Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najlepszy mic-skill na chwilę obecną.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

381535_s.jpg

Temat poświęcony wrestlerom o mic-skillach. Chciałbym was zapytać, którego wrestlera z aktualnych rosterów TNA i WWE uważacie, za najlepszego mówcę. Wszyscy wiemy, jak teraz mocno stawia się na entertainment w wrestlingu. Jednym sie to podoba, a innym nie. Jednak to nie jest teraz ważne. Zadecydujcie, kto jest na chwilę obecną najlepszym mówcą w Sports Entertainment.

Kandydatami na to miano są:

5703541.jpg

Santino Marella- Nie jest długo w WWE, a za mikrofonem pokazał naprawdę wiele. W sumie wg. mnie gdyby w ringu pokazywał tyle, co za mikrofonem, to byłby lepszy niż AJ Styles. Jego speeche o Stone Cold Steve Austinie... na prawdę świetne. Jego dobre umiejętności za mikrofonem ujawniły się po jego heelturnie. Jest to jedna z najbardziej rozpoznawanych osób o dobrych speechach na chwilę obecną.

Jeden z jego speechy:

http://www.youtube.com/watch?v=EqfveFuXwxM&feature=related

522.jpg

Randy Orton- Następną nominację dostał "Legend Killer" Randy Orton. Zasłyną z doskonałych konfrontacji z legendami. Jego speeche są przyjemne dla ucha. Radzi sobie z mikrofonem jako face, jako heel stwarza niesamowity klimat swoimi przemowami. Teraz, gdy kręcił się wokoło main eventu, i na chwilę odpuścił sobie gimmick "Legend Killera" nadal jego umiejętności z mikrofonem stoją na wysokim poziomie.

Jeden z ciekawszych speechy Ortona:

http://www.youtube.com/watch?v=nDqB731MdlQ

0038.jpg

Christian Cage- Co tutaj będziemy się czarowac. Osoba, o najlepszych mic-skillach w całym TNA, wychowanek WWE. Jego doskonałe mic-skilly po raz pierwszy pojawiły się w latach 2003-2004, wtedy właśnie po raz pierwszy Christian używał swoich pierwszych catchphrase'ów jak "Peeps", "Peepulation", "Christian Coalition". Doskonale łapał kontakt z publicznością. Na SmackDown! prowadził show- "Peep Show", które wg. mnie spokojnie mogły dorównywac "Highlight Reel" Jericha. Teraz w TNA wnosi dużo entertainmentu. Nawet, gdy był heelem dostawał spory cheer od publiczności. Reprezentujący TNA- Christian Cage.

Najlepszy jego speech, jaki mogłem usłyszeć.

http://www.youtube.com/watch?v=kRnS3Ao5PVw

012306edge1-1.jpg

Edge- aktualny World Heavyweight Champion i numer jeden na SmackDown! Charyzmatyczny wrestler i dobry heel. Jego mic-skille są bardzo dobre. Możliwe, że niektórym nie podobają się jego aktualne segmenty z La Familią. Jednak jego Cutting Edge przyjemnie (wg. mnie) się słucha. Jedne z jego świetniejszych speechy wg. mnie mogliśmy oglądać podczas, gdy został w 2005 roku Mr. Money in the Bank. Nie twierdzę, że teraz nie robi świetnych speechy. Jak dla mnie oczywiście jest numerem jeden na SmackDown! za mikrofonem.

Jedno z lepszych Cutting Edge:

TripleH7.jpg

Triple H- The King of Kings. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych postaci w WWE. Dobry face, doskonały heel, 12 time world champion. Jego speeche jako face rozbawiają, jako heel denerwują (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). W Degeneration-X razem z Shawnem Michaelsem rozbawiał całą publikę WWE. W Evolution jego speeche stały na jednym z najlepszych poziomów. Jako heel po prostu jest genialny. To sprawia, że został kolejnym kandydatem do miana najlepszego mówcy.

Triple H przedstawia Evolution:

http://www.youtube.com/watch?v=gS7Q_MW03ZU

77037pi.jpg

Chris Jericho- Po powrocie do WWE nadal świetnie radzi sobie z mikrofonem. Niektórzy mówią, że nie tak dobrze jak kiedyś, ale nie można mu zarzucic, że już mu to nie idzie. Nadal fajnie i przyjemnie się go słucha. Niedawno przeszedł heelturn, więc może teraz pokaże 100% tego, co kiedyś. No i nie zapomnijmy o jego wspaniałych "Highlight Reel".

Speech i segment heelturnowy Chrisa Jericho:

http://www.youtube.com/watch?v=8ihQrLgCN7A

To tylko moi kandydaci. Pisze w tym temacie, kogo uważacie, za najlepszego mówcę w Sports Entertainment. Może to byc jeden z tych przedstawionych przeze mnie, albo ktoś, kogo wy uważacie za najlepszego za mikrofonem.

Zapraszam do dyskusji!

P.S Proszę się postarać pisać tylko o jednym wrestlerze.

jrthqr.jpg
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szymi94

2

• Yanki

2

• Astaroth

1

• Mirai

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Dla mnie obecnie przy mikrofonie najlepszy jest bezkonkurencyjnie Christian Cage. Koleś jest naprawdę genialny. Nie mogę wymienić jego najlepszego speechu, ponieważ wszystkie są naprawdę kozackie. Podoba mi się wyśmiewanie i porównywanie osób stosowane właśnie przez Christiana. Poza tym bardzo przypadł mi do gustu jego catchprase : "If You don't know - now You know." Najbardziej w pamięć zapadł mi jego speech z któregos z tegorocznych iMPACTów w którym porównał Bookera T do Boba Marleya. Niestety nie znalazłem go na youtube, jeżeli ktoś miałby linko do wspomnianego przeze mnie speechu to prosiłbym go umieszczenie w temacie ;) .

Zaraz po nim jest Chris Jericho. Również wrestler który przyciąga swoją uwagę do mnie głównie przez mic - skillsy. Niektórzy mówią, że nie wygłasza juz takich speechów jak kilka lat temu, ale ja uważam, że nadal stoją na poziomie. Legendarne Highlight Reel jest moim ulubionym show w dzisiejszym wrestlingu. Jego najlepszy speech jaki słyszałem jest z MVP's VIP Lounge (z 21 marca 2008):

http://youtube.com/watch?v=Upportwj5hk

Po tej dwójce są oczywiście tacy wrestlerzy jak Mr. Kennedy, M.V.P, HHH, Orton, Edge, czy HBK ale i tak miałem sie ograniczyć do jednego wrestlera, a wymieniłem dwóch :) .

• Reputacja:   1

Dla mnie numerem jeden jest mój numer trzy czyli Chris Jericho , nie ukrywajmy że nie jest może u szczytu swoich możliwości. Lecz speech'e Chris'a zawsze stały na wysokim poziomie. Oczywiście jego dawne speeche były lepsze bo na więcej nawet podczas mowy pozwalano. Teraz też odwala kawał świetnej roboty i nie można mu tego odmówić. Czekamy na speech na miarę jego mozliwości po jego heel turnie.

http://pl.youtube.com/watch?v=lK92tEeDqCU

Oczywistym zwycięzcą wśród podanych wrestlerów jest Christian Cage. Jestem jego wielkim fanem i uwielbiam słuchać jego speechy, a także wywiadów z nim. Po prostu ma dar. Na video aż miło mi słuchać słów Christiana oraz reakcji fanów na nie. WWE popełniło wielki błąd tracąc Christiana. Obecnie w TNA wymiata, tak jak w WWE i ja też uwielbiam: "And if you don't know, now you know...". Co ciekawe są to słowa z piosenki Notoriousa B.I.G. "Juicy".

Poza tym bardzo dobre mic-skille w WWE mają Mr. Kennedy i MVP. Pierwszy wiele stracił na face-turnie. Jego przemowy były niesamowite, a na końcu zawsze wydarcie mordy... :D Za to co mogę powiedzieć o Montelu? Uwielbiam jego VIP Lounge i specjalnie nawet oglądnąłem początek ostatniego Smackdowna, by usłyszeć jego słowa. No i na końcu jeszcze jeden znakomity moim zdaniem mówca: Brother Ray. Bardzo śmieszy mnie to co on mówi zawsze. Też uwielbiam oglądać wywiady z nim. Na ostatnim Impakcie był bardzo fajny interview z Ray'em. Polecam! xD

Ciężko wybrać najlepszego mówcę, tym bardziej, że speeche to już nie to co kiedyś, gdy zawodnik miał pełną swobodę wypowiedzi i sam pisał swoje speech'e (via Austin, Flair, Hogan, Piper). Obecnie wypowiedzi wrestlerów są pisane praktycznie w całości przez writer'ów, dlatego nie sposób wybrać najlepszego z nich. Jeśli jednak miałbym wybrać najlepszego z obecnych mówców, postawiłbym na Bubbe Ray'a, który zajebiście wykonuje swoją robotę i potrafi przyciągnąć uwagę. Potrafi znakomicie wczuć się w rolę, oraz bez wątpienia 'dodaje coś od siebie'. W jego przypadku ważną rolę gra gimmick, oraz sama prezentacja zawodnika, co czyni go niezwykle zabawnym ;) Niewiele za nim plasuje się znakomity Santino Marella, który przyciąga swoją uwagę unikalnym akcentem, oraz dość zabawnym gimmickiem.

Obydwu panów lubię słuchać najbardziej, ale i tak nie umywają się według mnie do The Rock'a, oraz Austin'a, którzy pod tym względem nie mieli równych.

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   2

Cóż, jeszcze kilka lat temu miałbym łatwiejszy wybór, gdyż nikt nie równa się The Rockiem. Jeśli chodzi o obecnych miałem spory dylemat między takimi zawodnikami jak Larry Sweeney, Colt Cabana czy Delirious. Ostatecznie jednak postawię na tego pierwszego. Larry, podobnie jak Rock czy SCSA, ma duszę showmana. Dobry głos, tonacja, no i przede wszystkim umie wywołać heat oraz śmiech publiczności (z cheerem pewnie też dałby sobie radę, ale na razie nie taka jego rola).

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Z obecnych wrestlerow to HHH to on zawsze potrafi powiedziec uszczypliwy zart jak np. ze Snitskim jak powiedzial do publicznosci czy nie Tic-Tacow i dla mnie on jest najlepszy w tej chwili

A ja mam dylemat miedzy Edge , Marella a Triple H.

Wybrałem mój nr 1 ,(TripleH) tylko dlatego bo moje ulubione speech'e sa własnie z nim , za czasów Evolution i kiedy był Hellem.

Dla mnie to ma swietny głos , potrafi intonować , mozna poznać jego intencje czy szykuje sie jakas rozróba czy też nie. Głos oddaje własnie na niego. :t_up:

sws.png

31576.png

Stawiam na Santino Marelle. Jest najlepiej zapowiadającym się zawodnikiem WWE. Jego speeche są po prostu świetne. Nigdy się przy nich nie nudzę. Jednak kilka lat temu nikt chyba nie miałby wątpliwości..THE ROCK. Teraz drugi, po Santino w speechach jest według mnie Christian Cage. W TNA to on króluje. Jego wypowiedzi są naprawdę sensowne.

rkoplaskimf6.jpg

Ja jak Silver wybiorę Tripla choć,tak naprawdę bardzo trudno wybrać jednego ,,THE BEST'' bo każdy ma coś w sobie,inaczej przedstawia to wszystko Rock,inaczej Steve i tak dalej....

Każdy z tych ma swoją specjalizację.Wybrałem HHH bo zapamiętałem go ze starego D-x i Evo.

Za każdym razem przypominam sobie jaki z niego świetny Heel i normalnie aż sie modle żeby wrócił stary Sk%r!4ały The Game.

Druga sprawa że wielu dobrych mic-skilowców tu nie ma....

Natomiast w TNA według mnie najlepiej przy mikrofonie radzi sobie Biały brat Dudley i CC.Kto widział parę speech w ich wykonaniu wie o czym mówię.

pezetvi7.png

Długo się zastanawiałem na kogo wytypować i postanowiłem, że mój głos poleci na konto Santino Marelli. Kieruję się tym, że lubię jego charyzmę, ten włoski akcent jest rozwalający i Santino potrafi zrobić niezły show. Poza tym, jako jedyny z tej grupki, którą wytypował CC ma lepsze mic-skille niż umiejętności w ringu. Postanowiłem, że właśnie dlatego zagłosuję na niego. Ten speech co dałeś naprawdę fajny, jakoś go wcześniej nie widziałem.

• 2 tygodnie później...

Dla mnie najlepszym mic-skillem na chwilę obecną jest nie kto inny, jak Christian Cage. Jego speeche w TNA całkowicie wymiatają i zawsze mają w sobie jakiś sens. A poza tym jego "If you don't know! Now you know..." wymiata. ;)

mickfoleyzi2.jpg
  • 2 tygodnie później...

Narazie całkiem całkiem przentuje się Santino Marella no i Mr. Kennedy :D naprawde ciekawe gadki które uma rozśmieszyc zaraz ponich egzekwo są: HHH & Randy - czemu? już mówie HHH - zawsze gdy wyjeżdżał z jakims tekstem jajcarskim (tak często w DX jak is sam) Randy zawsze umie wkurwi* przeciwnika :D Jest tak wkurw***** że można by go zabic xD Kolejny EGDE min świetny aktor nie tylko mic-skillse ale aktor genialny teksty naprawde dobre ot chocby wymiany zdań z Batistą (nie zacytuje bo już całych nie pamiętam)

Moja Tabela:

1. Santino

2. Kennedy

3. HHH

4. Randy

5. EDGE

Ja myślę że na chwilę obecną jest to HHH i Jericho:HHH zawsze jakiś żarcik walnie czy coś.Najlepsze teksty jak z HBK jako DX walili w tedy tekściory że bum , bum , bum :D .Jericho walnie czsem niezły tekst , albo w tedy kiedy The Rocka udawał to też był zarąbiaszcze :D .Jeszcze jak mówił pan policjant Szymek997 Orton zawsze w****i i chce się go zabić.

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

1 . Santino - co jak co ale tym swoim zabawnym akcentem umie rozbawić publikę i tu jest dla niego bardzo duży plus "+"

2 . Triple H genialne , mic skillsy tyle mogę powiedzieć o nim .

3. Christian Cage w sumie jest naprawdę dobrze chyba najlepszy przy majku w TNA

4. Mr Kennedy nie wiem dlaczego nie ma go tutaj. Umie się fajnie zapowiedzieć :D może The Rock 2 to to nie jest ale jest naprawdę dobrze .