Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   985
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

10241775vi3wp6.png

Booker T pokonał BG James'a.

World X Cup

Team TNA: The Motor City Machineguns pokonali Team International: Tyson Dux'a & Shawn'a Daivari.

25.000$ Challange

Awesome Kong pokonała Shantelle Taylor.

World X Cup

Kaz pokonał Alex'a Koslov'a.

Jackie Moore pokonała Salinas.

Main Event

"Instant Classic" Christian Cage & "The Phenomenal One" AJ Styles pokonali Team 3D.
xplosionbv7.jpg

"Maple Leaf Muscle" Petey Williams & "Guru" Sonjay Dutt pokonali Naruki Doi & Masato Yoshino.

6 Man Tag Team

Eirc Young, Curry Man & Shark Boy pokonali "Cowboy" James Storm'a, Johnny Devine'a & Roberta Roode.
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• pablo modjo

1

• Tet

1

• Wronek.

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

iMPACT według mnie niezły.

Na początku walka Bukka z BG Jamesem i widzimy demolkę tego drugiego..Były członek VKM może tylko dwa razy odpowiedział na uderzenie Bookera..Joe ogląda wszystko na telewizorku i już jestem ciekaw jak wypadnie ich starcie na Victory Road..

Czas na pierwszą walkę World X Cup i walka dała radę..Jak zwykle mogliśmy oglądać piękne zespołowe akcje by MCMG.

Wygrana dla Team TNA chociaż przez chwilę myślałem że Daivari i Dux wygrają, jednak to już druga wygrana walka Gunsów z rzędu..Czyżby zmiana humorów w zarządzie TNA? Podczas walki widzimy AJ'a który mści się na Tomko, a potem na Kurcie, ale lekkie zdziwko bo to jego sobowtór :P

Kong jak zwykle wygrywa jednak tym razem miała jakieś tam problemy..

Kaz kontra Kozlov..Walka dość krótka choć trochę się w niej działo..Do przewidzenia była wygrana Kaz'a..Pokazali kilka ciekawych akcji i myślę że nieźle wykorzystali czas który dostali..

Walkę babek przewinąłem..

Czas na mian event..Walka według mnie bardzo dobra..Dużo się w niej działo..Fajnie oglądać współpracujących ze sobą Cage'a i AJ'a..Świniaki też pokazali kilka dobrych akcji..AJ podnosi jednego ze świniaków..fajnie to wyglądało..

Po walce przychodzi fake Kurt, a z drugiej strony atakuje AJ'a prawdziwy..Jestem ciekaw jak to się wszystko zakończy..

Jeśli chodzi o segmenty to nawet niezły brawl pomiędzy Lethalem i Duttem..Czekam na ich walkę..Zapewne będzie się działo..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

iMPACT! całkiem całkiem.

Początek jak zwykle w walkach Bookera nie był imponujący. Walka jak można było się spodziewać skończyła się po Scissors Kicku Bukki... ogólnie walka jak dla mnie słaba... z resztą był to typowy sqaush więc niczego więcej nie można było się spodziewać. Następnie mieliśmy pierwszą walkę World X Cup... która wypadła całkiem nieźle... ale spodziewałem się trochę więcej. O ile MCMG pokazali się z dobrej strony, jak zawsze pokazali sporo akcji zespołowych... to Team International zawiódł.

Ani Daivari, ani Dux nie pokazali nic ciekawego. W szczególności zawiódł mnie Tyson Dux, bo to, że Daivari nie pokazuje w ringu za dużo to wiedziałem... ale miałem nadzieję, że Dux zaprezentuje coś ciekawego. Wygląda na to, że siłę Teamu International będą stanowili Alex Koslov, który prezentuje się ciekawie, ma dobry gimmick i nawet mógłby trochę dłużej współpracować z TNA, a także Doug Williams, którego już trochę znam, widziałem pare jego walk... i prezentuje się dobrze, ma według mnie co najmniej dobry finisher. Ciekawi mnie również sprawa składu Teamu Mexico, którego nie znamy jeszcze żadnego członka i pozostałej 2 z Teamu Japan. Ale i tak World X cup prezentuje się dobrze i można się spodziewać bardzo dobrego turnieju. 25,000$ Challenge przewinąłem, a następnie mieliśmy walkę Kaza i Alexa Koslova, o którym już wcześniej pisałem. Walka wypadła pozytywnie, obaj pokazali się z niezłej strony. Jak na razie widać Team USA wygrywa wszystko co się da... a to mnie niepokoi, ponieważ 3 zwycięstwo Teamu USA to jak dla mnie byłaby już przesada. Dalej walka Salinas vs Jackie... czyli przewijanko :P No i nadszedł czas na ME. Wcześniej Rhino został wykluczony przez Team 3D z udziału w ME, czyli trzeba było szukać dla niego zastępcy. No i mieliśmy re-union teamu Christian Cage & AJ Styles. ME wypadł raczej średnio, ale nie zawiódł. AJ znowu troszkę polatał, po to by na koniec wykonać Stylin' DDT i zakończyć walkę. Po niej wkracza Frank Trigg (nie jestem pewien czy dobrze napisałem) no i Kurt po raz kolejny rozwala AJ'a.

