Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - Draft 2008 23/06/2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

Non-Titlematch - Interpromotional Match um Draft #1:

Triple H © (RAW) vs. Mark Henry (SD!)

Winner:Triple H (RAW)

Do RAW trafia Rey Mysterio!!!

2. Match

Interpromotional Match um Draft#2:

Finlay & Hornswoogle (SD!) vs. Carlito & Santino Marella (RAW)

Winner:Finlay & Hornswoogle (SD!)

Do SmackDown! trafia Jeff Hardy

3. Match

Non-Title Interpromotional Match um Draft #3:

Cody Rhodes & Hardcore Holly © vs. Chavo Guerrero & Bam Neely

Winner: Cody Rhodes & Hardcore Holly

Do RAW trafia CM Punk

4. Match

Non-Title Interpromotional Match um Draft #4:

John Morrison & The Miz © (ECW) vs. Hardy Boyz (SD!)

Winner: John Morrison & The Miz

Do ECW trafia Matt Hardy(US Champion)

5. Match

Interpromotional Divas Tag Team Match:

Mickie James & Melina (RAW) vs. Natalya & Victoria (SD!)

Double DQ

Do RAW trafia Michael Cole!

Do SmackDown! trafia Jim Ross!

6. Match

Non-Title Interpromotional Match um Draft #7:

Edge © vs. John Cena

Winner: John Cena

Do RAW trafia BATISTA

7. Match

Interpromotional Match um Draft #8:

M.V.P. (SD!) vs. Tommy Dreamer (ECW)

Winner: M.V.P

Do SmackDown! trafia UMAGA

8. Match

Interpromotional Match um Draft #9:

John Bradshaw Layfield (RAW) vs. Kofi Kingston (ECW)

Winner: John Bradshaw Layfield (RAW)

Do RAW trafia KANE

9. Match

15-Mann Battle Royal um Draft #10 & #11:

Team RAW (Triple H, CM Punk, John Cena, Kane & Batista)

vs. Team SmackDown! (Edge, Jeff Hardy, Big Show, M.V.P. & Great Khali)

vs. Team ECW (Matt Hardy, Shelton Benjamin, Chavo Guerrero, The Miz & John Morrison)

Winner:Edge (SD!)

Do SmackDown! trafiaja Mr. Kenedy i Triple H

MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dominik199111

2

• Hawok

2

• The_Icon

1

• DonCarlos

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

no i nic się nie sprawdziło :D ! wasze przypuszczenia można :) spłukać w klozecie :lol

WWE RAW DRAFT 2008 is AMAZING :) coś pięknego WWE się teraz sporo ożywi i zmieni:)

jest możliwość teraz ze CENA będzie mieć WWE CHAMPA

a Triple H poźniej HEWIŁEJ :D

13278434144c9884d9bd794.jpg

To teraz mogę już pisać otwarcie.

Draft -całkowite zaskoczenie

pomieszali.pomieszali i zaskoczyli

To teraz mamy całkiem nowe możliwości co do posiadaczy pasów bo

Raw

Kane -ECW champ

Jericho -Inter

Cody & Holy Tag

Mickie-women

i pytanie kto na lidera?, kto na face?,kto na Hell

Batista Kane Punk Rey Shawn Orton Cena

Smack

Edge WHC

HHH WWE

Liedrów sporo a i sa szanse ze pas ECW dla Big Show

Edge Big Hardy MVP Umaga Kennedy HHH -ciekawa mieszanka

ECW

na pocieszenie chyba

Hardy US champ

John & Miz Tag

ale kto tam zostal?

chavo hardy i???

