Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE One Night Stand 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

A pojęcia odgrzewanego kotleta wg. ciebie jest aktualne czy nie ? Bo wg. mnie jak najbardziej , to tak jakby Kane nagle zaczął nosić maskę. Chociaż chyba jednak powrót do ABA byłby gorszy (pod względem technicznym of course). A Generalnie jak wyobrażasz sobie , że drastyczna zmiana gimmick'a (bo takie jest przejście DeadMan-> ABA) zostanie po miesiącu znów zmieniona na Truposza ? Przecież taki zabieg byłby całkowicie niewiarygodny dla marków , a WWE takie experymenty to sobie moze na Snitskym i Bruchilu przeprowadzać , ale nie na Drugim Wrestlerze Federacji. Przecież jeśli Taker straciłby poważanie w oczach Under-Fiveteens , to raz że odepchneło by to fanów , a dwa Ze WWE straciłoby w oczach marków na wiarygodnosci. Takie zabiegi są powaznym ryzykiem i nie mozna ich przeprowadzac "na miesiąc"

Dwa , ludziom moze i nudzi sie Taker Truposz , ale ich dzieciom nie. Gdbyśmy nie żyli w czasach gdzie produkt jest robiony pod młodszą widownie przystałbym na dysusje o nacechowaniu pozytywnym ...ale tu jestem maxymalnie sceptyczny. No chance in hell na jaką kolwiek zmiane gimmicka.

Ja to raczej widziałbym inaczej , feud Taker vs. Kane III , wielka promocja koncząca sie ogromną kampanią i walka w Texasie gdzie Kane pokonuje Grabarza...też marzenia ...hehe

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

6

• DonCarlos

4

• Sejbla

3

• Mast

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Edżysław tauntuje, na ring wchodzi Vickie i dostaje potężnego speara made by Edge

Potężny spear made by Edge - to jest oksymoron ;)

Scenariusz niby dobry, ale... fejsowa Vickie... po tym wszystkim, Ona teraz zgarnia największy heat w WWE... nie ma co marnować takiej pozycji. Chyba od czasów hellowego Trajpela nie słyszałem takiego heatu. Vickie nie można przestawić na dobro, już lepiej ją "zwolnić" w wyniku tego angla.

Undertaker zostaje zwolniony? Nie do końca. On umiera Aż w końcu, po kilkunastu dniach powraca na RAW. Po WWE title... jako American Bad Ass...

:applause:

To by mi się podobało, tyle że jak mówi IOOT - Vinie za bardzo kocha money żeby uśmiercić SD. Bo wiadomo że po odejściu Marka z SD, brand by powoli skonał, no chyba że rzucili by z Raw kilka gwiazd typu Janek do US, Randy na WHC... wtedy to mogłoby się nawet opłacać. Wiadomo że transfer Grabarza byłby niesamowitym zastrzykiem money na Raw, a Sina z Ortonem powinni podtrzymać SD przy życiu.

Co do ABA... oczywiście jestem za. Rywalizacja dwóch skurczysynów o pas WWE to by było coś(publika oczywiście byłaby za Markiem, co dało by szansę na upragniony helltrun Trajpla). No i wreszcie zmienili by to kręcące się gówno na porządny pas.

A co do poparcia publiki <15... Na pewno ten zabieg spowodowałby utratę kasy z dzieciaków, ale... co w rodzinie to nie zginie. Dzieciaki nie porzuciły by federacji bo uśmiercono Grabarza, Oni przerzuciliby się na Hardego, Mysterio czy innego Cm Punka... tak czy tak kasa zostaje u Vinniego, a jeszcze przy dobrych transferach nie traci nic SD, a zyskuje Raw...

Panowie ,zanim napisze to co za chwile napisze ;) Zaznacze że wyłączam mark mode. A teraz stawiam pytanie : Kto waszym zdaniem ma ogólnie więcej fanów ? Undertaker czy Cena i Orton razem wzięci. Od dawna zauważam już , że Taker trzyma cały brand. RAW teoretycznie ma roster marzeń i może stworzyć wiele warte show. Dlatego napisałem teoretycznie bo oczywiście Vince produkuje minimum socjalne tak aby postawić na dochód nie jakość => co przekłada sie na to że roster RAW'a nie jest wykorzystany nawet w 50% ...spójrzmy. Na RAW siedzą ludzie pokroju Triple H, Umaga , HBK , Cryme Tyme , Marella , Orton , Hooligans , Kennedy , Cena, Hardy , Jericho , Holly , Cade czy JBL. Czy majac takich ludzi nie da się sklecić porzadnych feudów nie tylko o pasy single , ale też o Teamowe ? Wszystko sie da ...ale niestety WWE = Potencjał Killer.

Z kolei SD! tu niewątpliwie , Bag show , przybyły nie dawno , Batista , który znaczył coś za pierwszego Reignu. Masa Błaznów pokroju Deuce i Domino , Festusy , czy Hornswoogle , które są Under-Fiveteen. Niewykorzystani wiecznie Montel czy Noble. Dwa prosiaki Henry i Khali ...i Undertaker. I pytam kto od 2004 roku trzyma widzów z tym brandem ? No chyba nie wmówicie mi że World's Strongest Man Fans ?

Samobójstwo finansowe Smacka po odejsciu Taker'a pewne. A jego przyjscie na RAw było by kolejnym hamulcem dla zawodników pokroju Umagi. Juz teraz RAW jest co tydzien blokowany przez 2 patafianów J&J Bl & Cena ...gdyby doszedł Taker wątpie czy siedziałby w MidCardzie patrząc jak po Gali hasają cody Rhodes i Hardcore Tag champion.

Co do zmiany gimmicku , kazdy z nas moze chciec i gadać zdrów , ale Taki zabieg to odpływ od WWE setek tysięcy fanów pokolenia Sex One night , który "wychowali" sie na Grabarzu w obecnym gimmicku , nie oszukując sie to Taker mia wększa poublike w tym przedziale wiekowym niż Cena. Z tym że ten drugi ma ją tylko w tym przedziale , a ten pierwszy przyciaga jeszcze mase ludzi o wieeeeele starszych .... ile to mineło od 90 roku ? ;) NvMind.

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Przecież skoro federacja mierzy w ludzi poniżej 15 roku życia, to czy dobrym pomysłem jest robienie gali, w której krew będzie się lać, aż miło? (Czy ktoś śmie w to wątpić?)

Ja w to naprawdę wątpię :) Teorytycznie na każdej gali ECW powinna lać się krew.A kiedy się ostatnio pojawiła?Nie pamiętam nawet.Już przyzwyczaiłem sie do faktu,że w WWE obecnie krew jest nieobecna i tyle.W sumie to zawsze lepiej nastawić się na najgorsze,a potem miło zaskoczyć galą,niż napalac się na nią niesamowicie,a się zawieść,nie? :)

Samobójstwo finansowe Smacka po odejsciu Taker'a pewne

Myślę,że niekoniecznie.Przy odpowiednim i rozsądnym przedraftowaniem kilku wrestlerów SmackDown mógłby nic nie stracić,mało tego-mógłby zyskać.A jeszcze napomknę,że w "normalnych okolicznościach" przed telewizory i na gale to dzieciaków raczej Rey Mysterio przyciąga,a Taker to raczej miły dodatek :) .

Ale mimo wszystko pwrót Takera jako Bad Assa raczej mało prawdopodobny.Nie ma co ukrywać-ten wrestler powoli kończy swą karierę,więc zmienianie mu teraz gimmicku o 180 stopni tak naprawdę nie byłoby chyba zbyt mądrym posunięciem.

e916f7e946.png

że w "normalnych okolicznościach" przed telewizory i na gale to dzieciaków raczej Rey Mysterio przyciąga,a Taker to raczej miły dodatek .

Troszkę byś sie chyba przemylił w tym stwierdzeniu , "stereotyp" pokolenia 619 i Mysterio jako bożyszcza dzieci , jedn patrząc obiektywnie troche przesadzony , ale bierze sie on głównie z tego że obecny Rey 90% swej widowni ma włąsnie wśród przedszkola ,a tylko 10% wśród dorosłych. Taker natomiast podział fanów ma w troche innych proporcjach ...Sam Rey nie udźwignąłby Ratingu SD!....może z formą via WCW , ale nie obecnie kiedy Masa Razy Siła Grawitacji wzrosła o kochanego oscarka , o jakieś 15 kilogramów jesli nie wiecej.

mimo wszystko bede sie upierał , przy powaznych stratach finansowych SD! w wyniku odejscia Taker'a. BTW. porównywanie tu Mysterio jest dużo przesadzone. Jeszcze "Merchandise Machine" john Cena , w czasie najlepszej świetnosci , dawałby rade , ale nie obecny Rey.

• Reputacja:   8

Już przyzwyczaiłem sie do faktu,że w WWE obecnie krew jest nieobecna i tyle.

Jak się nie ogląda WWE, to potem takie pierdoły się pisze.

A jego przyjscie (Takera dop. Sejbla) na RAw było by kolejnym hamulcem dla zawodników pokroju Umagi.

Jakim znowu hamulcem? A kto zabrania WWE przedraftować Umagę? Z tego, co zresztą słyszałem, Łamaga ma właśnie zostać przerzucony na SD! więc żadnego problemu nie widzę. Ba, powiem więcej, w SD! będzie znaczył więcej, niż w brandzie czerwony, gdzie ostatnio jobbuje Dżefowi.

mimo wszystko bede sie upierał , przy powaznych stratach finansowych SD! w wyniku odejscia Taker'a.

A ty ciągle o tych stratach :D To ja ci powiem... I co z tego? Przecież jeśli Calaway ma skończyć karierę na WM XXV to te twoje straty i tak będą, prędzej, czy później. Nie należy na ostatniej prostej hamować jednego z najgenialniejszych wrestlerów w historii wrestlingu tylko dlatego, że banda dzieciaków przerzuci się na brand czerwony. Weź pod uwagę to, że draft to nie tylko Taker => RAW. Co, chcesz, żeby kisił się na SD! do końca swojej kariery? Jako zawodnik ma chyba prawo wejść na szczebel wyżej i mam nadzieję, że WWE to dostrzeże, bo ja osobiście mam dość WHC. A One Night Stand jest najodpowiedniejszym momentem do rozpoczęcia operacji 8) The Undertaker => RAW

I jeszcze apropo Takera na RAW. To świecące gówno, które obecnie dzierży Triple H też się zmieni. Pas nareszcie odzyska dawny blask. To tak na marginesie.

I jeszcze jedno :P Wracając do ABA... Oglądałem SD! wczoraj i na śmierć zapomniałem o hydrauliku Czaku :rotfl: Dwóch ABA raczej nie przejdzie. I jak się dłużej nad tym zastanowić to cipol ma trochę racji odnośnie zmiany gimmicku... ale tylko trochę. Calaway musiałby dostać trochę czasu na przygotowanie się do tej roli - odpada.

• Styl:  Jasny

Sam Rey na pewno nie dźwignie SD... ale czy ktoś każe robić mu to samemu, myślisz IOOT że obecnie to sam Taker nosi na swych barkach widownie? Obecnie jak najbardziej, może nie w całości bo część widowni przychodzi rzucić parę "You Sucks" w kierunku Vickie & Edga, inni liczą na coś ciekawego w sprawie HBK & Batek. Ale trzeba pamiętać że publika SD to w większości przedszkole które tylko czeka aż wróci Bujaka i wtedy Taker spadnie na drugi plan, oczywiście w oczach fanów dojrzałych to On będzie wciąż twarzą SD.

Samobójstwo finansowe Smacka po odejsciu Taker'a pewne. A jego przyjscie na RAw było by kolejnym hamulcem dla zawodników pokroju Umagi.

Eee tam.. Nie sądzę żeby Vince był taki głupi aby po sprowadzeniu Takera na Raw wciąż trzymać tam tyle gwiazd. Jego przejście może wręcz pomóc zawodnikom typu Umaga. Dlaczego? Bo wtedy zarząd zobaczy że już naprawdę nie da rady Ich tam wszystkich pomieścić i kilku najbardziej obiecujących pójdzie na SD & ECW, gdzie spokojnie zajmą miejsce sobie należne, czyli solidny mid-carder dla takiego Umagi czy main-eventy dla Ortona czy innego HBK'a. I dalej sądzisz że SD z Cena, Umaga, HBK'em, Mysterio, Batistą, Showem & Edgem przynosiłby straty? Ja myślę że to dałoby spory zastrzyk finansowy i na Raw(w którym "żądziliby" HHH, Taker, Ken, Y2J, Orton & Hardy) który wywietrzony z nadmiaru gwiazd zaczął by normalnie funkcjonować i na SD gdzie wreszcie zamiast walki nr. 156 pomiędzy Kozlovem a jobberem oglądalibyśmy porządym mid-carder. A jeśli w którymś brandzie ponownie nastała za duża kumulacja gwiazd to ECW wita ;)

Mast napisał(a):Już przyzwyczaiłem sie do faktu,że w WWE obecnie krew jest nieobecna i tyle.

Jak się nie ogląda WWE, to potem takie pierdoły się pisze.

Taa... ostatni raz krew w WWE widziałem... już wiem przy gogoplacie =))

• Reputacja:   0

Te walki juz sie stają nudne:Schawn Michaels vs Batista,Edgde vs The Undertaker,John Cena vs Jbl,Triple H vs Randy Orton. Nowe pary by sie przydaly Undertaker prawie co gale walczy z Edgdem teraz będą rewanże(po Backlash i po Judgament Day) i okaze sie znowu ze wygrają te same osoby.Batista zastraszał Schawna i mówił że z nim wygra no i przegrał teraz chce rewanżu i nie zdziwie sie jak znowu przegra a o Undertakerze to nie wspomne... Triple H zachowa pas na 100% bo by był za krótko mistrzem WWE i po prostu jest bardzo lubiany i bardzo dobry a gdyby Randy był by znowu mistrzem WWE to by wszyscy zasnaleli na RAW a ja szczegolnie ja (ja przed kompem i telewizorem xD).Przynajmniej jedna walka ratuje to PPV a mianowicie Singapore Cane Match

Big Show vs. John Morrison vs. Tommy Dreamer vs. Chavo Guerrero vs. CM Punk będzie ciekawai brutalna bo w końcu to roster ECW :D . Mam nadzieje że jak to ściągne to sie nie wściekne że straciłem te 2 lub tam 3 godziny no przynajmniej paru moich idoli wystąpi

• Reputacja:   2

Oby wygrał Big Show, jego feud z Kanem może być świetny

Już to widze, dwa emeryty w obecnym wrestlingu opartym na czopsach i punchach, napewno genialny byłby feud :t_down: Dużo lepiej napewno wyszłaby kontynuacja feudu Kejny i Punki z ładnymi, efektowny Morrison plus kane który już tylko na takich 100 kilowcach potrafi coś pokazać napewno lepiej brzmi.

Triple H vs. Randy Orton- Boooooooooooringg!

+

Taker vs. Edge- TLC.... oczywiście zapowiada sie ciekawie...ale feud trwający przez 4 PPV.

Co ty gadasz Conman, jak HHH vs Orton jest boring to Edż vs taker jest super boring. TEn LMS to jedna z niewielu stypulacje do której dziad potrafi sie znaleźć, morde sobie obić zresztą obaj potrafią w przeciwieństwie do Edga i Takera którzy pewnie zagrywki typowe dla TLC ograniczą do minumum.

Of course to miałoby swoje minusy bo trzeba było konfrontacje na lini Edge - Vickie - Taker ciągnąć dalej

Możnaby było zrobić ciąg dalszy w wersji Taker vs ochroniarz Viki i Edga - Umaga albo Big Show.

Troszkę byś sie chyba przemylił w tym stwierdzeniu , "stereotyp" pokolenia 619 i Mysterio jako bożyszcza dzieci , jedn patrząc obiektywnie troche przesadzony , ale bierze sie on głównie z tego że obecny Rey 90% swej widowni ma włąsnie wśród przedszkola ,a tylko 10% wśród dorosłych. Taker natomiast podział fanów ma w troche innych proporcjach ...Sam Rey nie udźwignąłby Ratingu SD!....może z formą via WCW , ale nie obecnie kiedy Masa Razy Siła Grawitacji wzrosła o kochanego oscarka , o jakieś 15 kilogramów jesli nie wiecej.

mimo wszystko bede sie upierał , przy powaznych stratach finansowych SD! w wyniku odejscia Taker'a. BTW. porównywanie tu Mysterio jest dużo przesadzone. Jeszcze "Merchandise Machine" john Cena , w czasie najlepszej świetnosci , dawałby rade , ale nie obecny Rey.

Przeceniasz tego swojego dziadu. Nigdy masz racje że to on trzyma Smacka ale bez przesady, smack w tej chwili ssie, ma ratingi 2.3 , wszystko jest przewidywalne bo wiadomo że taker jest niezniszczalny, gdyby zamiast tej jego dominacji powstał brand dużo bardziej wyrównany oparty na feudach powiedzmy edż vs hbk albo edż plus batek vs jericho i jakiś tam punk vs mvp może by sie coś ruszyło.

Eee tam.. Nie sądzę żeby Vince był taki głupi aby po sprowadzeniu Takera na Raw wciąż trzymać tam tyle gwiazd. Jego przejście może wręcz pomóc zawodnikom typu Umaga. Dlaczego? Bo wtedy zarząd zobaczy że już naprawdę nie da rady Ich tam wszystkich pomieścić i kilku najbardziej obiecujących pójdzie na SD & ECW, gdzie spokojnie zajmą miejsce sobie należne, czyli solidny mid-carder dla takiego Umagi czy main-eventy dla Ortona czy innego HBK'a. I dalej sądzisz że SD z Cena, Umaga, HBK'em, Mysterio, Batistą, Showem & Edgem przynosiłby straty?

No właśnie tu popieram, z jednej strony niby Taker trzyma ten smackdown a z drugiej tak kulejącego ratingu i nudnych feudów dawno nie było, przejście takera zmusiłoby może do zmiany polityki, dało by początek czegoś nowego, ciekawszego.

Te walki juz sie stają nudne:Schawn Michaels vs Batista,Edgde vs The Undertaker,John Cena vs Jbl,Triple H vs Randy

HBK vs Batista nudny? Przecież dopiero jedna walka była =)) Co do karty na ONS, to chyba będzie to jednak troche lepsza gala, dalej są odrzuty typu JBL vs Cena ale już Umaga vs Hardy i HBK vs Batek plus dobre stypulacje na nudziarzy typu feudy Orton vs HHH i Taker vs Edge daje nadzieje że będzie lepsza niż JD.

Ja mam nadzieje, że te barwne stypulacje w każdej walce spowodują, że tak gala okaże się ciekawa.

Jak już ludzie z WWE mówią, że to jedyna noc kiedy całe WWE jest extremalne to niech tak będzie.

Olać wtedy dzieciaki niech zostaną w domu jak na galę nie przyjdzie kupa dzieciaków to tragedia się nie stanie, nadgoni się kolejnymi PPV, a na tym niech przynajmniej nie odwalą lipy.

Pary te same, ale to już przeboleje jeśli zaserwują mi dobre walki będe jak najbardziej zadowolony.

Cena vs. JBL - wiadomo, że JBL w formie nie jest jakiejś wyśmienitej ba on nawet w lesie siedzi z formą, ale użyć krzesła albo jakiegoś innego przedmiotu chyba potrafi. Wiadomo, że to First Blood tak więc sędzia zobaczy lekko krwawiącego i odrazu przerywa walkę, ale można też liczyć na to, że nie zauważy tak jak było kiedyś w walce Undertaker vs. Stone Cold :D

Triple H vs. Orton - Last Man Standing - tego się nie da spierdzielić jeśli oni spierdzielą te walkę to przerzucam się na TNA bądz inne ROH :/ Mam nadzieje, że ta walka będzie przynajmniej na takimi poziomie jak ta na No Mercy mało tego licze na jeszcze lepsze show. Sam wynik walki jest mi obojętny ważne, żeby sama walka trzymała w napięciu do końca i żeby wiele się działo.

Shawn Michaels vs. Batista - walka z noszami hmm tutaj wg. mnie spierdzielili ... mogli dać jakiś inny rodzaj walki, co oni z tymi noszami zrobią? ileż można się nimi okładać i próbować przejechać linie z pasażerem? tutaj raczej nie zobaczę nic ciekawego, ale mam nadzieje, że HBK to wygra i przedłuży passę kolejnego PPV bez porażki.

Hardy vs. Umaga - tutaj może być ciekawie pójdą w publikę, albo jeszcze gdzieś indziej Hardy wtedy ma pole do popisu może skakać ze wszystkiego dlatego i na tę walkę czekam i mam nadzieje, że się nie zawiodę.

Beth vs. Melina - "I quit" match - z powodu tego, że to I quit napewno to zobacze całe od początku do końca zobaczymy co obie pokażą może wkońcu divy z TNA zaczną się napierdzielać tak jak te w TNA...

Na koniec Taker vs. EDGE - TLC .... tutaj po pierwsze tak mam nadzieje, że wszystko będzie używane i to nie jedno krotnie, Taker niestety nie bardzo pasuje do TLC... jedyne co może robić to zrzucać Edge'a z drabiny, ew. Last Ride na stół itp. no ale wiadomo, że skoro zrobili taką walkę to chcą podgrzać atmosfere. Edge weteran tego typu walk, a Taker jeśli przegra wylatuje... i tutaj robi się ciekawie, którego się pozbędą wiem, że logika nakazuje "Taker'a nie wywalą nigdy.... nie ma bata" no, ale zawsze pozostaje to "ale".

Gala już jutro mam nadzieje, że to będzie widowisko na dobrym poziomie, napewno lepsze niż ostatni gniot JD.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P