Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kofi Kingston - zasłużony push?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

kofi.jpg

Ostatnio zauważyłem, że dość dużo kontrowersji wzbudza wśród userów BGZ ten młody chłopak. Mamy tu na forum kilku jego wielkich fanów, ale jest i kilka osób, które zdecydowanie są przeciwne pushowaniu tego zawodnika dalej w WWE.

Niewątpliwie WWE zaskoczyło nas tak dużym pushem dla tego zawodnika. Będąc zawodnikiem ECW pokonywał zazwyczaj jobberów, jedynie zdarzyło się kilka zwycięstw z utalentowanym, acz niedocenianym Sheltonem Benjaminem. Tymczasem w czasie draftu uzupełniającego zmienił brand z ECW na Raw. Po tym wydarzeniu byłem ciekaw, jak potoczą się losy Kofiego w czerwonym brandzie, zwanym dotychczas często pierwszą ligą WWE. Jednak już na Night of Champions dostałem w części odpowiedź na to pytanie. Kingston był osobą, która walczyła z Chrisem Jericho o InterContinental Championship. Po pojawieniu się Shawna Michaelsa i odwróceniu uwagi Y2Ja, Kofi wykonał swój finisher i spinował rywala wygrywając IC Championship. Była to wielka niespodzianka wg mnie. Na Raw bronił swojego pasa i przypuszczać można było, że go straci, ale pokonał Chrisa przez DQ. Tak więc Kofi Kingston, z podrzędnej gwiazdki mało liczącego się ECW, staje się upper mid-carderem w Raw. I tu najważniejsze pytanie: czy zasłużył sobie na coś takiego? Czy Kofi ma wystarczające umiejętności, by po zaledwie kilku miesiącach pracy w WWE, trzymać pas Interkontynentalny?

Kofi z pewnością jest utalentowanym i wciąż perspektywicznym wrestlerem. Jednak jego walki są bardzo schematyczne. Arsenał jego ciosów nie jest zbyt wielki i nie zaskakuje w ringu. Ma jeden finisher: kopnięcie o nazwie Trouble in Paradise. Tak więc wygrane przez Kofiego walki kończą się praktycznie tym samym (pomijając DQ oczywiście). Tyle o ring skillach, a co z mic skillami? Niestety nic, bo Kofi z mikrofonem wciąż nam jeszcze się nie zaprezentował. Czekam aż to zmieni...

Podsumowując Kingston jest face'm, który na pewno może stać się idolem dzieci, coś na wzór Reya Mysterio. Jego walki szybko mogą sie znudzić. Najlepiej by było, gdyby WWE rozszerzyłoby wachlarz jego ciosów i zmieniło lub dodało finisher.

A Wy co zmienilibyście w postaci Kofiego? Czy nadaje się na miejsce, w jakim się obecnie znajduje? Czy dotychczasowymi osiągnięciami zasłużył sobie już na sukcesy?

Zapraszam do dyskusji

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• John_Cena_FU

1

• Kanon

1

• badziewiarz

1

• RJ Jakubowski

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Oczywiście, że Kofi na to zasługuje. :) Zacznę od tego, że zobaczmy skąd Kingston pochodzi.? Jamajka. Można by powiedzieć, że kraj trochę oddalony od Ameryki. Jak wiemy sytuacja w niektórych miastach na " czarnym kontynencie " jest tragiczna, mieć marzenia, wyjechać i osiągnąć ten sukces to napewno trudna rzecz.

Niewątpliwie Kofi to dobry wrestler z ciekawą gamą ciosów, które są efektowne. Prezentuje on naprawde ciekawy wrestling, ale jak na swoje warunki fizyczne i umiejętności powinien bardziej " latać ", żeby tylko nie zrobić z niego drugiego Hardy' iego. :P Może i mic skillsy nie są fenomenalne, ale z czasem, jeśli zarząd WWE da mu czasu na antenie , to napeno to się zmieni.

Jak już ktoś pisał o nim " zaczął z grubej rury ", wygrana pasa IC i to nie z byle kim, to już wielki sukces. Jak dla mnie mógłby on trzymać ten pas i trzymać, Jamajczyk nie przeszkadza mi w niczym.

