Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jak podaje TNAwrestling.com:

Jesteś kobietą, masz więcej niż 18 lat i chcesz wygrać 25.000 dolarów ?

Jeśli odpowiedź brzmi tak, to spróbuj na następnych galach TNA wrestling!

Twoim zadanianiem jest.. pokonać obecną (i niepokonaną) mistrzynie TNA Knockouts, Awesome Kong.

Manażderką Awesome Kong, Raisha Saed ogłosiła $25.000 Challange na czwartkowym iMPACT!, każdy kto zasiadał na trybunach mógł wziąć udział.

Kobieta, której imię brzmi Melissa, z Erie, Pennsylvania zgodziła się na walkę - i została szybko zniszczona w przeciągu 2 minut przez mistrzynię kobiet.

Na ostatnim iMPACT! ogłoszono zawody, w którym Kong co tydzień będzie niszczyć kolejną kobietę. Jak nie trudno się domyślić, owe ochotniczki to prawdziwi wrestlerzy, pochodzący z kobiecej federacji SHIMMER.

Co sądzicie o zmaganiach Kong z wrestlerami z SHIMMER ?

Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł, Gail Kim po ostatnim iMPACT! sprzedaje kontuzję, a Angelina Love/Velvet Sky są w trakcie gorącego feudu z Roxxie & ODB, tak więc dla Awesome Kong takie rozwiązanie jest jak najbardziej trafne, tym bardziej, że w końcu jakaś zawodniczka indy może ostro wypromować się pokonując Kong w debiucie ;)

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• Romano

1

• DonCarlos

1

• Tet

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Wg mnie jest dobry pomysł, z tego względu, że będę mógł kilka dziewczyn z indy w dobrej jakości video. Sary raczej nie dadzą, bo łatwe zniszczenie jej byłoby niezbyt przekonujące. Ale Lacey... kto wie :) Nie masz może informacji, jakie konkretnie zawodniczki ma zamiar wykorzystać TNA?

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

TNA ma umowę z SHIMMER, na podstawie której wymieniają się kobietami w dwie strony, jednak żadnych konkretów na ten temat nie ma.

• Reputacja:   0

Kurde no... dla mnie to jest głupie... po co robić coś tak bezsensownego... Awesome Kong będzie rozwalała każdą laske.. i co to da? to tak jakby Samoa Joe rozwalał local jobber.... Jeśli ktoś mi wytłumaczy jaki to ma sens... i do czego ma prowadzić - może zmienię zdanie... ale na razie jestem przeciwko temu czemuś... To jest zwyczajnie bez sensu! Już wole żeby Kong dalej feudowała z Gail niż żeby niszczyła jakieś dziewczynki... bez sensu.

• Styl:  Klasyczny

Kurde no... dla mnie to jest głupie... po co robić coś tak bezsensownego... Awesome Kong będzie rozwalała każdą laske.. i co to da?

Na pewno kobitki z SHIMMER posmakują tej atmosfery, daje to także szanse na ich dalsze występy, także Kong po zmiażdżeniu bandy panienek zostanie bardziej over, podczas gdy reszta Knockoutek między sobą feuduje, a Gail odpoczywa od wrestlingu. Już ma to dla Ciebie jakiś sens? :D

Po pierwsze, jest to szansa na tryouty wrestlerek z indy na nagrywanych galach TNA, kto wie może jakaś się zaczepi w fedzie na dłużej ? ;) po drugie, Awesome Kong nie będzie rozwalać już tak bezsensownie każdej knockout po kolei, tylko zajmie się kimś z zewnątrz, co da reszcie pole do popisu na zawiązanie swoich feu'dów i po trzecie - kobiety zgarniają największe ratingi na iMPACT!ach, więc oglądalność :)

1.Fani to kupują.

2.Wyrywało się dużo lasek, każda chce zabłysnąć, ale oczywiste, że TNA nie dopuści amatorki do walki z Kongiem :)

3.Nawet faceci podniecali się tym co zobaczą.

4.Nowość zawsze mile widziana.

5.Oglądalność podwyższona, bo jak IIL pisał na walkach lasek są najwyższe ratingi.

6.Wypromowanie wrestlerek INDY oraz samej Awesome Kong.

7.Może niedługo w progach TNA zagości kolejna Knockout. :D

8.Zajęcie czasu dla Kong, bo nie ma za bardzo z kim feudować.

Jednym słowem, TNA wie co robi. :D

• Reputacja:   1

Mi ten pomysł zupełnie nie pasi... Oczywiście plusem jest możliwość "wyłonienia" nowej zawodniczki, ale chyba na tym plusy się kończą... Jaki jest sens oglądania cotygodniowego skłosza z udziałem mistrzyni dywizji... Mówicie że Kong nie ma z kim feudować, że bezsensu jest rozwalanie kolejnych knockouts... Można by odciągnąć ODB od Velvet & Love vs. Roxxi i dać tam przykładowo Tracy, a ODB rzucić do Konga... To byłby dobry pomysł na raz i gdyby jakimś cudem(poprzez interwencje) "pani z widowni" wygrała(patrz - debiut Santino w WWE)... Bo w takim razie niedługo zobaczymy 50,000$ Challange od Joe...

Pomysł podoba mi się... bo daje szansę wykazać się wrestlerkom z SHIMMER... a po przejrzeniu rosteru tej federacji zauważyłem pare ciekawych i znanych nazwisk. Przykłady, to Lacey, Sara del Rey itp.

A swoją drogą, to przykład współpracy TNA i SHIMMER można było zauważyć już parę tygodni temu. W walce zmierzyły się Cheerleader Melissa (Raisha Saed) i Daizee Haze. Liczę, że pojawią się między innymi Lacey, jeszcze raz Daizee, Sara del Rey (nie od razu trzeba niszczyć... może być troszkę bardziej "wyrównany" pojedynek)... no i jeszcze parę wrestlerek. Na razie wszystko wygląda dobrze... a czy tak będzie przekonamy się z czasem.

To jest calkiem sensowny pomysl jesli pociagnie sie go umiejetnie. Ja bym to zabookowal tak (niestety pomysl spalony po "debiucie" Cheerleader Melissy), ze Raisha Saeed niby musiala wyjechac a podczas Impact sposrod tlumu wyskakuje ona jako C.M. i rozklada Kong (w koncu zna ja i jej styl bardzo dobrze, slabe strony pewnie tez umiejetnie to wykorzystujac) zdobywajac pesos, potem ewentualnie pas grajac ciagle na dwa fronty (Saeed i C.M.). I mamy gruby feud.

Zobaczymy jak TNA to rozegra, bo do czegos to musi prowadzic.

Dobry pomysł moim zdaniem.Chwilowo sytuacja wygląda tak,że Awesome Kong nie ma z kim walczyć,a co dopiero mówić o poważnym feudzie,a ta idea daje możliwość nie tylko dania jej kolejnych rywalek,ale także ciekawego debiutu nowej Knockout.Jest to dobra decyzja,zwłaszcza,że sprawę ciekawie rozpoczęto i dano nagrodę,to podsyca emocje.Tak czy inaczej uważam to za świetny pomysł,zwłaszcza,że walki zapowiadają się na krótkie ale dosyć interesujące (Awesome Bomb na czwartkowym iMPACT'ie wyglądał niesamowicie).

Reasumując-bardzo podoba mi się sposób,w jaki TNA traktuje dywizje kobiet.Nie dość,że walki zakontraktowanych wrestlerek są świetne,to jeszcze federacja dba o to,by sytuacja zarówno między nimi,jak i...okołoknockoutsowa była ciekawa ;) .Nic tylko brawo bić.

e916f7e946.png

Według mnie jest to jeden z lepszych pomysłów TNA jeśli chodzi o divy.

Kong nie ma za bardzo z kim feudować i rozwalanie kobiet "z publiczności" jeszcze bardziej ją wypromuje w roli niepokonanej divy, która góruje nad wszystkimi innymi..Da również szansę pokazania się innym,a być może w przyszłości podpiszą kontrakty właśnie z TNA..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Pomysł jak dla mnie kiepski. Wiadomo że żadna z tych wrestlerek nie pokona Kong. Przewijam takie walki na IMPACT!'ach ponieważ znudziła mnie już dominacja Kong. W prawie jej każdej walce oglądamy to samo. Pokaz ogromnej siły zakończony Awesome Bomb. Pytanie brzmi: Co dalej? Przez następne kilka tygodni Kong będzie niszczyła różne wrestlerki a potem? Znowu knockout niszczone po kolei? A może znowu feud z Gail? W TNA brakuje kobiet które mogły by wygrać z Kong. Gail Kim może ODB i Roxxi Levaux. Najbardziej prawdopodne jest że Gail znów dostanie pas. A co potem? Jeśli Gail zdobędzie pas będzie można zrobić jakiś ciekawszy feud o ten pas i to nie z Kong. Z Gail Kim może walczyć praktycznie każda knockout z TNA i zrobić równą walkę. W przypadku Kong 3/4 z jej walk są to walki jednostronne. Wracając do tematu. Przypomina mi to troche Vladimira Kozlova który niszczy jobbera po jobberze, lub dawniej Snitsky. TNA będzie bookowało wszystkie te walki tak, aby Kong dominowała przez całą walkę. Ma to na celu podkreślenie już bardzo wyraźnej dominacji Kong. Nie wiem jak wam, ale mi to już się znudziło. Przez tyle czasu oglądać walki Kong, która wygrywa każdą po kolei. Przez to już dawno przestałem oglądać walki knockouts. Ten pomysł ma też swoje dobre strony. Inne knockouts mogą się wykazać w innych walkach niż z Kong, a mistrzyni nie będzie musiała walczyć ciągle z tymi samymi knockouts. Pokonała już prawie wszystkie walczące knockouts o ile nie wszystkie. Jak dla mnie niedługo powinna stracić ten pas a później zrobić sobie przerwę od tego pasa. Brakuje knockout która mogła by konkurować jak równa z równą. Jakiejś kobiety z dobrymi warunkami fizycznymi, powiedzmy ktoś taki jak Sirelda.

Podsumowując pomysł bardzo mi się nie podoba i dzięki niemu oglądam IMPACT! o 5 minut szybciej :)

11298115914c6aa0b9db48e.jpg

• Reputacja:   1

Mi w sumie pomysł się podoba. Podobaja mi się walki Konga, nawet takim pomiataniem jobberkami nie pogardzę, jesli ma zawsze pokazywać tyle powera, co z ta Milissą (?). Kilka nowych wrestlerek, które ewentualnie wykazałyby się w walkach z obecna mistrzynią przydałoby się, ale również nie zbyt wiele... Dywizja kobiet juz jest bardzo mocna i całkiem liczna, a zatrudniając wiele dziewczyn spowodowałoby to przeludnienie, a nie żadne wzmocnienie...

Aktualne feudy toczone w dyvizji kobiet nie obejmuja Konga, a szkoda, żeby nic nie robiła... Jak na ta chwilę jest to dobre rozwiązanie, podkreśli tylko jej dominację.

Tylko... z tego co czytałem to jest pewna nieścisłość, bo ta dziewczyna, którą zdewastowała Kong wcale nie jest wrestlerką SHIMMER, a trenuje w akademii wrestlingu teamu 3D...

• Reputacja:   6

Pomysł jak najbardziej na plus :t_up: King Kong już pokonała wszystkie chyba d(z)iwy z TNA, także świeże mięso armatnie jak najbardziej się przyda. Kieska ładnie powyżej wspomniał, że z wielką przyjemnością można popatrzeć jak Kong rozwala jakieś nowe laski z tym swoim wielkim powerem. Zapewne, któraś laska w końcu stawi czynny opór dla Awesome i będzie na co popatrzeć. Ogólnie: ciekawe urozmaicenie.

16476371734edf391100c30.jpg