Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Bound For Glory IV - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   995
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Bound For Glory, najważniejsza gala pay-per-view TNA w roku, odbywająca się w październiku. Podobnie jak konkurencyjne: WWE - WrestleMania, WCW - StarrCade czy ECW - November To Remember. Jest pierwszą 3 godzinną galą, z którą wyjechano poza Florydę, w 2006 roku TNA zadebiutowało w Detroit. Edycja z 2007 roku, miała miejsce w Atlancie, czyli rodzinnym stanie AJ Styles'a, a także miejscu, gdzie przed laty Kurt Angle zdobył złoty medal olimpijski. Tegoroczna impreza odbędzie się 12 października w Illinois, w Sears Centre. Z 2008 rokiem, gala ta, jako jedyna w TNA, zostaje numerowana Rzymskim alfabetem.

Obecnie można tylko spekulować nad domniemanymi pojedynkami, mającymi odbyć się na tej wyjątkowej gali. Mówi się, że TNA sprowadzi sławnego Meksykańskiego wrestlera Mistico. Plakietka na oficjalnej stronie wygląda ciekawie, gdyby rzeczywiście faktem został pojedynek Kurt Angle vs. AJ Styles vs. Samoa Joe to skakałbym z szczęścia - takie starcie wgniotłoby wszystkie inne main eventy BFG po kostki ;) Zapraszam do spekulacji i dyskusji nt. najważniejszej gali TNA w roku.

2zsveqt.jpg

TNA World Heavyweight Championship

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe© vs. "The Icon" Sting

Grudge Match

"The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle vs. "The King of the Mountain" Jeff Jarrett

Special Enforcer - Mick Foley

Triple Threat Match

"The Phenomenal" AJ Styles vs. Booker T vs. "Instant Classic" Christian Cage

TNA World Tag Team Championship

Monster's Ball Tag Team Invitational

Beer Money Inc.© vs. The Latin American Xchange vs. Team 3D vs. "The Monster" Abyss & "The Blueprint" Matt Morgan

TNA X Division Championship

Sheik Abdul Bashir© vs. Consequences Creed

TNA Knockouts Championship

Taylor Wilde© vs. Awesome Kong vs. Roxxi

Steel Asylum Match

Członkowie wkrótce…

Zakładki:

- oficjalna strona: http://www.tnawrestling.com/ppv/BFG08/

- wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Bound_for_Glory_IV

- Sears Centre: http://en.wikipedia.org/wiki/Sears_Centre

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

6

• RJ Jakubowski

2

• LegendKiller

1

• Gabislaw

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Taa...

Kurt Angle vs. Samoa Joe vs. AJ Styles....

Szkoda że to tylko marzenia ale pożyjemy, to może nam bookerzy coś takiego walną.

Jestem niemalże pewien że Sting odegra na tej gali ważną rolę i nie zdziwiłbym sie gdybyśmy zamiast tego 3 Way Matchu dostali Samoa Joe © vs. Sting, gdzie Joe traci pas.

Mam nadzieję że jeśli dojdzie do zmiany mistrza ( patrz Sting na BFG 2007 ) nie straci on pasa na Impact! tydzień później bo to byłby najgorszy błąd jaki mogłaby powtórzyć federacja.

Ciekawy jestem jeszcze na obsadę Monsters Balla. Abyss, Rhino i kto jeszcze??

Musimy nieco poczekać i będziemy mieli wiecej informacji. 8)

mickfoleyzi2.jpg

Co do monsters balla nie jestem pewien udziału Abyssa, który na ostatnim IMPACT-cie symbolicznie odrzucił metalową rurę, hmm... czyżby TNA chciało zrobić z Abyssa prawego i sprawiedliwego potwora, który będzie walczył tylko fair-play, brzydząc się hardcorowymi przedmiotami???

Mogą w nim wziąć udział Rhino, niewidziany pół roku Black Reign i może któryś świniak z 3D.

