Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

abyga1.png

Po tym jak na gali iMPACT! po Against All Odds Abyss nie stawił się na walce z Scott'em Steiner'em i odszedł ściągając maskę, od miesiąca TNA reklamuje proma dotyczące jego powrotu. W końcu stało się, na Slammiversary, po walce Kaz'a i Petey Williams'a w trakcie wyżywania się Scott'a na tym pierwszym za zablokowanie jego spotu o pas wagi ciężkiej wrócił długo oczekiwany potwór sprzedając napastnikom Black Hole Slam. Co ciekawe Kaz'owi nie zrobił krzywdy, tylko zabrał go stamtąd. Ogólnie jestem zadowolony z jego obecnej postaci, potrzebne było mu odświeżenie, na ppv bardzo ciekawie się zaprezentował i zainteresowały mnie mocno jego dalsze losy.

Wasze opinie nt. nowego Abyss'a ?

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• hhynagata

1

• kebab

1

• RJ Jakubowski

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Myślę że program ze Steinerem na rozgrzewkę. Nie wiem po co mu Scotta podłożyli. Daliby mu kogoś z kimś mógłby zrobić dobrą walkę na ale coż, ważne że wraca. ;)

mickfoleyzi2.jpg

• Styl:  Jasny

Miałem taki temat założyć... byłeś szybszy ;]

Zacznę od tego że od czasu kiedy Abyss przed walką ze Steinerem odszedł zdejmując maskę czekałem co impact! na jego powrót... Kiedy pojawiły się proma odnośnie jego powrotu to już zupełnie nie mogłem wytrzymać... Na ostatnim promo Abyss było można zobaczyć bez maski... Można powiedzieć że się załamałem. Zaczęło się Slammiversary... Pierwsza walka o pas X Dywizji.. . No spoko ładnie... Nagle po walce coś mi nie pasuje... z góry coś czułem że ktoś zaraz wpadnie i pomoże Kazowi... I nagle przypomniało mi się że Abyss ostani raz był widziany właśnie przed walką ze Steinerem... Więc byłem już pewny na 100%... Słyszymy już jakiś dźwięki... ja już zadowolony i wchodzi część ze starego themu Abyssa (który zresztą mam ustawiony jako dźwięk SMS ;]) Wchodzi Abyss... I pytanie...Ma maskę czy nie? MA! Tak! TNA jednak nie zdurniało do końca! Piękna - srebrna! Co prawda wolę czerwoną... trudno. Dalej widzimy nowy strój. Tym razem jest biały i od razu przypomina mi się promo w którym Abyss siedzi w kaftanie bezpieczeństwa... Ten strój wygląda prawie tak samo... Tylko z obciętymi rękawami. Na plecach jakiś numer i wielkie "PARK". i teraz pytanie... Czy Abyss to nadal Abyss czy Chris Parks. Nie ważne. Sprzedaje 3 Black Hole Slamy! ( Ten Na Williamsie naprawdę piękny!) I pod koniec podchodzi do Kaza... Pomaga mu. Czyli Abyss powraca jako Face. Czekamy teraz tylko na Jamesa Mitchella... Odnowienie feudu?Czemu nie... Tak więc na początek pod paszczę Abyssa zostanie rzucony Steiner... Mejbi jakiś Tag z Kazem? To by było piękne... ale raczej niemożliwe... Liczę na jakiś feud z kimś ciekawym. Nie mówię że Steiner nie nadaje się do tej roli... Jest duży i z Abyssem mogą się dogadać w ringu... (choć ten Black Hole Slam na nim słabo wypadł). Z niecierpliwością czekam na najbliższego iMPACTa! i Co Abyss ma nam do powiedzenia (jeśli w ogóle coś powie)

Nieskładnie napisałem jakoś... Ale emocje jeszcze we mnie są ;]

Po przemyśleniu całej sprawy program z Steiner'em wcale nie jest takim złym wyjściem. Wiadomo, że z wszystkiego i tak bez szwanku wyjdzie Abyss, więc wygra ten feud, a pokonanie kogoś takiego jak Steiner'a na początku jest dobrym podłożem do poważniejszego pushu w przyszłości. TNA mogłoby znów ściągnąć Mesias'a, albo postarać się o nowego potwora, by wraz z James Mitchell'em dalej pociągnąć sagę wojny ojca z synem ;)

Ciesze sie ze Abyss wrocil. Jest bardzo dobrym wrestlrem. W sumie ciekawe rozwiazanie z fuedem z Steinerem hmm ciekawie sie zaczyna ... Wedlug mnie Abyss bardzo dobrze spisuje sie w walkach o stypulacjach hardcore'owych i mam nadzieje ze feud bedzie szedl w tym kierunku. Powiem ze niespodziewalem sie ze teraz wroci myslalem bardziej o najblizszej gali PPV a tu jednak suprise i jak wczesniej napisalem i dobrze !! Hmm co do dalszej jego kariery to wg mnie jest on dobrym materialem na champa. Lubilem go za czasow jak latal po ringu z James'em ale zobaczymy jak dalej sobie bedzie radzil bez niego bo feud miedzy nim a Juddasem (nie jestem pewien) byl dosc ciekawy .

Abyss powraca... przede wszystkim cieszę się, bo może nie tyle za nim przepadam, ale jest dość dobry w ringu, no i to kolejna z "ikonek" TNA. Jego finisher wygląda efektywnie, a po tym jak zobaczyłem tego na Petey'u, to pomyślałem, że jest w szczytowej formie. Dostał nowe wdzianko. Hmmm... to trzeba bardziej przemyśleć. Wygląda teraz jak uciekinier z jakiegoś psychiatrycznego więzienia, no i ten napis na plecach :thinking: Daje dużo do myślenia. Ta srebrna maska... mocno odsłania mu twarz (przypomina mi się "półmaska" Kane'a). Za pewne jego gimmick ulegnie lekkiej zmianie. W gruncie rzeczy Abyss jako face mi nie przeszkadza, nawet teraz w tym nowym wdzianku bardziej pasuje jako face. Mógłby jednorazowo- na jednym Pay-Per-View zawalczyć ze Scottem i jak dla mnie powalczyć nawet o najważniejszy w federacji tytuł, co za pewne za szybko nie nastąpi. Odgrzewać kotlet z Michell'em? Czemu nie... pod warunkiem, że ten kotlet ciągle smaczny będzie.

Ja na powrót Abyssa jestem jak najbardziej na tak :t_up: .

jrthqr.jpg

Powrót Abyssa wypadł całkiem nieźle. Może zacznę od nowego wyglądu... a raczej zmiany ciuszków Monstera. Nowy kolor maski nawet powiem że podoba mi się bardziej niż poprzedni... no i brawa dla TNA, że totalnie nie zdurniało i nie pozbyło się maski Abyssa. Moim zdaniem bez maski całkiem straciłby to co budowano przez poprzednie lata, czyli cały image potwora. Kiedy na Slammi zobaczyłem Abyssa powracającego w białych ciuszkach... dziwnie mi się na niego patrzało. Przez długi czas oglądaliśmy Abyssa na czarno, jeszcze wcześniej bodajże na niebiesko... więc przyszedł czas na biały. Na plecach "Park" bądź "Parks" (już nie pamiętam), co mogłoby wskazywać, że powraca już nie jako Abyss a jako Chris Parks. Jak będzie zobaczymy pewnie w najbliższych tygodniach. Zaatakowanie Scottiego i jego grupy wyszło dobrze. Najpierw niesamowity Black Hole Slam na Peteyu Williamsie, wyszedł on naprawdę pięknie... następnie przyszedł czas na Steinera, a następnie na Rhakę Khan. Trochę mnie zdziwiło, że ten BHS wyglądał całkiem całkiem. Zapewne teraz zacznie pewnie krótki feud z Steinerem, a co potem? Niby odgrzanie kotleta z Jamesem nie byłoby złe, ale przecież nie będzie bezpośrednio feudował z Mitchellem. Czyli potrzeba by jakiegoś dobrego workera ( :lol ). Powrót Judasa? Nie sądzę. Może i ich walki wyglądały nieźle, ale moim zdaniem te potyczki nie sprzedały się tak jak powinny. Wszyscy liczyli na bardzo dobre walki, na świetne Barbed Wire Massacre II, które okazało się tylko dobre. Tak więc dla mnie Mesias odpada. Jakich monsterków jeszcze tu mamy... niby jest RelliK, ale ten nie jest odpowiednio wypromowany. Ewentualnie jeśli ciągnąć szopkę z ojcem i synem można by coś pokombinować, by James znów był menedżerem Abyssa. Ojciec i syn, którzy chcą zawładnąć federacją... ale takie plany bardziej pasują do heela, a Abyss powrócił jako face, na co wskazuje nie krzywdzenie Kaza.

Powrót Abyssa wypadł świetnie!Zaraz po emocjonującej walce wlazł na ring i pozamiatał po prostu!Wdzianko fantastyczne,sugeruje powrót w gimmicku psychopaty (uciekiniera ze szpitala psychiatrycznego?).Dodatkowo jest on face'm,ponieważ pomógł Kazowi.Maska mi się podoba,odsłania oderobinę więcej twarzy niż poprzednia,acz wygląda bardzo "ładnie". ;) Chyba potworek jest w formie (wnioskuję po przepięknych black hole slamach),więc mimo średnio interesującego rywala na początek (Scott Steiner....) może pokazać się wyjatkowo dobrze.Mam nadzieję,ze niedługo pojawi sie w main eventach,a może nawet zawalczy o WHC.Tylko,że w tym momencie są dwie opcje-heel turn Joe (co jest ostatecznie średnio prawdopodobne) i zdobycie pasa przez Bookera T (co jest jeszcze mniej realne).Zważywszy jednak na to,że niedługo Joe ma powalczyć o pas z Nashem,generalnie Abyss dostanie szansę dopiero po zakończeniu tego programu,więc myślę,że jakoś tak pod koniec roku.Reasumując powrót Abyssa cieszy,na pewno wprowadzi dużo dobrego do iMPACTów i PPV's,brakowało mi tej postaci w TNA.

e916f7e946.png

Bardzo czekałem na powrót Abyssa i gdy na impektach zaczęło lecieć jego promo nie powiem ucieszyłem sie..

Zastanawiałem się czy wróci jako face, może przejdzie heel turn, albo będzie bez maski..

Było już prawie na 100% pewne że wróci na Slammiversary i podczas oglądania gali czekałem na powrót monstera..Po walce Petey'a z Kazem przypomniawszy sobie że przed odejściem miał walczyć ze Steinerem i gdy ten okładał Kaza pomyślałem że jak nie teraz to kiedy..I po chwili jego wejście..Strój znany z promo, które serwowali nam na impactach, maska naszczęscie jest i byłem ciekaw czy dalej będzie face'm..Zaserwował trzy ładne Black Hole Slamy i powiem że brakowało mi tego :P

Gdy podniósł i wyniósł z ringu Kaz'a było wiadome że jednak będzie face'm i mi to odpowiada..Na początek program ze Steinerem..Myślę że mogliby mu dać kogoś lepszego w ringu bo Scott już najlepsze latka ma ze sobą, ale gdyby pokazał pełnie swoich możliwości to myślę że walki będą znośne..Mam jednak nadzieję że ten feud nie potrwa za długo bo wyobrażam sobie Abyssa jako #1 contender do pasa WHC..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Musze powiedzieć, że powrót Potwora jest całkiem fajny-nowe kolory-ten kaftan jest dobrym pomysłem i nowa maska. No i jest good bo pomaga Kazowi. Ciekaw jak potoczy się to dalej? Zabawa ze Steinerem czy przeskoczy do Kurta bo po impact wygląda to dwojako

mmgwe6ff1.png

Mayby ond day

You will be old enought to tell me what you think

But

Then

I will be

To death to hear you

To old to understan what you speak to me

Właśnie dziwne jest to, że już drugi tydzień po jego powrocie i nie zawiązał jeszcze żadnych konkretnych feudów. Tydzień temu na iMPACT! Borash chciał wejść do pokoju Kurta, było tam zgaszone światło, gdy je zaświecił zauważył rozmawiającego Kurta z Scott'em Steiner'em, Williams'em i Rhaką, wiążąc to z tym, że Abyss interweniował w main eventcie, gdzie rozgromił Angle Alliance można spekulować nad walką Steiner vs. Abyss czy nawet Williams vs. Abyss - wolałbym to drugie wyjście, możliwe też że zobaczymy coś w stylu Angle/Williams/Steiner vs. AJ/Cage/Abyss..