Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE dla dzieci ??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wiele osób zauważyło że WWE już od dawna próbuje wywalić z walk krew,różnego rodzaju w jakimś tam stopniu ryzykowne akcję,czy specjalne mecze typu Hell in a Cell,Cage Match,TLC,barbed wire match i tak dalej ...................

Jeszcze parę lat temu w prawie każdej walce oglądaliśmy jakiś przedmiot typu pałka Mankinda,czy też młotek HHH,skończywszy na krześle.

Bardzo często zdarzało sie iż jakiś wrestler dostał np.pałką i zaczynał krwawić tedy cała publika aż zamierała myśląc czy coś poważniejszego się nie stało.

Oczywiście najwięcej hardcoru i krwi było w starym ECW za którym myślę wszyscy tęsknią.

Myślę że nikomu nie trzeba mówić kto był i według mnie jest mistrzem walk z wysokim ryzykiem,dla mnie tym gościem jest Mankind,nikt nie dawał tyle siebie w każdą z walk co on.Nie zapominamy o Sabu,RVD,Sandman.

Wracając do meczów specjalnych typu Hell in a Cell tego typu mecz praktycznie już w ogóle sie nie zdarza,a pamiętamy że w tego typu walkach nie zastąpiony był Kane,Undertaker,czy już wyżej wymieniony Mankind.Jeśli ktoś sie troszkę dłużej interesuje wrestlingiem zapewne pamięta mecze takie jak: Hell in a Cell : Kane vs X-pac czy Undertaker vs Mankind gdzie Mick spadł z klatki na stół komentatorski.

Chodzi mi o to że WWE już niestety małymi kroczkami zmienia sie w telenowelę niż w federację i moje pytania:

1. Czy WWE powinno do walka wprowadzić troszkę więcej brutalności ?

2. Czy częściej powinniśmy oglądać walki ,,specjalne''

3. Czy wrestlerzy powinni dostać pozwolenia na bardziej ryzykowne akcje ??

4. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?

Zapraszam do dyskusji

pezetvi7.png
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

1

• Gabislaw

1

• RJ Jakubowski

1

• Conman

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Good topic :t_up: Się zastanawiałem do czego była Ci potrzebna nazwa stypulcji :roll:

WWE zdecydowanie powinno przestać tak drastycznie kierować się ku młodszej widowni. 10 lat temu na galę też przychodziła dzieciarnia i nie przeszkadzało to robić ostrych walk. A teraz co tu dużo mówić problem nie dotyczy tylko WWE, ale też TNA. Na ostatnim PPV reklamowanym jako "Most Dangerous" krwawiła jedna osoba i to też tyle co kot napłakał. Zdecydowanie powinno się podkręcić ilość hardcoru, oczywiście bez przesady, ale chyba jasne że w meczu No DQ młotek Trajpela musi być użyty. Co do częstotliwości walk specjalnych, tu jestem za przełożeniem jakości nad ilość. Co to by była za frajda co miesiąc oglądać Hell In A Cell... Zobaczmy EC, nie było tego ponad rok i co? Pomimo tego że wystąpił tam Smalec V i Khali wyszło fajnie dzięki oryginalnej stypulacji. Myślę że można by zrobić coś takiego że każde PPV było by reklamowane jedną z ciekawych stypulacji np. HIAC only in Survivor Series, Elimination Chamber only in No Way Out. Zawodnicy powinni dostać pozwolenie na ryzykowniejsze movsy, choć niektórzy robią w spodnie na myśl o elblow dropie... z resztą ostatnie newsy coś wspominają że Vince ma pozwolić na więcej i bardzo dobrze.

Baryła wspomina o ECW. To jest zupełnie co innego, tam akurat powinno być tak jak choćby jeszcze dwa lata temu. Pamiętacie EC na Disember to december? To było coś, w ECW hardcore powinien być na porządku dziennym. Na każdej tygodniówce przynajmniej jeden hardcore match z mnóstwem chorych przedmiotów. 75% walk to powinny być No DQ itd. itp.

Przykładów i argumentów można dać od cholery i jeszcze trochę, ale wszystko sprowadza się do jednego - WWE musi zmienić obecny kierunek marszu...

Obecnie hardcore w WWE wynosi 0,1%. Ja akurat jestem wielkim fanem i zwolennikiem hardcore'u (mówię o hardkorze, a nie o ultraviolencie którego nie lubię) i chciałbym, by wnieśli go chociaż trochę- na przykład do ECW. Extreme Championship Wrestling- czy ta nazwa na pewno pasuje do tego, co dzisiaj daje nam WWE? Chyba nie. Wprowadzenie conajmniej jednego hardcore matchu na galę. Nie mówię tutaj o całkowitym powracaniu do korzeni (na co wiadomo: nie pozwoli główny środek dochodu- dzieci), ale chociaż częściowym. Przydałoby sie też zatrudnić z powrotem wrestlerów potrafiących zrobić dobrą, brutalną walkę, np. Sabu, RVD, czy Sandman (chociaż wiadomo, że nikt nie zastąpi Foleya i Funkera, których szanse na występy są bardzo małe- już nie ten wiek). Obecnie kiszą się w jakichś gównianych federacjach, których prawie nikt nie zna. Ale kto mówi, że hardcore to same przedmioty? Jak dla mnie to jest też highflying (głównie z dużej wysykości). Chciałbym, żeby Vince odbanował ciosy taki, jak SSP, czy 450(czy tam 30) splash. Dałoby to wrestlerom aero większe możliwości do pokazanie się z dobrej strony. Pragnę też, aby wprowadzone zostały nowe przedmioty. Ostatnio są same kosze na śmieci, krzesła i stoły (chociaż na którymś ECW pojawiły się też wózki sklepowe, czy kaski do futbolu amerykanskiego).

Ogółem- Prowadzenie WWE jako federację w 100% dla dzieci jest jak dla mnie błędne. Cierpi przez to jakość walk, i częściej występują wrestlerzy tacy jak The Great Khali, czy Big Daddy V, bo "oni są jacyś nie normalni! ale rey zmiótłby ich z powierzchni ziemi". Rozumiem- pieniądze przede wszystkim, ale nie kosztem walk!

• Reputacja:   1

Hell yeah , dzieci są na gali i oglądają ale 10 lat temu też były i co? Walki były świetne , brutalne jak było trzeba , rodzice sami są odpowiedzialni za to co oglądają dzieci a nie Vince.

Napewno na PPV i od czasu do czasu na weekly's.

London i Kendrick niech pozwolą na 450 splash jak napisał Gabislaw. Oczywiście niech dostają pozwolenie inni też na bardziej ryzykowne akcje.

Zostało już napisane , przywrócić dobrych hardcore'owych wrestlerów jak Sabu czy RVD , dawać im walki i szansę na wykazanie się exteme. ECW niech będzie jak dawne ECW chociaż w połowie to będzie dobrze.

Od jakiegoś już czasu można zauważyć spadek poziomu walk w WWE. Jest to związane ze wspomnianym już wcześniej niskim poziomem brutalności i znikomym poziomie hardcoru. Czynniki wpływające na emocje podczas gal można w tym przypadku wymieniać aż skończą nam się słowa. Począwszy od Johna Ceny, przez tempo akcji i kończąc na Cenie, WWE traci w oczach prawdziwych fanów pro wrestling. Starsi widzowi od zawsze byli przyzwyczajeni do sporego rozlewu krwi w McMahon Corporation. Ostatnio tego w ogóle nie widać, co bardzo smuci gdyż przydałoby się dla odmiany obejrzeć trochę krwistej czerwieni na twarzach wrestlerów. Wspomniane już ECW to nie ECW, które kiedyś było ikoną hardcoru i szalonych bumpów. To, co WWE zrobiło z tak wspaniałą federacją to zgroza i kpiny w jednym.

A teraz moje odpowiedzi :)

Brutalność = realistyka czyli większe emocje co wiąże się z przyjemnością oglądania. Zrobiłbym to oczywiście ECW choć pozostałe roostery na pewno na tym by nie ucierpiały. Nie za dożo nie za mało, czyli doskonała dawka :thumb:

Przynajmniej na każdym ppv powinna być jedna specjalna walka. Na weekles zrobił bym coś podobnego z ME. Ale bez przesady stawiać co drugą walkę inferno match =))

Na każdej walce wrestler powinien pokazywać maksimum swoich możliwości! Gdyby Big Daddy V się postarał to na pewno poruszył by każdego widza.......no może przegiąłem... dobra cholernie przegiąłem ale na 100 powinni każdemu pozwolić na coś więcej.

Moim zdaniem, to nie mała brutalność wpływa na tempo i klimat walki, lecz zawrotne tempo jobberków i mainevenciarzy, którzy walczą tylko dlatego że muszą. Wygląda to tak jak przedstawienie czerwonego kapturka w przedszkolu, co bardzo mnie wkurza i irytuje.

Dobry temacik :t_up:

1. WWE powinno wprowadzić znacznie więcej brutalności. Pamięta się choćby Rock/Mankind vs. Big Show/Taker i tą piękna interwencję HHH'a z młotkiem :roll:

2. WWE nie pokazując takich walk nie pokaże prawdziwym fanom ile jest warte. Takich walk powinno być dużo więcej. Niech WWE weźmie sobie przykład z TNA gdzie na jednym Impact! były 2 walki: First Blood, Six Sides of Steel, na jedyne 2 godziny.

3. Moim zdaniem - tak. Pan McMahon i bookerzy powinni dać wykazać się poszczególnym wrestlerom.

4. WWE powinno całkowicie zmienić politykę, a nie celować w 10 latków jedynie dla pieniędzy. Jest to zły krok i jestem pewien że WWE długo przy tym nie pozostanie. :) Może wtedy ściągne jakieś pełne RAW :D

mickfoleyzi2.jpg
  • 2 miesiące temu...

1. Czy WWE powinno do walk wprowadzić troszkę więcej brutalności ?

To na pewno spodobałoby się fanom i widzom wrestlingu...ale jak już ktoś wspomniał polityka WWE celuje w dzieci. Nim mniej brutalności tym RAW, SD i ECW mogą lecieć wcześniej w telewizji, a nim wcześniej leci tym więcej dzieci, które jeszcze nie śpią, ogląda walki. Najlepszym przykładem na to są przerwy między walkami, w którym WWE się szczyci, że RAW jest najczęściej oglądanym programem w Ameryce. Teraz chyba najbardziej im na tym zależy, a nie na poziomie walk. Wydaję mi się, że mogliby wprowadzić hardcore na ECW. Ma bardzo małą oglądalność, a to na pewno by im pomogło.

2. Czy częściej powinniśmy oglądać walki ,,specjalne''?

Walki specjalne dodają zawsze atrakcji galą. Moim zdaniem na PPV powinny się pokazywać przynajmniej 2 walki specjalne.

Tak. Ciężko jest się pokazać jako dobry high-flyer, nie wykonując żadnych ryzykownych akcji. Najlepszym przykładem jest nasz koleżka Hardy, który wykonał Swanton Bomb "na" leżącego Orton'a przed samym Royal Rumble. Ile się o tym mówiło...ile jeff zdobył przez to fanów nieinteresujących się wrestlingiem, a warto podkreślić, że w WWE znajdują się też inni bardzo utalentowani High-flyerzy, którzy nie mają się szansy pokazać.

rodzice sami są odpowiedzialni za to co oglądają dzieci a nie Vince.

Icon świetnie to ujął...

rmsig3.png

2483_1.png

• 4 tygodnie później...

Mysle ze tak. Wraz z brutalnoscia moglby wrucic pas Hardcore Champa.

Jedna taka walka a kazdej gali moglaby sie odbyc. Gdyby staly sie popularne to takich walk powinno byc coraz wiecej.

Tak, poniewaz, m.in. high-flyerzy dzieki takim akcja sa popularni i za to sie ich wielbi.

Rodzice powinni pilnowac swoich pociech. Jak pozwalaja im ogladac wrestling to musza wiazac sie z konsekwencjami.

1. Czy WWE powinno do walk wprowadzić troszkę więcej brutalności ?

No jasne że tak , dzięki temu gale powoli (bardzo powoli) zaczęły by wracać do starego poziomu . Dzieci tak jak już ktoś napisał to rodzice odpowiadają co ogląda ich dziecko a po za tym sądzę że in też spodobały by się bardziej hardcorowe walki

Oczywiście na PPV - powinny być walki w klatkach, z drabinami , TLC a od czasu do czasu na tygodniówkach powinny być no DQ , czy Hardcore

Oczywiście że tak dzięki temu niektórzy wrestlerzy mogli by pokazać pełnie umiejętności

WWE powinno zmienić politykę i włączyć hardcor do walk . ECW - nazwa wskazuje na EXTREME a tu w cotygodniowych galach - nic w walkach o pas - nic. Albo dają hardcor albo powinni zmienić nazwę

Zdecydowanie tak jak oglądałem na youtube stare walki i były o niebo lepsze od tych co teraz są Smackdown czy Raw.

Na ECW(przede wszystkim) na wszystkich PPV powinna byc co najmniej 1 walka "specjalna".

Tu nie powinno być wątpliwości bo niktóre akcje jakie oni robią to jest po prostu komedia co oni wyczyniają.

Więcej i jeszcze raz więcej walk Hardcore na ECW i na PPV jak nie będzie walk hardocre to nie wiem co się dzieje z wrestlingiem on zaczyna robić się nudny i jak telenowela ciągle to samo.