zapatrujecie się na pas trzymany w rękach punk'a ? Czy wg. was to było dobre posunięcie ? Przeciez jest wielu innych zawodników czekających na tytuły. Jesteście przekonani co do CM'a ? Satysfakcjonuje was on jako wasz World champion ? Generalnie co uważacie o jego umiejętnościach.Chciałbym abyście podzielili się tutaj swoimi przemyśleniami.Pytania do Dyskusji:

4. Jak to wpłynie na jego dalsze losy ?"

Zapraszam do dyskusji.

:arrow:I co ? Całkiem sporo nie ? A wydawało sie tylko po 3-4 zdania. :D A teraz dołóżmy troche koloru tu i ówdzie i użyjmy entera. Dodajmy nasz Emblemat.

beznazwy1tf7.jpg

Witajcie Użytkownicy.

Oglądałem własnie RAW , gdzie CM Bronił pasa przeciwko wrestlerowi X i tak mnie tkneło , czy to jest naprawde dobry Mistrz ?

Jak dobrze wiecie CM Punk na Wrestlemanii 24 w MITB Ladder Matchu pokonał Mr kennedy'ego ,Carlito. Benjamin'a , MVP , Y2J Chrisa Jericho oraz Johna Morrinsona , by zdobyć walizke gwarantująca mu walke o mistrzostwo w dowolnej chwili . WWE zwlekało długo , lecz w końcu na ostatnim RAW , niespodziewanie po tym jak Batista po speechu Edge'a zaatakował mistrza , pojawił sie by wykorzystać walizke i po GTS wyliczył championa , by zostać nowym posiadaczem pasa. Na tej samej gali obronił pas przeciwko JBL'owi , po tym jak interweniowali John Cena i Cryme Time.

Jak zapewne wiecie , CM Punk jest bardzo lubiany przez publike , ludzi na niego dobrze reagują i sprawdza się w swojej roli. Osobiście uważam że dobrze ją odgrywa. W ringu także , jest dobry , przy mikrofonie mówi bardzo dobrze , wiec ogólnie wypada pozytywnie. Przyznanie pasa to wg. mnie Dobre posunięcie WWE , bo Punk to dobry zawodnik. Młody , ma czas żeby wciąz pracować nad sobą , i ponadto uważam że jako mistrz , nie wypada wcale gorzej niż wrestler X a poza tym uważam też , że nie odstepuje wiel od takich zawodników jak ...x.....y....z.

Kolej na was , drodzy userzy. Co wy myslicie , na ten temat. Jak zapatrujecie się na pas trzymany w rękach punk'a ? Czy wg. was to było dobre posunięcie ? Przeciez jest wielu innych zawodników czekających na tytuły. Jesteście przekonani co do CM'a ? Satysfakcjonuje was on jako wasz World champion ? Generalnie co uważacie o jego umiejętnościach.Chciałbym abyście podzielili się tutaj swoimi przemyśleniami.

Pytania do Dyskusji:

4. Jak to wpłynie na jego dalsze losy ?

Zapraszam do dyskusji.

:arrow: Haha !! I oto nasz temat jak malowany ! Mysle , że pisząc wg. tego poradnika , dyskusje staną sie dla was przyjemnością a nie trudnością. Kolorem fioletowym oznaczone zostały "zwroty kluczowe" , których dobrze byłoby używać.

:arrow: Pamiętaj jednak , że temat to nie wszystko , w twoim gescie lezy , podtrzymywac temat swoimi postami by nie zdechł jak najdłużej. Nie rób popularnego błędu pod tytułem "Napisałem temat i co sie w nim dzieje mam w nosie , grunt że pierwszy post mój." Doglądaj i sprawdzaj co sie dzieje , uczestnicz w "swojej dyskusji".

No cóż

:D To chyba tyle. Pozostaje pożyczyć miłej lektury i owocnych efektów. :D

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

1

• DonCarlos

1

• Sejbla

1

• lech123

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   8
  • Styl:  Klasyczny

Jak początkujący zobaczą tę kobyłę, to uciekną z krzykiem :P

Ogólnie wyszedł ci bardzo ładny poradnik. Rzecz bardzo pomocna dla nowych użytkowników, którzy nie wiedzą, jak zabrać się za napisanie takiego tematu. Należałoby to gdzieś przykleić, i gitara gra.

I choć sam osobiście wątpię, by ten post czytali wszyscy nowi userzy, to i tak warto. Zawsze znajdzie się jakaś część nowych, co poradnik przeczytają, wezmą sobie te rady do serca i pisać mądrze zaczną wcześniej, niż to zwykle bywa - a to jest przecież najważniejsze

Jeszcze raz – graty, Dzikuś, za ten poradnik. Leci browar czy jak to się teraz tam zwie :D

Czy Undertaker zabija ludzi ?

:lol

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Naprawdę kawał dobrej roboty etc. etc. :DKoniecznie trzeba to umieścić w ogłoszeniach, ew. podkleić w dyskusjach. Co prawda pewnie nowi userzy rozłoża czytanie tego na 10 razy(ja tylko na trzy ;) ), ale i tak sporo, nawet bardzo sporo im to pomoże... I zapewne znajdzie się jeden na milion z którego wyrośnie potem etetowy dyskutant. :)

• Reputacja:   1

Cały poradnik bardzo mi się podoba. Jest napisany lekkim, przyjemnym językiem (przeczytałem spokojnie jednym duszkiem) i zawiera właściwie wszystkie niezbędne wskazówki. Naprawdę dobra robota Dziku ;)

Jedyny mankament jest taki, że to nie może się dłużej kisić w moderation area, trzeba to pokazać 'wiekszej publiczności', dla całego forum, a potem umieścić odpowiednio gdzieś w dyskusjach.

Nawet jeśli jakiś nowy user z poczatku nie przeczyta całości i zacznie sypać na lewo i prawo dennymi tematami w końcu wyśmiany i zagoniony do lektury ww. może się zmieni ;)

Za dużo włożonej pracy przynajmniej ten jeden punkcik musi polecieć obowiązkowo :t_up:

• Reputacja:   0

Poradnik świetny. Jeśli ktoś ma zamiar naprawdę zaangażować się w wrestling to wszystkie rady na pewno pomogą mu w mądrej dyskusji na ciekawy temat. Zwłaszcza podoba mi się ten punkt:

Pomysł na temat to bardzo ważna sprawa - jesli nie jedna z najważniejszych. Lepiej byś napisał jeden dobry temat niż 5 na poziomie 5-latka. Ten punkt odnosi się do poprzedniego. Otóż załóżmy że idąc chodnikiem ze szkoły myślisz o wrestlingu i nagle tkneła Cię myśl np. Czemu jest tak a nie inaczej ? - Gwarantuje Ci , że jest to dobra droga do napisania tematu. Najgorzej natomiast , gdy masz podejscie opisane wcześniej tzn. "Muszę wymyśleć topic" - przy czym siedzisz i na siłę wymyślasz temat - 99% że to sie nie sprawdzi. Generalnie chodzi o to by tematy w twej głowie powstawały spontanicznie , podczas oglądania gali , czytania news'ów , czy też rozmyslań na tematy wrestlingowe - absolutnie nie róbcie niczego na siłe.

100% racji, sam mam takie odczucia. Zdecydowanie lepiej już nic nie pisać niż silić się żeby tylko nabić post.

Jedyny problem to taki że poradnik jest obszerny, a nowi użytkownicy w 90% nawet regulaminu nie czytają, a co dopiero poradniki do dyskusji :/ Ale jak się ktoś zdecyduje to na pewno nie będzie żałował. Dobrze że napisałeś go w formie punktowej. Nie wiem jak innym, ale mi się czyta tekst w takiej formie dużo lepiej :)

Trzeba to zdecydowanie ustawić jako post-ogłoszenie we wszystkich działach z dyskusjami. Za kawał dobrej roboty też dam Ci punkcik reputacji :thumb:

• 2 lata później...

• Reputacja:   0

Kawał dobrej roboty dam ci punkt reputacji.