mmgwe6ff1.png

Mayby ond day

You will be old enought to tell me what you think

But

Then

I will be

To death to hear you

To old to understan what you speak to me

Tegoroczny Draft za nami, moim zdaniem wyszedł on dobrze, a nawet bardzo dobrze. Jakby nie patrzeć Smackdown staje się na chwilę obecną najciekawszym brandem. Ale zacznijmy od początku. Pierwsza walka, nic specjalnego, zwycięstwo HHH... i... Rey Mysterio trafia na RAW. Mysterio zapewne po kontuzji w najwyższej formie nie jest, co do tego jestem nastawiony dość sceptycznie. Moją pierwszą myślą po tym, jak Mysterio zasilił roster RAW, było to, że zapewne Jeff Hardy trafi na Smackdown. Sprawdziło się to chwilę później, po tym jak Finlay wraz z karzełkiem pokonali Santino Marelle i Carlito. Jeżeli chodzi o Jeffa na Smackdown - dzieci straciły pupilka, dzieci musiały zyskać nowego pupilka. Co dalej? Powalająca walka... Tak, powalała nudą. Hardcore Holy i Cody Rhodes zmierzyli się z Chavo i Bam'em. Wygrali ci pierwsi i na RAW trafi CM Punk. Ciekawy ruch, byłem pewny, że Punk zmieni brand. RAW to dobry wybór i chyba rozpoczyna się droga Punka do wykorzystania swojej walizeczki, tudzież jej utraty. Następnie Miz i Morrison zmierzyli się z Jeffem i Mattem - The Hardys. Morisson pinuje Matta, który chwilę później dowiaduję się, że będzie występował na ECW. Może z tego wyjść coś ciekawego, chociaż osobiście nie liczę na to, nie jestem zwolennikiem Matta Hardego. Następnie walka pań, kończąca się double dq. Walka pań jak to walka pań, nic specjalnego. Za to WWE wykonało roszadę wśród komentatorów. JR trafia za stolik Smackdown, a Michael Cole komentować będzie RAW. Póki co jestem do tego nastawiony sceptycznie, ponieważ duet JR i Lawler spisywali się na prawdę bardzo dobrze i byli moim ulubionym duetem komentatorskim w WWE. Jak będzie? Czy ta zmiana wyjdzie na plus? Czas pokaże... Następnie zmierzyli się John Cena oraz Edge. Walka była ciekawsza niż wszystkie do tej pory, ale również nie wypadła tak dobrze, jak można by się spodziewać. Cena wygrywa przez count up, wpada Batista zaczyna okładać Edge'a, lecz ten szybko ewakuuję się. Batista trafia na Raw. Dlaczego nie? Daje to nowe, ciekawe możliwości. Następnie MVP kontra Tommy Dreamer. Nuda, nuda, nuda. Po raz kolejny. Ale czego mogę się spodziewać po WWE? No właśnie. MVP wygrywa, schodzi z ringu po czym dowiadujemy się, że Umaga trafia do niebieskich, za chwilę pojawia się na rampie, zmierza do ringu i niszczy Dreamera, oraz Colina, który asystował mu przy ringu. Umaga na smackdown? Świetny ruch! Mam nadzieje, że Umaga niedługo zakręci się w okół WHC. Potem JBL pokonuję Kofiego, a Kane trafia na Raw. Spora niespodzianka, jak najbardziej na plus. Glena nadal stać na wiele i mam nadzieję, że dostanie szanse na wykazanie się. Następną walką było Battle Royal, które było nawet dość ciekawe. Wygrywa Edge, głównie dzięki temu, że Cena wyrzuca Triple H'a. Na Smackdown Trafia Mr. Kennedy, a chwile później HHH i tutaj totalne zaskoczenie. Tyle się spekulowało, że to Cena trafi do niebiskich a tu takie coś. Smackdown ma dwa najważniejsze pasy, w ciągu następnych tygodni dowiemy się jak WWE z tego wybrnie, ja osobiście uważam, że HHH niebawem wróci na RAW, a trafi tam ktoś inny. Podsumowując, Draft wyszedł bardzo ciekawie, jest wiele nowych możliwości i mam nadzieję, że WWE tego nie zmarnuje. Z niecierpliwością czekam na to, co wydarzy się w najbliższym czasie. :)

ja osobiście uważam, że HHH niebawem wróci na RAW

nie po to był ten DRAFT :] żeby niebawem HHH znowu wrócił na RAW ... nie poważny chyba jesteś

13278434144c9884d9bd794.jpg

nie po to był ten DRAFT :] żeby niebawem HHH znowu wrócił na RAW

WWE lubi nas wszystkich zaskakiwać, to są moje, czyste spekulacje. Przypomnę ci może, że Hunter już kiedyś trafił do niebieskich, po czym w niedługim czasie powrócił na RAW. Być może i tym razem stanie się tak samo.

