Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wzmocnienia rosteru wrestlerami indy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

TNA zainteresowane jest wzmocnieniem swojego rosteru zapaśnikami z sceny niezależnej. Głównym powodem jest stworzenie świeżych, własnych nazwisk w promocji, w której znajduje się wiele byłych wrestlerów z WWE, WCW i innych znanych federacji. Podpisano kontrakt z Doug'iem Williams'em, a także niejakim Cody Deaner'em - który ma występować w gimmicku geja. Oprócz nich prawdopodobnie zostaną zatrudnieni jeszcze trzej wrestlerzy, mniej znani szerszej publiczności: Shatter, Mikal Judas i Truitt Fields. Tak się prezentują:

- Doug Williams:

- Cody Deaner:

- Shatter:

- Truitt Fields:

- Mikal Judas:

Generalnie jestem bardzo zadowolony z takiej polityki. Czas zwolnić takich wrestlerów jak - Kip James, BG James czy Matt Morgan, którzy i tak nic TNA nie przyniosą. Irytuje mnie ten gimmick geja - kojarzę z WWE Vito i Rico, którzy posiadali podobne poglądy na ringu i strasznie tego nie lubiałem, mam nadzieję, że TNA z tego zrezygnuje, bo ja tego nie kupuje na starcie. Przypadł mi do gustu Mikal Judas i Shatter, obaj mają świetne warunki fizyczne, ten pierwszy ma taki "mroczny" wygląd, coś jak Kevin Thorn, mógłby wystąpić w jakimś ciemnym gimmicku - np. promowanym przez James'a Mitchell'a. Ogólnie - mimo tego gay wrestlera - jestem podekscytowany całą tą sytuacją i czekam na debiuty. Wszyscy stanowią dobre wzmocnienie.

Co sądzicie o zainteresowaniu TNA wrestlerami sceny niezależnej ? oraz o gimmicku geja, szykowanym dla Cody Deaner'a ? obecny roster TNA potrzebuje wzmocnienia ?

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• kieska

2

• Danielsson56

1

• Gotrek

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Bardzo dobre posunięcie ze strony TNA. Potrzebne jest trochę odświeżenie rosteru federacji. Taki Kip James czy Matt Morgan rzeczywiście powinni opuścić skład i dać miejsce młodym wrestlerom, bo swoją obecnością nic nie wnoszą na razie do całej federacji. Rzadko się pojawiają, a jak już walczą, to wypadają słabo. Ale mówimy o tych nowych wrestlerach. Przyznam się szczerze, że znam tylko Williamsa. Na tym video jednak podanym przez IIL'a niewiele widać jego umiejętności, bo głównie są tam uderzenia kolanem, co trudnością nie jest... :lol Jednak na pewno jest to utalentowany wrestler i właśnie w nim upatruję nadzieję dla TNA. Pozostałych zawodników ani razu nie widziałem w akcji, więc nie mogę nic powiedzieć o ich umiejętnościach. Gimmick geja - nie podoba mi się to również. Może i będzie to jakieś urozmaicenie, ale myślę, że będzie to niesmaczne i nieśmieszne. Tacy dziwacy w ringu w ogóle mi się nie podobają, np. Shark Boy czy Curryman. Ten Mikel Judas jeśli będzie taki mroczny jak mówi IIL, to zapowiada się ciekawie.

Tak więc te wzmocnienia powinny wyjść Ti En Ej na dobre. Nash już sobie powinien iść zabawiać dzieci, czytać im bajki i dbać o swoje kwiatki, bo jest niepotrzebny wg mnie. Sting nie będzie wiecznie młody, więc też zakończy karierę. TNA opuścić powinno kilku wrestlerów i ci nowi powinni zająć ich miejsce. Tak więc decyzja fedu na plus :t_up:

Witam

Postawienie na młody zespół to pomysł na plus, bo wiecznych gwiazd nie ma.

Generalnie trzeba zapewnić gwiazdy, które wniosą i na ring i poza nim atrakcje.

