Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wywiad ze Scottem Steinerem

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Oto najnowszy wywiad,którego dla Baltimore Sun.com udzielił Scott Steiner (przetłumaczone przeze mnie :) ).

bs.com: Wiele osób twierdzi,że twoje komentarze na temat Ric'a Flair'a,Triple H'a i Shawna Michealsa są spowodowane zwykłą zazdrością.Jaka jest twoja odpowiedź?

Scott Steiner: Nie mam czego im zazdrościć.Zarobiłem naprawdę dużo pieniędzy,ale co ważniejsze mnóstwo pieniędzy zaoszczędzilem.Nie jestem zazdrosny.Kocham ten biznes i tylko dlatego wciaż w nim jestem.Ja ci tylko mówię co się tutaj dzieje,człowieku.Bo ja to widziałem na własne oczy.Nie ma takiej opcji bym był zazdrosny,bo nie chciałbym by moja kariera wyglądała tak jak ich.Nie mógłbym być Triple H'em,bo nie mógłbym przespać się z Chyną.I on to robił jeszcze zanim ona poddała się "naprawie" twarzy.Spójrz na karierę Triple H’a zanim zaczął on spać z córką szefa.Przegrał z Ultimate Warrior'em w 30 sekund,przegrywał wszystko.A potem nagle stał się najtwardszym typem na świecie. I ja nie jestem jedynym,który tak sądzi.Nie jest tajemnicą co Kurt Angle myśli o Triple H’u i Shawn’ie Michaels’ie. Opowiem historię,którą usłyszałem właśnie od Kurta.Triple H nie chciał by Angle zdobył WWE title. Na spotkaniu powiedział: „Myślę,że Kurt Angle jest zbyt drobny.”.A Jerry Brisco wstał i powiedział : „Cóż,a jak myślisz,co by się stało gdybyście walczyli na poważnie?”.Wtedy Triple H usiadł,zamknął się,a oni dyskutowali dalej. Shawn Michael natomiast to gość,który najpierw wygłasza o tobie mądre komentarze,a gdy staniesz z nim twarzą w twarz ucieknie w kąt i zacznie płakać.Tak wyglądała sytuacja z Donem Harris'em.Don poczekał aż Shawn wejdzie do szatni,potem wszystkich pozostałych wypędził z niej,zatrzasnął drzwi i złapał za szyję Michaels'a.Shawn zaczął płakać.Harris widząc to odwrócił się od niego,zaczął się śmiać i wyszedł.A o Flairze to mógłbym mówić i mówić.Był taki okres,kiedy mieliśmy tapingi w Center Stage w Atlancie. Byla sytuacja między nim i Rude'm.Ten drugi zaczął szykanować i przedrzeźniać Ric'a.W końcu Flair miał dość i na taping nie wrócił. Wahoo McDaniel nia mógł znieść Flair’a.Pewnego razu powiedział mi,że kiedyś Blackjack Milligan znokautował Flair’a jednym ciosem.Jim Crockett był kiedyś właścicielem NWA.Zawsze lubiłem Davida i Jackie Crockett,ale tylko spotkałem Jim’a razy,czy dwa i wszyscy myśleli,że jest on idiotą.Ale Flair miał go za świadka na swoim ślubie.Kto ma promotora jako świadka?Wahoo powiedział kiedyś,że chłopaki mieli sposób aby upewnić się,że nie wylecą.Pożyczali kasę od promotora,a on nie mógł ich zwolnić,bo chciał odzyskać pieniądze.Wahoo powiedział,że Flair miał kłopoty z podatkami i Jim Crockett zapłacił za niego kaucję,więc nie było mowy,by miał on zrezygnować z Ric’a Flair’a. Wahoo nie lubił go,nie lubił jego żony-nazywał ją szczurem z Raleigh.Historie,które mi opowiadał tylko go upokarzały.A Flair nie miał o tym pojęcia.Kiedy byłem w WWE,to było zaraz po tym jak zmarl Andre The Giant.Robiliśmy RAW w New Jersey.Rozmawiałem z Rene Goulet,który był wtedy agentem.Wszyscy byli totalnie załamani,bo każdy kochał Andre-ja spotkałem go tylko raz,więc nie znałem się z nim za dobrze.Flair przechodził obok i zrobił swoje słynne „Wooo!”.Przyrzekam na Boga,Rene był wtedy taki wściekły,że miał ochotę go pobić.Wspomniał,że Flair mieszkał zaledwie dwie godziny drogi od miejsca,w którym pochowano Andre.Powiedział: „Ten kawał śmiecia żałował dwóch godzin jazdy,by przyjechać i oddać honor Andre.”.Chciał go wtedy zabić.