Dla mnie najlepszym rozwiązaniem tej sprawy to byłby tag team z Sheltonem, dwójka super wrestlerów rozniosła by słabą dywizje tagów na RAW'ie i oczywiście pasy są ich. :) Ale to raczej rzecz nie możliwa.

Tak jak już pisałem wcześniej mógłby on trzymać ten pas bardzo długo, napewno znajdzie sie jakiś przeciwnik dla Kofiego, z którym zrobią świetny feud, walki będą emocjonujące oraz będą one dodawane na PPV. Raczej tego pushu nie zmarnuje, będzie się starał aby zadowolić fanów WWE. :)

sygnastingc.png

10980.png

27704.jpg

11428.gif

Dla mnie WWE mogło by poczekać z tym pushem , mógłby jeszcze powalczyć na tym Raw a potem zdobyć Ic , a tu z niczego robi wlot i zostaje nowym mistrzem. Osobiscie nic do niego nie mam ale danie mu pasa to dla Vinc'a kolejny powód na to aby ratingi poszły w góre. Wkońcu czarna gwiazda z Jamajki (na serio to on podobno nie jest z niej) . Mieszkancy zaczynają oglądać WWE bo majątam swojego pupilka i rodaka i na dodatek jest mistrzem Intercontinental'nym .

No ale co tam , publicznosc go lubi , więc dostał IC. Mysle ze swojego pushu nie zmarnuje , publicznosc na niego super reaguje , walke potrafi też ładna zrobić , wiec jeszcze troszku będzie Kofi trzymał pas przy sobie.

Teraz pewnie na dzien dobry feud z Lance'm Cade'm .

No ale jak sie to wszystko potoczy nie wiem.... pozostaje nam tylko czekać.

sws.png

31576.png

Kofi Kingston... mój nowy ulubieniec. Polubiłem go od razu jak zadebiutował w WWE. Bardziej się ucieszyłem gdy przedraftowali go na RAW. Teraz jest Intercontinental Championem, co również mnie cieszy. Niektórzy uważają, że za szybko go tak wypushowali. Może tak, może nie... jednak spójrzmy teraz na pas Intercontinental. Spełnia rolę, którą powinien spełniać. Służy jako promocja dla młodych wrestlerów. Kofi dzięki temu pasowi może się wypromować nawet na przyszłego main eventer'a, bo masę to on posiada. Ano właśnie. Jest dobrze zbudowany a jak to LK powiedział "skoczny skurwiel". Jestem bardzo pod wrażeniem skoków Kofiego. Teraz gdy jest Intercontinental Championem z pewnością będzie regularnie bronił pasa na PPV's. Co do pierwszego feudu... w oczy rzuca się Lance Cade. Jericho będzie feudował z Michaelsem więc czemu nie. Mówią, że Kofi ma nieco słaby arsenał moves'ów. Z tym się zgadzam, ale na litość... przecież może się jeszcze z czasem wyrobić. Wielu wrestlerów miało taką sytuację jak on - najpierw słabo, a potem coraz ładniej. Co do ring skillów jeszcze. Jego kopnięcia (zwłaszcza finisher) są wykonywanie bardzo dobrze, można powiedzieć, że świetnie. To dowodzi jego wartościowości. Kofi jest młody i ma ciekawy gimmick, oraz zabawny taunt. Ja jestem jak najbardziej jego zwolennikiem. Dajmy młodemu pokazac jeszcze to i owo. Na razie, rzeczywiście słaby arsenał ciosów, ale to co robi, robi dobrze. :t_up:

jrthqr.jpg

Kofi Kingston jak do tej pory nieźle się prezentuje . Jest młody i nowy w WWE nie można byłoby spodziewać że na początku swojej kariery zostanie mistrzem Intercontinental. :) Jeśli chodzi o małą ilość ciosów które wykonuje on na 100% się jeszcze rozkręci. Ma długo czasu aby się nauczyć nowych ciosów itd. Kofi Zasługuje na ten tytuł ale mówiąc szczeże inni zawodnicy po wielu miesiącach a nawet latach nie zaszli tak daleko, a on ma jeszcze tyle przed sobą . Jeden Zapascnik meczy się i męczy a on przyszedl i wygrał troche nie ferr do innych. Wygrał dzięki HBK a w meczu rewanżowym wgrał przez DQ Y2J. Może to szęściaż ale ja go lubię . :):):)

Kofi Wymiata

Według mnie Kofi może nawet nie zasłużył na tak duży PUSH ale szybki napływ nowej krwi przyda się w WWE i cieszę się że jakaś nowa osoba ma pas IC i możliwe że może z tego się wywiązać jakiś ciekawy feud z Cadem który też ma zostać pushowany.

Chłopak jest młody i utalentowany, więc dobrze, że dostał push. Myślę, że Kofi jest dobrym materiałem na gwiazdę, więc tak dalej trzymać. :)

mickfoleyzi2.jpg

Kofi jak najbardziej zasługuje na aktualny push. Odrazu gdy zadebiutował podejrzewałem że WWE zrobi z niego gwiazde pokroju Jeff'a Hardego to tylko kwestia czasu gdy został przedrafowany na RAW tylko się utrwaliłem w swojej myśli a teraz jeszcze Intercontinental Champion :D ten młody chłopaczek posiada ogromne możliwości w ringu nie słyszałem go jednak przy mikrofonie. Zapewno potrzyma troche ten pas i zacznie feudować z najlepszymi. WWE może zarobić na nim nie złą kase może stać się idolem dzieciaków właśnie jak Rey czy Cena. Mam nadzieje że powiększy swoją game ciosów oby starał się tak jak teraz to dobrze na tym wyjdzie. Życze mu jak najlepiej :t_up:

kanekx2.jpg

8314272110jk8fs3.png

wweteamfv8.jpg

• Reputacja:   1

Mnie się to jakoś nie widzi.

Wg. mnie nie potrzebnie dostał pas IC własnie teraz. Dlaczego niby on? jest więcej utalentowanych zawodników, którzy są w federacjii dłużej, a tego pasa nie dostali, a w sumie mogliby.

To, że awansował z ECW w tym dodatkowym drafcie to dla mnie też nieporozumienie. Powinien tam siedzieć jeszcze minimum rok i tam pokazywać na co go stać. Wysłali go na RAW, a wg. mnie bardziej zasługiwał na to Shelton, Burke chociażby. Są w federacjii dłużej niż on, umiejętnościami od niego nie odstają, a są wg. mnie nawet lepsi.

A tutaj Kingstone wszedł odrazu na NoC - zdobył pas, wplątali go w ten feud między Y2J, a HBKiem i co? ostatnio w dodatku obronił ten pas po jakiejś głupiej DQ. Gdyby go jeszcze stracił do rozumiem, ale tak?....

Jak dla mnie to za szybko jak dla niego stanowczo za szybko.

Powinien grzać dupsko w ECW, a nie śmigać po RAWach.

Nie żebym gościa nie lubił czy coś bo przecież zły on nie jest, ale.... własnie, ale to stanowczo za szybko.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Według mnie Kofi zasługuję na push, jednak wydaję mi się że dostał go odrobinę za wcześnie..Ledwo co go przedraftowali to dostał pas IC.Pokonał też nie byle kogo bo Chrisa Jericho..Przed tym miał feud z Sheltonem w ECW i nie był brany pod uwagę jako ECW champ..

Jednak mam nadzieję że dobrze spełni się w tej roli..Może w końcu zacznie się coś dziać wokół pasa IC.

Jeśli chodzi o jego ring skille to są dla mnie zadowalające, jest wielu innych wrestlerów, którzy pokazują zdecydowanie mniej a są wyżej w hierarchii..Szczerze wolałbym zobaczyć na ty miejscu Shletona czy Burke'a jednak zdecydowanie jestem za tym żeby ten wrestler był z upływem czasu pushowany jeszcze bardziej..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif