Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ehhh, i jak tu się nie wpierdzielić... tylko i tak napisałbym to samo, co zwykle w tego typu topicach... no i po co?

Ehhh.... i znowu kolejna dyskusja po raz niewiadomo który sprowadza sie do tego samego... WWE vs TNA... Ciagle o tym samym, ciągle niemal te same argumenty po obu stronach, a i tak do niczego nie udało i chyba nie uda się dojść- fani WWE zostana przy swoim fedzie i będą wrzucac na TNA i odwrotnie...

Ale oczywiście patrzę na sprawę obektywnie... Noż tylko k... tak się składa, że mój fed jest tu lepszy, o i jeszcze tu... No co za pech... a wy marki nie potraficie patrzyc z tej perspektywy... Zobacz na zalety mojego fedu... A tego twojego gówna? Gdzie, toż to wszystko ssa, to wcale nie jest dobre, każde gówno łykniecie...

Może i to jest lekko podkoloryzowane, ale zwykle wygląda to wszystko bardzo podobnie. Żeby nie było- to sie zdecydowanie tyczy obu stron. Sam zdaję sobie sprawę, że jakbym się nie starał i zapewniał to nie ma szans, z racji moich upodobań, żebym na tą prawdziwą obiektywność sie zdobył...

Ten odwieczny spór robi się już c*ujowo nudny... ooojjjj tak... Ileż można w kółko pisać o tym samym... :roll:

I jeszcze moje takie biadolenie: Chyba we wsz... no w większości z pewnością za każdą opinią, a bardziej zakwestionowaniu tejże opinii przedmówcy, pojawiały się argumenty czy odpowiednio kontrargumenty. Można sie z nimi zgadzać mniej, bardziej bądź wcale.. mogą byc bardziej lub mniej markowe, ale jednak sa :!:

A co w ostatnim poście?... :roll:

Hahaha... ale sesja... twój fed jest lepszy.... durny jesteś... ale sobie polewam... hahah...

:roll:

Ta gala była super, tamci nigdy czegoś takiego nie mieli... To i to jeszcze ssało a bo tak... A, no i tamto, bo? Jakto czemu, bo tak! A tego to nikt nie chce przeciez oglądac... tiaaa... tych ludzi co się tym jarają po prostu nie ma...

Nawet jeśli tu te argumenty sa to chyba są niezwykle subtelne... tak, że bystrości na ich zauważenie mi zabrakło... :roll:

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

10

• IIL

9

• Willem

7

• Alustriel

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Nie ma się co rozpisywać: WWE jest kierowane do sześciolatków, co sami przyznają. W TNA natomiast mamy bloodbathy, wulgaryzmy itp. Zresztą mniejsza z tym, mnie również już nudzi ta wojna. Jednak inna sprawa mnie nurtuje. Jak tak czytam posty odnoszę wrażenie, że Sejbla po prostu robi sobie jaja z fanów TNA. Nie sądzicie, że zbyt poprawnie składa zdania gramatycznie i stylistycznie, by pisać posty, w których chodzi tylko o to by dopiec co niektórym i nie ma argumentów?

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Reputacja:   993
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

IIL napisał(a):Jedyne czym WWE przebija TNA jest to, że wykłada więcej pieniędzy w wygląd postaci

Kapoczek Takera - 500 USD

Slipy Batisty - 90 USD

Nowa maska Rey'a - 20 USD

Butelka wody dla Triple H - 5 USD

Tusz do rzęs dla Takera - 9 USD

Widok głupot pisanych przez ILLa - ...

Sejbla, jesteś bardziej ograniczony niż sądziłem. Dalszą częścią cytatu, do którego się odniosłeś było "i całą oprawę gal" - gdybyś był choć trochę mniej tępy, wiedziałbyś co to takiego production values każdej promocji, a o to chodziło.

Raz - te twoje niebieskie smerfy, to ludzie nie przekraczający 70 kg...

I to jest wystarczający powód i argument, graty.

Nie będę również powtarzał Willa chyba, że macie tam takie zatrzęsienie heavyweighterów, że nic, tylko wybierać.

Dywizja heavyweight ma się dobrze. Oczywiste jest to, że nie jest ich tam tyle, bo niema widocznie takiego zapotrzebowania. Roster - tak ROSTER, nie odnosi się tylko do brandów błyskotliwy Ssejblo - nie składa się tylko z osób ważących 70 kg.

Sekundę. Oglądam WWE, czyli jestem markiem - ok.

Gdzieś tak napisałem ?

Więc tupię nóżkami, ale to raczej z powodu zakompleksionego fana TNA, który nie może znieść tego, że jego ukochany, czwarty brand WWE nie może się wybić poza 1.0.

Mam kompleksy ? wątpię, TNA niema się czego wstydzić. Ale kto to mówi, osoba, która połyka śmierdzące kotlety Vinca co galę - cena vs jbl tu, cena vs jbl tam, cena vs jbl znowu - i się jeszcze uśmiecha. Co do ratingu, jest to typowa odzywka zatwardziałego marka, który od dziecka tapla się w gównie Vince'a i nie wyjrzał nigdy poza jego dupę (inni łyknęli podobnego wcw) .. otóż oglądalność RAW, tj. te 3.coś jest efektem tego, że WWE ma bardzo wielki fan base, który gromadziło od lat, każdy jaka jest różnica pobytu gal WWE, a TNA na antenie. Dlatego też m. in. dysponując stałą jednostką fanów w tej federacji jest jak jest. Wracając do TNA, jest to promocja, która na rynku znajduje się od sześciu lat, z czego od czterech nadaje program w ogólnodostępnej telewizji. W obecnej dobie internetu - spójrzcie jak ratingi WWE spadły od tych z 00/01 - bardzo ciężko ruszać z czymś innym. Fanów gromadzi się przez długie lata, a nie jakby to niektórzy sobie wyobrażali ratingi wagi 3.0 przyjdą z tygodnia na tydzień. Dlatego też obecne ~1.0 - 1.2, czyli średnio ~1.2 - 1.5 mln osób oglądających gale TNA w czwartki o 21 na Spike TV jest sukcesem.

A ty, IIL, wyskakujesz z jakimś gównem, na które żal mi spojrzeć, a co dopiero obejrzeć. Jeśli WrestleMania była słaba, to mam radę dla ciebie - idź, udaj się do najbliższej przychodni, niech ci leki jakieś przepiszą… Fak, na kompleksy nie ma leków, sorry

WrestleMania była słaba i co ? zlinczujesz mnie ? niema się czym podniecać. Poza tym, że Vince ściąga na galę tysiące fanów, robi galę na stadionie i wypuszcza wyczesane fajerwerki WM nie elektryzuje NICZYM więcej.

Tak, składają się. To chciałeś usłyszeć? Tak, są bardziej efektowne, niż w WWE – to fakt, który nikt raczej podważać nie będzie. Ale… co mnie to obchodzi? Ja tu zacytuję pewnego bardzo mądrego filozofa, otóż – „Wrestling to nie walki, wrestling to show” A tego drugiego ze świecą szukać w TNA. ..(i dalej jakieś pierdolenie)..

Show również jest nieodłączną częścią TNA, był w niej zawsze, w jednych okresach mniejszy, w innych większy, ale zawsze. Nie będę porównywał go z tym od WWE, ale wg. ciebie TNA to federacja, w której tylko walczą i podrabiają gimmicki, co daje pewną bezpłciowość, ale zapewniam, że się mylisz.

Który fedzik bardziej ssie?

Każde dziecko o tym wie

Że to kurde Ti En Ej

Je Je Je

ILL, ssiesz paukę, jak ta lala.

IIL napisał(a):Pewnie nie będę oryginalny,

:D

IIL napisał(a):a także i nie zdziwię nikogo

:D :D

IIL napisał(a): jeżeli zagrzeje miejsce w tej dyskusji u boku Alustriela.

:D :D :D

To dyskusja, czy przedszkole ? nie bawi mnie ten twój żałosny humor, więc skończ szczekać, psie.

PS. Jeżeli następne posty masz konstruować na zasadzie wierszyków i obrzucania mięsem, to sobie daruj. Tutaj się dyskutuje, popierając swoje racje argumentami.

i znowu kolejna dyskusja po raz niewiadomo który sprowadza sie do tego samego... WWE vs TNA... Ciagle o tym samym, ciągle niemal te same argumenty po obu stronach, a i tak do niczego nie udało i chyba nie uda się dojść- fani WWE zostana przy swoim fedzie i będą wrzucac na TNA i odwrotnie...

Masz lepsze pomysły to czekamy? O czym mamy dyskutować? O genialnym powrocia Ebyssa? czy kto będzie nowym WHC WWE za 15 miesięcy?

To dyskusja, czy przedszkole ? nie bawi mnie ten twój żałosny humor, więc skończ szczekać, psie.

oj oj oj, admin a takie słownictwo :x

Dywizja heavyweight ma się dobrze. Oczywiste jest to, że nie jest ich tam tyle, bo niema widocznie takiego zapotrzebowania.