• Styl:  Jasny

Wyczekiwanie , nadzieja , domysły i podniecenie. W sumie wiele uczuć związane z tą edycją RAW. Z myślą o zeszłorocznym drafcie byłem nastawiony dość sceptycznie. Ale mówiłem sobie , gorzej być nie może i włączyłem te trzygodzinną edycję Monday Night RAW. Zaczęło się od przedstawienia wszystkich za stolikami komentatorskimi i jazda. Wchodzi....Triple H. Cóż ładny początek , z kim ma walczyć? World Strongest Man Mark Henry. Nie wiem czemu ale walka nie ssała aż tak bardzo. Triple H potrafił wykrzesać z Mark'a trochę umiejętności i wyszła z tego porządna walka , dobra jak na początek. Oczywiście Triple H wygrał , bo trudno żeby taki ktoś jak Henry mógł go pokonać. Pierwszy draft.....i tutaj już emocje kto to będzie ..... Rey Mysterio. O kurczę myślę sobie. Tego się nie spodziewałem. Rey przechodzi do czerwonych , wchodzi na ring wita się z HHH macha do dzieci. Czas na kolejną edycję Million Dollar mani , która też nie ssała jak zwykle. Tym razem Vince'owi pomagała Kelly Kelly. Vince zadzwonił i po usłyszeniu odpowiedzi powiedział że jest błędna. Kobieta za telefonem się zdziwiła. Ale Kelly powiedziała że to dobra odpowiedź i zatańczyła sobie. Przenosimy się na backstage gdzie Triple H rozmawia z Rey'em. Szlag ten znowu przykoksował , ale teraz bardziej na figurę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Rozmowa Ceny z HHH dała radę. Jedziemy dalej...Mamy walkę Tag Team , szlag wchodzi Finlay i Hornswoggle czyli już wiem że następni wchodzący przegrają...Santino i Carlito. Kurde czemu oni akurat? Walka ssała , ale przekomarzanie się Santino było fajne. Kto odlicza karzełek. Wygrywają ojciec z synem i kolejny draft pick....Jeff Hardy. Cóż jak napisał kolega wyżej , odszedł pupil przyszedł pupil. Wielke nadzieje bo Hardy Boyz w teamie są świetni. Million Dollar Mania...Randy Orton wychodzi gada swoje pierdółki że obojętnie kto wygra HHH czy Cena on będzie następny. Dalej kolejna walka TT , przy stole siedzi Ted DiBiase jr. z książką tatusia. Na ring wchodzi Holly i Cody oraz ich przeciwnicy Chavo i Bam Neely. Szczerze myślałem że w końcu ECW wygra więc byłem nastawiony na wygraną ECW. Walka była na pewno lepsza od poprzedniej ale jak to walka z Holly'm i Rhodesem była słaba. Wygrał Holly po słabiutkim Alabama Slam. RAW wygrywa kolejny Draft Pick. Do RAW przechodzi.....CM Punk. Czyli akurat tym razem bez żadnych niespodzianek. Punk w końcu wykorzysta walizkę tak sądzę , czy teraz na NoC czy później , ale lepiej że w RAW. Dalej mamy .. Jericho wchodzi na ring. Świetny speech i kto wpada , HBK wpada z plastrami przy oku. Szybki brawl , wypadają za ring i Jericho wrzuca Shawn'a na stół , gdzie ten uderza głową. Wchodzą sanitariusze i takie tam. Kolejna walka....Kolejny Tag match , Miz & Morrison przeciwko Rider & Hawkins. Ale Vickie postanowiła inaczej....przeciwko The Hardyz. Walka była o niebo lepsza od dwóch poprzednich. Nie wiedziałem już na prawdę kto wygra. Po dobrej walce wygrywają Miz & Morrison i draft pick.....Matt Hardy. Zaskoczenie totalne. Długo bracia się nie nacieszyli sobą. Matt w ECW hmm....Million Dollar Mania i kolega Ric Flair. Który przez telefon pod koniec powiedział....WOOOOOOOOOOO. Dalej mamy walkę DIV ale draft nie dotyczy wrestlerów tylko announcerów i innych staff memberów. I draft....Michael Cole idzie do RAW a do Smackdown Jim Ross. Nie mogłem w to uwierzyć. Ross i King to świetny duet. Cóż Cole i King znają się też dobrze , ale nie rozdzielałbym ich. Cóż dobrze że nie ECW. Choć widziałbym powrót Tazza i Cole'a. Kolejny Million Dollar Mania. Pomaga Vince'owi The Great Khali. Najlepszy segment ostatnich gali. Khali gadający przez telefon. Nie mogłem ze śmiechu. Dalej mamy walkę zapowiadaną od początku , Edge przeciwko Cenie. Walka tych dwóch panów mogła się podobać. Edge i Cena dobrze dogadują się na ringu. W końcu Edge spieprzył z ringu , sędzia dolicza do dziesięciu i Cena wygrywa. Jeszcze Edge'owi dostało się od Batisty a draft? Batista idzie do RAW. Też zaskoczenie , cóż mamy segment z Vickie i Edge'm . Dochodzi Vince i mówi że mecz na Night of Champions między Edge'm a Batistą wciąż jest w karcie. Przenosimy się na ring gdzie Monetl Vontavious Porter podejmuje Tommy'ego Dreamer'a. Walka cóż gorsza od poprzedniej ale nie taka słaba. M.V.P. wygrywa a do Smackdown przechodzi wedle ostatnich pogłosek UUUUUUUMAAAAAAGA. Jeszcze Umaga wszedł na ring i zmiótł Delaney'a i Dreamer'a. Dalej walka , JBL przeciwko Kingstonowi. Cholera chciałem tak by ECW wygrało i Kofi wygrał. Walka dobra dzięki staraniom Jamajczyka. W końcu jednak Kofi nie trafia i dostaje clothesline'm z piekła od Cycka L. Draft pick dla RAW......przechodzi....ECW Champion Kane. Co????? W to już w ogóle nie mogłem uwierzyć , Kane wrócił do domu. Dobrze , bardzo dobrze może dadzą mu możliwość walki o....coś większego? Mamy kolejną million dollar manie. I kolejne zaskoczenie , kobieta do której zadzwonił Vince jest na hali. Dobra beka. Mamy Main Event 15 Battle Royal między SD , ECW i RAW. Reprezentanci RAW : Kane , Cena , HHH , Batista i Punk. ECW : Miz , Morrison , Hardy , Chavo i Shelton . SD : Big Show , Edge , Khali , M.V.P , Jeff Hardy. Nie chce mi się opisywać całego Battle Royal. Walka była bardzo dobra , mi się bardzo podobała , wiem że można się ze mną nie zgodzić. Warte uwagi było krwawienie Batisty który zderzył się głowami z Edge'm. Wyglądało to dość groźnie. W końcu wygrał Edge który wyrzucił Cene po tym jak ten wyrzucił....Huntera. Dwa draft picki dla Smackdown przechodzi tam....Mr.Kennedy i......WWE Champion Triple H. To było zaskoczenie totalne. Mamy dwa najważniejsze pasy w niebieskim brandzie , jestem ciekaw co dalej.

PS : Pod koniec ktoś miał wygrać pół miliona dolarów. Vince dzwoni a tu nagle lampa spada obok. Coś wybucha , rampa po Vincem się rozwaliła i baner spadł na niego. Dla mnie bomba, kolejny angle z Vincem bo powiedzmy sobie szczerze , to było zaplanowane , tylko dzieci <10 uwierzą. Chyba że się mylę. Vince robi sobie wakacje? Czy znowu będzie że ktoś chciał go zabić. Cóż fajnie to wyglądało ale chyba Vince już nie będzie rozdawał kasy.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

:shock: <--- Ta emotka oddaje wszystkie moje uczucia związane z tą galą.

Nie chce mi się opisywać każdej walki, ale rzucę kilka słów na temat dokonanych transferów.

619 na Raw... Bardzo dobra decyzja. Rey zasługuje na występy w czerwonym brandzie, jego obecność na pewno podniesie poziom walk prezentowanych w poniedziałki.

J.Hardy na SD... Też się ucieszyłem. Pierwsza myśl była taka - "Świetnie SD nie oglądam więc nie będzie mi się plątał po monitorze"(jednak jak wiemy niedaleka przyszłość to zweryfikuje)

CM na Raw... Jak dla mnie kupa. Zupełnie nie widzę go w czerwieni, jak dla mnie dużo lepiej pasowałby na SD.

M.Hardy do ECW... Ke? O co tu chodzi? Po kiego grzyba On tam się wybiera?

JR na SD, Cole na Raw... Lipa! Rozdzielono najlepszy duet komentatorski. Z resztą King zareagował tak samo jak ja "No Jim, no!"

Batista na Raw... Wow! Animal w czerwieni! Takie były pierwsze myśli, ale potem coś zaczęło kiełkować w mej głowie... Tyle ludu na Raw? Coś tu nie gra...

Uma(n)ga na SD... A łyżka na to niemożliwe :lol

Kane na Raw... Ja pier*olę! O kur*a! No nie mogę! Co tu się dzieję? Pas ECW na Raw? Już nic nie rozumiem...

Ken na SD... W sumie dobra decyzja, na Raw zaczęto Go pakować w feud z Burczilem, a na SD może odżyć.

HHH na SD... Trajpel w 2 lidze? Co mu Vince za to obiecał? Jak to możliwe? To miał być Janek! I tym sposobem zostałem zmuszony do ponownego oglądania SD ;)

To na tyle chwilowo, jak pozbieram myśli to wtedy będę mógł podyskutować :)

Mnie draft troche zaskoczył, ale kilka typów dobrze przewidziałem.

Na początek Triple H vs. Henry poziom walki oczywiście słaby i po niej dowiadujemy się, że Rey Mysterio na RAW! na to liczyłem klękajcie mendy przyszedł nowy WWE Champ BooYaka 619 :8 :8

Kurdupel & Ojciec vs. Carlito & Santino - też lipa podstawianie zawodników (dobrych) pod frog splash'a kurdupla to żenada, ale co poradzić : Hardy na SD! i pierwsza myśl mówie sobie Hardy Boyz powrót?

Rhodes & Holly vs. Bam & Chavo - w cholere niedociągnięć miała ta walka, tragedia patrzeć :/

CM Punk witamy na RAW - oto mi chodziło teraz bez problemowo może wykorzystać walizkę tylko na to czekałem awansował z ECW o 2 klasy wyżej! oby tak dalej i pasek w najbliższej przyszłości.

Miz & Morrison vs. Hardy Boyz - widze oficjalny powrót teamu mówie nareście jakiś godny tag na pasy, a tu co przegrali walkę i Matt na ECW :8 lamers :D

Divy przyznam się pominąłem - i zmiana na stolikach JR na SD! a Cole na RAW - w sumie wszystko mi to jedno.

Edge vs. Cena - tutaj Edge nawet ładnie się pokazał zrobił więcej akcjii niż na SD! zazwyczaj robił.

Po tym wspaniałym pojedynku, który niestety wygrał kwadrat wpada Batek - odrazu na RAW może zostać :8

Myśle sobie Edge pozbył się rywala z SD! i teraz nikt go tam nie zatrzymie więc kogoś muszą mu tam dać z marką.

MVP vs. Dreamer - wiadomo kto tam jobbował ... Umaga na SD! o tym głośno było już przed draftem i każdy to wiedział.

JBL pokonał Kofiego - Kofi dobrze się pokazał, JBL ssał jak zwykle.

Kane na RAW powrót z paskiem ECW?! nieźle...

No i tych 15 wspaniałych

Edge zwycięstwo zanotował i bardzo dobrze!

Kennedy - SD! widać wyprawa na RAW nic mu nie dała nie osiągnął tam nic, niech siedzi na SD! może tam będą większe możliwości na jego wykorzystanie.

No i oczywiście na sam koniec mówie tak albo HHH albo HBK, któryś z nich musi na SD! pocisnąć, myśle sobie Shawn oberwał od Jericho więc już sie na gali nie pokaże - stawiam na Triple'a i co widzę - HHH do SD!

Morda skrzywiona, ale taki lajf... :D

Na koniec szopka z McMahonem - nieźle to wygladało, ale na początku musze przyznać patrze HHH leci do Vince'a myśle kurde? poważne to .... Cena leciał mordę darł jak podnosił to gówno, ale raczej nic poważnego z tego nie było. Na początku jeszcze myślałem, że zgasną światła i pojawi się Taker, ale nic z tego.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Po pierwsze: ECW dla mnie już nie istnieje. Opuścił je Punk i champion Kane. Przychodzi Matt Hardy. Trochę dziwna decyzja WWE, mamy US Championa w "Land of Extreme". Myślałem, że Biggie przejdzie do ECW, wygra mecz na NoC i jakoś to będzie, a tymczasem ECW tak jakby poległo, straciło 2 największe gwiazdy, a przede wszystkim swój pas.

Wszystko zaczęło się od przejścia Mysterio do Raw. Moim zdaniem niezła decyzja. Może i rzeczywiście podniesie poziom walk w czerwonym brandzie. No to mamy contendera do WWE Championship, bo oczywiście ulubieniec dzieci nie będzie walczył w upper mid cardzie. Potem mamy mecz Irlandczyków z Włochem i Carlito. Zwycięstwo pierwszych oczywiste i Jeff Hardy przechodzi do SD!. Nawet się ucieszyłem, bo to oznaczało reaktywację Hardy Boyz. Dalej kolejny nudny Tag Team Match. Oczywiście znów face'y wygrywają, tym razem pokonując Chavo z ochroniarzem. CM Punk w Raw - to było do przewidzenia. Jestem ciekaw, kiedy wykorzysta swoja walizeczkę. Mam nadzieję, że wykorzysta ją w najlepszy sposób i będzie chodził z pasem, byłoby to bardzo ciekawe. Następnie kolejny TT Match. Nastawiłem się od razu na wygraną Hardych, przecież od razu nie przegrają. Tymczasem to Miz i Morrison zwyciężają pierwszy pick dla ECW. I tu zonk :shock: Matt w ECW? Po co? Kompletnie nie rozumiem tego posunięcia. Pamiętajmy, że na NoC Hardy broni pasa US w pojedynku z Chavo. Nie mam pojęcia, jak to się może zakończyć. Potem walka div. Co ciekawe tym razem nie przewijałem. Legenda stołu komentatorskiego trafia do niebieskiego brandu. Nie podobało mi się to zbyt, J.R. zawsze pasował tylko do czerwieni :D Dalej Cena vs Edge. Jasne, że wygrywa Jasiu i po chwili pojawia się Koksista. No to już pewne, że trafi do Raw... I tak się właśnie stało. On też będzie się pchał do głównego pasa. Kolejny mecz to walka Dreamera z MVP. Znów Tommy przegrywa, a potem dostaje mu się po ryju... Smutne to... :( Przejście Umagi do niebieskich było oczywiste. Miejmy nadzieję, że pokręci się trochę w main evencie. Kolejnie JBL pokonuje Kofiego. Szkoda, że Jamajczyk nie wygrał. I tu zaskakujące posunięcie: Kane idzie do Raw! Co teraz z pasem ECW? Ciekawe, jak to się zakończy.

No i przyszedł czas na ME. Battle Royal z 15 zawodnikami. Nie mogliśmy się tu spodziewać technicznego wrestlingu, tylko same punche. Oczywiście Big Show rozdawał head baciki na prawo i lewo. Na szczęście Khalas szybko odpada. Jasiu zostaje do samego końca, ale to co zrobił Edge było zajebiste! Strasznie się podjarałem, jak wywalił obydwu rywali i wygrał 2 picki w drafcie dla SD. Kennedy idzie do niebieskich, z czego się cieszę. Oczywiście będzie rywalizował o WHC. No i największa niespodzianka: Triple H w Smackdown! :o Kopara mi opadła. Chciałem, żeby tak się stało, ale nie sądziłem, że Vince zdecyduje się na takie posunięcie.

Ogólnie draft wyszedł moim zdaniem na plus. Raw zasilili Kane, 619 i Bacista, ale Smackdown jest bardzo mocny. Mają tam pasy WHC i WWE. Jak to się wszystko skończy? Nie mam zielonego pojęcia, mam wiele domysłów na ten temat. O poziomie walk nie mówię, bo jakoś się nim nie przyglądałem. Po prostu interesowały mnie wyniki walk i draftu. Co ciekawe przewijałem tylko, jak walczyli Irlandczycy i Cena. Mimo wszystko jestem bardzo ciekaw, jak WWE to wszystko wymyśli. No i jeszcze McMahon. Milion Dolar Mania nie przynudzała bardzo, ale spowalniała akcję gali. Beka z Khalim, sexy taniec Kelly :D i zaskakujący koniec. WWE tym razem mnie zaskoczyło...

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

Opener porywający jak dyskusja w sb na temat szkoły, ciągnąca się przez trzy strony. Parę punchy, może był nawet jakiś kick, kto wie. Nuda

Potem pojedynek tagów: Finlay i Hornswoggle vs. Morela i Carlito. Oglądałem RAW przed chwilą i nie pamiętam tej walki.

Rhodes i Holly vs. Guerrero i Neely - Patrz walka numer dwa.

Następnie kolejny pojedynek tagów - Morrison i Miz vs. Hardy Boyz. No, tu już lepiej, gdyby nie to, że bracia nie zrobili ŻADNEJ akcji teamowej. Kul!

Potem pojedynek babeczek, który kończy się double DQ :shock: i draft... o Draftach później

Next walka Jasia i Edge'a. Nawet fajna, Jasio, który sprzedaje shoulder blocki jest cudowny. :*

MVP vs. Dreamer - krótka walka, która na dodatek kończy się źle. Tommy przyjmuje kicka na mordę, po czym zostaje odliczony :x

Przedostatni pojedynek Layfielda z Kingstonem. Chyba najlepsza walka. Kingston jest niezwykle charyzmatyczny. WWE brakowała takiego właśnie czarnucha. Bookera nie ma, Shelton jest olewany, to może Kofi coś tam namiesza. Oby. Aaaa, to odbicie od lin jest zajebiste :thumb:

I ME, czyli jeden z najnudniejszych battle royalów, jakie widziałem. Podczas oglądania modliłem się, by to coś się jak najszybciej skończyło. Tak wiało nudą, że po walce szukałem po mieszkaniu moich spodni i koszuli. Jedyny fajny moment to napierdzielanie się braci H. i machnięcie łapą przez Showa, gdy Cena wstawał po YCSM! To wsio.

Dobra, kij z walkami. Najważniejszy jest przecież sam draft. Po openerze dowiadujemy się, że na RAW przywędruje da Bujaka Rey Mysterio. Kiedy zobaczyłem jego facjatę na planszy zacząłem płakać. To oznacza, że po moim kochanym RAWie zaczną szaleć bachory z maskami. Choć z drugiej strony... Znając życie, to gdyby wrócił na SD!, to pewnie roz**bałby całą La Familię swoim 619, rżąc przy tym jak koń i wymach***jąc World Heavyweight Title, który zasłania całą jego postać :D Może i lepiej...

Finlay & Hornswoggle wygrywają, a ja widzę, że na SD! idzie Jeff Hardy. Moim zdaniem ta wymiana „pupilek za pupilek” bezsensowna, ale chodziło o odświeżenie brandów, więc ok... Tylko ciekawe, o jaki pas będzie walczył Jeff w SD!?...

CM Punk na RAW - to chyba było do przewidzenia. Gość ma walizkę i musi ją w końcu wykorzystać. Tylko jest mały problem - ja go nie widzę w roli WWE champa. W tej roli widzę zupełnie kogoś innego :)

Matt Hardy do ECW - Hmmm... znając późniejszy tok wydarzeń, to sensowne posunięcie. Szkoda mi trochę Matta :P

I next draft...

JR trafia za stolik Smackdown, a Michael Cole komentować będzie RAW. Póki co jestem do tego nastawiony sceptycznie, ponieważ duet JR i Lawler spisywali się na prawdę bardzo dobrze
Michael Cole idzie do RAW a do Smackdown Jim Ross. Nie mogłem w to uwierzyć. Ross i King to świetny duet.
JR na SD, Cole na Raw... Lipa! Rozdzielono najlepszy duet komentatorski.
Legenda stołu komentatorskiego trafia do niebieskiego brandu. Nie podobało mi się to zbyt, J.R. zawsze pasował tylko do czerwieni

Wszyscy ssiecie. Jak Ross zresztą za stołem. Jedyne, co fajne jest w Rossie, to całkiem znośny głos. Cała reszta leży i kwiczy. Mimika? A to co? Charyzma? No, 2/10. Cole to dopiero powiem świeżości dla RAWu. Głos ma świetny, dodatkowo zna pojęcie "mimika twarzy", na pewno będzie się go przyjemniej oglądało, niż tę kłodę drewna z kapeluszem. ;)

Po wygranej Jaśka wszystkim ukazuje się plansza przedstawiającego Batka... Batista na RAW. Dobrze, na SD! już nie miałem sił go oglądać.

Na SD! Umaga - to wiedzieli wszyscy, także żadne zaskoczenie

Kane na RAW... Kane is returning home... Oby tylko nie dostał WWE title, bo się zabiję, jak Boga kocham. Najlepszym posunięciem byłoby wysłanie Kane'a na siedmiomiesięczny urlop. Zniknąłby w lipcu i pojawiłby się lutym. Oczywiście bez brzucha a'la Big Show. Wtedy rozpocząłby angle z Takerem, który zakończyłby się na WrestleManii XXV... A tak? Pfff

No i po Battle Royalu przyszła pora na kolejne wygnanie kogoś z RAWu. Tym razem byli to Kennedy (dobrze, będzie miał szanse na WHC) i... Triple H. Posunięcie trochę dziwne. Możliwe, że chcą podkręcić atmosferę przed Night Of Champions. Wszyscy myślą, że Jasiek nowym Champem, a tu zonk... Choć gdyby pas miał nie lubiany przez wszystkich Jasiek, to nie byłoby problemu z Punkiem i jego walizeczką...

I jeszcze odnośnie ostatniej akcji z McMahonem... Możliwości są dwie:

albo wakacje, albo...

:P:table::P

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

O walkach nie ma co pisać, bo to tylko dodatek do draftu.

Rey na RAW - "nieeeee", taka była moja reakcja. Liczyłem na to, że ktoś zaproponuje mu bilet do ECW ;) Ech, marzenia.

Jeff Hardy na Smackdown - w sumie mi to rybka.

CM Punk na RAW - Jak dla mnie na Smacka bardziej się nadaje. Ale zawsze to jakaś nowa krew.'

Matt Hardy do ECW - degradacja.... 3 liga.. sorry, Matt.

Batista na RAW - zanosiło się na to już od dawna. Mi tam pasuje ten transfer.

Umaga na Smackdown - whatever.

Kane na RAW - znowu? Po co? Już mógłby zostać na tym ECW.

Mr Kennedy na Smackdown - kurde, wkurzyłem się bo to jeden z moich ulubieńców. Plus może być taki, że Ken dostanie w końcu jakiś main eventowy push. Przez chwilę liczyłem na feud z Edgem..

HHH na Smackdown - whaaaaat? O feudzie Kennedy'ego z Edgem od razu można zapomnieć :roll: Trajpel do drugiej ligi? Fuck..

16476371734edf391100c30.jpg

Obejrzałem ten tak niesamowicie zapowiadany draft z małym opóźnieniem i mam strasznie mieszane uczucia.

Walki to była jakaś czysta masakra. Nikt nie zrobił dobrego show, nawet Hardyz, którym dane było w jednej federacji rozegrać tylko jeden match byli zupełnie niezgrani i monotonni. Walki były do bólu przewidywalne, nawet ostatni pojedynek 15 wrestlerów wiadome było że nie wygra RAW, bo ściagneła do siebie 4 innych wcześniej.

Jeśli chodzi o zmiany to tu już było ciekawie, a pod koniec też zaskakująco.

Na początek Mysterio, bez rewelacji, żadne zaskoczenie. Spodziewałem się ze albo Jeff przejdzie do SD! albo Matt do RAW no i trafiłem, ale tego, że chwilę po przejściu Jeff drugi z braci przejdzie do ECW bym się nigdy nie spodziewał. ECW straciło Kane'a i CM Punka i pewnie już nikt nie będzie tego oglądał. Lepiej by zrobili gdyby dali szansę Kofiemu Kingstowi czy Sheltonowi Benjaminowi ligę wyżej. Przejście Batisty do RAW bez żadnych odczuć przyjąłem, zobaczymy co z tego bedzie. Podobnie zareagowałem na przejście Umagi, ale o tym już mówiono i można się było domyśleć.

Kennedy w Smackdown :/ Nici z pasa WWE, może tak jak mówią moi przedmówcy będzie walczył o WHC. Oby - ten świetny zawodnik na to zasługuje. Największy szok to HHH w SD! byłem niemal pewien, że trafi tam Cena, a tu takie jaja. Zacznę chyba oglądać Smacki a RAW odstawię na bok.

Zmianę komentatorów też można zaliczyć na plus.

Zmiany w wwe draft. Do raw przeszli:

Kofi Kingston

Layla

Matt Striker

Chuck Palumbo

Deuce

Jamie Noble

Do Smackdown:

Carlito