bs.com:Pamiętam walkę o Word title w 1991 pomiedzy tobą i Flairem na Cash of the Champions.Jak się z nim współpracowało?Czy po tym doświadczeniu zmieniłeś swoje zdanie o nim?

Scott Steiner:Nie.Zawsze wiedziałem,że to śmieć.Flair nigdy nie dawał zysków gdy ja byłem w NWA i WCW.Flair miał swoich przyjaciół bookujących go tak,by wylądował na szczycie,a federacja nie zyskiwała nic.Ludzie mogą mówić co chcą,ale ja tam byłem i wiem,że nie zarobiliśmy nic.Mogą wciskać tłumowi kity o wielkich zyskach tak by to dobrze wyglądało,ale my nie zarobiliśmy nic i mogę z czystym sumieniem stwierdzić,że Flair nie przyniósł federacji nawet dziesięciocentowego zysku.I oni mówią,że był najlepszy?Jeśli chcesz szczerej opinii zapytaj kogoś z kim woleliby być na karcie- z Flair’em czy z Hoganem.Jeśli nie powiedzą,że z Hoganem to są niespełna umysłu,bo każdy wiedział,że jeśli jest na jednej karcie z Hoganem to sporo zarobi. Dzięki Bogu,że w WCW mieliśmy zagwarantowane kontrakty.Bo jeśli mielibyśmy być opłacani tylko z tego co zarabiała federacja to byśmy głodowali.A sytuacja z Cash of the Champions wyglądała tak.Wszystko szło beznadziejnie i chcieli dać pas komuś innemu.Chcieli uczynić mnie world championem.Pokonałem Ric’a Flair’a w gauntlet machu,by przygotować się na Coc.Więc przed walką byliśmy na backstage’u,a Flair miał nastawienie w stylu „Tak,mam to.Mam to!” a potem wyszedł na ring i wszystko przedłużał.To była jedna z najgorszych walk jakie stoczyłem,zastanawiałem się „Co to było?!”.Walka,którą miałem z nim wcześniej była 10 razy lepsza.Więc poszedłem na backstage i byłem zawidziony.Kilka tygodni później usłyszałem,że Flair opowiadał ludziom w biurze,że byłem zmęczony i nie byłem gotowy na występ.I jeśli mam być szczery to ja naprawdę nie chciałem być world champion’em.Wtedy wciąż chciałem być w teamie z moim bratem.Jakiś miesiąc później walczyłem z nim (Flair’em) w Philadelphii. Chciał uderzyć mnie krzesłem,ale zabrałem mu je i sam go nim uderzyłem.Wybiłem mu te wszystkie bzdury z głowy. Po meczu czekałem na niego na backstage’u i chciałem usłyszeć co ma do powiedzenia,lecz on milczał.Tylko spuścił głowę i udał się do swojej szatni.Flair był popieprzony na wielu poziomach.Kiedyś w Baltimore Sting miał zamiar pokonać go by zdobyć pas.Więc Flair poprosił Stinga na słówko.Ten drugi myślał,że Ric powie mu coś o walce,bądź da mu jakieś wskazówki,ale gdy usłyszał to,co Flair miał mu do powiedzenia niedowierzał.Flair powiedział:”Kiedy się żenisz to jest duża sprawa.Kiedy masz dzieci to jest duża sprawa.Ale nie ma nic takiego,co można porównać ze zdobyciem world title.”.Sting wycofał się,wziął ze sobą mojego brata,mnie i Lexa Lugera i powiedział „Nie uwierzycie co przed chwilą powiedział mi Flair.”.Tak bardzo był powalony.A tutaj historia,którą opowiedział mi Gary Hart.Wtedy był managerem Muty i zamierzali wtedy podążyć z nim w nieco innym kierunku.Początkowo myśleli o odejściu Hart’a i to go zraniło.A wtedy jeśli byłeś NWA championem inni musieli dawać swoje głosy,by utrzymać cię przy mistrzostwie.Gary był wtedy w Terasie.Więc Flair zaczął mu się podlizywać.Później,kiedy oni myśleli o wylaniu Gary’ego,Gary powiedział mi :"Poszedłem do niego teraz,żeby poprosić go o pomoc,a ten śmieć powiedział,że nie może nic dla mnie zrobić.".Dwa,czy trzy tygodnie później był już wylany.Taki był właśnie Flair.Najpierw cię wykorzystywał,a potem udawał,że nie widzi twoich kłopotów.

bs.com:Inną sprawą,z którą ludzie się nie zgodzili było to,że powiedziałeś,iż jedynymi osobami w WWE,które szanowały Flair’a byli Triple H i Shaw Michaels.A co z ludźmi takimi jak Batista,Chris Jerycho,czy Big Show,który płakał podczas przemówienia Flair’a na ceremonii Hall of Fame i jego oficjalnego pożegnania na RAW,i inni?

Scott Steiner:Uwierz mi,jeśli to byłby inny czas,Flair oszukałby ich w sekundę,ale nie miał już tej pozycji.Kiedy Flair był w Evolution,on wiedział,że potrzebował tych gości do swojego występu,więc pomógł im.Więc ja wierzę,że Batista szanuje Flait’a,bo tamten mu pomógł.Sądzę,że Big Show to mazgaj.Płakał też gdy odchodził Hulk Hogan.Nie zniósłbym go nawet w smutnym filmie (śmiech).

bs.com:Myślę,że pewna grupa osób sądzi,iż nie szanujesz nikogo.Czy jest ktokolwiek w tym biznesie,którego darzysz szacunkiem?

Scott Steiner:Przede wszystkim szanuję Hogana.Hogan był prawdziwym facetem.Pamiętam kiedy byłem w WWE Jay Strongbow miał w zwyczaju nazywać go złotą gęsią.Zawsze mówił,że Hogan może znieść złote jajko.Dlatego Hulk był tak szanowany-zarabiał.Największym jest ten,kto zarabia pieniądze.Wolałbyś być szesnastokrotnym world champ’em jak Ric Flair,czy raczej być jak Bruno,który miał dziesięcioletnią passę-zawsze wyprzedane wszystkie miejsca na Madison Square Garden.Musisz szanować tych ludzi,którzy zarobili rekordowe sumy pieniędzy jak „Stone Cold” Steve Austin.No i oczywiście The Rock,nie tylko za co zrobił we wrestlingu,lecz także za co robi teraz w branży filmowej,to jest niebywałe-wrestler,który osiągnął tak wielki sukces w Hollywood.Jednym z gości,których najbardziej szanuję jest Kurt Angle.Kiedy opuścił WWE,to myślę,że wiele osób uważało go za najlepszego wrestlera tam.Nie tylko to,on przecież jest mistrzem olimpijskim.Myślę,że dużo osób nie wie jak ciężko jest być mistrzem olimpijskim.Ogólnie szanuję wrestlerów,bo to naprawdę ciężki zawód.

bs.com:Jedno z twoich największych „spięć” z Flair’em była jego nieczysta polityka na backstage’u.Dużo osób twierdzi,że Hogan był o wiele od niego gorszy,jeśli własnie o tę politykę chodzi.

Scott Steiner:o Boże…Nie.Flair był 10 razy gorszy,Hogan był w porządku jeśli o to chodzi.Hulk jeśli cię nie lubił nie obrabiał ci tyłka za plecami,tylko z tobą nie rozmawiał.Nie był jak ci goście,którzy podchodzą do ciebie ze śmiechem na ustach i mówią ci,że jesteś najlepszy,a potem za zamkniętymi plecami obgadują cię.Hogan miał najlepszy kontrakt ponieważ był kreatywny i każdy o tym wiedział.Ale miał ten respekt człowieku,i każdy musiał go nim darzyć.Hogan był mistrzem.Wystarczyło,że przekonał Vince’a i pokonał Triple H’a w walce o pas.Kochałem to.Wiesz,to musiało wkurzyć Triple H’a.A to była najgorsza walka w historii.Stało się to zaraz po tym jak Hogan miał świetny match z The Rock’iem na WrestleManii.A potem walczył z Triple H’em miesiąc później i to było straszne.I oni mówią,ze Triple H jest świetnym workerem.Taaa,jasne.

e916f7e946.png
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Norbas

1

• pablo modjo

1

• Mast

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

.Spójrz na karierę Triple H’a zanim zaczął on spać z córką szefa.Przegrał z Ultimate Warrior'em w 30 sekund,przegrywał wszystko

Cóż Scott powiedział wprost to o czym wszyscy wiedzą, że Triple H zawdzięcza swoją pozycję tylko temu, że jest zięciem Vince'a. To akurat jest prawda, natomiast jeśli chodzi o wypowiedź na temat HBK:

Shawn Michael natomiast to gość,który najpierw wygłasza o tobie mądre komentarze,a gdy staniesz z nim twarzą w twarz ucieknie w kąt i zacznie płakać.Tak wyglądała sytuacja z Donem Harris'em.Don poczekał aż Shawn wejdzie do szatni,potem wszystkich pozostałych wypędził z niej,zatrzasnął drzwi i złapał za szyję Michaels'a.Shawn zaczął płakać.Harris widząc to odwrócił się od niego,zaczął się śmiać i wyszedł

Ciężko powiedzieć czy ta historyjka jest prawdą, równie dobrze to może być jakaś bajeczka, także tu wstrzymam się z oceną.

Co do wypowiedzi na temat Rica Flaira, to widać od razu, że Scott Steiner nie darzy go sympatią :lol

Ale nie powiem - ciekawe są te opowieści Scotta na temat Rica. Odniosłem wrażenie, że Steiner w tej swojej antypatii do Flaira wyraźnie chyba przesadza, bo z tych historyjek właściwie nic tak wielkiego nie wynika, żeby tak Flaira nienawidzić.

Podsumowując wywiadzik bardzo ciekawy, wielkie dzięki za przetłumaczenie Mast.

Punkt reputacji wędruje do Ciebie, a wywiad zamieszczam na Portal.

Mam też nadzieję, że nie jest to ostatni wywiad przetłumaczony przez Ciebie. :t_up:

http://www.bgzwrestling.pl/content/view/765/48/

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Sądzę,że Big Show to mazgaj.Płakał też gdy odchodził Hulk Hogan.Nie zniósłbym go nawet w smutnym filmie (śmiech).

Padłem :lol

W sumie Flaira też nigdy nie dażyłem ani sympatią ani też jakimś wielkim respektem :P

A co do Trajpela to wszyscy wiedzą jak było i jest. Lecz HHH jest popularny i dzieciaki go lubią (nie tylko) i zarabia dużo kasy dla WWE:)

Dzięki za wywiad :D

16476371734edf391100c30.jpg