Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

X Division Champion, Maple Leaf Muscle

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   995
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

peteywilliamsro4.jpg

"Maple Leaf Muscle" Petey Williams zdobył tytuł X Division na gali iMPACT! po LockDown pay-per-view, wykorzystując walizkę zdobytą w Feast or Fired i pokonując w ostateczności Jay'a Lethal'a. Na nieszczęście, świetnie zapowiadający się run nie wygląda tak, jak mógłby. Petey zaraz po zdobyciu mistrzostwa doznał kontuzji oczodołu, co wyłączyło go z akcji na kilka tygodni - na ppv Sacrifice pojawił się u boku Scotta Steinera w main eventcie, nie brał udziału w TerrorDome - a zakładam, że miałby się w nim znaleźć. Następnie stoczył przyzwoity pojedynek z zwycięzcą owego TerrorDome - Kazem na Slammiversary, walka mimo wszystko nie doczekała się żadnego build upa na tygodniówkach. Obecnie, również nie zapowiada się na żaden poważniejszy storyline, a mija już trzeci miesiąc title runu. Moim zdaniem, skoro Petey nie jest w dostatecznej dyspozycji na trzymanie pasa, powinno podarować się go Kazowi, lub włączyć go w jakiś sposób w rozgrywki World X Cup - z pewnością ożywiłoby to rywalizację.

Jak oceniacie title run Petey Williamsa z pasem mistrzowskim X Division ?

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• RJ Jakubowski

2

• kieska

1

• Mast

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Niestety Williamsa dopadł cholerny pech z tą kontuzją.Zapowiadało się świetnie,a wyszło...kiepsko,choć zupełnie nie ma w tym jego winy.Kaz to świetny partner do feudowania o X Division Title,widać to było po znakomitej walce na Slammiversary-idealnie do siebie pasują.Totalny brak pomysłu jak wybrnąć z tej sytuacji-to jest chyba problem TNA,wiedzieli o kontuzji Williamsa,więc mogli wymyślić jakiś storyline,który jednocześnie podgrzewałby feud.Petey jest w dobrej formie,mimo,że dopiero co wrócił po kontuzji,więc mógłby potrzymać pas...Ale z drugiej strony Kaz to dobry kandydat na tytuł....I tak źle,i tak niedobrze.Ciekaw jestem jak to rozwiążą.Bo Williams długo pracował na ten pas,dużo czasu i wysiłku poświęcił,by go zdobyć,lecz Kaz zasługuje na niego w równym stopniu co MLM,więc można to różnie zakończyć.Jeśli ukształtuje się pomiędzy nimi jakiś feud to albo Petey obroni pas,albo Kaz go zdobędzie.W pierwszym wypadku Williams będzie musiał znaleźć nowego partnera do feudowania,no i tutaj otwierają się możliwości,bo np. wtedy Styles może zakończy już feud z Kurtem,przeniesie się do X Division i będzie walczył z Petey'm o pas?Albo Consequence Creed?Choć w sumie to obie opcje są mało prawdopodobne-feud na linii AJ-Angle będzie trwał długo,może nawet do BfG?A Creed rzadko się pojawia,już większe szanse miałby Curry Man.A jeśli wygrałby Kaz to wtedy feud z Devine'm,czy Dutt'em byłby dobrym rozwiązaniem.Istnieje jednak trzecia opcja-feud między nimi nie będzie kontynuowany,a raczej-nie będzie zaczęty....Tak czy inaczej sytuacja jest całkiem interesująca,zwłaszcza,że na Victory Road pas nie jest broniony,dziwne.Może będzie coś jak Deuces Wild-TNA'owski turniej dla X Divisionerów,w którym stawką jest pas?Ale z drugiej strony byłoby to dziwne-zaraz po X Cup'ie kolejny turniej?No cóż,zobaczymy,myślę,że sytuacja powinna się niedługo nieco rozjaśnić...

e916f7e946.png

Hmm powiem wam że Williams nie pasuje mi do tego pasa. Nie można mu odmówić jego szybkości bo naprawdę jest szybki ale nie tak jak X-Divion'erzy chociaż taki mini brawler zawsze się im może przydać , według mnie ten pas powinien zdobyć po jakimś ciekawszym feudzie Kaz (feud z Williamsem) , hmm jedna rzecz mnie dziwi jak przy takiej wadze można aż tak dobrze wyglądać ?? Ile on waży z 85 kg nie więcej a przypomina mi trochę Scott'a Steiner'a który wazy ponad 120 kg ... Hmm w sumie jest wiele rozwiązań jeśli TNA dobrze to rozwiąże to może wyjść naprawdę ciekawa sytuacja dzięki której pas X division będzie więcej warty niż jest teraz... Nie będę się o nich rozpisywał bo to może wyjść mała opowieść ... W sumie ciekawa sytuacja , może nie tak jak jaja z pasami w WWE ale dobra :D .

Wiesz dlaczego tyle?

Słyszałem, że Petey nigdy nie pomagał sobie w treningach i zbudował to wszystko w naturalny sposób, a popatrz na Steinera, który aż kipi od sterydów.

Jeśli chodzi o run, to szkoda mi tej kontuzji i jednak rzeczywiście byłoby lepiej gdyby pas oddano komuś innemu. A do tego powiedziałbym, że ten gimmick mi do niego nie pasuje. Wolałem go jako Canadian Destroyera, który wchodził na ring w koszuli narodowego hokejowego teamu Canada z nazwiskiem Williams, niż teraz w tej dziwnej muzyce. Wszystko zapowiadało się tak ładnie, ale jednak nic nigdy idealne nie jest..... Nawet WeeMan. =))

mickfoleyzi2.jpg

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone

Title Run 'Little Petey Pumpa' oceniam w tej chwili jak najbardziej pozytywnie. Jest to niewątpliwie jedna z najbardziej wyrazistych postaci w całym TNA i uważam, ze jego kilkumiesięczny reign jako champa może pomóc naprawić bardzo nadszarpnięty wizerunek X-Division. Znakomitym pomysłem było przyłączenie Petey'a do Steinera i Khan. Scott to jeden ze specjalistów od mikrofonu i dzięki temu można zredukować pracą Williamsa z tym urządzeniem do minimum. (osobiście uważam, że Maple Leaf Muscle nie radzi sobie za bardzo z gadką). Poziom walk ? Petey od zawsze był dla mnie jednym z wrestlerów dla których warto oglądać TNA. Szczerze mówiąc to nie przypominam sobie słabej walki z jego udziałem. Bez kitu, moim zdaniem to obecnie absolutna czołówka jeżeli chodzi o federacje mainstreamowe. Walki z Machismo, czy Kazem były w moim mniemaniu walkami ****, a jak niektórzy wiedzą walki oceniam bardzo surowo.

Zgadzam się z wami, że cała ta sprawa z kontuzją znacząco pokrzyżowała plany co do Petey'a, jednak nie uważam, że powinno mu się z tego powodu odbierać pas. Cóz, należy mieć w chwili obecnej nadzieję, że Definition of Definition szybko dojdzie do pełnej dyspozycji i rozpocznie program z innym x-divisionerem (tutaj widziałbym bardzo chętnie Creeda).

Coraz bardziej frustruje mnie obecna sytuacja mistrza X Division, już trzeci iMPACT! po ppv, a jego w ogóle - nie licząc 3 sekundowego klipu, w którym siedział z Steiner'em i Angle'm w szatni - niema !? Rozumiem, że trwa World X Cup, ale to nie oznacza, że na ten okres zamraża się rywalizację o ten tytuł. Petey Williams walczył na Slammiversary i house show'ach w Anglii - więc jest w stanie walczyć. Denerwuje mnie taki booking.

• Reputacja:   1

Krótko mówiąc jego run po dobrym czy nawet bardzo dobrym początku zaczął nieźle zasysać... :t_down: A szkoda, chłopak poświęcił grzywę, miał co trzeba... no ale zacznijmy od początku:

Zestawienie go ze Scottym i panną Khan wyszło mu na zdrowie. Dostawał dużo czasu antenowego, w momencie zdobycie belta ładnie przeszedł bardzo wyraźny heelturn... no i do tego zawsze miał w zanadrzu swoich pomagierów do pomocy w jakiś nieuczciwy sposób... Steiner odwaleł za niego także w świetny sposób to, czego Petey za bardzo nie mógł- gadkę. Czyli panowanie zapowiadało się długie i ciekawe... no właśnie....

Niestety szybko wszystko się skończyło... Pan, o którym mowa doznał kontuazji oczodołu i... no i właściwie zniknął od tamtego czasu z TV za wyjątkiem obrony masa na SM i kilku-sekundowego wystąpienia na którejś edycji iMPACT... Moim zdaniem z początku nie chcieli po prostu wdawać Little Petey Pumpa w żaden storyline poprzedzający jego ostatnią obronę pasa z Kazem, bo po prostu nie byli pewni czy kontuzjowany będzie w stanie wystąpić i walczyć na wspomnianej gali... Do tego nie możnaby z racji uszczerbku jego twarzy przeprowadzić wczesniej żadnego brawlu czyli i tak za bardzo by tej atmosfery nie podgrzali... w sumie to może lepiej było tego storyline'u nie rozpoczynac jesli miałby być kiepski i po prostu zorganizować pojedynek 'nieskłuconych'.

Pas został oczywiście obroniony w swietnym pojedynku... no ale kontucha wykluczyła z kolei z akcji Steinera... Moim zdaniem bookerzy mieli w planach jakis długoterminowy storyline z udziałem tegoż mentora (to własciwie można uznać za oczywiste, a nie tylko spekulacje), który po prostu bez niego (Steinera) nie istnieje i tutaj albo nie mają pomysłów na jego zmianę, albo liczą, że Scotty wyliże się szybciej, niż przewidują to lekarze...

Jesli sytuacja ma się miec tak dalej, tj jakby nie patrzyć mistrz nie miał nawet dla siebie czasu w TV to może (jesli Steiner popałzuje te spodziewane pół roku) lepiej byłoby przekazać ten tytuł komu innemu, a Williams niech kreci się gdzieś z Rhaką koło pasa czekając na jego powrót... W chwili obecnej trwa X-Cup więc coś w dyvizji X się dzieje, czyli jakoś nieobecność mistarza można wybaczyć... Ale już żeby tak samo sytuacja miała się po zakończeniu turniejeu to ja sobie nie wyobrazam :x

Czyli teraz przyszłość małego pakera zalezy głównie od jego większego odpowiednika :roll:

• 2 tygodnie później...

Nic oficjalnego, ale dla pewności tag spoiler:

TNAwrestling.com potwierdza, że na nadchodzącym iMPACT! X Division champion Petey Williams zmierzy się z Kazem - czyżby kolejna zamiana mistrza po ppv "na osłodę", oby nie :t_down:

A może to ma być tylko początek build up pod Hard Justice....

Mam nadzieję że Petey pasa nie straci bo zaraz po PPV to naprawdę jest głupota... :t_down:

mickfoleyzi2.jpg