Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

CM Punk jako World Champion

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   58
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Ostatni RAW. Edge przerywający speech Jima Rossa. Batista wchodzący i demolujący World Champa. CM Punk, Mr. Money in the Bank wchodzący na ring, wykorzystujący prawo walki o tytuł i zdobywający World Heavyweight Title. Gdyby przed paroma dniami ktoś przedstawił mi tako rozwój wydarzeń, to najzwyczajniej w świecie wyśmiałbym go. Od czasu zdobycia walizki na WrestleManii Punk nie wygrywał praktycznie w ogóle. Ba, notorycznie jobbował (chociażby dla .. Miza, czysto !). Dodatkowo w internecie pojawiły się plotki jakoby Punk miał tej walizki w ogóle nie wygrywać, a dostał ją tylko zawieszeniu Jeffa. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywało na to, że Punk albo jeszcze długo poczeka na jej wykorzystanie, albo najzwyczajniej w świecie ją straci. W związku z draftem, a także tym, ze 2 główne tytuły pojawiły się na SmackDown (dodatkowo na Night of Champions obydwaj posiadacze wygrali swoje walki) pewnym było, że któryś z nich w jakiś sposób musi powędrować na RAW. Osobiście spodziewałem się, że Triple H wróci na RAW. Myliłem się. Punk wykorzystał walizkę. Czy był to dobry moment ? Moim zdaniem zdecydowanie nie. Dlaczego ? Ano dlatego, że na chwilę obecną Punk nie był nikim więcej, jak tylko midcarderem z walizką. W moim mniemaniu równie dobrze tytuł otrzymać mógłby Morrison, czy pierwszy z brzegu MVP. Domyślam się, że teraz, już po zdobyciu tytułu WWE rozpocznie mocną promocję Punka. Od razu rodzi się jedno pytania. Jak w oczach marków będzie wyglądało to, że ktoś kto przed miesiącem był bity przez Chavo leje wszystkich największych tuzów federacji ? Zwyżka formy ? Bardzo naciągane. Jeśli WWE rzeczywiście chciało wręczyć tytuł CM'owi już teraz, to powinien być on przez kilka poprzednich miesięcy solidnie podpromowany i dopiero wtedy walczyć o tytuł. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hardas

2

• kieska

1

• kondzio

1

• Randy_Orton

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Ciemny

Kamil masz racje !!!!

Ale niestety to jest WWE i tu niczego nie mozna byc pewnym. Jesli CM Punk wygrywal by z wszystkimi to nikogo nie zdziwiloby to ze zdobywa tytul a tak to szok totalny, a do tego Edge przekonal sie na wlasnej skorze jak to jest wykorzystac walizke na prawie znokautowanym mistrzu. Co ciekawe w obu ostatnich wykorzystaniach walizki swoj "udzial" mial Batista.

Zastanawiam sie kto bedzie teraz glownym kandydatem do pasa, czy moze Jasko zostanie heelem,a moze CM Punka czeka heelturn(moim zdaniem TAK). Z drugiej strony co teraz bedzie z Edgem.Czyzby poczatek feudu na lini Edge-HHH?? Oj to moze byc ciekawe!!

MichelleMcCool01.gif

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No i ja powiem ze WWE zrobiło ogromny bład tym ze dali mu WHC , co jak co ale tak jak juz napisałeś . CM jobbował kazemu z kim stoczył walke. A teraz nagle wyskakuje z walizka i zostaje mistrzem , według mnie nie pasuje do niego to słowo , WWE wogóle go nie wypromowało i dla mnie jest mało wiarygodnym mistrzem.

Mozliwe ze dlugo pasa nie potrzyma tylko straci za jakies 2 miesiace. Bo WWE coś innego wykombinuje.

Naprawde nie wiem. Ale według mnie duzy błąd z strony Vinc'a.

sws.png

31576.png

• Reputacja:   1

Ooooj, emocje po niedawno obejrzanym RAW już opadły i mam sporo do napisania... Choć pewnie polowę pominę, jak to zawsze była w takich sytuacjach :roll: Jako wielki mark Punka od początku cieszyłem się jak głupi... no ale po kolei:

Już oglądając niesamowicie emocjonujące PPV :roll: Night of Champions, a własciwie jego końcówkę, kiedy Triple obronł pas i jakiś taki zmarnowany słaniał się na nogach przyszło mi do głowy, że to Mr. Money in the Bank moze być tym, dzięki któremu tytuły World znów rozłożą sie po równo po wszystkich brandach... Oczywiście wiązałoby się to z upragnionym przeze mnie heel turnem (nie oszukujmy się- w porównaniu z tym, jak potrafi odgrywać 'tego złego' face'ujue niemal jak cipeczka ;) ). Niestety jeden ruch myszki rozwiał wątpliwości- 1,5 czy 2 minuty to za krótko na interwencję, ale w sam raz na powrót na nogi, krzywienie ryja i napinanie biców w narozniku przez Huntera...

W 5 minut później nastawiłem sobie RAW i długo nie musiałem czekać na podobna sytuację- tym razem to Edge leży na macie, ale on ani myślał wstawać... Od razu przez myśl przewineła mi sie sytuacje, kiedy to Batek kieruje się na rampę, gdzie wychodzi Punk z walizką, kilkusekundowa wymiana spojrzeń i grzanie na ring... Jak się na chwilę okazało nie myliłem się (zamiast wymiany spojrzeń mieliśmy tylko pospieszającego za CMem sedziego).

Szybkie GTS i pin... nie będę ukrywał, że japa otworzyła mi się na całkiem długo, a kiedy w końcu podołałem z zamknięciem jej zacząłem się cieszyć jak głupi... Ostatni raz przeżyłem chyba jakiekolwiek wydarzenie w wrs... hmmm... właśnie, kiedy wspomniany jegomość wygrał walizkę na Wrestklemanii 24...

Po chwili radości zacząłem się zastanawiać- co dalej... Jeszcze nie tak dawno Punk jobbował czysto np. wspomnianym Mizom... Jednak z tego co pamiętam ten ostatni powiedzmy miesiąc może zaliczyc do udanych, bo o ile pamiętam wygrywał. Mimo wszystko jednak nie ważne, jaką sympatia go darzę musze przyznać, że w chwili zdobywania pasa takby 'nie dorósł jeszcze do niego', ale o tym problemie później. Nowy mistrz (a właściwie mistrzowie, bo wszystkie męskie pasy na RAW zmieniły posiadaczy w przeciągu 2 dni) to dodając do tego draft ogramny powiew świeżości i (choć to chyba wyłącznie ze względu na CMa) po raz pierwszy od może i roku ostatnie 2 RAWy oglądało mi się przyjemniej niż ostatnie iMPACTy... Z pewnością takie rozwiązania będą bardziej na rękę McMahonowi niż milion $ mania, a dla fanów chyba również- gdzieś w newsach czytałem, że pierwsza obrona pasa ponego WHC osiągnęła rating 4,17... Może to być jednak spowodowane nie tyle tym, kto jest mistrzem, ale to, ze wogle po raz pierwszy od uuuuuuuu dawnych czasów mamy mecz o najwyższą stawkę na RAW... Mimo to zarząd WWE powinno to ucieszyć...

Dochodzimy teraz do kwestii słabego wypromowania Punka w chwili zbowycia najwyższych laurów... jak widac na to WWE również znalazło rozwiązanie- szybko zestawiło go z bardzo nielubianym JBLem i pozwolili mu spokojnie go pokonać; jeszcze łatwiej poszło mu później ze Świńskim (choć te wieńczące walkę GTS wyszło słabo- Gene za wcześnie oparł się na nogach... no ale to w końcu największy zapaśnik, którego CM poczestował swoim finisherem, mogło to wyjść jeszcze gorzej...). Niedługo po JBLu przyszła kolej na zestawienie z najbardziej znienawidzoną osobą w cąłym WWE- Vickie Guerrero... W chwilę później możemy zaobserwować pucującego do niego dupę Cenę... no i również bardzo popularnych Cryme Tyme (już nie pucujących się, no ale jakby przychylnych...).

Jak widać kreują Punka na zajebiście mocnego face'a (choć rzesze dzieciaków ma za sobą od dawna, starszych fanó także... no ale nie sposób go było jeszcze równac z najwiękrzymi faceami federacji...). Gdyby cały proceder się nie powiódł zawsze istnieje szansa zrobienia z niego heela, choć zważywszy na to, że ten proces przeszło ostatnio bardzo dużo gwiazd jest to raczej wątpliwe...

Trudno jest powiedzieć o przyszłości tego reignu... osobiście mam wrażenie, że jest robiony 'na szybko', że nie jest za bardzo przemyślany... Ale to może tylko moje wyobrażenia... Wróżę mu rozstanie się z pasem na Summerslam, ale chciałbym się mylić...

Dobór jego pierwszego przeciwnika na PPV, tj GAB moim zdaniem ssa jak ta lala... na tym etapie nie wyrobią mu statusu mego face'a (na co działeania z ostratnich tygodni ewidentnie wskazują) rzucając na przeciw niego zdecydowanie bardziej... lubianego (choć to nie do końca właściwe słowo) Koksistę... (jego wybór wk*rwia mnie strasznie... Ledwie odpoczął od walk o WHC przez 3 miechy podczas zmagań Edge'a z Takerem to już będzie krecił swoim nakoksowanym dupskiem przy pasie przed resztę roku... :shock: To jest już chore, jak w taki sposób można się nim nie znudzić... :roll: ) chyba, że jednak ten heel turn wchodzi w gre... no ale co ja gadam- przecież gdyby tak miało być odebrałby pas w podobny sposób jak ostatnio z pomocą walizki jakiemuć face'owi co byłoby może i deja vu ale i tak pomysłem lepszym niż turn po miesięcznym, niesamowicie mocnym kreowaniu face'a; to kupy się nie trzyma.... Kolejnym jego rywalem całkiem prawdopodobny wydaje się być Kane... No dwóch czołowych face'ów po sobie chyba nie pyknie, w to nie uwierzę... A walnych mocnych heelów prócz niego jak ktoś już wspomniał jak na razie nie ma... jednak Kane równiez może być zajęty tym swoim 'żywym albo martwym' problemem...Po pierwszym PPV jako mistrz CM również od pasa się nie może odkleić... Musi jeszcze mocniej ukształtować swoją postać- obecna bądź co bądź zbyt wyrazista nie jest; ba- przez ostatnie miesiące własciwie głównym i jedynym eksponowanym 'elementem' wyróżniającym go z tłumu była walizka...

Jakkolwiem WWE to rozwiąże może byc pewne, że będę wyczekiwał kolejnych edycji ich flagowego show chyba jak nigdy... :t_up:

P.S. Aha, zapomniałbym- ile razy można pokazywać ten moment zdobycia pasa i poprzedzających wydarzeń... To jest prawie tak wk*rwiające jak 10 czy 15 reklamówwek 'cross the line' na ostatnim, jednym iMPACTcie :evil:

Ja myślę że to właśnie go wypromowało w Rawie . Tylko bardzo mnie ciekawi czy na długo utrzyma pas WHC czempa . Może jak grabarz wróci po wakacjach to zechce walczyć z Punkiem o pas ? Pożyjemy zobaczymy . Dla mnie pas Punkowi sie należał . Dość dobre warunki fizyczne ring-skilssy też dobre teraz czasem widzimy z nim wywiady tylko szkoda że zbytnio nie możemy nic powiedzieć o mic-skilssach . Cm Punk zwiedził dużo federacji zaczynając od IWA i kończąc na TNA . Myślę że w ostatnich czasach nie był zbytnio pushowany przez Mcmahona pewnie był też tym zawodnikiem który sie domagał pushu jak Carlito . W końcu zrobiono jakiś krok naprzód i Troche tak jakby w Edga sposób wygrał pas WHC . Dla mnie powinien jak najdłużej trzymać ten pas bo był naprawdę doskonałym wrestlerem i szkoda żeby sie zmarnował . Może za kilka miesięcy albo i nie długo powinien dla mnie startować do pasa WWE czempa ale pewnie dopiero po następnym drafcie .Może jakiś tag team z Kane'm jak to było nie dawno i pokonanie np Miza i Morissona . Dla mnie ten zawodnik powinien być tak pushowany np Jak Tripel H który teraz siedzi w foteliku ze swoim maleństwem bo wierze że on by dał rade sprostać takiemu zadaniu . Ale czas pokaże . LK najs temat :t_up:

f6dfb83c87.png

Napewno nie można powiedzieć, że Punk na ten pas nie zasłużył. Widać było po nim, że bardzo się starał i pas jak najbardziej należyty. Ciekawi mi jednak co zrobią z Rated R Superstar. Nie można go zostawić na jobbowanie. Według mnie pod nieobecność Takera jest jedyną sensowną postacią na SD!. Pytanie: Co teraz? Może feud z HHH? Zobaczymy. Narazie skupmy sie na CM Punku, bo tego wymaga temat. Według mnie chłopak poprostu marnował sie w WWE. Potrafi trzymac wysoki poziom, co pokazywał m.in. w RoH. Jego walki mogą być naprawde świetna, no ale to przecież WWE... Musi sie bardzo ograniczać przez bezpieczeństwo... Nadaje sie na mistrza ale trzeba go jeszcze odpowiednio wypromować. Powinien trzymać pas WHC przez jakiś czas. Zdobył go w bardzo ciekawy sposób, tak jak było napisane, w stylu Edge :D Może być bardzo ciekawie jeśli teraz CM Punk zakumpluje sie z The Animalem. Punk ma bardzo duży repertuar ciosów i jego walki mogą być naprawde świetne. Zobaczmy jak będzie sie sprawował. :)

rkoplaskimf6.jpg

Według mnie pod nieobecność Takera jest jedyną sensowną postacią na SD!.

Dla mnie nie jest jedyną sensowną postacią na SD jest kilku nielicznych którzy by dali sprostać Edgowi o jednym z wrestlerów będziemy sie mogli przekonać na Great american Bash który będzie walczyć z Rated R superstar'em . Oczywiście mówie tu o HHH . Może teraz sie marnuje i jest jobbowany ale jakby dostał fajnego przeciwnika myślę że mógłby zrobić dobrą walkę . Albo np Jeff Hardy który z Edge'm potrafił zrobić dobre walki w TLC matchach . John morisson też teraz prezentuje wyśmienitą formę tylko teraz też słaby pushing ma ale myślę że z Edgem można go porównywać. Także tu sie z tobą nie zgadzam ale szanuje twoje zdanie :t_up:

f6dfb83c87.png

Nie zrobili błędu, od kilku lat każdy narzekał, że WWE przestało promować młodych, dobrze wyszkolonych zawodników. Gdy teraz jeden z nich dostaje WHC, każdy narzeka. Mi np. przejadło się oglądanie starych, spuszczonych koksów..

slipknotte1.jpg

userbar467027qt4.gif