Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kane jako heel??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

beznazwy1ud1.png

Na ostatnim Raw, mogliśmy zaobserwować frustracje, oraz wyżycie się, Kane'a na Noble'u. Czyżby oznaczało to jego heel turn?? Moim zdaniem Kane, jako face nie sprzedaje się dobrze, Kane, zawsze kojarzony był, z potworem, nawet po zdjęciu maski, bardziej pasuje do niego, heel niż face. Uważam że na Raw, przydałby się taki heel, na przykład do feud'u o WHC. John Bradshaw Cycek, nie pasuje mi jako World Champion, poza tym, po powrocie, cycek nie prezentuje się dobrze, w ringu. Kane'owi nie zaszkodzi taki heel turn, ponieważ publiczność i tak go uwielbia. Kane, nie sprawdza się dobrze, przy mikrofonie, kiedy jest prawdziwym potworem, jego gimmick jest o wiele lepszy.

1. Czy heel turn Kane'a, jest dobrym rozwiązaniem??

2. Czy możliwy jest push, dla niego??

3. Jest lepszym heel'em, czy face'em

PS: To mój pierwszy temat w dyskusjach, więc proszę o wyrozumiałość. :D

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SilverWolf

4

• LegendKiller

2

• DonCarlos

2

• Sejbla

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Kane'owi nie zaszkodzi taki heel turn, ponieważ publiczność i tak go uwielbia.

Właśnie o to chodzi żeby Go nie uwielbiali... Nie ma nic gorszego niż heel z poparciem publiki...

Przechodząc do tematu... jeszcze wczoraj wieczorem pewnie znalazłbym 1000 500 100 900 argumentów na obalenie Twojej tezy. W końcu Noble zgrywa takiego cwaniaczka i to że Kane sprzedał mu chokeslama jakoś mnie nie ruszyło... W końcu czy to źle że face dowala cwaniaczkowi? Nie to normalka... A jednak po ostatnim Raw zupełnie inaczej odbieram to zdarzenie sprzed tygodnia, to rzeczywiście był początke heel-turnu. Wczoraj Kane dowalił dwóm kolesiom którzy pałętali się przy ringu, chciał zaatakować Lilian, był bliski sprzedania chokeslama Cole'owi i w końcu wyładował się na Kingu. Nareszcie bookerzy WWE przejrzeli na oczy... Kane jest stworzony do bycia bad boyem z maską czy bez niej. Dla Kane'a który ostatnimi czasy przeżywał katusze(brak pushu, czysta przegrana z Markiem Henrym) turn jest bardzo dobrym wyjściem. I bardzo możliwe że już niedługo zobaczymy BRM z pasem WHC... co prawda przegrał walkę o #1 contender, ale sądzę że to pojawienie się Vickie na Raw może oznaczać w przyszłości spore problemy dla obecnego pretendenta Batka, z których może skorzystać Glen... Jest tez możliwe że Batek na GAB zdobędzie pas i jako face zacznie program z Kane'm... Kane w końcu wygra i trochę później obejrzymy 4378 odcinek Mody na... tzn. Kane vs. Taker :)

EDIT - Warto jeszcze zwrócić uwagę na to co mówił Kane podczas rozróby "Is he dead or alive?". Co to może znaczyć? Niektórzy mówią że to o Takerze... wątpię, w końcu Taker nie umarł tylko został "banned" razem z gogoplatą... Może to będzie powrót do maski? Całkiem możliwe że mówił o swoim poprzednim wcieleniu. Tak czy inaczej zanosi się na to że Glen będzie jedną z wiodących postaci na Raw :)

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

O hell yeah ! Heel turn Kane'a to moim zdaniem w 100 % dobry pomysł. Big Red Machine już od dobrych 3 lat jest nieprzerwanie face'm (z małą przerwą na May 17th) i jego postać zaczęła sie fanom po prostu przejadać. Przypominam sobie psychopatycznego Kane'a z czasów feudu z chociażby Shanem McMahonem (chociaż kopanie jaj z prądem chciałbym wymazać z pamięci :lol ) i automatycznie gdy wyobrażę sobie, że taka kolej rzeczy ma rację bytu obecnie jestem cały szczęśliwy. Kane w heelowej wersji to jeden z lepszych produktów WWE i wydaje mi się, że każdy wrestler posiadający z nim program jest w stanie na tym zyskać. Gdy przed tygodniem Kane rzucił Noble'a na stół zacząłem podejrzewać, że być może, być może Big red Monster przejdzie transformację. Jak się okazało, nie myliłem się. Jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić jest to, że turn został przeprowadzony zbyt szybko, tzn. ja osobiście wolałbym Kane'a wpadającego z gali na galę w coraz większą furię i robiącego ostatecznie taką demolkę jak na ostatnim RAW. Krajobraz po drafcie przedstawiał się tak, że spośród mocnych heeli zostali jedynie JBL i Jericho. JBL jak wiadomo w formie nie jest, a poza tym odnawia mu się kontuzja pleców. Jericho ? W chwili obecnej jest on wplątany w never ending story z HBK. Wszystko wskazuje na to, że Kane stanie się jedną z czołowych postaci czerwonego brandu i kto wie, kto wie, być może otrzyma szansę walki o tytuł.

• Reputacja:   8

Jest tez możliwe że Batek na GAB zdobędzie pas i jako face zacznie program z Kane'm

Bez przesady. Punk nie po to wygrywał WHC, by po trzech tygodniach go stracić. Pasik potrzyma z pewnością dłużej.

Kane w końcu wygra i trochę później obejrzymy 4378 odcinek Mody na... tzn. Kane vs. Taker

Walce Kane'a z Undertakerem mówię zdecydowanie TAK... ale niech to będzie na WM XXV... i tylko w przypadku zakończenia kariery przez tego drugiego.

Warto jeszcze zwrócić uwagę na to co mówił Kane podczas rozróby "Is he dead or alive?". Co to może znaczyć? Niektórzy mówią że to o Takerze

Hehe, on raczej mówił o monsterze, jakiego grał przed laty. Jak zauważył LedżendKiller, Kane face'ował kilka lat. Ludzie niemal zapomnieli o potworze w masce, o tym, jakiego grał typa. Należało to w końcu zmienić, bo rzeczywiście, Kane, jako face, ssał niemiłosiernie. Jobbował jakimś MVP, w wolnych chwilach podkładał się Kennedy'emu, czy innym gwiazdkom.

Co do samego heel turnu, hmmm... Nie wyszedł :thumb: Zamiana w tego złego powinna być mocna jak pomysły Ewy Sowińskiej, a tu lekko mnie tylko połaskotali. Podczas takiego heel turnu, to imo krew winna lać się strumieniami, krzesła latać w tę i z powrotem, stoły pękać od samego spojrzenia głównego bohatera. Trochę narzekam, ale mam skrzywienie na tym punkcie. Jak sobie przypomnę nieszczęsny hell turn Chrisa, to do dziś mnie skręca. btw. o tym jego heel turnie dowiedziałem się kilka dni po RAWie w wynikach, gdy ktoś o tym napisał. Heel turn bez jaj.

Robiąc nagły zwrot o 180 stopni wracamy do Kane'a... Dla mnie to on może nawet wdziać nowe, wyczesane w czaka palumbo buty z diodkami led, a i tak będzie w ringu ssał. Póki nie schudnie, póki WWE nie pozwoli mu robić jakichś akcji wysokiego ryzyka typu suplex, to w ringu będzie ciut bardziej ciekawszy, niż Alustriel w kapocie, ot. Sam zaś heel turn zaliczam oczywiście jako plus. Olbrzymi plus.

Jak to mówią w dzisiejszych czasach... Krótka strona z mojej piłki. Kane jako heel = :thumb: W końcu! Teraz Kane to prawdziwy monster. Możliwe, że będzie podobnie prowadzony jak w latach 2003-2004. Kane psychopata, których wszystkich niszczy i podpala. Teraz jest na RAW, czyli w "głównym brandzie". Jako heel na pewno więcej pokaże i będzie wplątywany w ciekawsze feudy. Co do pasa... aż tak bym się z tym nie śpieszył, chociaż :thinking: Teraz na RAW jest wielu pretendentów do pasa World Heavyweight Championa, i większość słabych (JBL, Cena, Batista). Kane z drugiej strony też nie wiadomo ile nie pokazuje, ale według mnie stać go jeszcze na sporo. Teraz co to tego "Is he alive or dead?". Z jednej strony nasuwa się jedno: to o Undertakerze. Jednak patrząc na to inaczej rodzi się myśl: Czy oni już do końca swoich karier w WWE będą ze sobą feudowac? Osobiście nie mam temu nic przeciwko, ale czy WWE znowu by robiło kolejny feud Taker-Kane? Te słowa mogą znaczyć tyle, co nic. Ktoś tam wspomniał, że Kane mógł to mówić o swojej "złej naturze". Ale pytał się o to Cole'a i żądał odpowiedzi... więc może jednak to coś ważnego :thinking: ?

W każdym bądź razie ja jestem jak najbardziej na plus :t_up:

jrthqr.jpg

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Walce Kane'a z Undertakerem mówię zdecydowanie TAK... ale niech to będzie na WM XXV... i tylko w przypadku zakończenia kariery przez tego drugiego.

Mam zgoła odmiennie zdanie. Jeżeli taka walka rzeczywiście ma już dojść do skutku to chciałbym, by odbyła się ona na zwykłym PPV. Nie chcę, by Kane po raz kolejny służył za mięso armatnie do Takera. Przez te wszystkie lata zawsze 'młodszy z braci' w ostatecznym rozrachunku dostawał wpierdol i bardzo bym chciał, by tym razem było inaczej. Kane'owi należy się to za wszystko co zrobił do WWF/E.

Kane jako hell jak najbardziej

Ah gdyby jeszcze oddali by mu maskę

Ale przecież sam Glen mówił, że w masce nie może pograć, pokazać mimiki.

Mimo wszystko tęsknie za maską.

mmgwe6ff1.png

Mayby ond day

You will be old enought to tell me what you think

But

Then

I will be

To death to hear you

To old to understan what you speak to me

Punk nie po to wygrywał WHC, by po trzech tygodniach go stracić.

Jak dla mnie to jest całkiem możliwe, przy obecnej "logice" WWE dużo lepszym czempem jest Batsita. Myślę że CM zdobył ten tytuł tylko i wyłącznie na niezbyt długi okres czasu, fed nie miał pomysłu co z Nim zrobić, a przecież trzeba było zachować program pt. Money In The Bank = Champ... Do tego w WWE shop pojawiła się nowa koszulka animala więc trzeba będzie jakoś ją wypromować ;)

Z reszta czy spodziewałeś się że Taker po WueMce 24 potrzyma pas ledwo miesiąc?

Walce Kane'a z Undertakerem mówię zdecydowanie TAK... ale niech to będzie na WM XXV...

Taa... Taker wraca, najpierw spokojnie oswaja się z czerwienią wokół siebie, wkońcu odbija pas od CM'a lub Batka, gdzieś w okolicach Armageddonu zaczyna program z Kanem(który wyrasta w tym czasie na super-psychola i mega hell'a(pozdro >CC< ;) ). Po długim i świetnym programie Kane na WM 25 w Buried Alive Match pokonuje Takera i wysyła go na emerkę... :)

Co do samego heel turnu, hmmm... Nie wyszedł :thumb: (...) Podczas takiego heel turnu, to imo krew winna lać się strumieniami, krzesła latać w tę i z powrotem, stoły pękać od samego spojrzenia głównego bohatera

Ach marzenia... :roll:

Dziś krew w WWE można zobaczyć w trzech sytuacjach:

-przypadek

-firt blood match

-gogoplata ;)

Więc nie wymagaj zbyt dużo, choć rzeczywiście można było to przeprowadzić lepiej... Jak dla mnie wystarczyłoby rozdać Colowi & Kingowi po chokeslamie...

Póki nie schudnie, póki WWE nie pozwoli mu robić jakichś akcji wysokiego ryzyka typu suplex, to w ringu będzie ciut bardziej ciekawszy, niż Alustriel w kapocie

Z tym schudnięciem przesadzasz... Już na NoC było widać że Kane ma formę i gdyby nie ten uraz pleców którego się nabawił podczas walki zobaczylibyśmy Glena w super-formie... ale i bez tego było nieźle. Co do akcji wysokiego ryzyka... marzenia... :lol

EDIT

Pojawiła się nowa wg. mnie najbardziej prawdopodobna teza co do pytania "Is he dead...?" Może chodzić o powrót Paula Bearer'a do WWE. Jak dobrze wiemy Paul został "uśmiercony" przez Takera cztery lata temu na GAB... Robi się bardzo ciekawie, może dadzą Nam obejrzeć kolejną(ostatnią miejmy nadzieję) odsłonę walki Kane(w/Bearer) vs. Taker... Ja to kupuje, Paul wraca do WWE w 4 rocznicę swojej "śmierci" i rozpoczyna razem z BRM program przeciwko Takerowi który wkrótce wraca... :roll:

Wszystko zapowiada sie bardzo smacznie , i składa sie w jedną całość , taki planik by mi naprawde pasował.

co do samego Kane pokazał ostatnio ze jest w formie , i potrafi jeszcze pokazać na co go stać.

Jeśli chodzi o hell turn zawsze mogło by być gorzej ale jednak doczekałem sie . na next Rawie zobaczymy ciąg dalczy , co zrobi Kane. Moze interwencja na GAB?

Po tym wszystkim powrót Kane na raw'a to narazie same plusy.

kane i WHC ... ahh ,czekam na to od kiedy tlyko sie interesuje wrestlingiem po tem programik do WM i koniec kariery takera ... no miodzio xD

sws.png

31576.png

''Is he dead or alive'' po obejrzeniu RAW wciaz nasuwa mi sie to pytanie. Cieszylem sie jak dziecko jak widzialem Kane'a w takim szale. Wiedzialem ze wkoncu to nastapi , ze Kane jako psycho jest swietny. Przyszlo nastepne RAW i Kane wyszedl by...przeprosic komentatorow ale jedna zmiana. Worek ktory ciagle trzymal w reku , co mogl oznaczac a raczej co oznacza? Po pierwszym napadzie furii sadzilem zeKane gada o powrocie Takera , lecz po tym jak wyszedl z tym workiem to wydaje mi sie ze nosi tam a)swoja maske b)urne Taker'a c)kij wie co. Co by nie bylo to bedzie dobrze bo WWE w koncu pomyslalo by cos ruszyc z Kanem ktory jest bardzo barwna postacia do prowadzenia.

Z oddaniem maski to przesada, po jej zdjęciu Kane pozbył się całej tej tajemniczej otoczki i to byłoby bezsensu. WWE chyba tym krokem zwraca się do starszych fanów pamiętających WWF kiedy to Kane miał swoje lata świetlności i czasy najlepszych feudów, kiedy to tak jak w tej walce z Noble'm miewał te swoje ataki agresji.

slipknotte1.jpg

userbar467027qt4.gif

Kondzio , czemu tak myślisz, zwraca sie do starszych fanów ale młodszym można tez przypomnieć i pokazać co nieco .

Też czytałem newsy ze własnie nosi tam swoją maske! . Dla mnie to jest zbawienie , ciesze jak dziecko z powodu , ale jak przyjrzycie sie to na maske mi to nie wygląda. zobaczymy , dlam nie zagadka rozwikłą sie w tą niedziele! .

sws.png

31576.png

Gdyby faktycznie w tym woreczku była maska storyline moznaby wtedy spokojnie położyć na jednej półce z 'My bastard son, Hornswoggle', albo i niżej. Przeciez to byłoby strasznie głupie i bezsensowne- to nie sama maska jako element tworzyła dawny gimmick, ale ta niepewność, co pod soba kryje... Jako monster-heel jeszcze na tym straci, bo nie bedzie mógł się groźnie szczezyć itp. (co wychodzi mu jak chyba dobrze nikomu innemu). A plusów z noszenia maski jako takich nie będzie! Fani przypomna sobie o jego dawnym wizerunku? :roll: Gówno, do tego wystarczy nawet jeden speech...