Co prawda nie wyobrażam sobie, że ktoś zastąpi Stinga, ale kiedyś trzeba.

Mam nadzieje, że to będzie warte.

mmgwe6ff1.png

Mayby ond day

You will be old enought to tell me what you think

But

Then

I will be

To death to hear you

To old to understan what you speak to me

Filmiki niestety nie chcą mi się załadować,więc nie jestem w stanie ocenić akurat tych wrestlerów,których TNA sprowadziło do siebie,powiedzieć za to muszę,że bardzo podobają mi się tego typu działania.Szperanie w Indys w poszukiwaniu talentów to dobra droga i miejmy nadzieję,że TNA wybrało odpowiednie osoby.Na pewno roster potrzebuje powiewu świeżości,który mógł zapewnić chociażby Matt Morgan,lecz on zawiódł oczekiwania (przynajmniej moje).Nie będę już nawet pisał o osobach takich jak Kip James,czy BG James (pierwszego szczerze nienawidzę [i to nie ze względu na gimmick,po prostu wkurza mnie ten koleś],za to drugiego darzę pewną sympatią),Kevin Nash,czy Black Reign.Obecny roster TNA jest świetny,ale "rekrutowanie" sobie nowych,utalentowanych,młodych wrestlerów na pewno dużo da.Niepokoi mnie gimmick geja...Pachnie to mocno WWE,gdzie tego typu patenty nie wyszły za dobrze.Super by było,gdyby tak jak napisałeś IIL Mikal Judas dostał mroczny gimmick,typa nie widziałem,nie znam,ale przyda się ktoś do feudowania z Abyssem np. i ogólnie jakiś nowy potworek (najlepiej Mitchella...).Reasumując-bardzo podoba mi się decyzja zarządu i kierunek dążeń federacji,nic tylko przyklaskiwać tego typu działaniom i czekać na efekty. :)

e916f7e946.png

Bardzo ciekawy ruch ze strony TNA. Może to tylko pomóc tej federacji, a rosterowi na pewno przyda się pewne odświeżenie. Tak jak już zostało wyżej powiedziane, można było by zwolnić kilku zawodników (zostali oni wymienieni we wcześniejszych postach). Z zawodników których podał IIL, podobnie jak Daniel kojarzę jedynie Doug'a Williams'a , widziałem go kilka razy w akcji i na prawdę jest niezły, co do reszty nie jestem w stanie nic powiedzieć, mogę jedynie wyrazić swoją nadzieję, na to , że w TNA się sprawdzą. Co do gimmicku geja - takie eksperymenty nie wypadają zbyt dobrze i przekonało się już o tym WWE , więc mam nadzieję , że Deaner jednak nie będzie występował w nieciekawym gimmicku homoseksualisty.

Jak wspomniałem na początku, takie wzmocnienia rosteru wrestlerami ze sceny niezależnej uważam za bardzo ciekawe posunięcie i mam nadzieję, że zawodnicy sprawdzą się, niejednokrotnie pokazując nam kawał dobrego wrestlingu.

Hmm nie bede odkrywczy ale takze powiem ze jedynie kojarze cos tego Doug'a Williams'a . W sumie nowych mlodych wrestlerow nigdy za wiele jescze jesli maja talent i umieja skleic dobra walke to czemu nie przeciez taki Sting tak dlugo nie pociagnie . Moze 2 lata i to max nikt nie jest wieczny (moze Flair ktory walczyl 36 lat) ale to jest jeden z niewielu takich przypadkow... Wiec ja uwazam ta decyzje zdecydowanie na "+" pozniej ocenimy czy byla ona trafna i czy wrestlerzy sie przyjma do rosteru czy TNA im podziekuje... Wzmocnien nigdy nie za wiele ...