Gala dopiero w pażdzierniku więc pewnie wszystko sie zmieni. :thumb:

Monsters Ball bez Abyssa.... :P Dziwnie to brzmi. Black Reigna nie chce nawet widzieć w TNA jako komentatora, a poza tym nie ma żadnych umiejętności.... Sądzę że Abyss w 95% wystąpi.

Nie wiem dlaczego ale wsadziłbym Tomko w Monsters Balla tak jak było rok temu bo jeśli chodzi walki hardcorowe to dobrze się w nich prezentuje. ;)

mickfoleyzi2.jpg

bfgel1.png

Jak podaje TNAwrestling.com:

W ostatni poniedziałek w Orlando, stan Flordyda, w Universal Studios, kilkanaście gwiazd TNA brało udział w videach promujących nadchodzące "Bound For Glory" pay-per-view, które odbędzie się w Chicago, Illinois, 12 października.

W nadchodzących tygodniach, fani TNA będą mogli obejrzeć serię komercyjnych videos, pokazywanych na galach "iMPACT!", zawierających nagrania trzymające się w klimatach gangsterskiej ery Chicago z lat 20 & 30 XX wieku.

Ciekawie, TNA chce promować Bound For Glory w klimatach gangsterskich, średnio odpowiada mi ten pomysł, ale ciekaw jestem tych nagrań.

Monsters Ball bez Abyssa nie wchodzi w grę, akurat obecnie monster nie jest wplątany w żaden konkretny storyline, więc możliwe, że wpłata się w program z Tomko, którego zwieńczenie odbędzie się właśnie na tej gali, się zobaczy ;)

• 2 tygodnie później...

Na TNAwrestling.com pojawił się link do pierwszego filmu promującego nadchodzące Bound For Glory, widać tam już Bookera T, Christiana Cage, Kurta Angle & Latin American Xchange ubranych w garniaki z lat 20 & 30 ;)

http://www.tnawrestling.com/content/view/158/84/ - pod tym linkiem znajdują się fotki podobne do tych Samoa Joe & LAX. AJ Styles i Christian Cage zostali ucharakteryzowani po mistrzowsku! :D

A mnie ciekawi to, czy TNA zdąży do tego czasu ściągnąć Rica Flaira. I gdyby się to udało, czy złamią keyfabe WWE i użyją go znów w ringu, np. Flair vs. Sting one more time 8)

• 1 miesiąc temu...

Znane są już trzy walki mające odbyć się na tegorocznej Bound For Glory. Ciekawą pozycją jest starcie Kurta Angle i Jeffa Jarretta, czyli ich "first time ever", z chęcią obejrzę ten pojedynek. Main event prezentuje się dobrze, głównie dzięki dobremu build upie, ale aby całość nabrała odpowiedniego kolorytu, chętnie dodałbym tam też AJ Stylesa. Monsters Ball niezbyt mi podchodzi, najgorsza obsada z dotychczasowych, poza tym tag team ? :roll: zamiast Morgana przydałby się Tomko... Do karty chętnie dodałbym jeszcze TerrorDome o X Division title i do walki o tag team wrzuciłbym Motor City Machineguns.

Utwór Smashing Pumkings - "Tarantula" będzie oficjalnym themem nadchodzącego ppv, do przesłuchania niżej:

Narazie znamy tylko część karty najważniejszej gali TNA w roku i wygląda obiecująco..

ME wygląda ciekawie..Coraz bardziej podgrzewany napewno będzie smakowitym kąskiem ;)...Tego nie mogą tak spieprzyć jak na Victory Road..

Sting z Kurtem na poprzednim B4G stworzyli bardzo dobrą walkę..Tym razem zamiast Kurta mamy Joe i gorzej być nie powinno..Druga walka wygląda równie dobrze..Kurt kontra JJ..Jestem ciekaw formy Jeff'a..Mam nadzieję że zmajstrują ciekawą walkę..Na No Surrender mieliśmy mały przedsmak, więc nic tylko czekać na ich premierowy pojedynek..

Mamy dwie dobrze wyglądające walki, mamy jednak też wyglądający na papierze przeciętny, ale oby tylko wyglądający pojedynek 3D z Abyssem i Morganem..Na NS dostaliśmy kupę i mam nadzieję że na najważniejszej gali roku to się nie powtórzy..Jak zwykle jestem optymistą i nic tylko czekać na kolejne potwierdzone walki..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

2zsveqt.jpg

Samoa Joe vs. Sting - build up świetny, walka dwóch ważnych person w TNA, w dodatku na najważniejszej gali roku... fajnie, ale gdyby się tak przyjrzeć bliżej - czy to nie paradoks ? Nasza Ikona po raz trzeci będzie main eventować na najważniejszej gali roku, zdaje się, że TNA uważa Stinga za największego drawa (co iMO jest błędem)... wyjadacze się cieszą, ale czy nikt nie zauważył, że to będzie jego pierwsza walka od kwietnia ? od razu w main event, od razu tam... nie jestem z tego zadowolony, ponieważ zajął miejsce innych osób, świetnie nadających się na ten spot, jak: AJ Styles, itp

Sytuacja z Monster's Ball zaczyna się komplikować, oficjalnie przedstawiono, że dla drużyn szykuje się Tag Team Invitational... czyżby zabrakło tej specyficznej stypulacji ?

Powrót TerrDome, zwanego teraz jako "Steel Asylum", stał się faktem. Zacieram ręce ;)

• Reputacja:   6

Bound For Glory IV- najważniejsza gala roku TNA. Swego rodzaju WrestleMania. Co na to wyjątkowe PPV przygotowało nam TNA? Main event w którym po raz trzeci o TNA world championship zmierzy się Sting! Jak dla mnie jest to porażka po całości. Już wyjaśniam dlaczego. Sting - ikona wrestlingu, prawie że 50 latek ostatnią walkę w TNA stoczył bodajże na Lockdown po czym wyparował. Steve pojawił się po kilku miesiącach, lecz nie stoczył ANI JEDNEJ WALKI! Zaatakował tylko Joe a potem także AJ Styles'a i za to dostał title shota na najważniejszej gali w roku? To kpina w biały dzień. TNA powinno wziąć przykład z WWE gdzie by dostać się do main eventu WrestleManii trzeba, albo wygrać Royal Rumble lub inny elemination chamber. Po prostu ręce opadają. Bardzo obawiam się o formę Stinga. A jeszcze bardziej tego, że Sting mimo swojej złej formy i ogólnie żałosnej dyspozycji (to tylko przypuszczenia) skroi Joe z pasa po jakimś gównianym nieczystym zagraniu. Wszystko wskazuje właśnie na takie rozwiązanie. W końcu trzeba jakoś zaognić feud między Gwiazdami a Młodymi Wilkami.

Co tam mamy dalej

"The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle vs. "The King of the Mountain" Jeff Jarrett. O formę Kurta można być spokojnym, jednak co do Jarretta mam pewne obawy. Ostatni raz walczył na Sacrifice 2007. Trzeba dodać, że była to naprawdę dobra walka z Robertem Roodem, którą Jeff o dziwo przegrał (promocja młodszego kolegi). Przez ostatnie kilkanaście miesięcy Jeff przeżywał śmierć żony. Opiekował się córkami. Szczerze mówiąc nie wierzyłem, że powróci jeszcze na ring. Cieszę się z jego powrotu. Żałuję tylko, że walka ta nie ma jakiejś stypulacji. Jarrett na pewno lepiej zaprezentowałby się w jakimś ladder matchu etc.

AJ Styles vs. Booker T vs. Christian Cage

Obecność AJ i Cage'a mówi mi, że to będzie zajebisty pojedynek. Niestety może go zepsuć jakiś głupawy booking z dupowatym zakończeniem włącznie. Potencjał jest i mam nadzieję, że nie zostanie zmarnowany.

Monster's Ball Tag Team Invitational

Zapowiada się efektowna walka. Abyss zapewne w końcu użyje broni i pokaże swoją mroczną twarz. Stawiam raczej na obronę pasów przez Beer Money. No chyba, że Team 3D po raz kolejny zgarną tytuły w co szczerze wątpię.

Steel Asylum Match

Czyżby debiut zamaskowanego wrestlera na S.? Oby tym razem nie wpakowali do tej klatki aż tylu wrestlerów co ostatnio. Mam nadzieję, że TNA uczy się na błędach.

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone

Bound For Glory - Gala, do której mam niemały sentyment. Dlaczego ? Ano dlatego, że 2 tygodnie przed Bound For Glory 2006 zacząłem regularnie oglądać TNA, a samo BFG było pierwszym PPV które obejrzałem na bierząco (wcześniej oglądałem sobie archiwalne PPV bez względu na kolejność). Edycja z 2006 roku wypadła świetnie. Christian vs Rhyno, LAX vs AJ/Daniels czy Senshi vs Sabin to walki które pamiętam do dziś. Dobra ..nutka sentymentu za mną, toteż pora przejść do analizy tegorocznego #1 PPV w TNA.

World Title Match pomiędzy Stingiem a Joe to z markowego punktu widzenia perełka. Legenda wrestlingu vs butny reprezentant nowej szkoły. O ile w zeszłych latach Sting walczył z wrestlerami o uznanym już nazwisku, tak w tym roku przyjdzie mu zmierzyć się z wrestlerem, mimo wszystko, jeszcze na dorobku. Bardzo chciałbym aby Joe wygrał tę walkę. Mógłby być to punkt kulminacyjny rozpoczynający konkretny już feud między starymi wyjadaczami, a świeżą krwią. Nie ma co ukrywać, zwycięstwo ze Stingiem na BFG dałoby Joe więcej niż wygrane z Bookerem i Kurtem razem wzięte. Martwię się jedynie o poziom techniczny tej walki. Sting nie był w ringu od kilku miesięcy i mając na uwadze jego wcześniejszą, nie najwyższą formę trzeba mieć nadzieję, że Joe wyciągnie z niego maksimum (a o to też się boję, wystarczy spojrzeć na pierwszy pojedynek z Bookerem T). Walka Angle vs Jarret to także walka mająca w znacznym stopniu podnieść buyrate gali. Feud, a także walka zapowiadają się bardzo interesująco. Angle to pomimo widocznej zniżki formy nadal świetny wrestler, a JJ także potrafi zmontować dobry, dramatyczny pojedynek. Zwycięzca tej walki to jak na razie jedna wielka niewiadoma. Kurt jobbował ostatnio na lewo i prawo AJ'owi (chwała mu za to !), natomiast Jarret dopiero co wrócił i raczej mało prawdopodobne jest to, by miał swój pierwszy pojedynek po powrocie przegrać (chociaż..przez rokiem jobbnął ledwie upper-midcardowemu Roode'owi). Triple threat match może być prawdziwą perełką gali. Bookerom polecałbym ograniczenie roli Bookera w tej walce do minimum, a pierwsze skrzypce pozwolił grać AJ'owi i Christianowi. Niewiadoma jest na razie stawka tego pojedynku jednak wydaje mi się, że może nią być title shot na Genesis. Jeśli moje przewidywania sprawdziłyby się, to bardzo możliwe że walkę wygra Cage, a miesiąc później zdobędzie, mając to w kontrakcie, tytuł. Monster Ball zapowiada się świetnie. Ubiegłoroczny nie był niestety najwyższych lotów i mam nadzieję, że tegoroczny wszystko zrekompensuje. Wrestlerzy tacy jak Homicide, Dudleye czy Abyss są gwarantem krwawej, emocjonującej młócki. Zmiana posiadaczy pasa jest możliwa, jednak skłaniam się ku temu, że Beer Money obronią pasy (roztrzaskanie butelki na łbie, a jak). Dywizja knockouts po odejściu Gail Kim straciła 50 % swojego blasku. Albo jestem aż tak ślepo w nią zapatrzony, albo rzeczywiście śliczna wrestlerka była jej ikoną i motorem napędowym. Jednakże, Triple Threat z Bound For Glory zapowiada się dobrze. Wprawdzie jestem antyfanem Kong (przecież ona robi max 4,5 akcji, czy Wy tego nie widzicie ?), jednak Wilde (moja nowa #1 knockout :*) i Roxxi powinny zmontować coś strawnego. Steel Asylum to jak na razie jedna wielka niewiadoma. Więcej na jej temat napiszę, gdy poznamy uczestników tej innowacyjnej walki.

Ogólnie jak na razie BFG zapowiada się całkiem dobrze. Żadna walka nie kandyduje na miano gniota (jak już pisałem, największe obawy mam co do main eventu), a kilka zapowiada się smakowicie. Jeśli tegoroczne sztandarowe PPV TNA okaże się równie dobrze jak przed rokiem, a także przed dwoma laty, to niewątpliwie będzie po raz kolejny aspirować do miana gali roku.

• 2 tygodnie później...

• Styl:  Jasny

No cóż, warto zacząć od tego, że będzie to mój pierwszy obejrzany Bound for Glory, a w tym roku zapowiada się moim zdaniem wyśmienicie ;) . Bardzo podoba mi się pomysł utrzymywanie gali w gangsterskim klimacie Chicago z lat '20. Dlaczego? Ano, dlatego, że jest to oryginalny pomysł... zazwyczaj gale nie mają jakiegoś mocno podkreślanego klimatu. Poza tym promosy bardzo mi się podobają. Plakat ładny... ale nic nadzwyczajnego. No alo dobrze, przejdźmy do sedna.

Od już czwartej edycji BfG oczekiwania mam wielkie, głównie ze względu na świetnie zapwiadające się walki takie, jak np. Monster's ball, Steel Asylum, czy Triple Treat. No więc zacznę od chyba najgorzej zapowiadającej się walki w karcie, czyli walce o X Division Championship. Obsada... taka sobie. Creed jest świetnym wrestlerem, doceniam jego talent, ale Sheik... może i go w sumie lubię, ale umiejętnościami nie razi. W sumie to jeżeli Bashir nie będzie za bardzo dominował może z tego wyjść całkiem zjadliwa walka - mam nadzieję zakończona widokiem pasa X na ramieniu Creeda :) . Dalej mamy... 3 person TT bimbo brawl. Sam jestem ciekaw jak wyjdzie ta walka - jestem pewien, ża War Machine może przyjąć coś ciekawego, O.D.B również... po Rhace Khan się za dużo nie spodziewam - w ringu straszne drewno. Beautiful people - myślę, że Angelina Love może nawet coś przyjąć, szczyt możliwości Velvet to zapewne uderzenie pokrywą od śmieci ;) . Cute Kip... mieszane uczucia, ale mam przeczucie, że moze czymś zaskoczyć. Np. na ostatnim iMPACT! zrobił niezłego speara na stół :D .Hmm... dalej nasuwa się Steel Asylum - nie mam żadnych wątpliwości, że będzie to doskonała walka. Spójrzmy chociażby na walkę w tej samej stypulacji z Sacriface - może i była krótka, ale - non stop szybkie tempo, ciekawe spoty no i ogólnie - postawiłem tej walce ***** chociaż była króciutka (około 10 min. z tego co pamiętam). Spójrzmy na obsadę tego z BfG : Petey Williams, Sonjay Dutt, Jay Lethal, MMG, Jimmy Rave i - jak myślę - Suicide. Nie widzę tutaj ani jednej osoby, która mogłaby spieprzyć tą walkę. No i co tu jeszcze mówić - 7 świetnych high flyerów zamkniętych w ciekawej klatce... nie może być źle! :t_up: . Next - Knockouts Championship. Tutaj również bardzo dobrze. Obsada chyba najlepsza jaka może obecnie być (no... jeszcze ODB by się tam zmieściła). Kong, Taylor, Roxxi - każda z nich coś napewno z siebie da. Najwięcej oczekiwań mam co do Roxxi. Pas jej się bez wątpienia należy. W porównianiu do niej wszystkie knockouts gówno zrobiły. No i oprócz hardcore'u i poświęceniu w ringu prezentuje się dobrze. Kong już był(a) mistrzem spory kawałek czasu... no i przynajmniej na mnie wielkiego wrażenia nie zrobiła. Taylor w ringu jest niezła, ale ja chyba nie jestem jedyną osobą, którą ona irytuje... nawet nie wiem dlaczego, jakoś tak z siebie. Następnie - Monster's Ball. Gdy zaczynałem swoją poważną przygodę z wrestlingiem to właśnie Monster's Ball była jedyną walką, którą nieodłącznie kojarzyłem z Bound for Glory. Mam ściągnięte bodajże dwie z trzech dotychczasowych MB, co świadczy o tym, że jestem wielkim fanem tej stypulacji (jak i innych hardcore match'y) ;) . Tego roczy Monster's Ball ma dodatkową niespodziankę - będzie w nim aż osiem osób, czyli dwa razy więcej niż zazwyczaj. Większość z nich na pewno coś pokaże, tzn. Team 3D, Abyss, Storm, LAX (ze wskazaniem na Homicide'a). Morgana jak na razie nie mieliśmy zaszczytu zobaczyć w jakimś No DQ, ale co tam - duży chłop jest. Powinien cośtam przyjąć... Roode... to jest największa tajemnica. Od czasu przyłączenia się do Storma i założenia TT Beer Money widzę wielki progres tego wrestlera. Czy wpłynie to na jego hardkorowość? Nie wiem... Najgorsze jest to, że nigdy nie widziałem krwawiącego Bobby'ego, choć w TNA jest chyba od początku. To jest właśnie martwiące. Ale nie ma się co załamywać z powodu jednej osoby na osiem. Monster's Ball jak najbardziej na tak. Następnie Triple Treat Match pomiędzy Bookerem, Cage'm, a AJ Styles'em - jest to kolejna walka do której moje oczekiwania są wielkie. 2 doskonałych wrestlerów, jeden... no, taki średni ;) . Tak czy inaczej na pewno będzie ciekawie. Modlę się, by główną uwagę skupiano na AJ'u oraz Christianie, Booker może się tam raz na jakiś czas pojawić, ale tak jak wcześniej wspominałem, wolałbym, żeby tego czasu było jak najmniej. Dalej mamy grudge match pomiędzy Double J'em, a Kurtem Anglem. Do tej walki również mam wysokie oczekiwania, głównie dlatego, że strasznie jaram się tym feudem. Do tego jeszcze mamy dwóch doswiadczonych wrestlerów - JJ oraz Kurta Angle, którzy umiejętności bez wątpienie mają(głównie ten drugi), podobnie jak charyzmę(głównie ten pierwszy :) ). Hmm... no i jeszcze nie zapominajmy o Micku Foleyu :twisted: . Na koniec main event, do którego mam mieszane uczucia... Z jednej strony - dwaj wielcy wrestlerzy - wszechstronny Samoa Joe, oraz elektryzujący Sting... ale z drugiej strony - ten feud to moim zdaniem nie wypał. Próbują go podgrzać na każdym iMPACT'cie, ale wg. mnie każde konfrontacje słowne wyglądają tak samo - "Stinger! Dopadnę Cię na BfG!", "Nie masz do mnie szacunku" - te słowa są już dla mnie mooocno irytujące :roll: . No cóż myślę, że walkę wygra Sting, po czym rozpocznie program z Jarrettem o WHC zakończony walką kariera vs. kariera o najważniejsze mistrzostwo w TNA zakończone wygraną JJ'a. Ogólnie - typuję średni, ale jednak emocjonujący mecz zakończony wygraną Stingera... mimo wcześniejszej krytyki czekam na ten mecz i myśle, że będzie OK... nawet bardzo OK :) .

Ogólnie BfG zapowiada się jak już wcześniej mówiłem wyśmienicie. Zapewne 5 walk świetnych, 3 dobre - wow, to robi wrażenie :D . Ale cóż... zobaczymy już jutro ;) .