a potem na Kurcie, ale lekkie zdziwko bo to jego sobowtór :P

Dokładniej, to Frank nie jest sobowtórem Kurta, tylko jego przyjacielem z prawdziwego życia i jest przez TNA wykorzystywany jako jego MMA mentor :)

Przyjemnie się oglądało galę. Opener słaby, nic ciekawego się w nim nie działo, zwolnić BG James'a :t_down: Walka otwierająca turniej World X Cup wypadła przyzwoicie, ale głównie dzięki Motor City Machineguns, Duxx & Daivari cały czas byli praktycznie prowadzeni przez nich, po kilku przekonujących nearfallach punkt zdobywa Team TNA. 25.000$ Challange przewinąłem, nie widzę w tym nic ciekawego. Koslov lepiej zaprezentował się w starciu z Kazem, niż z Curry Man'em, przed pojedynkiem pokazany został napis "World X Cup preview", więc niemożna tego traktować jakie kolejne zwycięstwo składu TNA w rankingu. Moore i Salinas mocno średnio, z tej drugiej może i ładna cipka, ale zbytnio umiejętnościami ringowymi nie grzeszy. No i main event, najpierw AJ poturbował Tomko i Trigg'a (tak dobrze napisałeś) na backstage, po czym został partnerem Cage'a - Rhino nie wziął udziału, ponieważ sprzedaje kontuzję z przed tygodnia, gdy wykonano na nim 3D-B obok ringu. Okazało się, że Cage i AJ potrafią wyśmienicie współpracować - szkoda, że kiedyś tego nie pokazywali, w końcówce znów triumfuje Kurt Angle - długo jeszcze ?

• Reputacja:   6

IMPACTy ostatnio coraz lepsze. Duże zróżnicowanie i co za tym idzie nie ma nudy. Walki nawet jakby dłuższe i ciekawsze. No i ofkoz feud Angle - Styles, który jest teraz głównym motorem napędowym gal. Do tego na przystawkę jakieś animozje między Nashem i Joe. I oczywiście World X cup! :D

MCMG w swojej walce zaprezenotwali się zajebiście. Przeciwnicy nie zachwycili, ale walka była całkiem, całkiem niezła. Main event również dobry. Takie iMPACTy to aż chce się oglądać 8)

16476371734edf391100c30.jpg

Proponuje wrocic do 25.000$ Challenge, bo walczyla tam nowa Knockout, Shantelle Taylor ;)

A celem wyzwania Kong jest wlasnie wprowadzenie do rosteru Shantelle ;)

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

iMPACT!'a jak wszystkie od kilku miesięcy obejrzałem z dużą przyjemnością. Co prawda w tym tygodniu segmenty wypadły słabiutko, tylko wymiana zdania Black Machismo i Guru mnie zaciekawiła. Jednak TNA zrewanżowało się nieco kilkoma dobrymi walkami. Pozytywnie mnie zaskoczył Daivari. Z jego strony spodziewałem się wielkiego przynudzania, a jednak coś tam pokazał i kompromitacji nie było. Bardzo spodobał mi sie Backstage Brawl między Duttem a Lethalem. Można powiedzieć - krótko i konkretnie. Szybka wymiana punchy, ataki niedozwolonymi przedmiotami, no i przede wszystkim efektowne Elbow Drop i Spear Lethala. Widać, że chłopaki mają świetny feeling i feud ten bardzo wiele zyskał w moich oczach. Walka Kaz vs Koslov również bardzo przypadła mi do gustu. Widziałem Alexa w PWG i wiedziałem, że potrafi ulepić naprawdę ładną walkę, i pokazał to w matchu z Kazem. Kilka high fly move'ów, stiffowe kicki i dobry debiut w amerykańskiej TV (doświadczenie z CMLL daje o sobie znać). Sądzę, że jest to świetny materiał na heela i liczę, że po X-Cup jego przygoda się nie skończy. Szkoda, że match z Kazem trwał zaledwie 5 minut. Gdyby ich walkę umieścić na PPV, z pewnością pokonaliby granicę czterech gwiazdek. Niewątpliwym minusem są takie walki jak BG James vs Booker T. Panowie do wybitnych wrestlerów zdecydowanie nie należą, no, ale jakoś starszych fanów przyciągnąć trzeba. Walki babek przewinąłem dla zasady :D Obejrzałem jedna zakończenie i zaciekawił mnie finisher Moore. Toż to End Time Jimmy Jacobsa. Czyżby TNA ściągało z ROH? Cóż, dopóki nie zaczną się wzorować na Hangman 3 nie mam nic przeciwko :D Co do main eventu: bardzo ładny był spot AJ'a z "użyciem" Christiana i to by było na tyle. Kompletnie nie podoba mi się umieszczanie spaślaków z Teamu 3D z Main Eventach. Ray jest dobry w komediowych segmentach i w sumie to obecnie jedyna zaleta tego TT.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Impekt nie jakiś znowu zajebioszczy, ale trzymał poziom. Ogólnie nie było źle.

Opener to typowy squash, BG jobbnął Bookerowi. Myślę, że to dobrze, bo James nic sobą nie pokazuje w 6-kątnym ringu. Nudzić zaczyna mnie za to Joe. Pojawia się w każdym momencie. Na szczęście tym razem nie było go na końcu. Mamy ciekawy build-up przed walką o WHC na VR. Czy Samoa Joe can beat Booker T? Zobaczymy... Tymczasem za tydzień Booka vs Kev. Następnie pojedynek rozpoczynający World X Cup. Ciekawy pojedynek, jednak po walkach tego turnieju spodziewam się znacznie więcej. Team International niestety nic fajnego nie pokazał... :( Alex i Chris cały czas prowadzili walkę i zasłużenie ją wygrali. Wkurzyło mnie przerwanie tego pojedynku i pokazywanie tego, co się dzieje na backstage'u.

Challenge King Konga zobaczyłem na siłę. Tym razem babeczka stawiła jakiś tam opór, ale i tak pewne zwycięstwo Awesome. Rzeczywiście przed meczem Kaza pisało, że to Preview Match. Jednak walka bardzo ładna i szybka. Zwycięstwo Kaza było oczywiste. Ten Koslov mi się podobał, fajnie by było, jak TNA by go pozyskało. Walkę knockouts oczywiście przewinąłem. No i wreszcie main event. Widać było, jak wspaniale Christian dogaduje się z AJ'em. Szkoda, że ostatnio Cage marnował się walcząc w tag teamie z Rhino. Kilka niezłych akcji, Styles ładnie poskakał i jego wygrana. Na końcu pojawia się Trigg, a po chwili oczywiście Angle i zaczyna się beatdown :D Tym razem nie było tak długo. Tylko ankle lock i mamy koniec nawet fajnego impekta...

Ogólnie rzecz biorąc iMPACT przyjemny,bez rewelacji,ale oglądało się miło.Opener to tak zwana "walka bez historii",czyli ot,średnia.Spodziewałem się gorszej,mówiąc szczerze.Szykujący się feud Samoa Joe vs. Kevin Nash już mnie zaczyna przerażać,bo Joe nawet w świetnej formie (w której i tak obecnie nie jest) nie zdołałbym pociągnąć walki z tym dziadkiem,więc jest czego się bać.Ale to przyszłość,na razie skupię się na kolejnej walce.MMG zmietli z powierzchni Ziemi wszystkie inne tag teamy (oprócz LAX,Machinegunsi pokazali przy okazji,że obecnie oni i Latynosi właśnie to najlepsze tag teamy świata).Walka była prowadzona w szybkim tempie,przeważali Sabin i Shelley,a Team International nie przeszkadzał i tyle.25.000 $ Challange zaskakująco dobre,nawet kobitka powalczyła,ale i tak wiadomo,że nie miała szans z Awesome.Kaz vs. Koslov świetny pojedynek,naprawdę.Dużo się działo,trzymała w napięciu walka,choć praktycznie zwycięzca był znany.Walka Knockouts kiepska,miło było popatrzeć na Salinas,ale pojedynek był słaby.Main Event znakomity,świetna współpraca Christiana i Styles'a,obaj zaprezentowali się świetnie.3D nawet nie przeszkadzali Styles'owi w lataiu nad ringiem,więc było ok.Potem wchodzi Trigg,Kurt no i wiadomo co się dzieje...Liczyłem na jakąś interwencję Abyssa,ale cóż-nie można mieć wszystkiego.W międzyczasie ciekawy brawl między Lethalem i Duttem,feud nabiera kolorów.A jeszcze co do AJ'a to na najbliższym,bądź jeszcze kolejnym Impakcie będzie walczył z Consequence Creed'em.Zapowiada się świetnie i daje nadzieję na powrót Stylesa do X Divison. :)

e916f7e946.png

A jeszcze co do AJ'a to na najbliższym,bądź jeszcze kolejnym Impakcie będzie walczył z Consequence Creed'em.Zapowiada się świetnie i daje nadzieję na powrót Stylesa do X Divison. :)

Ciekawie prezentuje się ta walka, aczkolwiek spotkałem się z opiniami, że Creed jest średni w ringu. Mimo wszystko Styles potrafi wyciągać z swoich oponentów sporo, a i maskować wiele niedociągnięć, więc powinno być świetnie. Nie cieszyłbym się z powrotu do dywizji x, AJ powinien zagrzać stałe miejsce w main eventach, podobnie jak Samoa Joe, którego również do dywizji x bym nie cofnął - tak cofnął, powrót AJ'a do x div to cofanie go, zamiast dalsze rozwijanie.

Odznaczyłem tag spoiler, ponieważ jest to wiadomość oficjalnie potwierdzona na TNAwrestling.com i nie zdradza żadnych wyników.