Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night of Champions 2008 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

plakat2ge3.png

Data gali:29.06.2008

Karta:

WWE Women's Championship Match

Mickie James vs. Katie Lea Burchill

womenspi5.png

WWE Tag Team Championship Match

John Morrison & The Miz vs. Finlay & Hornswoggle

wwetagteamlc7.png

United States Championship Match

Matt Hardy vs. Chavo Guerrero

mattvschavogj6.png

World Tag Team Championship Match

Hardcore Holly & Cody Rhodes vs. Ted Dibiase

tagteamex7.png

Triple Threat ECW Championship Match

Kane vs. Big Show vs. Mark Henry

ecw2fa2.png

WWE Championship Match

Triple H vs. John Cena

cenavshhhfa5.png

World Heavyweight Championship Match

Edge vs. Batista

edgevsbatistahb2.png
  • Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

2

• Hardas

2

• LegendKiller

1

• SilverWolf

1

Top użytkownicy w tym temacie

Uffff nareszcie zmieniła sie karta bo już nie mogłem na to patrzeć JBL vs Jasio omg . Nareszcie Mcmahon zauważył że coś tu jest nie tak i zmienił karte

ECW Championship Match

Kane vs. Big Show

Tu może być ciekawie Kane ma większe szanse niż Cm Punk jak ja to mówie z drugim Andre the giantem . Może yć ciekawy pojedynek i powtórka z 2006 roku gdzie Bigh Show rozwalił RVD bo nieuczciwym pinnowaniu menegera RVD .Walka może byc ciekawa ponieważ Kane nie ma 180 cm i nie wazy 70 kg tylko też jest potężnym wrestlerem . Oczywiście nie jest taki jak Big Show i myśle że kane nie odda swojego pasu

WWE Championship Match

Triple H vs. John Cena

hmmmm ta karta będzie znowu trwać jakieś 2 miesiące ale cóz przynajmiej teraz jakaś zmiana . Myślę że będzie niezbyt ciekawie pewnie Cena wygra pas i Triple będzie o niego walczył i nie uda mu sie tak jak ortnowi i pózniej JBL wygra pas i Jasio będzie go chciał odzyskać i mu sie nie uda i tak w koło macieju .

Podsumowanie : Chyba nie będzie tylko tych 2 walk a jak będzie to cienizna . Ale te walki co teraz są w tym temacie nie są zbyt ciekawe . Może emocji nam przynieśc tylko walka Big show vs Kane a Triple vs John to wątpie

f6dfb83c87.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Hardy gala odbędzie się dopiero za 4 tygodnie... tak jak Ci pisałem na gadulcu wszystkie mistrzostwa będą bronione. Więc można byc pewnym 8 walk.

Jeśli chodzi o mecz ECW jestem bardzo dobrej myśli. Obydwoje pomimo sporych gabarytów całkiem nieźle prezentują się w ringu. Sądzę że dzięki temu feudowi troszkę rozgrzeje się brand. Do cieszy że wreszcie Show dostał coś normalnego po powrocie bo dalszego ciągu z Markiem Henrym bym nie zniósł... A Kane jako mistrz ECW też potrzebuje troszkę lepszej promocji niż ciągłe klepanie Chavo czy innych Mizów... ta walka obu wyjdzie na zdrowie, co do wyniku to wątpię aby Paul za pierwszym podejściem zdobył pas... choć trzeba pamiętać że to WWE...

Gdy oglądałem wczorajsze Raw i dowiedziałem się że na NoC Trajpel zmierzy się z Johnem zamarłem... nie wiem co tu jest grane, ale obawiam się najgorszego... choć z drugiej strony przecież Hunter to zięć Vinca, może MakMan okaże łaskę i odeśle Sine do dalekiej jobberlandii zwanej również SD... ech... nie wiem... Why Leo?Why?... wiem... For Money... możecie mi nie wierzyć, ale oglądając pojedynek Johna o #1 contender marzyłem o interwencji Bujaki, seryjce 619 itp... wtedy Vinni też by zarobił a ja bym tak nie cierpiał...

Co do pozostałych meczów które się pojawią prędzej czy później pozwolę sobie wytypować #1 contenderów...

IC Match - Chris Jericho© vs... HBK lub Batek

Raw TT Match - Holly & Rhodes© vs... Cryme Tyme :roll: ale pewnie będziemy skazani na Carlito & Mozarella

Womens Match - Mickie© vs... Beth

WHC Match - Edge© vs... Bujaka

US Match - M.Hardy© vs... J.Hardy :P

SD TT Match - M&M© vs... Festus & Jesse

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Do PPV jeszcze parę tygodni, tymczasem praktycznie cała karta została już podana. Na chwile obecną PPV nie zapowiada się zbyt ciekawie. Praktycznie wszystkie najważniejsze walki to niestety odgrzewane kotlety :t_down:

US Championship - Matt Hardy niesamowicie mnie denerwuje. Nie wiem dlaczego, ale zawsze gdy widzę jego facjatę mam ochotę wcisnąć strzałkę w prawą stronę i przewinąć jego walkę. Owszem, jego ring skille są co najmniej zadowalające, jednak cukierkowaty gimmick powoduje u mnie odruch wymiotny. Chavo walczący o US Title ? Dlaczego nie ;) Jego obecna pozycja dość silnego midcardera moim zdaniem predysponuje go do tego. Wydaje mi się, że jest szansa na to, by meksykanin zdobył po interewncji Nealy'ego pas.

World Tag Team Championship - Pasy tag team na RAW nie znaczą zupełnie NIC. Czemu się jednak dziwić, trzyma je najmniej charyzmatyczny tag w historii. Jestem w 90% przekonany, że w związku z planami powstania nowej stajni młodzików młody Rhodes wydymie Holly'ego w konsekwencji czego DiBiase i jego partner przejmą pasy.

ECW Championship - Pokazem polotu i finezji ta walka z pewnością nie będzie. Fajnie, że o ECW Title walczą w końcu wrestlerzy którzy mają w federacji dosyć wysoką pozycję. Moim zdaniem dzięki panowaniu Kane'a ranga tego tytułu może rosnąć z tygodnia na tydzień. Nie chciałbym żeby Big Show zdobył pas już teraz. Lepiej by było, gdyby pofeudowali do okolic SummerSlam a częścią feudu byłby heel turn Kane'a.

WWE Championship - Powtórka z WM22 na 'podrzędnym' PPV ? Nieco dziwne zagranie. O wiele chętniej zobaczyłbym walkę Hardy vs HHH zakończoną wygraną tego drugiego i jakimś Handshake. Po wydarzeniach z ostatniego RAW można jednak dojść do wniosku, że triple threat pozostaje całkiem możliwą ewentualnością.

World Championship - Powtórka z zeszłorocznego Vengeance. Edge dzięki interwencją wygra pas i jeśli na horyzoncie nie pojawi się jakiś nowy main-eventer to niestety będziemy musieli oglądać te walki jeszcze przez kilka najbliższych miesięcy.

Generalnie to spodziewam się kupy i naprawdę, jeśli PPV to wybije się ponad poziom mierny to będę już w 100% usatysfakcjonowany.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Mecz o pasek US - Sam się sobie dziwie, ale nawet cieszę się że to Chavo dostał tą szansę. Może się okazać że to początek kompletnej dominacji Rodzinki Głerero + Edże na SD. Tylko z drugiej strony Matt tak szybko straci pas... w sumie i tak nic z Niego nie ma, a Chavo mógłby sobie z kolejnym paskiem w tym roku polatać. I nawet niekoniecznie po interwencji swojego bodyguarda, CM z pasa skroił przy pomocy Edga więc teraz mógłby coś czysto ugrać... I do tego widok przegranego Matta którego nie trawię... :D

Mecz o pasy TT(raw) - To również dobrze poprowadzone może się okazać całkiem ciekawe. Już od jakiegoś czasu chodzą słuchy o utworzeniu stajni hellów na Raw w której składzie znaleźli by się m.in. Cody & Ted Junior... Na 100% Holly straci pas, ale czy straci je Rhodes... najlepiej by było gdyby walka zaczęła się 2vs.1, a pod jej koniec Cody wykonuje swoje zabójcze DDT na Hollym i daje go spinować Teddiemu... Po walce Junior wręcza Codemu drugi pas i wreszcie coś się zaczyna dziać ;)

Co do walki o WHC... Mam nadzieję że obecność Batka w ME jest tylko chwilowa... oby po tym PPV pojawił się jakiś nowy #1contender bo oglądanie w kółko Edge vs. Taker/Batek/Bujaka robi się nużące...

Teraz vickie będzie miała więcej roboty . Bo niedosć że będzie musiała jeżdzić tym swoim wózkiem i chronić Edga to jeszcze będzie musiała chronić Chavo . Ale sie vickie napracuje . Szkoda jeszcze że Bam Nealy nie walczy o jakiś pas może tag team z chavo =)) . Walka nawet sie ciekawie zapowiada . Aby nie było tych afer z vickie bo normalnie mam już dosyć tego . Jednak myśle że Matt ochroni pas US teraz naprawde nieźle sobie radzi w SD .

Hardcore Holly & Cody Rhodes vs. Ted Dibiase

Tutaj jeszcze będą niespodzienki przecież pasy są dwa a Tedy jest jeden . Pewnie dobierze sobie jakiegoś umage albo zrobi jakąś afere . To będzie pierwsza walka Teddiego w Rawie więc może być ciekawie . Czy Hardcore Holly i Cody będą dominować to sie okaże ale myśle że tak teraz prezentują dobrą forme i myśle że tak łatwo sie nie poddadzą chociaż widzieliśmy troche sprzeczek w segmentach . Może nie będzie z nimi tak jak z Deuce i Domino

WWE Championship Match

Triple H vs. John Cena

No comments

Edge vs. Batista

Vickie chciała załatwić koksiarza tak jak Marka ale Batek sie nie dał . Myślałem że Batiste też zbanują bo zechce przypakować na siłowni a tu prosze taka niespodzianka . Pokonał Grejta Kaliego to i może Edgowi da rade . Ale jak wiemy vickie nie pozwoli żeby stracił pas . Więc myśle że na ONS go wygra a potem będzie tak jak z Underem . Ale czas pokaże

f6dfb83c87.png

No gala się powoli zbliża praktycznie już wiadomo co i jak, kto z kim.

United States Championship Match

Tutaj daremny champ Matt Hardy vs. członek La Familii Chavo Guerrero (pewnie z pomocą Bam'a) szczerze licze tutaj na zwycięstwo... Chavo ze względu na to, że Matt z tym pasem ch*ja robi. Jako champ jest marny niech wraca tam sobie klepać mordy z Palumbo, ale nigdzie dalej. Niestety jest opcja, która przemawia za tym, że jednak obroni pas, przecież ma go dopiero od niedawna :/ wg. mnie to i tak już za długo go trzyma, a teraz jest dobra okazja żeby mu ten pas zabrać. Jakaś interwencja Bam'a lub innych członków rodziny mile widziana w tej walce.

Najważniejszym tutaj jest to aby pasy zmieniły właścicieli, po walce dużo spodziewać się nie można bo wiadomo kto tam występuje, ale zmiana champów jak najbardziej wskazana. Nie mogę już patrzeć na Hollyego i Rhodes'a poprostu tragedia na maksa.

ECW Championship Match

No dwa wielkoludy i dwie ważne postacie zmierzą się o ECW title. Ranga pasa może dzięki temu wzrosnąć. Nie mam tutaj zdecydowanego faworyta wszystko mi jedno kto zostanie z pasem, ale dobre będzie to, aby feud pomiędzy nimi troche się pociągnął. Obaj mają umiejętności i siłe więc licze, że zobacze jakąś fajną walkę.

WWE Championship Match

Czy tu już pora na powrót John'a? hm... mam tutaj dziwne przeczucie, że John odzyska swój pasek i znowu będzie z nim śmigał niepokonany przez najbliższy rok, ale mam nadzieje, że tylko mi się wydaje i wynik walki będzie zupełnie inny. Nie wiem czy walka będzie fajna nie sądze, żeby pokazali coś ciekawego bo nawet żadnej ciekawej styupalcjii nie ma to zwykły match tak więc cudów spodziewać się nie można. W dodatku jeszcze Hardy próbuje śmigać przy tym pasie gdyby dostał możliwośc walki była by szansa na pokazanie czegoś więcej w tej walce.

Tak jak w zeszłym roku Batista dostanie po dupsku i odejdzie z podwiniętym ogonem. On tylko trzyma miejsce po to, żeby po gali zwolnić je dla Mysterio, który wróci i będzie rywalizować z La Familią.

Zostaje jeszcze pas IC - tutaj wydaje mi się, że Jericho dostanie Shawna za przeciwnika, walka napewno będzie dobra bo umiejętności mają i nie raz pokazali, że potrafią zrobić dobrą walkę, a co do wyniku to ciekawe Shawn ostatni pas to miał tag team z Ceną w zeszłym roku tak więc może i jakiś pasek do kolekcjii HBK'a? może gdyby Shawn miał ten pas to coś by się ruszyło do przodu i pas zyskał by troche na wartości?

Pasy tag team z SD - Miz & Morrison vs. ..... ? będzie ktoś w ogóle? kto tutaj może dostać szasnę? Jessie & Festus? jakoś puki co nie widzę jakiś konkretnych rywali dla nich.

Pas kobiet mnie raczej nie interesuje bo walkę przewinę.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

DonCarlos spoko po gali pojawi się bujaka bujaka i zrobi swój mega finisher 619, może to i dobrze bo przecież ile można oglądać Takera i Batistę, ciekawe co przyniesie draft. Według mnie to gala dość średnia, gdyż Batek nie wygra na 100% z Edgem bo Edge będzie feudował z Bujaką, co do wwe championschip to jak kolega wyżej bez komentarza, aha i jeszcze jedna walka dodana mistrzostwa tagów ze smacka:

Hornswoggle i Finlay vs Miz i Morisson

byłbym zapomniał o CR i ECW no to mi się nudzi już Kane więc może, ale uważam że pas potrzyma dalej, za to jestem pewny na 60%, że CR dostanie Chavo z pomocą rodzinki :D

Edge vs. Batista

Edge pewnie wygra bo Vicki mu to ustawi albo ktos zatakuje Batiste krzesłem jak sedzia nie bedzie patrzeć... każdy chyba by chciał żeby Batista zdobył pas ale jak Edgde go zdobył przez swoje mahloje to przez maholki tez go nie straci.

ECW Championship Match

Kane vs. Big Show

Wolałbym żeby Kane został tym mistrzem ECW ale w tej wlace gigantów to wszystko jest możliwe chociaż... Big Show jak szybko go zatakuje i poloży to wszystko będzie w tej walce możliwe bo to w końcu taki grubas że jak na nim usiądzie podepta go to Kane już nie wstanie.

WWE Championship Match

Triple H vs. John Cena

Ta walka będzie po prostu zaje***** to będzie rewanż za Backlash gdzie John Cena mógł wygrac gdyby Randy Orton by go wszcześniej nie kopnął w twarz teraz Triple H zmierzy sie z najlpepszym (porócz niego oczywiście) zawdonikiem RAW to będzie długa i emocjonująca walka.

Chciałbym żeby wygrał Cena w walce o WWE championship bo nie moge znieść tego że fani przestali go lubieć tak nagle bo przecież przed kontuzją był wręcz wielbiony Chiałbym żeby Cena znów zyskał uznanie fanów.

Co do innych walk na PPV bardzo interesuje mnie walka o ECW championship pomiędzy Kane"m a Big Showem. Oczekuje tutaj bardzo ciekawej stypulacji ponieważ są to zawodnicy bardzo wysocy i doświadczeni. Ja jednak stawiam że Big Show wygra jednak pózniej przegra z Markiem Henrym ponieważ na drafcie Henry przeszedł do ECW a Big Show został w smackdown i wydaje mi sie ze pas musi należec do kogos z rosteru ecw.

• Reputacja:   6

Po drafcie sprawa typowania trochę się pokomplikowała. Coż przeniesienie Triple H'a na Smackdown wprowadziło trochę zamieszania. Jednak po głębszym zastanowieniu stawiam na jego wygraną z Ceną i obronienie pasa WWE title. Wątpie żeby Huntrer zgodził się zarówno na przejście na Smackdown jak i na porażkę i utratę pasa na rzecz Ceny.. Ale różnie może być. Kto wie jaką bookerzy szykują niespodziankę? Na upartego wystarczy DQ i HHH zatrzymuje pas.

Co do walki Edga z Batistą to tu dalej mam dylemat. Możliwe, że WHC zostanie przeniesiony na RAW właśnie przez Batistę. I to on raczej wygra ten pojedynek. Takie mam przynajmniej przypuszczenia na kilka dni przed walką.

16476371734edf391100c30.jpg

Dokładnie, draft wszystko skomplikował. Wcześniej wszystko wydawało się proste: mistrzowie utrzymują pasy. Jednak teraz to nie takie pewne. Hunter powinien utrzymać pas, bo jeśli zgodził się na przejście do II ligi, nie zgodziłby się już na utratę pasa. Tak więc możliwą rzeczą jest, że WWE Championship będzie w Smackdown. Ale Vince może obiecać zięciowi, że szybko odzyska najważniejszy pas w federacji po stracie. Teraz co z WHC? Bardzo możliwą rzeczą jest to, że ten pas przejdzie do Raw, a jego posiadaczem będzie Batista. Ale dla mnie nie jest to takie pewne. Popatrzmy, ile czasu Edge trzymał obecnie ten pas. Zaledwie miesiąc, ponieważ przejął go na ONS z rąk Takera. Czy możliwa jest taki krótki reign z pasem Edge'a? Edge'a, czyli osoby, która kreowana moim zdaniem była ostatnio na szefa La Familia. Ta grupa ostatnimi czasy dominowała w Smackdown. O jej dominacji świadczyć może dobrze "wyeliminowanie" z WWE Undertakera. Czy WWE zdobędzie się na pogorszenie wizerunku Rated-R Superstar? Jednak co, jak Edge i HHH utrzymają pasy? Najważniejszym pasem w tym brandzie będzie ECW Championship, o ile oczywiście Kane je utrzyma, w co jednak wątpię. Dlatego też któryś z najważniejszych pasów w całym fedzie musi zmienić właściciela, bo niemożliwe by było, gdyby dotychczas najsilniejszy brand w WWE, nie miał żadnego z tych tytułów. Oczywiście jest również możliwość, że writerzy WWE wymyślą coś innego, ale teraz nie mam pojęcia co.

Ciekawie jak dla mnie zapowiada się tegoroczne Night of Champions. Jest to zapewne spowodowane tym, że wszystkie walki toczone będą o pas mistrzowski, a to zawsze zwiększa emocje, dzięki czemu walki zyskują na jakości. Długi czas temu podana już była prawie cała karta, a tym czasem sporo już minęło, a my nadal nie znamy pełnego składu na tą galę. A przeciez PPV odbędzie się juz pojutrze. Największą niewiadomą jest partner młodego Dibiasiego oraz walka o pas Interkontynentalny.

Całkiem moim zdaniem spaprano dobór walk. O najważniejszy pas, czyli WWE Chamipona znów walczy John Cena, co staje się już pomału nudne. To samo o WHC - Batista znowu pretendentem, ale tu raczej mistrz się nie zmieni. Edge powinien jeszcze trochę go potrzymac. US title mógłby zgarnąć Chavo co dałoby krok do przodu jeśli chodzi o opanowanie SD! przez Familię. O ile chciałbym aby nudny duet Rhoades i Holly stracili wreszcie swoje pasy na rzecz Dibiasiego i jego partnera o tyle wolę, aby duet Miz & Morisson je jeszcze potrzymali. A na pewno nie oddawali tatusiowi i jego synkowi, bo to byłoby żałosne. Pas ECW, walka mogłaby być nawet całkiem, całkiem gdyby nie ten Henry, bo on już pokazał na drafcie, jaki to on silny...Ech:/ Wynik starcia pań jest mi obojętny i tak to będzie walka o nic. Divy są nie po to by walczyły o jakieś tam pasy :D

Trochę dziwnie by było, gdyby dwa najważniejsze pasy, były na Smackdown, myślę że Batista zdobędzie WHC, a Hunter obroni pas WWE i WHC na Raw, a WWE title na Smackdown, co wy na to? Myślę że takie małe odświeżenie, się przyda i nie przedraftowane gwiazdy ze Smackdown i Raw, będą miały szansę na title shot'a,do innego pasu i w ten sposób można zakończyć feud HHH vs. Orton, chyba że Randy po powrocie trafi na Smackdown.

Fuck, Henry w walce o ECW title, pff. Uważam że mogli do tej walki dać kogoś bardziej utalentowanego, zamiast Henry'ego. Ale zobaczymy jeszcze, dobrze by było gdyby Big Show zdobył pas. Wtedy Kane, po zdobyciu WHC przez Batka. mógłby dostać title shot'a o WHC i koniec szmacenia Kane, ale dobrze że tak stopniowo najpierwe ECW title, potem WHC, gównianie by było gdyby Kane od razu zdobył WHC. Kane vs. Batek lepiej by wyglądało niż vs. Chavo.

HHH vs. Jasiu, obrona pasa przez Hunter'a i przejście pasa na Smackdown.

Reszta bez komentarza, poprostu jakoś mi nie pasują te walki.

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png

Tak to z pasami wyglada na dzien dzisiejszy:

RAW: ECW Champion(Kane),I-C Champion(Jericho), Womens Champion(Mickie James) i World TT Champions(Hardcore Holly & Cody Rhodes)

SmackDown!: WWE Champion(Triple H), World Heavyweight Champion(Edge)

ECW: US Champion (Matt Hardy) i TT Champions(John Morrison & The Miz)

Czyli jak juz zostalo wiele razy napisane 2 najwazniejsze pasy na SD!, a na RAW az 4 pasy.

W moim przekonaniu po NoC liczba pasow sie wyrowna(oczywiscie chodzi mi o RAW i SD!) czyli napewno jeden z dwojki Edge lub Triple H przegra i cos mi sie wydaje ze na SD! zawedruje nowy pas a mianowicie I-C, jako ze chris jericho jeszcze nie ma zadnego przeciwnika a na tej gali maja byc bronione wszystkie pasy wiec moim zdaniem Jericho straci swoj pas na rzecz ktoregos z "nowych" wrestlerow niebieskiego brandu(Mr. Kenedy). Moim zdaniem partnerem Teda jr. bedzie DH Smith i po wygranej oni takze powedruja na SD!.

Mowicie ze Triple H nie da sie 2 razy wyruchac w ciagu tygodnia??? Blad!!!! Jak wiecie Hunter juz wkrotce zostanie znowu tatusiem i to dlatego zostal przeniesiony na SD! by miec wiecej wolnego w tygodniu i byc wiecej z zona.A jesli straci pas na rzecz Ceny(oj dzieciaczki znowu beda mieli swojego idola) to w krotkim czasie rozpocznie program z Edgem, ktory obroni tytul.

ECW Championship zapowiadal sie dosc dobrze ,ale tylko do czasu gdy dolaczono do niego Mareczka. Jedyna walka w ktorej beda przedstawiciele wszystkich 3 lig. Mam nadzieje ze mimo wszystko Kane utrzyma tytul i juz w niedlugim czasie bedziemy mieli walke champion vs Champion .

Zostala jeszcze sprawa pasa US Championa. Mysle ze zmieni on wlasciciela bo Chavo jakos lepiej mi pasuje do tego pasa.

MichelleMcCool01.gif