Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Divas Championship

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

ef1daf3a0b243b5dmed.png

Pas Divas Championship - jest to nowy pas o który w najbliższym czasie mają walczyć reprezentantki SmackDown Michelle & Natalya. Jest to (już) drugi pas w WWE o który będą mogły walczyć Panie. I już tu nasuwa się pytanie - Czy to potrzebne? Czy potrzebny jest kolejny pas dla kobiet, kiedy bookerzy nie potrafią dobrze prowadzić pasów o klasę(albo i dwie) lepszy, bardziej wartościowych - takich jak IC, US czy ECW. Czy Panie w WWE robią na tyle dobre walki żeby oglądać Je częściej(nie ukrywajmy że kolejny pas to więcej walk div)? A może to oznacza likwidację pasa Women's Champinship? Pytań mogę mnożyć jeszcze więcej, ale liczę że skrobniecie coś sami ;)

Co by nie mówić, jak dla mnie jest pomysł bardziej beznadziejny niż niedawno zakończona MilionDolarMania Vinca, jest to głupsze od zrobienia Henryka ECW Champem itd. itp. Zupełnie nie rozumiem po co tworzyć drugi pas dla kobiet skoro kończą się pomysły na inne pasy. O zaniedbaniu pasa IC mógłbym piosenki pisać, pas broniony na jednym PPV rocznie. Z pasem US jest niewiele lepiej(2 PPV rocznie ;) ). Dywizja TT leży i kwiczy... Dobrze rokujące teamy są rozbijane lub służą do jobbowania Hornswooglowi. Pas ECW dzierży człowiek który niegodzien jest miana wrestlera. Jedyne co dobrze(w miarę) prowadzone to WWE & WHC. Wokół pasa Women's też cały czas coś się dzieję, ale walki w porównaniu do żeńskiej dywizji TNA są żałośnie żałosne... A tymczasem bookerzy wpadli na genialny pomysł utworzenia kolejnego pasa... Po co? Może chcą wypromować Natalye albo Michelle? W takim razie trzeba było myśleć o tym podczas draftu... Pomysł od początku do końca jak dla mnie jest poryty... Po NightOfChampions myślałem że skoro walka o ten pas się nie odbyła(była zapowiadana na to PPV) to idea ta umarła śmiercią naturalną, ale jednak nie...

Wg. mnie dużo lepszym pomysłem byłaby reaktywacja pasa typu Euro czy Crusie. Wtedy banda jobberków typu Kendrick czy London + Rey Mysterio mieliby o co walczyć... A tak dziś widzimy drugi pas Div a za jakieś dwa/trzy miesiące zobaczymy trzeci pas TT...

Narazie tyle z mojej strony...

Zapraszam do dyskusji :)
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

2

• Maxi4

1

• kebab

1

• Sejbla

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ja się pytam po jakiego ch***ja mi jest ten 2 pas chociaż bookerzy nie umieją zrobić porządnego 1 pasa div ... Walki są gówniane , praktycznie nic się w nich nie dzieje i się pytam jeszcze raz po jakiego ch***ja ... Są inne pasy dużo ciekawsze które mogły by być ciekawiej prowadzone np US czy IC a nie te coś co się dzieje teraz tak jak napisał mój przedmówca to są jaja kompletne już nie mówiąc o pasie cruiserweight ... bo to już w ogóle jest komedia nie będę wspominał np o pasie hardcore bo jakoś nie wyobrażam sobie walki o pas hardcore w stypulacji typu submission match no nie wiem no dq bez żadnych krzeseł stołów ... Don jaka to jest promocja dla wrestlera / divy jak ten pas jest gówno warty tak jak np teraz pas TT bo jeszcze IC jest minimalną promocją dla wrestlera ... Taak super promocja hornie i finlay'a jedynie sa/byli lepsi od rhodes'a hollego ...

• Reputacja:   8

Kebab, spokojnie. Odpal impekta, napij się wody, weź ze dwa głębokie wdechy, bo jeszcze kipniesz na klawierkę i będzie tragedia.

Pomysł imo dobry. Wasze narzekanie jest bezpodstawne (pisanie o nieudolności bookerów względem pasów dla mężczyzn, i o tym, jakie to niesie niewyobrażalne w skutkach konsekwencje dla nowego belta dla pań, traktuję jako żart) To mieszanie pasów obu płci rozśmieszyło mnie totalnie - to są dopiero jaja. Przecież to dwie różne pieśni.

Zastanawiacie się, po co ten nowy pas powstał? No to uważajcie... Pas Divas powstał po to, by dziewczynki na SD! miały o co walczyć. Kobitek w WWE jest blisko 20 (czyżbyście o tym nie wiedzieli)?, więc jeżeli wy uważacie, że wszystko było do tej pory w porządku, to ja nie mam więcej pytań. Dla was to pewnie normalne, że divy nie walczą o żadne inne tytuły, jak Women's championship. Nowy belt wprowadza powiem świeżości, a także daje nowe możliwości, jeśli chodzi o sekcję dziewczynek na SD! (ciekawsze feudy) Do tej pory mieliśmy bezpłciowe pojedynki o pietruszkę, jakieś z dupy wyjęte walki tag team. Matche panien na SD! były tylko przerwą gali... Na dodatek cholernie nudną przerwą. Teraz oczywiście nic się nie zmieni, jeśli chodzi o sam poziom tych pojedynków, ale walka o pas, to zawsze walka o pas.