• Reputacja:   1

Powiem tak: mój optymizm jest umiarkowany. Niby nowe gwiazdy 'własnej roboty się przydadzą'... Tylko: w tym wypadku wypadałoby pożegnać się z nieużyteczną, wymieniona już wyżej bandą z Jamesami na czele, bo najzwyczajniej nie będzie dla nowych czasu antenowego, jeśli roster będzie pękał w szwach... (oczywiście w przeliczeniu na ten 1 w tygodniu 1,5 godzinny program TV). Istnieje także możliwość, że udupią ich jak wielu zdolnych X-Divisionerów i będą pokazywać róra raz na miesiąc w przegranej walce kosztem oczywiście innych gwiazdeczek czy nowoprzypyłych po ewentualnym zwolnieniu z WWE...

Co do umiejętności tych anonimowych dla mnie zapaśników równiez nie moge ich ocenić (tym bardziej po tych filmikach...). Niby TNA powinno wiedzieć co robi... ale jeśli z uporem promują takiego Morgana, czy kiedy ostatnio mając tyle możliwości na kapitana teamu international sciągają Daivariego... :roll: to pewny człowiek nie może być niczego...

Teraz biorąc ich z osobna:

-Cody Deaner czyli ten, który niedługo dowie się o swojej prawdziwej orientacji... Nietrudno się domyślić, gdzie trafi jeśli zostanie zakontraktowany- do innych freaków w X-div oczywiście... Jak pokazuje historia takie przedsięwziecia zwykle hitami nie są i irytują niemal wszystkich fanów wrs... Choć można sprawę tego gimmicku rozwiązać bardzo pozytywnie (patrz Shinobu) i zrobic z tego niezłą padakę... Tylko problem w tym, że prędzej czy później to się nam przeje... A jak pokazano z Sharkiem zarząd do zmian nawet tych wiciśniętych do końca gimmicków nie jest...

-Mikal Judas czyli nowy mroczny typek- ktoś tego typu przydałby się choćby po to, aby tak świetny manager jak Mitchell miał co robić... No i od razu nasuwa się pomysł na wejściu- feud z Abyssem, zniczczenie przez Chrisa jak każdego poprzedniego oponenta, a później jobbowanie, bo pozycja danego wrestlera jest równa z Rellikiem... :roll:

Jak patrzę na gościa to nasuwa mi się od razu, że jest niemal przekalkowany z Thorna (chodzi mi o wygląd)... Z jednym szczegółem- wygląda trochę śmiesznie... :D Osobiście nie kupiłbym go jako 'mrocznego'...

Zobaczymy, jak to będzie... Wolałbym jednak, aby ściągneli jakąś bardziej znaną i 'pewną' gwiazdeczkę indy...

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Kolejne informacje dotyczące werbacji, tym razem jeszcze ciekawsze. Mówi się o zatrudnieniu Joey Matthews'a & Johnny Swinger'a - którzy mieli tryout kilka miesięcy temu, dark match Bound For Glory 07. Nowe talenty z NWA Anarchy - Mikeal Judas i Phil Shutter posiadają dobry wygląd, ring skillsy i charyzmę, wg. oficjeli TNA to świetny interes. Booker T wspomniał zarządowi o wrestlerze zwanym Cyrus (ponoć ma 7 stóp wysokości), wg. niego jest materiałem na gwiazdę.

Teraz więcej o znanych nazwiskach. TNA zainteresowane jest talentami z ROH, obecnie padły nazwiska: Bryan Danielson, Nigel McGuinnes & Bricoe Brothers. Sądzi się, że Nigel podniesie liczbę fanów w Europie. Briscoe's trafiliby do dywizji drużynowej - ponoć wywarli dobre wrażenie na Dixie Carter.

Idąc dalej, TNA zadowolone jest z walki Motor City Machineguns vs. Speed Muscle z ostatniej gali iMPACT!, mówi się o współpracy z Dragon Gate i użyciu ich wrestlerów w przyszłości. Mimo trwającego turnieju X Cup wciąż dyskutuje się nad ściągnięciem Mistico, spekuluje się nad jego występem na nadchodzącej gali Bound For Glory. Topowy tag team z federacji Carlosa Colona WWC -

również prawdopodobnie zawita w sześciokątnym ringu. Jakby tego było mało mówi się jeszcze o niejakim byłym wrestlerem rozwojowym WWE - Kenny Omega, który m. in. posiadał JAPW Heavyweight title, uwagę na niego zarządowi zwrócił Kaz i Jay Lethal.

Widać TNA nie spoczywa na kilku nazwiskach, workerzy jak Bryan Danielson - ach, jego walki z Kurtem Angle, czy Briscoe Brothers - vs. LAX, och.. - naprawdę się przydadzą i zmniejszą liczebność ex-workerów WWE w rosterze.

Co sądzicie o nowych pomysłach TNA ?

• Reputacja:   1

Te wieści już ciekawsze i chyba lepsze :)

Mówi się o zatrudnieniu Joey Matthews'a & Johnny Swinger'a

O tym mówiło sie już od jakiegoś czasu, a wg mnie sa raczej zbedni...

Cyrus (ponoć ma 7 stóp wysokości)

O Morganie sądzono pewnie to samo (tj. że jest materiałem na gwiazdę). Takie wielkoludy niestety z reguły większości zbyt utalentowane nie są. W dodatku TNA nie ma raczej w zwyczaju zatrudniania tak potężnych zapaśników... Przez wiele lat mieli właściwie tylko Abyssa, Hoyta i ewentualnie rzadziutko walczący Nash (choć im poza kevem do tych 7' jeszcze sporo brakuje) no i niedawno doszedł Morgan... To sobie bardzo u nich cenię/iłem... nie chce mieć sytuacji jak w WWE :t_down: No ale z drugiej strony faceta na oczy nie widziałem i może faktycznie jest warty uwagi.... Zobaczymy- przy takich spekulacjach zawsze w necie pojaiwają się jakieś dokładniejsze notki co do przymierzanych zapaśników...

Pomijając inne nieznane mi osobistości dochodzimy do topowych gwiazd indy... I tutaj możemy mieć do czynienia z ogromnymi wzmocnieniami tylko... zalezy jak TNA je wykorzysta... Briscoesi z pewnoscią by sie odnaleźli i na jednym mistrzostwie tt pewnie by się nie skończyło... Ale jeśli chodzi o Dragona i Nigela... W TNA popytu na techników raczej nie ma... możliwe, że wsadziliby ich obu do dyvizji X... gdzie mogliby podzielić los Ariesa :roll: Albo toczyliby boje z ME z takim np Anglem czy Stylesem, którzy chyba są najlepszymi technikami TNA (choć AJ może nie zawsze go stosuje... ale z jego popisów w indy nie można mu go odmówić...). Oczywiście jeśli zyskaliby uznanie na technical wrestlerach by się nie skończyło, ale chyba jak każdy od razu sobie tak te feudy dobieram... aby wrestlerzy do siebie pasowali... :t_up:

Z drugiej strony na tą samą dwójke czai się podobno także WWE- z ich potencjalną ofertą raczej konkurować będzie ciężko...

Przyszło też pora na moich ulubienców, tj wrestlerów DG. Ten jeden iMPACT z króciutką walką pokazał, jak wiele poga zrobić do spółki z X-Divisionerami... najchetniej widziałbym sciągnętą już tam dwójkę (Doi & Yoshino) w TNA przez troche dłużej, tj zmagaliby się w dywizji drużynowej w troche po zakończeniu turnieju. Jesliby mieli użyc w przyszłości innych wrestlerów to oczywiście tez jestem na tak... o ile to nie będzie jakiś Don Fujii... :t_up:

Po drodze zgubiłem gdzieś Mistico, ale tu nie ma co się za bardzo rozwodzić- jego występ może i by mnie cieszył, ale przecież będzie tylko jednorazowy i to gdyby wszystko się ładnie w przyszłości układało...

Ciekawi mnie tylko, jesli TNA szuka sobie 'sojuszników' w DG czy CMLL jak się ma ich współpraca z NJPW? Czy już po ptakach? Ostatnio nic o tym nie słychac... NA World X Cup poleciały jakieś płotki i tyle... :roll: