Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Victory Road 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Victory_Road_%282008%29.jpg

TNA Victory Road 2008 odbędzie się 13 lipca w Houston, Texas w Reliant Arena. Na oficjalnej stronie widać sylwetkę Booker'a T, nic dziwnego, ponieważ nadchodzące pay-per-view odbywa się w jego rodzinnym mieście. Hasło reklamowe, to: "Houston, we have a problem". Pierwsza edycja tej gali, była pierwszą 3 godzinną galą w płatnej telewizji. W tym roku odbędzie się na niej finał World X Cup, podobny turniej już raz gościł na tym eventcie, w 2004 roku.

TNA World Heavyweight Championship

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe© vs. Booker T

Fans Pick The Stip

"The Phenomenal" AJ Styles, "Instant Classic" Christian Cage & "War Machine" Rhino vs. "Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle & Team 3D

TNA Knockouts Championship

Awesome Kong© vs. Shantelle Taylor

Grudge Match

"Black Machismo" Jay Lethal vs. "Guru" Sonjay Dutt

TNA World Tag Team Championship

Fan's Revenge Lumberjack Match

The Latin American Xchange© vs. Beer Money, inc

World X Cup Ultimate X

Kaz vs. Daivari vs. Ultimo Guerrero vs. Naruki Doi

World X Cup 12 Man Elimination

Team TNA vs. Team International vs. Team Mexiko vs. Team Japan

Gail Kim vs. Angelina Love
  • Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

7

• RJ Jakubowski

4

• Mast

2

• pablo modjo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Cóż,na razie nie wiemy zbyt wiele o tej gali,ale te trzy walki,które znamy prezentują się naprawdę bardzo dobrze.Pojedynek o WHC powinien być ciekawy,Samoa Joe to znakomity wrestler,a Booker T też potrafi sporo z siebie wykrzesać,więc jestem dobrej myśli.Jay Lethal vs. Sonjay Dutt zapowiada się świetnie,a Scott Steiner vs. Abyss...hmm...Do Steinera coraz bardziej się przekonuję,za to Abyss to absolutna czołówka-będzie dobrze.Myślę,żę dojdzie jeszcze walka AJ'a z Kurtem,możliwe,że w TT,a nie bezpośrednio (po cichu liczę na jakąś ciekawą stypulację...).LAX będą bronić pasów zapewne,tylko przeciwko komu?Może jakiś triple threat tag team match z 3D i MMG?Cóz,byłoby ciekawie....Dojdą Knockouts,mam nadzieję,że w końcu o pas,może zawalczyy Gail,może ODB,a może nowa kobieta w szeregach federacji,Moose?To się okaże.Tak czy inaczej jestem pełny optymizmu jak do tej pory.

e916f7e946.png

Samoa Joe vs. Booker T to walka potwierdzona w 100%, pozostałe to czyste spekulacje. Nie nastawiam się na jakąś tragedię, zapewne gala utrzyma panujący dobry poziom ppv TNA, zwłaszcza, że do karty dojdą też walki dotyczące World X Cup, a tam wrestlerzy Dragon Gate, CMLL mogą mocno urozmaicić nam przyjemność oglądania ;) Odbił się obecnie tylko jeden taping iMPACT! i ciężko wywnioskować coś szerzej nt. innych walk. Feud Angle vs. AJ będzie kontynuowany, tutaj nie ma się co łudzić, że będzie inaczej - i bardzo dobrze. Chciałbym, aby był to jeszcze jeden single, ale skoro się nie da, to może być jakiś np. six sides of steel, lub w ostateczności tag team match - Angle & Tomko vs. AJ & Cage - wygląda na papierze bardzo dobrze. LAX powinni czym prędzej kończyć storyline z Team 3D, który do niczego nie prowadzi i zacząć coś poważnego z drużynami jak Motor City Machineguns. Póki co z optymizmem czekam na kolejne pozycje w karcie.

Jakoś tak brakuje mi pojedynku o X Division Title na VR. Pamięta się jeszcze walkę AJ - Petey z 2004 roku. Piękna i myślę że można znaleźć Peteyemu jakiegoś ciekawego przzeciwnika. Nie chcę mi się grzebać w rosterze i szukać idealnego kandydata ale myślę że TNA nam taką walkę zafunduje.

Karta na obecną chwilę mi odpowiada. Jest kilka ciekawych propozycji.

Oglądamy Impacty! i czekamy. ;)

mickfoleyzi2.jpg

Contender do pasa X Division zapewne jeszcze się znajdzie, nie zdziwiłbym się, gdyby okazał się nim Kaz. Z niepotwierdzonych informacji na gali mają odbyć się dwa gimmick matche dotyczące rywalizacji w World X Cup, w 80% pewne jest to, że pierwszym z nich będzie Ultimate X [!] będzie brało w nim udział wiele osób, toteż zapewne TNA wyjdzie znów z metalową konstrukcją, jak przed rokiem na Victory Road '07, w dodatku w tej walce wystąpią gwiazdy jak Naruki Doi, Yoshino, Motor City Machineguns, etc. Będzie się działo!

PS. Kto edytował pierwszego posta ? jak ktoś chce się tym zajmować, to niech napisze, a jak nie, to niech się mi nie miesza do tematu.

Jeśli faktycznie będzie Ultimate X to będzie miazga!!! Nie mogę się doczekać następnych iMPACTów i kolejnych wieści co do tej gali.Kurczę,na każde kolejne PPV TNA czeka się jak na Gwiazdkę,świetna passa.Ciekaw jestem drugiego gimmick matchu...Może jakaś nowa stypulacja,bądź zapożyczona z jakiejś niezależnej federacji?Tak czy inaczej gala zapowiada sie fantastycznie,czekam z niecierpliwością.

e916f7e946.png
  • 2 tygodnie później...

Po ostatnich tapingach iMPACT! karta została już odkryta. Od razu można powiedzieć, że prezentuje się solidnie i nawet lepiej niż z poprzednich pay-per-view. Spodziewam się, że gala wyjdzie dobrze, wszystkie w tym roku prezentują przyzwoity poziom, więc tym razem nie może wyjść inaczej, kilka pojedynków wprost nie może zostać zepsutych, zmagania World X Cup posiadają dobre stypulacje: 12 Man Elimination i Ultimate X wyjdą świetnie i tego możemy być pewni, Sonjay Dutt i Jay Lethal na bank zmontują przynajmniej solidny match lub nawet coś na skalę tego z Genesis 07. Na gali powróci również nieużywany od 2006 roku Full Metal Mayhem, moim zdaniem strzał w dziesiątkę, ponieważ feud między Styles'em i Angle'm, a także resztą jest zbyt ostry, aby pakować ich w zwykły 6 Man Tag, w tej stypulacji odnajdzie się Cage i Team 3D, do tego na stołach będzie mógł podziałać Rhino i AJ mógłby przyjąć coś mocniejszego, chociaż wolałbym, aby nie robił tutaj za osobę od przyjmowania chorych bumpów - mógłby ponownie odliczyć Angle'a lub kogoś z przeciwnej drużyny. Nowa knockout, Shantelle Taylor znów stanie do walki z Awesome Kong, istnieje prawdopodobieństwo, że niepokonana mistrzyni kobiet tym razem ulegnie, cieszyłbym się z tego, bo zanudza mnie już swoim runem. Patrząc na resztę pojedynków LAX vs. Roode/Storm może wypaść najgorzej, chociaż Fan's Revenge z 06 - Jarrett vs. Joe na No Surrender - wypadło znośnie. Main Event z pewnością nie będzie show stealer'em, ale Joe pewnie wyciśnie z Bookera coś na miarę ppv quality i stworzą coś dobrego, jestem ciekawy wyniku, ponieważ gala odbywa się w rodzinnym mieście Bookera T i możliwe jest, że wygra.. poza tym między Nash'em i Joe istnieją napięcia, więc Big Sexy pewnie będzie mieć jakiś udział w walce, zobaczymy. Ogólnie nastawiam się na dobrą galą, która jeżeli wyjdzie wg. moich oczekiwań pobije takie tytuły jak tegoroczne Slammiversary czy Against All Odds. Jedno mnie tylko zastanawia - gdzie X Division Championship ?

Full Metal Mayhem i Ultimate X na jednym PPV. :shock:

W WWE na pół roku te 2 stypulacje wystarczyłyby.

Widać że gala będzię miazga. World X Cup, FMM z bardzo dobrą obsadą.

Dobrze bedzie. ;)

mickfoleyzi2.jpg
  • 2 tygodnie później...

Ostatni iMPACT! przed pay-per-view już za nami. Jak się okazuję, stypulacja six man war nie jest jeszcze znana, i może nią być jedna z trzech - tables, full metal mayhem lub falls count anywhere - sam bardzo chciałbym, aby był to full metal mayhem, chociaż falls count anywhere po hali ppv z kilkoma tysiącami ludzi też wygląda interesująco. Main Event nabrał po ostatniej tygodniówce większych rumieńców i wprost nie mogę się doczekać co się stanie - Sting przeszkodzi Booker'owi, albo Nash utrudni drogę do zwycięstwa Samoa Joe ? obaj na pewno będą mieć udział w tej walce, eh emocje :D poza tym - dwie walki World X Cup 100% wyciągną 4 gwiazdki, do tego dochodzi grudge match - Dutt vs. Lethal i fans revenge. Będzie się działo! ;)

Dyskutować, gala już w niedzielę! ;)

Szansa że to będzie gala roku niemalże w 95%..... Ciekawie jacy będą nowi członkowie Teamu Japan i Teamu Mexico. Podobno mówi się o Mistico, więc gdyby wpuścić go do Ultimate X to możemy spodziewać się nawet walki roku. ;)

mickfoleyzi2.jpg

Mistico ma ponoć dosyć napięte terminy i ciężko będzie go "wydobyć" na tą ppv, w każdym bądź razie cieszyłbym się z jego przybycia. Co do drugiego Japończyka - z poprzednich założeń wynika, że miało być dwóch wrestlerów z Dragon Gate - via Naruki Doi & Masato Yoshino oraz dwóch z NJPW - Millano Collection AT i ktoś jeszcze - ale pewnie już nie taki lotny jak dwaj panowie z DG ;) szkoda trochę, że zrobili 12 man elimination & ultimate x osobno - rok temu na Victory Road zorganizowano 10 osobowy ultimate x i wyszedł pięknie - obecnie pokusiłbym się o to samo.

Przecież Team TNA musi nabić trochę punkcików, dlatego dwie walki. :8

Ciekawa moim zdaniem byłaby sytuacja gdyby Beer Money Inc. ( podoba mi się ta nazwa :D ) zdobyli pasy TT, bo wtedy moglibyśmy się spodziewać kontynuacji dobrego feudu pomiedzy nimi a LAX. :)

Nie pozostaje nam nic tylko czekać. ;)

mickfoleyzi2.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Main event, szykuje się zajebista walka. Obawiam się tylko jednego - głupiego zakończenia po którym Joe straci pas.. Sami wiecie - jakaś interwencja w stylu "ja cię walnę krzesełkiem w plecy a ty będziesz udawał trupa". Czyste zwycięstwo Joe nie wchodzi w ogóle w grę. Za to interwencja Stinga jak najbardziej prawdopodobna. Nie mówiąc już o tym, że Kaleka Nash również może przyczynić się zarówno do przegranej jak i wygranej Joe. Podsumowując w typerze postawiłem na Joe, lecz osobiście nie jestem przekonany co do jego zwycięstwa... Ale to chyba dobrze, więcej emocji przy oglądaniu :D

Fans Pick The Stip

"The Phenomenal" AJ Styles, "Instant Classic" Christian Cage & "War Machine" Rhino vs. "Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle & Team 3D

Liczę na ciekawą walkę z masą zajebistych akcji w wykonaniu Cage'a, Styles'a i Angle'a. Myślę, że się nie rozczaruję, zapowiada się fajna stypulacja i dobra zabawa przy oglądaniu. Wynik walki nie jest łatwy do przewidzenia. Ja jednak postawiłem na team AJ Styles'a. Tak jakoś z sympatii :)

Awesome Kong© vs. Shantelle Taylor

Raczej nie będę tego przewijał, może być ciekawie. Oby wyszła walka na wzór tej z Kong z Gail Kim.

Grudge Match

I również ten pojedynek zapowiada się całkiem widowiskowo. Sonjay umiejętności ma zajebiste, razem z Lethalem już raz zrobili bardzo dobrą walkę. Tym razem również pewnie dadzą radę.

Stawiam na łatwe zwycięstwo LAX. Zwykle tak bywa w tych walkach fanów z pasami, że face'y wygrywają. Muszę dodać, że podoba mi się team Beer Money i chciałbym żeby feud był kontynuowany.

World X Cup Ultimate X

Ułłł jeee! To jest to co tygryski lubią najbardziej. Ultimate X powraca. Udział w tej walce Kaza i Narukiego jak i Ultimo zapowiada niesamowite emocje i akcje. Całość może popsuć Daivari, ale cóż nie można mieć wszystkiego. Stawiam na zwycięstwo Kaza i na to, że będzie to walka gali.

Nie wiem co się po tej walce spodziewać, chociaż biorąc pod uwagę poprzednie starcia w turnieju World X Cup to raczej na pewno będzie na co popatrzeć.

Taka kiszka raczej do przewinięcia. Mam nadzieję, że to będzie opener.

Podsumowując Victory Road zapowiada się niesamowicie atrakcyjnie. Karta jest zajebista i zobaczymy co z tego wyjdzie.

16476371734edf391100c30.jpg

Chciałem zwrócić uwagę na to,że zaraz po nadaniu nazwy tag teamowi Beer Money podskoczył ich "prestiż".Miałem sceptyczne podejście do tej drużyny, ale w ostatnim tygodniu sie to zmieniło. Nie moge doczekać sie jak LAX skopią im d.... :D

Ultimate X z pewnością wypadnie świetnie (tylko nie widzi mi sie tam Daivari, który moim zdaniem się nam najlepiej w tegorocznym X cupie nie zaprezentował i w jego miejsce wolę Kozlova)...

ME gali świetnie sie zapowiada, bo feud nie był podbudowany cotygodniowymi walkami tych panów, ale był zareklamowany w inny lepszy sposób..

Pozostaje już tylko odliczać godziny..... :)

• Styl:  Jasny

Rzadko bywa że podsumowuje kartę na gale PPV, ale teraz jest inaczej. Czekam na tą gale z niecierpliwością gdyż zapowiada się bardzo ciekawie. jedziemy

Coś czuje że będzie to jeden z lepszych Main Eventów PPV w tym roku. Oboje pokazują wiele w ringu a smaku tej walki doda to że na 99% będziemy mieli interwencję podczas tej walki. Niemal pewne jest to że komuś pomoże Sting. Prawdopodobnie Joe gdyż z Bookerem ma jeszcze jakieś tam rachunki niewyrównane. Na 50% zobaczymy Kevina Nasha. I tu pytanie komu pomoże... Na dwoje babka wróżyła... Niby jest pokłócony z Joe ale TNA lubi robić nam niespodzianki i możliwe jest że pogodzą się po raz X... Dodatkowo w grę wchodzi czynnik że gala odbywa się w rodzinnym mieście Bookera więc o czystej wygranej Joe nie ma mowy... zobaczymy.

Fans Pick The Stip

Kolejna bardzo ciekawa walka. Cieszy mnie obecność Rhino oraz to że stypulacje są bardzo ciekawe... Tables match, Full Metal Mayhem i to trzecie którego zapomniałem;] AAle bym chciał zobaczyć Gore na stół na Angle'u... Zapowiada się ciekawa walka ;]

Awesome Kong vs. Shantelle Taylor©

O dziwo walka kobitek mnie interesuje. Zastanawia mnie jak to będzie z tą Taylorką... Nie widzi mi się ona jako mistrz... Kong gra świetną role jako niszczycielska baba a tu nagle taka mizerna pani miała by ją rozwalić... hmm... Sam nie wiem kto wygra ;] Postawiłem jednak Na Taylor

Grudge Match

Hell Yeah! To jest coś! Zapowiada się bardzo ładna walka... może nawet ****... zapewne walka skończy się tak że Val zacznie coś gadać do Dutt'a i roll-up ;] hmm...

Tu niemal na 100% wygra LAX. Tak jak ktoś powiedział gdy tylko fani mają jakiś udział w walce to wygrywają Faceowie... Stypulacja średnio mi się podoba i nie liczę na jakąś dobrą walke... mimo iż LAX potrafią stworzyć taką...

World X Cup Ultimate X

A to dla mnie powinna być walka wieczoru. Kapitalny Kaz, kapitalny Ultimo i kapitalny Japoniec... Do tego Ultimate X... Ludzie... Ta walka zgniecie wszystkie inne walki w TNA w tym roku... spodziewam się nawet 5 * ;]

To będzie zapewne przedsmak walki wyżej... też powinna wyjść z tego całkiem znośna walk;]

I podobnie jak p-mo przewinę...

No i na koniec, jak to ja muszę trochę pofilozofować na temat Abyssa ;] Chciałbym zobaczyć jeszcze walkę Abyss Tomko... dlaczego nie... Tomko walki nie ma... Abyss miał mieć ze Scottem a nie ma... dlaczego nie... Tomko niech wyjdzie... pogada sobie o Abyssie, ten go rozwali i będę miał radoche.... tak niewiele mi potrzeba;]