Teraz przez chyba 6 latek Kane śmiga sobie z gołą łypą no i co? nagle zakłada maskę, a ludzie o tych latach zapominają? Nie, jego twarz steje się tajemnica Poliszynela...

Albo moze jeszcze inaczej- zmontują jakąś scenkę, gdzie Kane doznaje oparzeń i za jakiś czas wraca z maską, gdyż jego twarz znowu :roll: została oszpecona przez płomienie- wtedy to mogłoby mieć sens, kiedy facjata według angle'a zmienia się i niby 'nie wiemy', jak wygląda obecnie...

Osobiscie jednak wolałbym, gdyby w worze faktycznie byłe maska, aby Kane jedynie w pewnym momencie ją wyjął, popatrzył na nią czy co tam (np. pokrzywił ryja jakby się jej bał i w końcu uciekł ;) ); ale jej nie założył!

No i tu jest błąd. Storyline może sie potoczyć na wiele sposobów , rozumiem cie kieska , ze uroki maski były takie ze nie wiadomo było co sie pod nią znajdowało , nikt nie znał jego twarzy. Kane'a twarz tak jak mówiłeś może zostać poparzona . Dało by sie to przełknąć. Według mnie są tego plusy , i to duże , takie posunięcie z strony WWE ,(napewno coś oni wymyśla) oznaczało by że postać Kane'a wkoncu zaczyna "żyć". Obecny Kane , z walki na walke staje sie bardziej butalny i bardziej psyhiczny , agresywny. Po czym zakłada maske aby zaprezentować że wrócił stary Big Red Monster! . Który rozpierdzielal wszystko jak idzie. Bronil pasy TT w Handicap matchach itd!. Bo według mnie o to chodzi! . Tylko mam nadziej ze ta zmiana nie nie nastanie odrazu, . Dzieki tej "metamorfozie kane'a" z ciekawoscią sciagam RAW :t_up:

Propo masek , osobiscie bym wolał aby wróciła maska zasłaniająca cała twarz a nie jej fragment.

Normalnie cud miód i malina.

sws.png

31576.png

• Reputacja:   8

Kondzio , czemu tak myślisz, zwraca sie do starszych fanów ale młodszym można tez przypomnieć

Wytłumacz mi, jak młodym można przypomnieć coś, czego nie pamiętają?

Kane'a twarz tak jak mówiłeś może zostać poparzona . Dało by sie to przełknąć. Według mnie są tego plusy , i to duże , takie posunięcie z strony WWE ,(napewno coś oni wymyśla) oznaczało by że postać Kane'a wkoncu zaczyna "żyć".

Jakie kurde plusy? W przypadku Glena jest problem. Powrót do poprzedniego gimmicka jest pomysłem co najmniej nietrafionym. Cokolwiek by nie włożył na swój łeb, to i tak będę miał przed oczami jego psycho mordę. To już niestety nie to samo. I wytłumacz mi co znaczy, że Kane po powrocie do starego gimmicka zacznie w końcu żyć? Dla mnie to on zaczął "żyć" w momencie przejścia heel turnu, ale co ja tam wiem.

Natomiast jeśli już miałby wrócić do roli Wielkiego Czerwonego Kapturka (no przecież wujek Vinnie może wpaść i na ten genialny pomysł), to najbardziej sensowne wyjście przedstawił Kieska.

Najlepszym zaś wyjściem jest zostawienie wszystkiego tak, jak jest :thumb: - Kane w roli heela śmiga bez maski siejąc spustoszenie i strasząc niewinne niewiasty... :P

Jedyne co mnie intryguję w całym tym przedstawieniu, to jego torebka... a właściwie jej tajemnicza zawartość... Hmmm...