Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

frankie.jpg

Kaz po trzyletnim pobycie w TNA, gdzie m.in. zdobył X Division Championship oraz występował w drużynie z Michael'em Bentley został członkiem obiecującej stajni Serotonin, której mentorem był Raven, jak wszyscy wiemy nic z tego nie wyszło. Na Victory Road 2007 Kaz wyraźnie błyszczał w 10 osobowym Ultimate X, po czym wplątał się w feud z Raven'em, który zakończył pokonując go na Hard Justice, dalej zabrał się za Robert'a Roode, których konflikt zwieńczony został przyzwoitą walką na No Surrender. Na najważniejszej gali w roku Kaz zakwalifikował się do turnieju toczącego się o title shota na pas wagi ciężkiej, który ostatecznie wygrał pokonując Christian'a Cage w niezwykłym ladder match'u na Genesis. Od tamtej pory push Kaz'a z gali na galę opadał, wmieszał się w beznadziejny storyline z Black Reign'em, po czym zbratał się jeszcze z Eric'em Young'iem. Jednak na Sacrifice TNA znów dało mu szansę, jednego wieczoru wygrał pierwszy w historii TerrorDome zgarniając title shota na pas X Division i World Heavyweight - o który walczył jeszcze tej samej nocy w main eventcie. Kazarian może nie wygląda na kogoś "ważnego", brakuje mu np. dużo do AJ Styles'a, ale potrafi przykuć do siebie uwagę swoją osobą. Jak sądzicie, czy Kaz jest materiałem na main eventy ?

Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

5

• Mast

3

• DonCarlos

2

• Gabislaw

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Cóż,na razie Kaz powinien być solidnym midcarderem.Umiejętności i talentu mu nie brakuje,ale przydałoby się trochę więcej charyzmy,występów przy mic'u itd. by nieco rozbudowac jego postać.Poza tym powinien być wplątany w jakiś ciekawy feud w końcu.Mam nadzieję,że z Petey'm Williamsem na przykład,to byłoby coś,a w sumie można mieć na to nadzieję,jest to dosyć prawdopodobna opcja.W miarę rozwoju postaci i "docierania" się umiejętności,Kaz może być bardzo dobrym materiałem na przyszłego main eventera,ale droga przed nim jeszcze długa moim zdaniem.Zwłaszcza,że walczyć będzie raczej o X Dvision Title,nie wyobrażam go sobie w roli WHC,ale cóż-wszystko możliwe.Oby tylko TNA nie zepsuło jego talentu,to będzie dobrze,cokolwiek by się nie działo.

e916f7e946.png

• Styl:  Jasny

Kaz do Main Eventów się jeszcze nie nadaje... powienien zostać jak to powiedział Mast, solidnym midcarderem. Mam nadzieję, że w końcu zacznie jakiś poważny feud- najlepiej z Petey Wiliamsem. Stylem walki przypomina mi Senshiego- highflying i brawling w świetnym wykonaniu :) . Widziałbym ich nawet w teamie... napewno pokazywaliby się lepiej niż EY & Kaz. Z występu na występ rozwija się, więc za jakiś czas będzie bardzo dobrym main eventerem. Nic nie stoi na przeszkodzie- umiejętności ma, publiczność go kocha... no w sumie to mogliby mu dać więcej czasu przy mikrofonie, aby mógł się wykazać. Charyzmę to on moim zdaniem ma, bo jak już wcześniej wspomniałem- publicznosć go uwielbia. Jeżeli dałeś wzmiankę o AJ Stylesie- wiadomo, Styles jest, jednym z najlepszych (jak nie najlepszych) highflyerów na świecie obecnie, Kazarian ma o wiele mniej doświadczenia niż AJ. Myślę, że w przyszłości będzie jego godnym następcą. :t_up: .

żeli dałeś wzmiankę o AJ Stylesie- wiadomo, Styles jest, jednym z najlepszych (jak nie najlepszych) highflyerów na świecie obecnie, Kazarian ma o wiele mniej doświadczenia niż AJ. Myślę, że w przyszłości będzie jego godnym następcą.

Nie zgodzę się tutaj. AJ Styles jest dobrym high fly'erem, podobnie jak Kaz, który niewiele mu ustępuję (ale jednak mimo wszystko Styles jest moim zdaniem lepszy), ale doświadczenie tutaj nic nie zmieni, AJ po prostu ma talent, charyzmę, świetne mic skillsy, brakuje tego Kaz'owi, oczywiście nie sepleni przy micu jak Tomko, ale do AJ'a brakuje mu sporo i Kaz nigdy nie będzie jego godnym następcą.

Nie zgodzę się tutaj.

No to podyskutujmy... od tego jest chyba ten dział, nie? :)

AJ Styles jest dobrym high fly'erem, podobnie jak Kaz, który niewiele mu ustępuję (ale jednak mimo wszystko Styles jest moim zdaniem lepszy)

Wiadomo, że Styles jest lepszy, nigdzie w moim poście nie powiedziałem nic o tym, że myśle, że Kaz go przewyższa.

ale doświadczenie tutaj nic nie zmieni, AJ po prostu ma talent, charyzmę, świetne mic skillsy, brakuje tego Kaz'owi

Hmm... talent- sądzisz, że Kaz nie ma talentu? Jak dla mnie jest jednym z bardziej utelentowanych młodych wrestlerów. Mic skillsy- tutaj nie mogę nic mówić, po Kaz przy mikrofonie pojawia się raz na ruski rok. Nie ma charyzmy?? Jeżeli się nie mylę wrestler z charyzmą to wrestler lubiany (w przypadku face'a) lub nienawidzony (w przypadku heela). Kaza jak na razie widziałem tylko w postaci face'a i sprawuje sie w niej doskonale- podobnie jak AJ, choć jako comic heel do mnie nie przemawia... O reakcji publiczności na jego [Kaza] osobę chyba nie muszę wspominać. Aha- doświadczenie nie ma nic do rzeczy? Akurat tutaj mnie chyba najbardziej zaskoczyłeś. Kiedy wrestler się rozwija, występuje coraz częściej- jest coraz bardziej doświadczony. Nie sądzę, by taki na przykład The Rock był od początku takim wymiataczem przy mikrofonie. Niczego z tych "umiejętności", które wymieniłeś nie odmówię Styles'owi, ale myślę, że Kaz gdy tylko federacja da mu się naprawdę wykazać (co może nastąpić niedługo, na przykład po zdobyciu pasa X) będzie na podobnym poziomie.

oczywiście nie sepleni przy micu jak Tomko, ale do AJ'a brakuje mu sporo

Tutaj oczywiście się zgodzę, bo pisałem to juz wcześniej.

Kaz nigdy nie będzie jego godnym następcą.

Będzie, będzie zobaczysz ;) . W ogóle mam spore oczekiwania co do X Divisionerów. Creed, Devine, Kaz, AJ, Rave, Homicide... to jest właśnie przyszłość tej federacji.

No i tyle ode mnie :) .

• Reputacja:   1

do AJ'a brakuje mu sporo i Kaz nigdy nie będzie jego godnym następcą.

Tu Ci się chyba mark mode włączyło, co nie :?:;)

Kaz jak dla mnie jest zdecydowanie materiałem na ME. Ma spore umiejętności, posiada również wbrew temu co mówi IIL charyzmę, publika kupuje go w 99,99%. Jedyne czego mu brakuje to mic-skilsy, ale to wina bookerów którzy po prostu nie dają mu się wykazać. Kto wie może Frankie ma lepszą nawijkę niż Rock & Jericho razem wzięci. Jeszcze odniosę się do mic-skilsów AJ'a... z tego co pamiętam za czasów jego faceowania nie był taki dobry przy micku, wychodzi mu to jedynie mgdy jest hellem...

Ogólnie Kaz jest przyszłością TNA. Na pewno nie długo dadzą mu potrzymać pas X(oczywiście nie za szybko, jakoś pod koniec roku po serii kapitalnych walk z Williamsem.), a potem... kto wie może nowy WHC. Jak dla mnie też by dał radę....

Moim zdaniem Kaz może i jest niezłym i tylko niezłym materiałem na main eventera, ale wcale nie mam pewności, czy kiedykolwiek nim zostanie. Jest prowadzony dziwnie, niezdecydowanie... jesli nie dostanie dobrego gimmicku to już pewnie do końca życia się nie wybije... Bo jaki on ma teraz!? :roll:

Widze temat nieco różni sie od pierwotnej koncepcji i stał się właściwie porównywaniem Aja i Kaza. No właśnie...

Co do umiejętności- owszem, Kaz jest bardzo dobry... ale Aj jest fenomwnalny ;) Tu dla Franka jeszcze trochę wg mnie brakuje. Aj to w moim osobistym rankingu to jeden z 3 najlepszych wrestlerów w Stanach na chwilę obecną (obok Danielsona i Joe). Może i trochę tu markuję... ale cóż poradzę.. Choć z tego co pamiętam Aj w pewnym shoocie, który oglądałem wypowiadał się o nim w samych superlatywach i widział w nim przyszłośc TNA...

Przechodząc do innych kwestii- z mic skillsami jest raczej cienko. Choć może i gdyby dostał lepszy gimmick gadałby lepiej... ale znowu nie przesadzajmy, bo Kaz dostaje ten mikrofon wcale nie tak zadko i to, co wypowie jest zawsze cienizną... W TNA Today czy TNA U gada też tak sobie...

Dalej sprawa charyzmy- tzn to czy go publika lubi czy nie lubi!? Co!? ... Nawet jeśli iść by tym dziwnym tropem to i tak wcale reakcja publiczności nie jest taka dobra... Śmiem powiedzieć, że połowa fece'ów dostaje większy cheer... Szaleli to może tylko kiedy walczył z Cagem w ladder matchu... a tak? nieeee....

Kolejna sprawa- doświadczenia. Od AJ to on ma kariere dłuższą o jakieś 2 lata... No chyba, że chodzi o doświadczenie w byciu tymże ME...

Podsumowując- może i Kazarian będzie przyszłością TNA... Ale tylko może. Zawsze może wygryźć go ktoś inny, zawsze mogą się skończyć pomysły bookerom... Albo uznają, że jednak się nie nadaje. Jego 'szanse na sukces' oceniam na 40 do 60... Czyli niezbyt optymistycznie...

...jubileuszowy post :twisted::twisted: ...

Zapomnieliśmy o jednym- Styles to jeszcze młody wrestler,więc nie ma co mówić o jego następcy w tym momencie :) .AJ to już legenda TNA,Kaz jeszcze sporo musi się nauczyć,ale myślę,że ta dwójka znacznie podnosi poziom gal TNA.Na WHC Kaz raczej nie ma szans,jest zbyt wielu poważnych kandydatów do tego tytułu...Ale tak jak wcześniej wspomniałem-środek karty to powinien być jego cel,tak jak i X Division Title.A i jeszcze mogę się zgodzić,że pod względem gimmicku,poziomu "rozbudowania" postaci to Kaz jest w tyle za Styles'em,ale wynika to z prostego faktu-jak ktoś już wcześniej napisał,to bookerzy nie dają się mu wykazać i rozwinąć swej postaci.

e916f7e946.png

Porównując Styles'a i Kaz'a zauważcie jedno, załóżmy, że obaj startowali w TNA z tej samej stopy i co obaj osiągnęli ? AJ Styles został 3 razy mistrzem świata i to nie tylko za czasów Weekly PPV, gdy to pas dostał Shamrock czy inny Killings, ale dostał szansę także za czasów 3 godzinnych pay-per-view w 2005 roku.. Co do Kaz'a, od Victory Road 07 piął się w górę, na Genesis pokonał samego Cage'a.. i dlaczego wtedy TNA go cofnęło ? no właśnie, coś musi być na rzeczy.. trochę jednak przekonaliście mnie tym tematem, na Sacrifice Kaz znów się "upomniał", walczył nawet w main event'cie gali.. no nic trzeba czekać na dalszy rozwój wydarzeń, może kiedyś w końcu Frankie doczeka się spełnionego pushu (bo te skoki na szczyt i nagłe upadki pushem nazwać nie można..), ale jak pisałem wcześniej AJ Styles'a nie zastąpi nigdy, bo to nie może być przypadek, coś w nim jest, żywy Fenomen, nie można mówić o szczęściu w przypadku tylu osiągnięć.. [mark mode się włączył.. :P]

i dlaczego wtedy TNA go cofnęło ? no właśnie, coś musi być na rzeczy..

Na rzeczy jest to że głównym bookerem TNA jest Russo... a chyba wszyscy znają jego genialne pomysły...

Jak to dobrze ujął Mast Kaz nie będzie następcą AJ'a ze względu na Ich wiek. Ale trzeba powiedzieć że Kaz przy odpowiedniej dawce pushu może się stać postacią na miarę Stylesa w TNA.

Na rzeczy jest to że głównym bookerem TNA jest Russo...

"Nie wszystko złote co się świeci".. wszystkie pay-per-view TNA w tym roku wykazały się dobrym poziomem, podobnie chwalony przez userów Team 3D vs. MCMG feud, przeglądałem skrypt iMPACT!, który swego wyciekł z federacji i storyline ten właśnie był "genialnym pomysłem" Russo.. za wszystko co jest złe nie można winić przecież tylko jednej osoby, ktoś ostatecznie się pod tym podpisuje.

Ale trzeba powiedzieć że Kaz przy odpowiedniej dawce pushu może się stać postacią na miarę Stylesa w TNA.

Pewnie.. AJ jest czymś więcej niż mistrzem, main eventerem.. on jest twarzą TNA, Kaz w tym przypadku może nosić podobnie jak Kurt wszystkie pasy jednocześnie, a i tak nic to nie zmieni ;)

• Reputacja:   6

AJ Styles? Wiadomo, że nie można go porównywać z nikim w X division, bo Styles jest po prostu jedyny - fenomenalny. Co do tego nikt nie ma wątpliwości. Jednak przez ostatni rok AJ raczej dołuje, czasami tylko pokazując dawny błysk fenomenalności.

Ale przejdźmy do Kaza. Nie ukrywam, że od jego odejścia z Serotonin mam na niego oko i cały czas bacznie obserwuję jego walki. Pewnie się powtarzam, ale widać to nawet po jednej jego zwykłej walce, że Kaz ma ogromny TALENT. Coś czego taki Matt Morgan nigdy nie miał i nie będzie już miał :roll: Frankie mierzy 185 cm czyli aż 7 cm więcej niż olimpijski medalista Angle i wymieniany wyżej AJ Styles. Waga coś ponad 100 kg. Muskulatora bez zbędnego koksu. Akrobatyczne możliwości na wysokim poziomie. Anagżowanie się w walkę i dawanie z siebie wszystkiego to jego znak rozpoznawczy. Charyzmę bez wątpienia posiada. Jeśli chodzi o "gadkę" za mikrofonem to jest zwykłym średniakiem. Drugi Christian Cage z niego nie będzie. Ale wystarczy ostra praktyka by stał i w tym elemencie na wysokim poziomie. Aha, Do plusów Kaza dołożę jeszcze jego wiek - 30 lat. To dobry wiek dla wrestlera. Jeszcze dużo może dać federacji i co ważne nie jest wypalony jak niektórzy wrestlerzy. Jest po prostu jak świeży powiew powietrza.

Główny minus Kaza to ... dziwny strój, który jakiś DEBIL cały czas nakazuje mu nosić. Aż nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę Kaza w tej czarnej lub niebieskiej skórze z wielkim napisem "KAZ" jakby do niej przyklejonym. Toż to k**a skandal, żeby nie wymyśleć mu jakiegoś zajebistego gimmicku...

16476371734edf391100c30.jpg

Główny minus Kaza to ... dziwny strój, który jakiś DEBIL cały czas nakazuje mu nosić. Aż nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę Kaza w tej czarnej lub niebieskiej skórze z wielkim napisem "KAZ" jakby do niej przyklejonym. Toż to k**a skandal, żeby nie wymyśleć mu jakiegoś zajebistego gimmicku...

Word!Sto procent racji,Kaz wygląda w tym jak opalony gej w opcji "cfaniaczek" ;) .Ale co do tej jego charyzmy...To bo ja wiem,czy się nią wykazał?Ok,publika dobrze na niego reaguje,ale nie powiedziałbym,że pod tym względem jakoś szczególnie się wyróżnia.Ja bym ujął to tak-pod względem umiejętności jest świetny,brakuje mu tylko tej "otoczki",tego czegoś,co sprawia,że nawet gdyby walczył z takim Big Daddy V to ten pojedynek oglądałoby się dobrze.Na pewno wnosi świeżość,widać to w jego movesecie nawet,ale mimo wszystko jak dla mnie bookerzy zdecydowanie bardziej powinni się zająć jego wizerunkiem,bo na razie (pomijając oczywiście walory wrestlerskie) jest odrobinę bezpłciowy.A wystarczyłoby tylko dać mu mic'a raz na jakiś czas,no i przede wszystkim wplątać go w jakiś storyline (bo ten z Misty do najlepszych nie należał...).nadać mu jakiś szereg cech charakterystycznych związanych z osobowością.Bo tak naprawdę nie wiadomo,czy Kaz jest cwaniakiem,żartownisiem,poważnym typem,czy po prostu uprzejmym człowiekiem.Mówiąc górnolotnie-federacja musi dać fanom poznać bliżej postać Kaza,by ten miał szansę trochę powojować w tym biznesie...Bo co by nie mówić ma do tego predyspozycje.

e916f7e946.png
  • 2 miesiące temu...

Prawdziwa przyszłość.. właśnie co dalej z świetnie zapowiadającym się kiedyś Kazem ? czyli osobie, która za każdym razem po otrzymaniu szansy na zdobycie czegoś ważnego, przegrywała i czysto dostawała po dupie, a obecnie zamiast chodzić z pasem X Division siedzi w angle'u, w którym "zwolniono" go z federacji ? przyszłości niestety świetlanej mu nie wróżę, TNA robi dokładnie te same błędy, co w przypadku Chrisa Harrisa.. nie zdziwiłbym się, gdyby odszedł z powodu niskiego morale, w końcu wykonuje zawsze ryzykowne spoty, a nie dostaje nigdy nic w zamian - po co pakować go w walki o title shoty, itp do pasa wagi ciężkiej ? przecież wiadomo, że i tak na tym etapie kariery czy nawet w ogóle nie da rady go zdobyć. Odkopuje temat z przed dwóch miesięcy, ale niestety prawda jest taka, że na naszych oczach push i prowadzenie kolejnego względnego przyszłego main eventera mija się z celem.

Hmm, przyszłość Kaza. Uważam że Kaz jest jak na razie przeznaczony dla bycia midcarderem i nikim więcej. Jest on świetnym materiał na main eventera ale musi się jeszcze chłopak sporo podciągnąc, bo talent ma, przy mikrofonie też jakoś daje radę i potrafi skleić bardzo dobrą walkę. Jak na razie tylko midcard...

mickfoleyzi2.jpg