Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Films

Polski Solider

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak doskonale wiemy od 2003 roku WWE posiada własną produkcję filmową. Firma robi filmy niekoniecznie związane z wrestlingiem. W każdym za to filmie występuje jakaś gwiazda WWE. WWE Films ma siedzibę w Los Angeles w Hollywood. Jak na razie studio ma na końcie 3 flmy. Przyjrzyjmy się bliżej tym filmom:

See no Evil

seenoevilposterww3.jpg

W Polsce znany bardziej jako Hotel Śmierci. W tym filmie wystąpił wrestler Kane. Film jest zaliczany do gatunków horrorów, ale przynajmniej według mnie nim nie jest. Film jest o grupie młodocianych przestępców, którzy zostają wysłani by posprzątać spalony i opuszczony tylko z pozoru hotel. Nie wiedzą jednak że psychopata Jacob Goodnight (w tej roli Kane) mieszka w tym hotelu . Kiedy jeden z nastolatków zostaje schwytany, ci którzy pozostali - grupa , w której jest policjant, który postrzelił Goodnight'a w głowę 4 lata temu muszą zjednoczyć siły przeciw bezwzględnemu zabójcy po to by przetrwać. Film faktycznie strasznym nie jest, ale ogląda się go bardzo przyjemne. Jeśli ktoś lubi smakowicie podane gore i lubi Kane' a to polecam ten film.

seenoevil20060327025513jx1.jpg
evil04010601wt9.jpg

Data wydania: 2006

Dochód: $ 18.208.568

Marine

themarineposterah3.jpg

Drugi film studia WWE Films. Tym razem w roli głównej wystąpił kochany i uwielbiany przez miliony John Cena! Marine jest filmem sensacyjnym, zawiera dobre sceny strzelanin, oraz torturowania głównego bohatera. Film opowiada historię żołnierza Johna Tritona (John Cena), który rusza w pościg za bezwzględnymi złodziejami diamentów, którzy przy okazji porwali również jego żonę. Film oglądałem tylko po to by napisać ten temat (więc mnie uszanujcie). Ludzie! Takiego crapu to ja jeszcze w życiu nie widziałem! Film ratuje tylko dobra gra Robert Patrick, który wprowadził do filmu elementy humoru. Naprawdę nie polecam tego filmu

18760855w434hq80wj8.jpg
18760865w434hq80oz5.jpg

Data wydania: 2006

Dochód: $ 22.161.958 :!:

The Condemned

71714083fh9.jpg

Bardzo ciekawy film, tylko jak na mój gust trochę przesadzony. W tym filmie gra bardzo znana postać bo aż sam Steve "Stone Cold" Austin. Film opowiada historię Joe' a Conrada, skazanego na karę śmierci. Joe pewnego dnia dowiaduje się, że został tak jakby wykupiony przez bogatego producenta telewizyjnego, który chce go wykorzystać w swoim nowym projekcie. Na bezludnej wyspie odbędzie się show, oglądane przez miliony telewidzów. Dziesięciu skazańców stoczy tam walkę o przetrwanie. Ten, któremu uda się wyeliminować pozostałych, otrzyma nagrodę w postaci darowania życia. Film nie jest zbyt realistyczny, ale oglądanie sprawiło mi dużą frajdę. Jak ktoś ma dwie godzinki wolnego, a nie wie co z tymi dwiema godzinami zrobić to najlepiej postąpiłby jakby obejrzał sobie ten film.

condemnedmovierelaeses4lt6.jpg
condemnedvinniestonecolfo9.jpg

Data wydania: 2007

Dochód: $ 8.380.447

Jak dla mnie WWE Films ma potencjał do robienia filmów, dwie produkcje tego studia są udane, a jedna... cóż niech pozostanie milczeniem. Straszne jest jednak to, że dwa porządne filmy zarobiły mniej niż jeden z najgorszych kitów jakie w życiu oglądałem. Już niedługo dojdą kolejne filmy: komedia z Big Showem i film (niewiadomo jeszcze jaki) z HHH.

Pytania do dyskusji:

1. Jak oceniarz produkcje studia WWE Films?

2. Czy występ w tych filmach takich wrestlerów jak Kane czy Cena ma na celu wypromowanie ich

3. Jacy wrestlerzy według ciebie powinni zagrać w produkcjach studia

4. Na jakich gatunkach filmów studio powinno się skupić

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kieska

1

• Mast

1

• Hardas

1

• Conman

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestling to też tak jakby film też trzeba popisać sie aktorstwem .Produkcja WWE Films jest bardzo ciekawa . Nareszcze możemy zobaczyć swoich ulubieńców poza ringiem . Bardzo dobrze że WWE wpadło na taki pomysł bo czasami chce zobaczyć sie coś innego a nie tylko walki . Federacja na tym też zyskała bo dochody z tych filmów są duże

2.Myśle że też po trochu chcą sie wypromować . Przecież gdy jest dobrze zrobiony film to i pózniej nie znani aktorzy stają sie sławni przybierają fanów itp . Ale też może ze względu dla pieniędzy bo widzimy dochody są wielkie i można dobrze zarobić przy okazji nie nabawić sie kontuzji.

3.Moim zdaniem powinni wystepować ulubiency fanów i też mało znani wrestlerzy . Dlaczego mało znani wrestlerzy ? Ponieważ przez film zdobywa sie najwięcej fanów gdy grasz dobrą role i dobrze sie w niej spisujesz nabierasz więcej fanów itp

4.Zależy to od aktora np taki undertaker nie zagra w komedi . WWE studio powinno dobierać filmy do wrestlerów np Under horror Orton powinien grać w filmach dla nastolatek :8 HHH w jakiś takich o Rokowcach albo coś w tym stylu . Tak jak mówie WWE powinno dobierać odpowiednio film do gimmnickuwrestlera

f6dfb83c87.png

Hmm...muszę przyznać,że nie widziałem żadnego filmu spod szyldu WWE Films i raczej nie wydaje mi się by było to przełomowe dzieła :) Najbardziej znanym filmem jest chyba ten z Coldem,który jest bez problemu dostępny w Polsce i było o nim nawet głośno.

1.Tak jak napisałem-nie widziałem żadnego ich filmu,więc ocenić nie mogę,powiem tylko,że podobają mi się tego typu przedsięwzięcia,a jeśli są realizowane one w sposób profesjonalny to już pełnia szczęścia .

2.Cóż,na pewno jest to jakaś forma wypromowania danego wrestlera,ale wątpię,by ktoś przyszedł na galę,bo "zobaczył go w kinie i był straaaaszny"....Myslę,że celem produkcji tych filmów jest raczej osiągniecie przez wrestlerów dość pokaźnych pewnie profitów do ich "skromnej" pensji,a i Vince coś skubnie,więc wszyscy są zadowoleni :) .

3.Zobaczyłbym film z wrestlerem,który jest dobrym aktorem,więc np. HBK,Y2J,Undertaker,Orton,Edge,Triple H i jeszcze kilku innych.

4.Ciężko stwierdzić.Myślę,że nie powinno się skupiać na żadnym konkretnym gatunku,raczej dobierać do roli wrestlera,który najlepiej do niej pasuje i to wszystko.

e916f7e946.png

• Reputacja:   1

No cóż, miałem przyjemność ( :roll: ) oglądać wszystkie 3 produkcje... i o ile See No Evil dało się obejrzeć i wcale nie była taki zły to już filmy z Cena i Stevem to tragedia... Jedne z najgorszych filmów, jakie w życiu widziałem... bez kitu...

W scenariuszach (bo przy nich gra aktorska była własciwie niezła) maczali chyba palce bookerzy WWE :lol

Swoją droga przez jakistam portal czy magazyn filmowy (czy jeszcze co tam...) Condemneda uznali chyba drugim najgorszym filmem roku... Z Marinem pewnie sytuacja zbytnio się nie różniła...

WWE oczywiście słusznie liczyło, że jaki film nie byłby denny przyciągnie do kin fanów chcących zobaczyć swoich ulubieńców w nowej roli... Przy okazji jak widać nieźle na tym zarobili... Kolejne produkcje WWE zobaczę z pewnoscia choćby z czystej ciekawości... ale żadnych rewelacji się nie spodziewam, ba- ja się nawet zdziwię jeśli nie będzie to totalny syf...

Zależy to od aktora np taki undertaker nie zagra w komedi . WWE studio powinno dobierać filmy do wrestlerów

A moje zdanie w tej kwestii jest zupełnie inne. Otóż jestem strasznie zniesmaczony tym iż Vince kierując produkt RAWów, Smacków i ECW, do under 15, musi "dorabiać" na filmach. Powinni pokazać oni, że wrestling to nie tylko obijanie się nawzajem młokosów, ale również sztuka polegająca na odpowiednim sprzedaniu produktu, tak aby każdy, nie zależnie od wieku miał pozytywne zdanie na temat tego co ogląda. Z wyżej wymienionych produktów, jedynie oglądałem The Codnemned. Były ku temu dwa powody:

1. Udział Stone Colda :)

2. Film WWE

Na samym początku spodziewałem się czegoś fajnego, spontanicznego i zaskakującego... No i się nie zawiodłem. Film niemal cały czas trzymał mnie w napięciu i zdecydowanie mogę go polecić fanom Stone Colda i dobrej akcji. Reszty nie widziałem, chociaż gdzieś tam jeszcze czeka See no Evil, jednak jak na razie nie mam zamiaru go obejrzeć :P .

Czy WWE chce specjalnie wypromować jakiegoś wrestlera w jednym z tych filmów? No raczej tak... ale jak zwykle Vince robi to dla Money, dlatego też jak na razie w żadnej produkcji nie widzieliśmy heela. W filmach WWE powinni występować głównie wrestlerzy, którzy przy mikrofonie potrafią skleić naprawdę świetna wypowiedź, a nie inne Rhodsy. WWE powinno stale dawać nam porcję innych gatunków filmów. Wiemy że będzie tworzona komedia z udziałem Big Showa, czekam na film z niecierpliwością :P

Podsumowując. Jestem pozytywnie nastawiony do WWE Films. Przed Wrestlemanią 21 mieliśmy szanse zobaczyć kilka reklamówek WWE promujących WWE w Hollywood.

Zawsze miłą odmiana jest obejrzeć Khalasa w filmie niż na ringu. A jeśli filmy mają na celu wypromowanie danego wrestlera, lub umocnienie jego pozycji w "szczęśliwej 13-stce" to nie mam nic przeciwko temu :)

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Tak się tutaj trochę udzielę. Jakby nie patrzeć zapaśnicy to aktorzy , więc filmy z nimi mogą być świetne , z tych trzech wymienionych film z Austinem zrobił na mnie największe wrażenie. Dalej...Nikt nie wymienił filmu "Walking Tall" w polskim tłumaczeniu " Z Podniesionym czołem" film z The Rockiem , jeden z najlepszych jaki oglądałem. Oczywiście zdarzają się crapy....The Marine...proszę was...to jest tortura See No Evil , cóż plagiat ale dobry plagiat. Filmy WWE mogą cieszyć oko ale te z górnej pólki , Marine został nakręcony chyba tylko dla Ceny fans , See No Evil , żeby podkręcić postać Kane'a.

• 2 miesiące temu...

1. Ogladalem See No Evil i The Condemned i nawet mi sie spodobaly. Mysle ze WWE powinno wiecej produkowac takich filmow.

2. Mysle ze ich nie trzeba promowac bo mnostwo osob ich zna.

3. Moglby zagrac Taker w jakims horrorze typu Smakosz. Rowniez Cryme Time moglby zagrac w jakis filmach gangsterskich.

4. Mysle ze sa to horrory i thrillery poniewaz maja duzo wrestlerow nadajacych sie do tego typu filmow.

1. Jak oceniarz produkcje studia WWE Films?

Filmy nie są najgorsze moją klimat. Dobry pomysł na trzepanie dodatkowej kapuchy :D

2. Czy występ w tych filmach takich wrestlerów jak Kane czy Cena ma na celu wypromowanie ich

Raczej nie jak wspomniałem wyżej myśle że to sposób na kapuche :) ktoś kto nie wie co to wrestling i np. kto to Kane to pomyśli sobie że to jakiś aktor ;)

3. Jacy wrestlerzy według ciebie powinni zagrać w produkcjach studia ?

Wszyscy wrestlerzy z górnej półki WWE do tego się nadają szczególnie widze tu Khalasa w romantycznej komedi =)) a tak na poważnie to nadaje sie do jakiegoś filmu dla dzieci mógłby grać mikołaja albo Wielką stope :lol

4. Na jakich gatunkach filmów studio powinno się skupić

To zależy od wrestlera bo np. Boogeyman nie zagra w komedii ale myśle że większość wrestlerów pasuje do filmów sensacyjnych

kanekx2.jpg

8314272110jk8fs3.png

wweteamfv8.jpg