To twoje zdanie, ja chętnie bym zobaczył sobie walki heavyweightów w TNA gdyby sprowadzili tam kogoś nowego, Lesnara, Lashleya itd. Tak to niestety mam albo Angle vs Samoa odcinek 1500 100 900 albo Angle vs Cage odcinek 1423129. Jedyne na czym możesz sie oprzeć to wprowadzanie do ME Aja i Kaza ale czy to są prawidzi heavyweighci to ja śmiem wątpić. Jednak nawet to nie jest tak żałosne i można to znieść byleby nie widzieć w ME takich gamoni jak Nash, Booka i Roode. Już nie powiem gdzie mam argumentacje Alustriela że Nash jest tam dla tego by przyciągać publiczność, on jest bardziej kwadratowy niż JBL i jeszcze słabszy w ringu niż on a jak ludzi przyciąga to widzimy o ratingu 0.9 (z tego co pamiętam to zanim sie na dobre pojawił rating oscylował koło 1.0). Tak więc dywizja nie ma sie dobrze i ze 3 dobre wzmocnienia przydałby sie od zaraz.

Mam kompleksy ? wątpię, TNA niema się czego wstydzić. Ale kto to mówi, osoba, która połyka śmierdzące kotlety Vinca co galę - cena vs jbl tu, cena vs jbl tam, cena vs jbl znowu - i się jeszcze uśmiecha.

Nie k***a, mówi to osoba która połyka śmierdzące kotlety Cornetta czy innego Jarretta i jeszcze z uśmiechem na twarzy chce nam wmówić że feud Roode vs Buuka był średni =)) Ej ja k***a nudniejszych walk nie widziałem od czasów Kane vs Grejt na WM23.

Co do ratingu, jest to typowa odzywka zatwardziałego marka, który od dziecka tapla się w gównie Vince'a i nie wyjrzał nigdy poza jego dupę (inni łyknęli podobnego wcw)

k***a ty nawet nie jesteś na poziomie Sejbla, gówno wiesz o WCW i nie wyjeżdżaj z tym że oglądałeś co innego na żywca oglądać z emocjami w tamtych czasach a co innego po 10 latach to odtwarzać. A kto nie wychodzi poza dupe Jarreta to my dobrze wiemy, ekspert od WWE po 2 galach PPV :t_up: .

WrestleMania była słaba i co ? zlinczujesz mnie ? niema się czym podniecać. Poza tym, że Vince ściąga na galę tysiące fanów, robi galę na stadionie i wypuszcza wyczesane fajerwerki WM nie elektryzuje NICZYM więcej.

Taaak wiemy, za to Lekdał był zajebisty, Sacryfice średnie (gorszego gówna w życiu nie widziałem), klapki na oczach i nie ma dyskusji

Nie k&*%$a, mówi to osoba która połyka śmierdzące kotlety Cornetta czy innego Jarretta i jeszcze z uśmiechem na twarzy chce nam wmówić że feud Roode vs Buuka był średni

Znajdź mi posty, w których wmawiałem komukolwiek, ze Roode i Booker toczyli średni feud, to był taki sam shit jak Young vs. Roode. I nie, nie zmieniam nagle zdania na potrzeby kontrargumentów.

k&*%$a ty nawet nie jesteś na poziomie Sejbla, gówno wiesz o WCW i nie wyjeżdżaj z tym że oglądałeś co innego na żywca oglądać z emocjami w tamtych czasach a co innego po 10 latach to odtwarzać. A kto nie wychodzi poza dupe Jarreta to my dobrze wiemy, ekspert od WWE po 2 galach PPV :t_up: .

k***a, jacyś niepełnosprytni coś jesteście. Przytaczając przykłady WCW i WWE miałem na myśli ich ratingi, które wszyscy pamiętają jako "wysokie od zawsze". Nos poza Jarretta to ja wystawiałem, wystawiam i będę wystawiał wiele razy, gdzieś pisałem, że jestem zamknięty na inne federacje ?

Ekspert od WWE po 2 ppv, sorry .. oglądałem WWE od 2003 do 2006 roku, później coraz mniej, ponieważ bardziej zaczął mnie absorbować produkt TNA, aż w końcu poprzestałem tylko na czytaniu wyników i ostatecznie zapomnieniu o WWE. Mimo wszystko oglądałem ten fed dosyć długi okres czasu, podobnie jak ich starsze ppv, jak i czasem coś obecnego - ostatnio Surivivor Series 07, WM i ONS 08, więc jak to kiedyś napisałeś może i nie jestem alfą i omegą, ale swoje wiem.

Taaak wiemy, za to Lekdał był zajebisty, Sacryfice średnie (gorszego gówna w życiu nie widziałem), klapki na oczach i nie ma dyskusji

Równie dobrze mogę nazwać cię od jakiś fetyszystów napalonych na batony powyżej 150 kg ..

Co do ratingu, jest to typowa odzywka zatwardziałego marka, który od dziecka tapla się w gównie Vince'a i nie wyjrzał nigdy poza jego dupę (inni łyknęli podobnego wcw)

Te słowa nie świadczyły o żadnych ratingach tylko o gównie zwanym WWE i podobnym do niego WCW, nie widze tu innego możliwego zrozumienia tych słów. Nawet nie te 2 czy 3 gale przez pół roku nie świadczą że jesteś "ekspert od WWE" ale takie porównania obecnego WWE do WCW które sie mają do siebie jak TNA do ROH.

Znajdź mi posty, w których wmawiałem komukolwiek, ze Roode i Booker toczyli średni feud, to był taki sam shit jak Young vs. Roode. I nie, nie zmieniam nagle zdania na potrzeby kontrargumentów.

Ej czytam twoje posty często i nigdy nie widziałem żebyś coś co rzeczywiście było gównem nazwał po imieniu gównem. Zawsze jest tylko - genialny, dobry, średni i mogło być lepiej, u ciebie nie ma innej skali dla Impektów i wyczesanych Lekdałnów.

Równie dobrze mogę nazwać cię od jakiś fetyszystów napalonych na batony powyżej 150 kg ..

Nie obrażam sie. Lubie 150kg batony i dlatego oglądam WWE. Pewnie luknąłby sobie na TNA tak jak kiedyś gdyby takie 150 kilowe batony w większej ilości biegały po tej federacji. Nie biegają trudno, nie oglądam, zostawiam to tym który lubią małe skaczące króliczki, ale niech mi nikt nie wmawia że dywizja heavyweightów w TNA ma sie dobrze albo te bzdury co nie pamiętam kto pierdolił, kieska chyba, że śmietniki w TNA są lepszy niż w WWE, no bo to k***a krew zalewa.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

A więc jeśli już mam ty wypierdolić fanom TNA kawe na ławe bez objeżdzania to bardzo chętnie to uczynie ...najlepiej w kilku punktach.

1. Otóż co bym radził zauważyć ? Sugerując się nie tylko naszym forum , ale i ogółem ludzi interesujących sie wrestlingiem łatwo można zauwazyć , że cholerna większość (bo zdarzają sie Artyści Pokolenia "Sejbla in Peace") , ale to cholerna większość fanów WWE , a już na pewno ja mówiąc przez chwile we własnym imieniu - Umiemy krytykować WWE. Oglądamy je - ale nie czynimy przez to nic złego podobnie jak wy nie czynicie nic złego oglądając kazdy inny fed. Problem lezy jednak w tym , że zakładając po Judgment Day , każdy zdrowy fan WWE , nawet Ci którzych uwarzacie za marków via. Ja Cz will , napiszą , że Gala ssała na miły Bóg. Jeśli mam czepliwie pisać , że to Jbl vs. Cena ssał na miły bóg. że stypulacja walki wykorzystana ssała na miły bóg. Baa...nie bede mówił tu o zawodniku "x" , napisze wprost ...że Gimmick Chucka Plumbo , gimmick Cody Rhodes'a , czy obecny Santino Mareli - zassssysają. I to powie Wam fani TNA każdy zdrowy normalny na umysle fan WWE. My nie zachwycamy sie WWE - zrozumcie to. Realnie zdajemy sobie sprawe - a przynajmniej ja , że WWE w cholernie wielu przypadkach Ssie. I jest to kurewska ogólnie przyjętqa prawda , że odkąd WWE nie ma poważnego rywala i spokojnie na siebie zarazbia - spuściło z tempa i leje sobie na wszystko. Ale powtórze jeszcze raz ...krytykujemy WWE , krytykujemy walki w WWE , krytykujemy gale WWE - i nie zachwycamy sie wszyskim co w nim sie znajduje. I jesli ktoś tu zaprzeczy -- to z takim osobnikiem rozmawia sie pięściami a nie słownie - bo słów tu by było szkoda. Co dalej ? Jesli juz pisze o krytykowaniu. Czy nikt z was nie zauważył , że odpieracie każde słowo krytyki na TNA ? Czy jesteście w stanie sami z siebie napisać , coś złego co zdarzyło sie w TNA ? Bo jesli piszecie argumenty pt. tytułem WWE nastawione jest na 6 latków ....a TNA na co jest nastawione ..na 17 latkow ? .. czy może na 50 latków ? Takie teksty jak WWE jest nastawione na , możecie zachowac naprawde dla siebie , bo ja równie dobrze moge powiedziec , że z obecnej polityki TNa to jedynym wnioskiem byłoby to , że TNA nie jest na nic nastawione - a już na pewno nie na jakąkolwiek próbe podjęcia walki z gigantem. Takie opinie to są subiketywne poglądy - nie fakty. Powtórze jeszze raz starajmy sie pisać fakty - a jesli to opinia zaznaczmy ją. Dlaczego oglądamy WWE ? Każdy ma swój powod ...dlaczego oglądacie TNA ? Bo macie swoje powody. Ale prawda jest taka że w dyskusji na jakiś temacie gdzie sa odpowiedzi TAK i NIE - to racje ma niestety tylko jedna ze stron. Mam nadzieje że większosc z was po tym poscie sobie cos uświadomi. TNA i jego rozwój w stosunku do WWE wałkowane było 250 a moze i wiecej razy - ale nic nigdy z tego nie wynikało. Tylko ja pytam fanów TNA jakie macie uwagi do fanów WWE ?

...Pomyslmy..

- ..bo wy zachwycacie sie WWE (To już wyjasniłem mam nadzieje)

-...bo wy markujecie WWE (to tez mam nadzieje że obaliłem w jakimś stopniu)

-...bo wy najeżdzacie na TNA

Ostatni punkt daje do myslenia. My najeżdzami na TNA w ramach walki z idealizacją fedu. Jak to jest z wami - a no już mówie jak ja to widze , a widze to tak , że pojawia się zarzut najprostszy z mozliwych : (egzample)

~TNA Dało dupy ze sprowadzaniem Booker'a T do siebie.

Co oczywiście bynajmniej umiem odpowiednie zaargumentować - stwierdzenia na wiatr rzucał nie bede ..i co widze ? Otóż widze , że grupa fanów TNA , która jeszcze w roku 2006 krytykowała Booker'a pisząc min. że sie wypalił , ze to już nie to samo co np. w 2001 roku podczas angle'a z alliance , a do Booker'a z WCW to wogóle nie ma co porównywać. ..To tak w kwesti umiejętnosci. Poza tym , Booker wszystkim działam przed odejsciem z WWE na nerwy. Nagle gdy pojawiłsie w TNA co moje oczy widzą ? Widza odpowiedzi , które mówią :

-Booker napewno przyda sie TNA , zasili bowiem dywizje Heavyweightów.

-Booker ma znane nazwisko , i przyciągnie fanów do TNA.

-Booker , to nic , że wraz z Sharmell , napewno zarobi dla TNA wiele.

-Booker to dobra decyzja zarządu.

I tak do usranej...ale za przeproszeniem to tylko fani WWE zauwazyli , jaki bład zrobiłtu zarząd. Logicznym jest dla Huffmana , jego przejscie z WWE do TNA , można porównać jak gdyby z Mercedesa przesiadł sie do Fiata. Będzie cisnął z niego wiele , bo przywykł już do luksusu i bedzie robił z fiatem na złość aż go zajedzie. Tak tez jest obecnie. Booker zaczyna kręcić sie w ME i nie wygląda mi to na promocje czegokolwiek. BTW. Booker jak widać żadnych korzyści Ratingowych TNA nie przyniósł. Jego feud z Roode'em jaki był każdy widział. Ale oczywiście opinie na temat tego starcia wyglądały mniej wiecej tak :

- Rywalizacja była na przyzwoitym poziomie , do tego możemy byc dumni że TNA zatrudniło Booker'a który tak świetnie promuje Robert'a.

dalej nic nie dostrzegamy ? Dalej uważacie że to My markujemy WWE i zachwycamy sie gównem Vince'a. Prosze bardzo - kolejny motyw to zmiana gimmicków. Lethal jako Machsimo :

- Świetna Myśl , lethal dostał czas antenowy , pokazuje sie , świetny pomysł.

- Lethal w tym gimmicku jest swietny. Super krok ze strony TNA.

Ale podobnie jak i SCSharkboy , podobnie jak VKM i angle z naśmiewania sie z WWE ...tez uważacie to z dobre pomysły ? Też to świetne kroki TNA ? Też to posuwanie sie naprzód. ...bo dla mnie osobiście takie produkcje są conamniej żałosne. Widzieliscie kiedyś żeby w WWE wyszedł ktoś z zawodników i np. przebrał sie z sharkboya gryzł Gret Khaliego w dupe ....tylko po to by "przedrzeźnić" inny fed. Poza tym , WWE ogranicza spoty i bumpy. Ale przypomnijcie mi tylko czy TNA potrafiło kiedykolwiek zrobić walke pokroju King Of The Ring 98 ? WWE ogląda rzesza ludzi w różnym wieku. Przed każda galą jest zastrzeżenie , żeby nie próbować tego w domu - mimo to młodzi kręcą sobie karki i łamią kregosłupy - a do władz wwe trafiają zapewne setki skarg. To też wpływa na ratingi...WWE musi jakoś temu zaradzić i zmiejszyć liczbe agresji. A ponieważ celują w grupe na której chcą zarobić najwiecej taki progres - przykre - nie jestem wcale zwolennikiem takich działan podcinających skrzydeł wrs. ale jesli chodzi o bezpieczenstwo ludzkiego zycia , to wbrew temu co psioczycie o WWE - musze sie zgodzić z polityką ograniczenia przesadnych bumpów zbyt czesto.

Bardzo trudno jest pisemnie wykazać wszystkie róznice miedzy WWE a TNA , bo objętość takie postu byłaby kolosalna i pewnie 99% ludzi nawet nie raczy.ło by zajrzęc co tam jest ...przecież wzrok by im sie popsuł...równie dobrze mógłbym tu zaJ***ć 100 linijek zapisanych frazą "frytki z Tesco" a i tak pisaliby pod spodem "zajebisty post dziku". Ale ja tu nie o tym , w sumie pogubiłem sie o czym pisałem bo cholernie cieżko przy takim poscie pisanym na spontanie wszystko ogarnąć. Musiasłbym chyba zrobić sobie na kartce jakiś plan i wg. niego potem pisac posta.

Jeśli czepiamy się Ratingów. Zauwazyliście jaki jest wasz stosunek do nich ? Prawdą jest niestety że Raitingi TNA są const. I mimo usilnych prósb nie podskoczyły nawet do 1,4 - 1,5. WWE natomiast podczas gdy sieknie jakąś ceremonie pożegnania - wszystko jasne. Rating kwestią dyskusyjną jest i mozna by sie długo rozpisywać. nie bede pisał czy TNA ma plus , czy to WWE ma plus - bo to nie jest jakiś pierdolony konkurs. Ja tu próbuje zdystansowac niektórych i zastanowić sie nad tym co pisza . bo nazywanie sie nawzajem markami nic nie da i powoduje wrogość , której k***a nieuzasadnionej nie uważam. Co do wyglądania zza dupy Vince'a. Ja odpowiem dyplomatycznie tak. Skoro cholernie duża częsc ludzi , obejrzeła oprócz Gal WWE inne fedy w dosyć sporem ilosci a i tak pozostała przy gównie Makmana i dalej sie w nim tapla , oznacza chyba dla wszystkich jasno iż to gówno ma taki aromat że potrafi jednak trzymac człowieka. I nie jest to moja subiketywna opinia. Ja tu po prostu próbuje dedukcją przedstawić wam pewne fakty. No bo k***a ,bez obrazy ale zdaniami pod tytułem "TNA jest lepsze" "ch***j ci w dupe bo nie, TNA ssie" ..prawda jest taka że obydwa fedy Zassysają , ale naprawde , uważacie , że Gdyby mcMahon nie chciał - nie zaopiekowałby sie TNA ? Po prostu nie musi. TNA jak już pisałem wyżej - nie jest w stanie odebrać fanów WWE. Nie jest w stanie , ckolwiek zrobić by zagrozić pozycji WWE, i mimo iż Ratingi MacManii spadają i jest źle . to nie dzieje sie to kosztem TNA. NonStop Action nie zyskuje na tym. To jakiś Amensalizm jest. Wasze posty , tu mówie i o WWE i TNA są w dużej mierze śmieszne. Ale ja jako fan WWE próbuje tylko uświadomić TNA jak bardzo idealizujecie swój fed. Człowiek inteligenty mówiac po prawdzie potrafi wytłumaczyć wszystko z korzyscią dla siebie. Jeśli ktoś krytykuje khaliego - ja też moge wypisać pół strony o jego warunkach , o jego problemach z kolanami , o tym że własciwie krótko trenował , itp itd. Ale ja otwarcie przyznaje ze człowiek ssie ...mimo że go lubie jako zawodnika ale to co pokazuje w ringu z "hompetyszyn" malo ma wspolnego. I to jest to z czym walcze ...do diabła przyznajcie chociaz raz nam racje. Powiedzcie podobnie jak my , że TA WALKA SSAŁA !! zę TA GALA SSAŁA. Ale nie....tutaj jest tylko conajmniej dobra - conajmniej śednia. Bo WWE to ...WWE tamto. Pomyslcie jak bardzo idealizujecie fed. I jak bardzo mylicie sie mówiąc iż my zachwycamy sie kupa Vince.

Tak na chwilke co do zabliźniania dziury po ECW, po WCW ...uważacie że polityka TNA daje fanom ECW i WCW rekompensate chociaż w 2% - bo ja tak nie sądze. Też wychowałem sie WCW i poza tym że trzymają pare dziadków pokroju Steiner'a , Nasha i czasem ściągną jakiegoś Hall'a ...to z WCW związków widze mało....bolą mnie palce wiec , żeby dyskusja rozwijała sie rzeczowo ...proponuje coś innego.

Niech ktoś kto odwazy sie do końca przeczytać post. Poda jeden ...JEDEN aspekt wyjęty z kontekstu konfliktu ffanów. Ja postaram sie go rozpisać bo jest mi cholernie jak już wspomniałem trudno pisac o wszystkim na raz.,

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   0

Ludzie! Cicho! Po co wam ta kłótnia?! Jakby się dobrze przypatrzeć to TNA, jak i WWE mają dobre jak i złe strony jak wszystko, nawet taki internet: skarbnica wiedzy, ale i pornosów terabajty. Identycznie mają się sprawy z tymi obydwiema federacjami. Jeśli ktoś naprawdę jest fanem wrestlingu to nie obchodzi go której federacji. Ja oglądam WWE, jak i TNA ( choć TNA nieco częściej ) ale uważam że oba produkty są dobre. I nie kłóćcie się bo szkoda tyle czasu na pisanie postów tracić. ;)

mickfoleyzi2.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

RJ Jakubowski, masz racje -> szkoda czasu na posty - po co tu przyszedłes ? Media ściągać ? :|

915802072594e34bce782c.jpg

Taki mały offtopic się zrobi ale ok.

Ja przyszedłem na BGZ po to żeby wymienić się z innymi polskimi fanami pro wrestlingu wiedzą i poglądami, a media ściągam od czasu do czasu.

A moim zdaniem wojna fanów WWE vs. TNA to głupota i tyle. Może za te słowa dostanę po łbie ale trudno. 8)

mickfoleyzi2.jpg

RJ, jednak nie da się ukryć, że War=Ratings ;) Przez ostatnie miesiące z 70% postów w dyskusjach ogólnych i wynikach miało na celu najeżdżać na TNA, WWE i NOAH. Także widać tak już musi być, tym bardziej, że wciąż mnóstwo osób ma zapał do tego tematu.

Wiec ja sie zabiore do porownania wypowiedz nie bedze zbyt dluga ale dobra wiec tak :

Division X vs Cruiserweights

Hmm tu chyba nie trzeba nic mowic. W WWE nie ma praktycznie czegos takiego jak typowi Cruiserzy ... Moze Jimmy Wang Jang cos tam pokazuje , Jeff Hardy i dalej nikt ... Noi Mysterio... Wiec tu nie bede sie rozwodzil zbytnio ... Wyjezdzacie ze taki Benjamin , Kingston moga pokazac nie wiadomo co ... ale nie pokazuja i po co dalej pisac ??Wydaje mi sie ze nie pokaza wiele wiecej . Bo dzieci by sie przestraszyly ...

Heavyweights TNA vs heavyweights WWE

Hmm tu walka jest zdecydowanie bardziej zawzieta niz w Division ... Wiec tak porownam wrestlerow ... Samoa Joe vs Triple H /HBK /Bacista/Kane wiec tak w tej walce Samoa zdecydowanie przegra z HBK , moze bedzie rownowaznie walczyl z Triple i Kanem no i wciagnie nosem Batiste ... Undertakera nie bede porywnywal bo to wstyd dla niego do cholery kto to jest Samoa Joe przy Takerze ... Jedynie Stinga moge porownac do Taker'a 2 genialnych wrestlerow ... i wedlug mnie w tej rywalizacjii minimalnie wygra Taker ... Jedziem dalej Abyss vs Cena/Orton/Edge. Hmm tutaj Abyss bije na glowe wszystkich !! Nie ma porownania Abyss nadaje sie do kazdej stypulacjii moze nie Water Battle Royal ... ale to wiadome ... Nie chce mi sie zbytnio porywnywac takiego Rhino do innych ... Czyli tutaj "+" dla WWE

To tyle z porownania rosterow. Teraz ratingi :

Ludzie wezcie sie opanujcie ... WWE jest pokazywane w TV od 24 lat (1 WM) a TNA zaledwie 6. Ile lat TNA ma 6 a WWE/F/WF od ok 44-5 lat ... Wiec lecim na ratingi hmm TNA jest mlode i ma nie wielka grupe fanow ktora WWE sciaga od wielu lat ... (nie chodzi mi o to zeby pognebic WWE) ale porownywanie tych 2 federacji pod wzgledem ratingow jest co najmniej nie dorzeczne !! Hmm co do Bookera T w TNA ... Po co on tam ... Od razu bylem przeciw temu zeby poszedl do TNA zara mi ktos wyjedzie ze tak nie bylo hmm niech ktos sie zapyta kogos z wf ktory siedzial tam od minejwiecej pazdziernika ...

Bez przesady ale jak mozna sie wypowiadac o galach o ktorych sie nie widzialo ... Ja ogladam tylko gale PPV WWE bo cotygodniowki mnie nudza . Tu jest akurat roznica miedzy TNA a WWE . Cotygodniowki WWE sa zdecydowanie slabsze od TNA i tu chyba kazdy mi przyzna racje .Wole jesc starego zmechaconego kotleta ktory jeszcze smakuje ,jakos niz bezsmakowego ktory na dodatek brzydko pachnie (jak to brzmi) ... Hmm dla WWE TNA nie jest nadal konkurecja i walcza tylko o lepsze ratingi taka jest prawda . Co TNA ma rywalizowac z ECW to jest porazka dla TNA ... Walczenie z 3 liga ... Wydaje mi sie ze jesli TNA nie bedzie mialo ratingow powyzej 2,0 to nawet WWE nie zauwazy ze ma rywala , czyli tak jak jest teraz ...

Cotygodniowki WWE sa zdecydowanie slabsze od TNA i tu chyba kazdy mi przyzna racje .

Zdziwiłbyś się. Jeśli chodzi o ratingi to naprawdę nie wiem, po jakiego grzyba o nich dyskutujecie. Przecież oglądamy wszystko z internetu, z PWT, XWT czy innych Rapidszerów, więc co nas obchodzi czy rating był 10 czy 0.1? Mnie osobiście nic, poza tym, że jest informacją o stanie popularności federacji w USA. Jeszcze raz powtórzę wcześniejsze pytanie. Dlaczego TNA haterzy jak Kojot czy LK, a także wiele innych osób opowiadających się po stronie WWE wciąż ogląda iMPACT!'y i PPV? Macie szkołe, życie osobiste, WWE, imprezy itd itp. Na co więc Wam ten "gówniany" impact? Żeby porzucać mięsem. Normalnie gdy człowiek czegoś nie lubi, to stara się tego uniknąć. Tak więc naprawdę mnie to interesuje.

Milos, hmm akurat ja czasem ogladam WWE na zywo !! Przez streamy wiec nie sciagam gal tzn teraz nie ogaldam tygodniowek bo sa tak nudne ze to szok. Jakos mnie nie jara ogladanie walki w ktorej 5 min trzymaja sie w headlocku i to jescze wrestlerzy pokroju HBk czy Jericho ... Moze przesadzilem ale tak jest ... Wlasnie mnie dziwia ratingi . Tygodniowki TNA se wedlug mnie zdecydowanie lepsze niz WWE , a jednak ratingi sa na poziomie ECW ... Dla mnie to jest komiedia ... Jedno mnie zastanawia to co wlasnie poruszyles Milos. Dlaczego sie oglada federacje ktora Cie kompletnie nie interesuje tylko sie ja obraza, zara ktos wyleci ze jestem fanem TNA i jezdze po WWE tego chyba nie trzeba komentowac bo moja wypowiedz byla neutralna !!

Dlaczego sie oglada federacje ktora Cie kompletnie nie interesuje tylko sie ja obraza, zara ktos wyleci ze jestem fanem TNA i jezdze po WWE tego chyba nie trzeba komentowac bo moja wypowiedz byla neutralna !!

Właśnie ;) jakbyście nie zauważyli, "my" nie oglądamy WWE, bo po prostu nas nie interesuje. "Inni" oglądają co się da w TNA, a po każdej gali - "znów to", "walki po 20 sekund", "żenada" nie rozumiem tego :waving:

IOOT, napisałeś długiego posta, ale tak chaotycznego, że po przeczytaniu całego pamiętam tylko tyle, że poruszałeś kontuzje kolan Khali'ego i to, że najpierw powinieneś go zanotować na kartkę (nie wiem po co coś takiego pisać - na długość ?).

Czytać ponownie nie mam czasu, ale jeszcze się do niego odniosę :arrow: