Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Friday Night SmackDown 09/05/08

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1. Match

Champion Chase Qualifying Match:

Matt Hardy pokonał C.M. Punka

2. Match

Fit Finlay vs Montel Vontavious Porter (remis)

3. Match

Natalya Neidhart pokonała Kelly Kelly

4. Match

Batista pokonał Johna Morrisona

5. Match

The Big Show pokonał Tommyego Dreamer' a

6.Match

Kane pokonał Chavo Guerrero

7. Match

Vladimir Kozlov pokonał Jobbera

8. Match

Champion Chase Battle Royal Match:

Edge pokonał: Matta Hardy, Fita Finlay, MVP, Batiste, The Big Showa i Kane' a
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

3

• Sejbla

2

• pablo modjo

1

• Polski Solider

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Po tym SD! wqrVViłem sie nieznośnie. Liczyłem ze strony WWE na ciekawe rozwiązanie , coś innowacyjnego ...ale ten fed ma zwyczaj do tak skrupulatnego pierdolenia wszystkie co ma potencjał , że to staje sie nie do wytrzymania. Ludzie ...macie dobry pomysł , to chociaż wykorzystajacie go w jakiś konkretny sposób..Pierwszy z brzegu przykład to MVP ...obecnie to co on wyprawia woła o pomste , gdzie chłopak powinien już dawno zacząć feud z kimś powazniejszym , wskoczyć do ME , lub np. feud o walizke z punkiem , któremu obecnie nie da ona nic...MVP daje sie lać Finalyom , Mattom Hardym wracającym na pierwsze PPV z syndromem Janusza...Teraz szopka z WHC...shit..

Co sobie pomyślałem jak skroili Taker'a z tytułu ?

1) Ano kurcze , bele Taker jest tak cholernie wypromowany i tak mocny , że praktycznie na chwile obecnę oprócz Ceny i Hunter'a , to Mareczek zjada wszystkich na przekąskę i nawet jakakolwiek inna opcja feudu byłaby nieprawdopodobna. Chodzący Destroyer , wiec Mareczek zgodził sie oddać pas by szanse na niego miał ktoś inny...tu liczyłem że w koncu ktoś sie wybije ..mimo iż do takich osob jak Kennedy , CM czy MVP bardziej pasuje mi WWE Title , gdyż zwyczajnie WHC ma dla mnie inne znaczenie ...ale mniejsza. W każdym bądź razie tak kombinowałem.

2) Druga opcja mało prawdopodobna , że Taker dostal to co chciał - title na WM i teraz chce sobie wziąc przerwe...w co oczywiscie każdy wątpi bo teraz kiedy Mysteria nie ma , a w rosterze główny Face - Batista zaczyna zajadać sie przysmakiem zwanym "buuuuu"..Cały SD! Ciągnie na Callaway'u wiec jego urlop = spadek Ratingów.

3) Mogli szykować draft Grabarza na RAW , do feudu z Triple H'em. Ale tu odsyłam do poprzedniego zdania..btw. SD! = Undertaker nie przerwanie od 2004 (wczesniej już nawet nie wspomne) ...i wątpie by odszedł on z tego Brandu.

Tak sobie kurde kminiąc , ściągnąłem w końcu SD!. Champion chase ... pierwsze zaskoczenie -> #1 Contender z miejsca otrzymuje ...Undertaker ? publik zachwycona ...ja NIE. Widzę tu taki bezsens , że prędzej wsadzilbym Vickie Guererro w kostum Shark boya i kazała jej na wózku skrzeczeć Shell Yeah - ibyło by to bardziej z sensem ...ale nic .. Champion Chase leci dalej .. Walki mimo ciekawej oprawy jako turniej o shot na title ...nie porywają .. są nudne zwyczajnie ....wyglądało jakby zawodnicy ..wszyscy ...byli ospani , zmęczeni albo wogóle nic im sie nie chciało.

Walka pierwsza całkowicie Bania. Matt Hardy zaczyna mnie irytowac poważnie. Walka nudna - nic mnie tam nie pociągało - śpiączka. Walka Druga , to próba pokazania technicznego wrs. Booring...do tego Niektóre dźwignie po prostu smieszne ...ja rozumiem że starali sie ...ale ..żałośnie to wyszło , niech postawią lepiej na szybkość , spryt i atletycyzm MVP a nie pchają go do parteru bo to zamulacz jest. Potem Natalka rozwaliła Kelly ....hurra !! :D Wreszcie barbie dostała po ryjku. Już sia bałem że wygra jakimś roll-upem albo innym szjasem. Ładna walka NeidHart , widać że mamy drugą Beth ....szkoda że zdobędzie wkrótce title.......tylko po to by go stracić na rzecz jakiejś Mickie czy innej Maryse.

Batista pokonał Morrisona. Tu to już sie cholera wściekłem ...Morrison pokazał że mimo pedalskiego gimmicku i okropnej prezencji w ringu wymiata. Ale za jakie k***a grzechy powtarzają Schemat z Umagą ? Cały match oklep dla Batka , a 30 sekund to Spir i Batista bomb. DAMN...co za ch***joza.

Co do następnej walki powtórze się : Błagam Tommy Odejdź ...

Potem sie ucieszyłem , już myslałem że jakimś cudem z racji że to zwykły SD , Kane'o podłoży sie Chav'o ..Bam Bam Rokita dołozył tam swoje trzy grosze , ale potem jeszcze dostał buta..match wcale nie najgorszy ...Kane pokazał troche powermovesów , nie było źle.

W tym momencie przyszedł Woźny Władek , pozamiatał i poszedł. Czy to co on krzyczy to nie jest czasem "Hura" ? :)

No i Main Event :

Pierwsze skojarzenie ...był kiedyś taki Transparent "Another Headlock Randy" ? Podczas tego matchu jedyne co mi sie nasuneło to "Another Headbutt Bigshow ?" ..To był chyba najczęsciej powtarzający sie cios w tej walce ...zupełnie nie potrzebna dominacja Show'a aż w takim stopniu , Zamulający i zmęczony Batista , Kane dostający oklep od Show'a , MVP którego postawa była przesadna , Finlay i Hardy którzy w matchu całkowicie nie widoczni. Fit do mementu wzięcia Shilelagh , Mat Wcale. No chyba że jak wypadał. Rezultat walki mgólby być ciekawy gdyby wygrał Show. Chociaz wcale nie mam ochoty oglądac Matchu Show vs. Taker. Nagle Win Batisty ...i tu już nie widziałem co Gorsze , wparowanie Edge'a czy wygrana Batka ?

W rezultacie ?

W rezaultacie mamy Edge vs. Taker III na JD ...pytam k***a w pizdu jega zajebana mac po co ? Do wuja Wacława po co ? W takim razie jaki sens miało zabranie tytułu ? Taker i tak nie brał udziału w Chase wiec nie lepiej było aby Edge zdobył contenderstwo do pasa który miałby właściciela ? Z Edge'a nie zrobią Sagi jak z Batistą ..I teraz niech ktoś mi odpowie co Dalej ?

Taker już odzyska tytuł ...a może znów złapie go Edge ? Double DQ ? Count Out ? Dalszy Vacant ? Battle Royal ? ...temat w sumie na odzielną dyskusje ...w kazdym razie jedno jest PEWNE...

Póki co , powtarzam póki co ...Story ze Skrojonym z pasa Taker'em jest Przejebane ...

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   8

SD! z pewnością lepszy, niż ten sprzed tygodnia... co wcale nie oznacza, że był dobry. Cały ten turniej był bardziej porywający niż osławiony King of The Ring. Obsada. Kiedy usłyszałem, jak Vickie nawija do mikrofonu, że i Hardy, że i CM Punk, że i MVP, że i Big Show niezmiernie się ucieszyłem. Obsada wydawała się być naprawdę mocna. Ale jak to już jest w zwyczaju, to fajowskie, świecące sreberko kryło w sobie... wypasionego, czekoladowego cukierka... na którym ładnie rosła pleśń.

Opener tak słaby, że ja nawet nie życzę IILowi, czy Milosowi oglądania takich walk. Męczyłem się strasznie, ale mam tę możliwość, że sobie "co nieco" przewinąłem. Doprawdy, takiego shita w WWE nie widziałem już dawno. Śmiem twierdzić, że to jedna z tych najgorszych walka w tym roku. IOOT pisze o MVP. Z tymi jego atletycznymi możliwościami to nie przesadzaj. Pchanie go na siłę do ME też imo sensu nie ma. Ja się natomiast pytam, gdzie jest Palumbo, Shelton, którzy mogliby ewentualnie pofeudować z Mattem. No ludzie kochani, jak wokół jednego pasa ustawia się dwóch wrestlerów, to się nie ma czemu dziwić, że po pewnym (krótkim) czasie nawet 6-letnie dzieci zaczynają na galach krzyczeć Boooooring. A MVP? Hardy'emu nie należało dawać pasa, o.

Wracając na chwilę :P do SD! druga po openerze walka, czy starcie Finlay'a i MVP właśnie. Draw - no niech im będzie, ja tam go nie widziałem. Walka porwała mnie do tego stopnia, że przy back suplexie i pinie zacząłem rozrywać koszulkę jak Hulk Hogan. Kolejna z kolei walka wypadła przeciętnie. Lepiej, niż dwie wcześniejsze. Nawet ładny Chokeslam. Walka Chavo vs. Kane też znośnie, choć bez fajerwerków. Vladimir Kozlov vs. Jobberman. Zaczyna mi się przejadać. I tak się zastanawiam... Mogę się mylić, ale czy Snitsky nie miał podobnie? Przyszedł w roli heela, miał tam jakiś śmieszny streak, aż w końcu zaczął dostawać po dupie... ? Chyba, ale nie jestem pewien. Taką właśnie najbliższą przyszłość Vladimira widzę w mojej szklanej kuli. I ME! :twisted: Łaaaa, genialny. Bardzo fajna obsada i co? Jajeczko, tzn cienizna. Masa headbuttów, masa pieszczot (bo to nawet trudno punchami nazywać), wrestlerzy sami się przewracali, albo to mój chory umysł. Flaki i olej, albo mucha i rosół. Batek wywala Showa i wjeżdża Vickie... I have great news... No ja cię, naprawdę? :lol Wbija Edge, zrzuca Batistę i tauntuje... Yeah! Cały mini turniej nabrał bezsensu. Potem następuje najlepsze, uwaga. Edge wchodzi na rampę, podchodzi do osłoniętego pasa i Bum! - pas staje w płomieniach... Warto było ściągać te 700 mb!

I jeszcze na koniec coś odnośnie Undertakera. IOOT zapytuje się po cholerę dawać na Judgment Day walkę Edga z Takerem, skoro temu zabrano pas. Ja się ostatnio nad całym tym storyline Vickie-Edge-Taker zastanawiałem. Wyszło mi, że jedynym słusznym i sensownym wyjściem z tego małego bagienka jest przedraftowanie Calaway’a na RAW. Na Judgment Day Vickie "pomaga" Edgowi w zdobyciu World Heavyweight Title i dostaje w prezencie od Edga pięknego speara.

Edge dostaje to, co chciał, dodatkowo kończy się fantastyczna przygoda o miłości, nienawiści i zdradzie. Czy to nie piękne? I jeszcze jedno... Mam cholernie dziwne przeczucie, że WrestleMania XXV będzie ostatnią dla Calaway'a. Czy nie uważacie, że wrestler, który obecnie ma najsilniejszą pozycję w WWE nie powinien otrzymać i najważniejszego pasa federacji? Może to i tylko moje gdybania, ale ładnie się to układa w całość, co nie? :D

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Potem następuje najlepsze, uwaga. Edge wchodzi na rampę, podchodzi do osłoniętego pasa i Bum! - pas staje w płomieniach... Warto było ściągać te 700 mb!

Sejbla ile Ty masz lat :shock: Sejbla12 =))

W sumie do main eventu wszystko przewijałem jak leci, bo na trzeżwo nie dałem rady tego obejrzać. Poza tym szkoda mi czasu i wzroku na jakieś marne popisy Finlay'a czy innego Chavo. Main event taki ślimaczy na maksa. Spocone klocki walały się po ringu od jednego narożnika do drugiego. Dramatyczne niby próby wywalenia z ringu. Aź w końcu po wielu dłużońcych się minutach i kilkunastu headbutt'ach na ringu zostały dwa worki ziemniaków: Show i Batek. No to lipa, Bati wygra a na JD gładko przejebie z Takerem - to od razu przyszło mi do głowy. Myśl się spełnia, ale nie do końca. Vickie robi to co na heela przystało, Edge spearuje Batka i wygrywa. I tu dochodzimy do najważniejszego pytania. Po co to wszystko było? Po co było odbierać pas Takerowi skoro na JD i tak mamy jego walkę z Edgem? Za ch*a sensu w tym nie widzę...

16476371734edf391100c30.jpg

Czy nie uważacie, że wrestler, który obecnie ma najsilniejszą pozycję w WWE nie powinien otrzymać i najważniejszego pasa federacji?

Możesz rozwinąć ?

• Reputacja:   8

Mogę :)

WrestleMania XXIV – 74 635 tys ludzi.

W Ameryce jest pełno stadionów, które pomieszczą zdecydowanie więcej person. Są stadiony, które pomieszczą i 75 tys. są areny, które pomieszczą i ponad 80 tys. ludzi. Na Reliant Stadium będzie bardzo trudno pobić ten rekord, gdyż stadion nie jest tak pojemny jak Citrus Bowl. A wydaję mi się, że WWE chce nie tylko organizować WueMki na stadionach, ale i bić co rok rekordy ilości widzów oglądających WM na świeżym powietrzu. Pytanie, dlaczego WWE organizuje najważniejszą galę roku na stadionie mniejszym niż CB? A może dlatego, że Reliant Stadium mieści się w Texasie, hę?

Koniec kariery Calaway’a będzie wielkim wydarzeniem. Wrestler, który spokojnie może stać na szpicy „piramidy legend” w jednym szeregu obok Hogana nie może mieć zakończenia byle jakiego. Moim zdaniem przed zakończeniem pięknej kariery powinien otrzymać najważniejszy pas federacji, czyli WWE Title, a żeby do tego doszło, musi zostać przedraftwany na RAW. Na Judgment Day może dojść do takiej sytuacji, że Edge zdobywa World Heavyweight Title przy sporej pomocy Vickie. Cały ten storyline musi zostać w końcu zakończony. Jeśli będzie przedłużany w nieskończoność, może dojść do takiej sytuacji, jak w przypadku Vince’a i Hornswoggle’a. Bawili się, bawili, aż w końcu nie wiedzieli, co z tym fantem zrobić i wymyślili jakąś głupotę z Finlay’em.

Jak już mówiłem, to są moje gdybania, taki scenariusz made by Sejbla, ale fajnie by było, gdyby Mark mógł jeszcze przed końcem kariery (o ile ta ma skończyć się na WM XXV) zdobyć World Title.

Heh....o to ci biegało...To ci akurat nie nowość ;) Przecież to sie samo nasunęło przez Się. :lol Ale ja zrozumiałem twój post jakoże , Najważniejszy w Federacji NIE powinien otrzymac pasa =)) i chciałem żebyś rozwinął.

• Reputacja:   1

W tym tygodniu zrobili małego turnieja oto kto będzie walczyć przeciw Takerowi na JD.

Walki w sumie tak :

Hardy vs. CM Punk - uszło.... można było pooglądać tym razem Hardy wygrywa, ale i tak wiadomo, że nic mu to nie da :D

Finlay vs. MVP - dno... Finlay do zwolnienia :/

Batista vs. Morrison - mam nadzieje, że za jakiś czas Morrison dostawać będzie najważniejsze pasy federacjii koleś cały czas pokazuje się z dobrej strony na ringu także push dla niego byłby jak najbardziej zasłużony niech odejdzie od tego tag team'a z Mizem bo tam się tylko marnuje. Zwycięstwo Batisty ..... po ? 2 akcjach? ;/

Big Show vs. Dreamer - szkoda Dreamer'a przegrywa gdzie się tylko da.... ale co tam wiadomo, że Show musiał przejść dalej ;)

Kane vs. Chavo - lipa... nie podobają mi się walki w ich wykonaniu chyba, że trwają po 8 sek. :D

No i wielki finał tej szopki czyli - Batista wygrywający? nie..... całe szczęście wpadł Edge! będzie Taker vs. Edge III i tym razem Edge musi wygrać ten WHC.... nie ważne ile kantów ważne, żeby wygrał!

ps. spear kijowy :D

Potem jeszcze walki zwykłe Kelly vs. Natalya - ciąg dalszy zwycięstw panny od Hartów oby tak dalej... na RAW i po women title.

Kozlov show - dno :/

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P