No cóż... stwierdzenie pablo, że B4G słabo się zapowiada, przekonało mnie do przemyśleń. To też moje pierwsze Bound for Glory i chciałbym, by było świetne. I jak tak patrzę na kartę, to imo nie jest tak źle. Rhino, ODB & Rhaka Khan vs The Beautiful People - gdyby był to normalny tag, nie spodziewałbym się ciekawej walki. Tymczasem TNA uraczyło nas stypulacją 'Bimbo Brawl'. Co to może znaczyć? Że jakieś bumpy muszą być. :twisted: Oczekuję na hardcore ze wszystkich stron pojedynku mimo, że wiem, iż Rhaka to total wood w ringu. Obecność Rhino ciekawi, więc może ten jegomość coś fajnego przyjmie? A może tylko zrobi Gore na Kipie w stół? Chyba jednak to drugie... :t_down: Potem Knockouts Title match - ach jak ja bym chciał, by Roxxi wygrała. Ta dziewczyna zdecydowanie sobie na to zasłużyła. Taylor już mi się znudziła jako championka, a Kong wystarczająco długo jak na razie trzymała pas. A może wygra Awesome i wreszcie dowie się o prawdziwej twarzy Raishy Saeed? Anyway, przynajmniej znośna walka powinna być. Potem X Division Championship match, który strasznie słabo się zapowiada. Może to być najgorsza walka na gali, bo predyspozycje do tego tytułu zdecydowanie ma. Bashir jak wiemy walki dobrej sklecić nie umie, a Creed to jeszcze nie czołówka umiejętności w X Dywizji. Mimo to bardzo chcę zobaczyć wygrywającego Austina. Dalej Steel Asylum, o którym trudno mi się wypowiedzieć, gdyż nie znam uczestników. Ale można się domyślać: Williams, Dutt, Lethal, Rave, Curry Man... a może Suicide? Kto wie. Zapowiada się zajebista walka. Mam nadzieję, że wrestlerzy dostaną dużo czasu i pokażą wiele świetnych akcji oraz spotów. Monsters' Ball - tu też musi być niesamowita walka. Chore bumpy, fenomenalne spoty, dużo krwi, przedmioty często w użyciu, itd., itp... Abyss powinien wreszcie użyć jakiegoś przyrządu, no i mam nadzieję, że przybliży się do formy sprzed przerwy. Nie mogę sobie wyobrazić w tego typu walce Morgana i Roode'a, ale wierzę, że sobie poradzą. Mam nadzieję, że na BFG nie przypadnie czas rozpadu LAX. A może 3D zdobędą pasy TT po raz 21? Booker vs Christian vs AJ - gdyby nie obecność tu Bukki, byłbym w siódmym niebie. Niestety niepotrzebne wepchano go do tej rywalizacji i zobaczymy schematycznego Huffmanna w akcji. Nie widzę innego wyjścia, niż zwycięstwo Christiana i decyzja, po której stronie będzie stał.

I dwie najważniejsze walki na gali: najpierw grudge match pomiędzy Kurtem a JJ. Świetny build-up przed walką, chodzi o same sprawy osobiste. Jestem ciekaw, jak w ringu poradzi sobie długo nie walczący Jarrett. O Kurta się nie boję, bo powinien jakoś to poprowadzić i kto wie, może wygrać. 4 gwiazdki po takim podgrzaniu emocji muszą być. And finally main event: Sting vs Joe. To już trochę gorzej wygląda. Może być gniot, ale może być też super. Zależy, w jakiej formie jest Sting i jaka jest chemia w ringu między nim a Joe. Na pewno wydarzy się coś nieprzewidywalnego. Jednak nie chcę zwycięstwa Steve'a i fajnie by było, jak Samoańczyk utrzymałby pas.

Więc 2 walk po prostu nie da się zdupcyć. Pozostałe można, ale mam nadzieję, że TNA tego nie zrobi. Dobrze promowane i reklamowane PPV, nie sądzę, by TNA mogłoby tak to popsuć. Jedynie X-Division Title match może być beznadziejny, ale może i tu bookerzy nam coś ciekawego przygotują. :) Nie mogę się doczekać!