Hej, kebab, najlepiej niech przywrócą cruiserweight, euro, hardcore, megahardcore, supermegahardcore, USE, OPU. KGB Tylko jestem ciekaw, kto o to będzie walczył? Takiego Rey'a, to lepiej obecnie wrzucić do ME z Jasiem i jakimś champem, niż np. do walki z Noblem. - takie jest myślenie Vince'a. Osobiście nie miałbym nic przeciwko wielkiemu come back Cruse title, ale niestety, cruiserweight'ci są olewani, i przez najbliższy czas się to nie zmieni... A szkoda, bo mając w szeregach takich wrestlerów jak Carlito, Shelton, Noble czy właśnie Mysterio, można by pisać całkiem fajne programy. Już nie mówią o walkach, ktore mogłyby kraść PPV...

Ps. Ten nowy pas jest zajebisty. Jak ja to pierwszy raz zobaczyłem, to kopara mi do ziemi opadła. Seryjnie. Designerzy popuścili wodza fantazji. Ładny projekt.

• Reputacja:   0

Trochę się zdziwiłem, że WWE zdecydowało się na kolejny pas i to jeszcze dla kobiet. Szczególnie, że nie mają pomysłu dla pasa US, Tagów czy nawet ostatnio IC, który to bardziej przeszkadzał Jericho w feudzie z Michealsem. Jednak jak napisal Sejbal to urozmaici rywalizacje kobiet na Smacku. Jakby nie patrzeć będą dalej dostać tyle samo czasu co przez powstaniem pasa. Tylko, że będzie o co rywalizować. Tylko zastawia mnie jak będzie prowadzony ten pas. Oby tylko nie wpadli na pomysl, żeby był on broniony podczas bikini contest czy przez sms-y. A wygląd pasa, który mi sie podoba, na to może wskazywać. Tylko największym problem z tym pasem mogą być umiejętność div. Victoria czy Natalya jeszcze coś potrafią. Jednak z resztą jest już gorzej. Do tego jeszcze pas pewnie zdobędzie Michelle McCool, która ostatnimi miesiącami była promowana niczym Cena za najlepszych czasów. Sam pomysł na stworzenie pasa był spowodowany, że segmenty i walki div osiągały dobre ratingi i cieszą się wiekszym zainteresowaniem niż Cruiserów, na których nie raz na ppv krzyczano boring. Czas pokaże co będzie z tym pasem. Raczej na ppv zbyt często nie zagości, ale na smacku może być ciekawa rywalizacja o niego.

1575893877482df76acc17a.jpg

• Reputacja:   993

Zanim przejdę do sedna tematu chciałbym poruszyć nieco inny wątek. Jak wszyscy wiemy, WWF po wykupieniu WCW przejęło część pasów, z czego część funkcjonuje do dziś z zmienioną nazwą, a druga część podległa unifikacji. Następnie z braku konkurencji WWE próbowało utworzyć sobie samą z siebie i podzieliło roster na brandy, które "udawały" oddzielne federację. Każdy z oddzielnych marek otrzymał swoje mistrzostwa: World, Mid Card, Womens/Cruiserweight i Tag Team. Następnie doszedło ECW title, jakby nie było 9 pasów na promocję powoduje, że w zasadzie każdy jest gówno warty, a tym bardziej teraz, gdy to organizuje się wspólne pay-per-view i są pasy, które nie są na nich bronione.

Teraz WWE stworzyło Divas Championship - dlaczego ? odpowiedź nasuwa mi się sama - widzą, że w TNA kobiety radzą sobie znacznie lepiej i próbują stworzyć jakąś godną alternatywę również u siebie, jestem do tego sceptycznie nastawiony i pewnie im się to nie uda. Nigdy nie dorównają dywizji kobiet TNA.

Nigdy nie dorównają dywizji kobiet TNA

Gdyby tylko chcieli przebili by tę dywizje z TNA.

Kasa jaką posiadają pozwoliła bym im na sprowadzenie prawdziwych walczących div - typu Lita np.

Niestety durne posunięcia prowadzą do tego, że walczą McCool, Kelly Kelly jakaś Cherry :/ a walki to niestety zrobić nie potrafi i wyglada to tragicznie. Od dawna w WWE nie było porządnej divy - pas kobiet obecnie jeden jest i dają następny.

Głupie posunięcie - jak chcieli kogoś na champa kobiet wypushować to trzeba było zrobić draft jakiejś divy, a nie tworzyć odrazu nowy pasek? - na cholere to?

Niestety teraz wiadomo, że czas antenowy znowu zostanie zmarnowany na głupstwa typu "McCool" - ja rozumiem, wygląd to jedno, ale do walki jakieś umiejętności by się przydały, a nie taka żenada.

Szkoda takich posunięć można by było pobawić się pasami IC, US, a nie dodawać nowe ścierwo.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Gdyby tylko chcieli przebili by tę dywizje z TNA.

Kasa jaką posiadają pozwoliła bym im na sprowadzenie prawdziwych walczących div - typu Lita

Tu się akurat nie zgodzę. Kasa może by i pozwoliła, to przeszkoda nie jest, ale sednem sprawy jest to, że w WWE u kobiet przecież od zawsze i na zawsze zwraca się uwagę niemal wyłącznie na wygląd... Jeśli prócz tego potrafi cośtam w ringu zrobić to juz wogle super... Do tego dorzucą skąpe grono mniej urodziwych, lecz dobrych ringowo zapaśniczek... i graj muzyko... W efekcie najcześciej i tak brzydsze są używane do podłożenia się ładniejszym... Zawsze 75% (lub więcej) ich dyvizji będą stanowić lalki barbie i chyba nic tego nie zmienie... Nie żebym miał coś przeciwko :P no ale... ;)

Kobitek w WWE jest blisko 20 (czyżbyście o tym nie wiedzieli)?, więc jeżeli wy uważacie, że wszystko było do tej pory w porządku, to ja nie mam więcej pytań. Dla was to pewnie normalne, że divy nie walczą o żadne inne tytuły, jak Women's championship.

Tiaaa.... Zrobiłem sobie dokładne rozeznanie i po kolei:

-W WWE kobitek mają 18, z czego:

~3 nie walczą wcale (Eve, Lillian, Lena)

~2 są kontuzjowane (Ashley, Candice), do tego ich umiejętności pozostawiają wieeele do zyczenia... no i możliwe jest pożegnanie się Ashley z pracą...

~Właściwie to tylko Mickie, Beth, Natalya i Victoria potrafią coś fajnego w ringu skleić... W porywach Melina, ale ona i tak jest na RAW...

Czyli co, mają robić na SD dyvizję 6 (słownie: sześciu) kobiet (bez Eve) z których walczyć potrafią 2 (słownie: dwie), a i tak pas zgarnie face'owa McCool, która potrafi salto w tył, armdraga i zatauntować 'handjoba' od 5 do 10 razy zanim wejdzie na ring... :roll: Super...

Przez 6 lat pas kobiet był wyłącznie RAW i IMO dobrze było... Skoro niedawno był draft mogli po prostu powymieniac ze sobą RAW i SD wg reguły skill->RAW; dupa->SD (oczywiscie pówię tu o jakichś 2 draftpicach a nie całej rewolucji....). Do tej pory i tak raz na jakiś czas zdarzało się, że diva ze SD walczy o pas Women's z RAWową mistrzynią...

Albo mogli rozwiązac to jeszcze inaczej- Skoro wkrótce będą łączyć ECW z RAW (tj. nagrywac wspólnie weeklys) trzeba było dać na drafcie więcej kobiet na ECW, a na SD zostawić 4 czy 5 w efekcie czego wokół pasa kobiet kreciłaby się większa ilość zapaśniczek.

Jeszcze co do wyglądu pasa- :shock: Wygląda jak wyjęty z zestawu 'My Little Pony' :roll: Jest zdecydowanie zbyt... hmm... cukierkowy, wygląda jakby był przeznaczony do rywalizacji między dziewczynkami <10...

Wiec dlaczego to wszystko? Mam 2 teorie: albo skłoniła ich do tego nieporównywalnie wyższych lotów konkurencyjna dyvizja pań z TNA, albo chcą umocnić pozycję SD za razem bardziej go 'izolując' i 'uniezalezniając' od pozostałych brandów...

Sejbla jak czytam Twój post to Cię nie rozumiem... pewnie nie ja jeden ;) Mówisz o tym że pas powstał po to aby dziewczynki na SD miały o co walczyć. Czyli świetnie że Cherry czy inna McCool który w ringu potrafią mniej od WeeMana będą mogły prędzej czy później dopisać przed nazwiskiem Champion... Feudy pań będą ciekawsze? :lol Kpisz czy o drogę pytasz, feudy byłyby ciekawsze gdyby stawką był np. striptiz na kolejnej gali... ew. sesja do Hustlera, a tak będą walczyć o pas z zestawu 'My Little Pony'(brawo Kieska :t_up: Sam bym tego lepiej nie określił).

Kobitek w WWE jest blisko 20 (czyżbyście o tym nie wiedzieli)?, więc jeżeli wy uważacie, że wszystko było do tej pory w porządku, to ja nie mam więcej pytań. Dla was to pewnie normalne, że divy nie walczą o żadne inne tytuły, jak Women's championship.

W takim razie pójdźmy dalej - w rosterze WWE jest 104 zawodników, odejmijmy od tego 18 div, do tego odejmujemy kolejną ósemkę(komentatorzy, GM itp.). Zostaje Nam 80 zawodników... czyli zróbmy 40 pasów aby każdy miał o co walczyć ;) Jeden pas dla pań zupełnie starcza... na te 18 walczyć potrafi ze 4... jeden pas wystarczy w zupełności...