Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Sonjay Dutt-ogólne rozważania na tle ostatnich wydarzeń.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

SONJAY DUTT,CZYLI "MAMO,ON ZABRAŁ MÓJ TAMBURYN"

Cóż,przyznam,że nie za bardzo wiem jak zacząć dyskusję o tym wrestlerze.Nie jestem w stanie zabłysnąć jakimś faktem z jego życia,czy szastać ciekawostkami,wiem tylko jedno-jest dobry.I to bardzo.W robieniu świetnych walk nie przeszkadza mu nawet głupkowaty gimmick Guru.Jest dobrze zbudowany,godnie reprezentuje X Division w każdym pojedynku.Ostatnio przeszkodził w ślubie So Cal Val i Black Machismo (czyli jego najlepszego przyjaciela),tym samym przechodząc heel turn.Pewne jest już rozpoczęcie feudu z Lethalem z historią miłosną w tle.Czas na pytania:

1.Co sądzisz o tym wrestlerze?Jak oceniasz jego umiejętności ringowe i gimmick?

2.Czy uważasz,że heel turn Sonjaya to dobry ruch ze strony bookerów?Czy Twoim zdaniem przyniesie on więcej korzyści,czy strat?

3.Czego spodziewasz się po feudzie na linii Dutt-Lethal?Czy Twoim zdaniem pasują do siebie jako oponenci?

4.Jaką przyszłość wróżysz temu zapaśnikowi?Czy wg Ciebie ma szanse na zdobycie pasa X Division?

I moje odpowiedzi:

1.Uważam,że Dutt to znakomity wrestler.Bardzo dobry high flyer,jego styl walki jest dynamiczny i efektowny.Na dodatek jest on dobrze zbudowany,więc pod względem umiejętności i warunków jest idealnie.Z drugiej strony jednak ma beznadziejny gimmick,który nie daje mu się wykazać przed mikrofonem i złapać jakiegokolwiek kontaktu z publicznością.No bo co można powiedzieć o człowieku,który na ring wchodzi sypiąc płatkami róży,a potem klęka i całuje tamburyn?Powinno się to jak najszybciej zmienić,a heel turn to dobra okazja.

2.Myślę,że to bardzo dobra decyzja.Byliśmy na to przygotowywani od kilku miesięcy,wiecie,pomijając te segmenty,w których widać było,że Dutt zaleca się do Val,to puszczał nienawistne spojrzenia w kierunku Machismo,gdy tylko ten ją obejmował.Więc pomimo iż żadnej niespodzianki nie było,bardzo cieszę się z heel turnu Sonjaya.A czy więcej przyniesie korzyści,czy strat?Jasne,że korzyści.Możliwość rozbudowania gimmicku i pociągnięcia go w nieco innym kierunku,zapewne więcej występów przed mic'iem i możność wplątania w ciekawe feudy.Strat na dzień dzisiejszy nie widzę i nie potrafię podać żadnych.

3.Moim zdaniem ten feud będzie świetny!Może i nie lubię Lethala,ale na pewno jest w stanie zrobić ciekawą walkę,a już jak jego przeciwnikiem jest Dutt to czego chcieć więcej?Oczekuję ładnych,dynamicznych,prowadzonych w szybkim tempie walk,pełnych high risk moves.A czy pasują do siebie?Moim zdaniem na pewno i możemy niedługo zobaczyć masę ciekawych pojedynków z ich udziałem!

4.Cóż,nie mam pojęcia co się z nim stanie po zakończeniu feudu z Machismo.Może feud z Consequence Creed'em?Fajnie by było,ale to raczej niemożliwe,z racji na to,iż występy Creeda mają być dosyć rzadkie ze względu na to,że musi on skończyć college.Curry Man?Może to dobre rozwiązanie,bo Curry dawno nie miał żadnego ciekawego feudu.Tak czy inaczej myślę,że będzie wplątywany w coraz lepsze feudy,jeśli tylko sprawdzi się w walkach z Machismo.A co do pasa to nie sądzę,by miał jakieś wielkie szanse,przynajmniej w najbliższej przyszłości.Ewentualnie tylko jeśli Kaz odbierze pas Williamsowi w wyniku którejś z walk,co kest całkiem prawdopodobne.Co się stanie zobaczymy....

Zapraszam do dyskusji i wymiany zdań. :)

e916f7e946.png
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Danielsson56

1

• Wronek.

1

• Mast

1

• RJ Jakubowski

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

1. Jeśli chodzi o to jakim Sonjay jest wrestlerem zgodzę się z Mastem - jest bardzo dobrym zawodnikiem, o bardzo dużych umiejętnościach technicznych. Potrafi skleić także świetną walkę ( patrz TNA Genesis 2007 z Lethalem ;) ). Co do gimmicku to jest bezsensowny i tyle. Bardzo możliwe że się to po tym heel turnie zmieni. :D

2. Heel turn Sonjaya to genialny pomysł. Do tego patrząc na ostatniego Impacta! to naprawdę potrafi grać go znakomicie. Myślę, że ten ruch przyniesie sporo korzyści. W końcu nareszcie mamy jakiś feud w X Division. :lol

3. Czy pasują?? Pasują do siebie idealnie. Walczyli razem w tagu więc rozpad i feud między nimi musi być co najmniej niezły. A walki?? Posłużę się znowu Genesisem 2007 i myślę że writerzy też nas będą tak dopieszczać. 8)

4. Pas X Division mógłby dostać. Dobry w ringu, z mickiem też jakoś sobie radzi. Wiem że na 100% mógłby stoczyć dobry program o pas dywizji X z Peteyem Williamsem, ale znając zarząd TNA raczej do tego nie dojdzie. :t_down:

mickfoleyzi2.jpg

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Sonjay Dutt to bardzo utalentowany wrestler, widziałem wiele jego występów w przeróżnych fedach i nigdy nie nudziłem się oglądając jego wyczyny w ringu. W TNA występuje od 2004 roku, a mimo to, ani razu nie zdobył pasa x division, a jest jedną z osób, którym się on naprawdę należy. Osobiście wolę go w roli face'a, obecnie jako heel mnie zupełnie nie przekonuje i mam nadzieje, że coś więcej pokaże w tej roli. Program na linii Lethal i Dutt to strzał w dziesiątkę, obaj dobrze się sprawują razem w ringu - via ich walka na Genesis 07, mam nadzieję, że ich feud potrwa dłużej i będą walczyć przez min. 3 ppv, bo to nie jest taka para jak np. Young i Roode, że ludzie tylko czekali aż rywalizacja na ich linii się skończy. Oczekuję efektownych walk, więcej będzie można napisać jak ich konflikt się bardziej rozkręci.

Sonjay to na pewno bardzo dobry wrestler, przyjemnie ogląda się higy flying w jego wydaniu. Nie jeden raz widzieliśmy dobrą walkę w jego wydaniu, a niżej padł już bardzo dobry przykład. Gimmick... co tu dużo mówić, masakra, przegięcie, totalny kretynizm - po pierwsze nie pozwala Sonjayowi wykazać się przy mikrofonie, a po drugie ten gimmick jest po prostu głupi. Liczę na jak najszybszą zmianę, mam nadzieję, że się nie przeliczę. Heel turn jest ku temu bardzo dobrą okazją. Uważam, że jest to bardzo dobra decyzja bookerów. Zapewne taki heel turn przyniesie sporo korzyści Sonjayowi, ponieważ jego postać będzie bardziej wypromowana i podczas trwania feudu uzyska więcej czasu antenowego. Nie raz już feudy pomiędzy byłymi przyjaciółmi okazywały się być bardzo ciekawe, a tutaj w dodatku w grę wchodzą uczuci So Cal Val. Mam nadzieję, że nie zawiodę się na tym feudzie, i będzie on stał na naprawdę dobrym poziomie obfitując w ciekawe segmenty, a także to co najważniejsze - czyli ciekawe starcia pomiędzy Lethale'm, a Dutt'em. To, że pasują do siebie już pokazali i liczę na kolejną, bardzo ciekawą walkę. Co do przyszłości Sonjaya, myślę, że pas x division póki co jest poza jego zasięgiem, za pewne sprawdził by się w tej roli jako heel, ale w tej chwili pas trzyma Williams i niech tak zostanie. Sonjay za to po skończeniu programu z Lethal'em mógłby zostać wplątany w jakiś ciekawy feud.

Niewątpliwie tak jak wspomniano Sonjay jest bardzo dobrym wrestlerem. Drzemie w nim spory potencjał, ale czy TNA jest w stanie go całkowicie wykorzystać? Moim zdaniem, nie, jednak o tym potem.

Dutt jest utalentowany, szybki i dobry technicznie. Stać go na kilka high risk moves, a jego finisher jest zarąbisty. Niestety przez ostatnie miesiące rzadko mogłem zobaczyć Sonjaya w akcji na jakichkolwiek galach spod znaku TNA. Jedynie mogę sobie przypomnieć jego dwie walki: Terrordome na Sacrifice i Xscape Match na Lockdown. Pokazał tam tylko kilka niezłych akcji w parze z Lethalem. Jednakże, przez ostatni czas Sonjay grał przyjaciela Jaya i musiał łazić za nim wszędzie. Dlatego też kompletnie brakowało go w ringu. Widać było ewidentnie jego niezadowolenie, gdy Jay obściskiwał się z Val. No i wreszcie nastąpiło Slammiversary, na którym miał nastąpić ślub Lethala z Val. Jak mogliśmy przewidzieć został on przerwany przez zazdrosnego Dutta i rozpoczął nam się nowy feud z tą dwójką w roli głównej. Zdecydowanie ten feud pomoże Sonjayowi, ponieważ będzie miał więcej pojedynków i segmentów. O jego mic skillsach nic nie mogę obecnie powiedzieć, więc ciekaw jestem, jak sobie poradzi w wielu speechach. Heelturn dla mnie nic wielkiego nie zmienia, po prostu ten feud może mu pomóc. Mam nadzieję jednak, że Dutt przestanie być takim "dziwakiem", jakiego moim zdaniem grał w ostatnich miesiącach. Powinien być porządnym heelem. Już niedługo czeka nas z pewnością walka między nimi. Sądzę, że pasują do siebie w ringu i są w stanie sklecić przynajmniej przyzwoity pojedynek. Nastawiam się na dużo high risk moves, a także szybkiej akcji i technicznych zagrań ze strony obydwu zawodników. Wydaje mi się, że jednak dobro zwycięży i Lethal wyjdzie z tego feudu zwycięsko. Mam nadzieję, że TNA tego nie spapra i będzie to rywalizacja na poziomie.

Co do przyszłości Sonjaya: trudno na razie cokolwiek przewidzieć. Jasne, że na tytuł X Dywizji zasłużył już bardzo dawno, a wciąż go nie ma. Miejmy nadzieję, że TNA doceni to co zrobił dla federacji i da mu wreszcie ten pas. Ciekaw jestem, czy będzie wciąż heelem po zakończeniu feudu z Machismo. Jeśli tak, to z Williamsem - posiadaczem pasa X Division, na pewno nie będzie walczył. Jeśli jednak Kaz będzie posiadaczem pasa, jest to bardziej możliwe. Ale pas, którego posiadaczem jest obecnie Kanadyjczyk, jest smacznym kąskiem dla zapaśników TNA, więc Sonjay ma małe szanse na title shot w najbliższym czasie. Mimo to z całego serca życzę mu tego i mam nadzieję, że TNA jakoś go doceni.

1.Według mnie jest to bardzo dobry wrestler.W ringu prezentuje się bardzo dobrze i jest jedną z najjaśniejszych postaci X Division.

Lubię oglądać walki z jego udziałem bo zawsze coś się dzieje..Potrafi z niczego zrobić dobrą walkę..Jest dynamiczny i potrafi wykonać dużo efektownych akcji..Jeśli chodzi o jego gimmick to już mi się przejadł..Ile można oglądać faceta sypiącego płatkami róż i wymach***jącego tamburynkiem, zbierając przy tym pieniądze jak ksiądz..

2.Myślę, że to bardzo dobra decyzja..Przyda mu się te odświeżenie..Jego heel turn wisiał w powietrzu i ślub Lethala z Socal był dobrą do tego okazją..Daję mu to nowe możliwości, a nie ograniczenie do bycia w cieniu Black Maschismo..Może w końcu więcej powojuje z mickiem..

3.Po feudzie Dutt-Lethal spodziewam się paru dobrych walk jak i segmentów.Myślę że nie zawiodą moich jak i wszystkich oczekiwań..

Obaj potrafią zrobić dobre walki i zaprezentować ciekawą gamę ciosów..Parę miesięcy temu walczyli ze sobą i wyszło to bardzo dobrze..więc napewno jestem optymistą..Zdecydowanie pasują do siebie jeśli chodzi o sprawy ringowe :P

4.Jest jednym z tych wrestlerów, którym pas się zdecydowanie należy..Jak wspomniał IIL jeszcze nigdy nie zdobył pasa X Division.

Według mnie spokojnie na niego zasługuję i chciałbym żeby dostał wreszcie szansę..W przyszłości powinien taką dostać gdyż jest napewno wyróżniającą się postacią..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif