Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestling w waszym środowisku naturalnym

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No właśnie, jakie jest odczucie osób wam bliskich, kolegów, rodziny do waszego zainteresowania. W Internecie polega to na tym, że część osób uważa, że wrestling jest udawany, więc po co go oglądać? Druga cześć osób, która to obejrzała kilka walk i uważa, że wie o pro wrestling już wszystko. Na samym końcu są prawdziwi fani, których interesuje poziom walki a nie czy Jasiek Cena obronił tytuł po raz milionowy. Jak z tym jest jednak u was?

1. Czy zaraziliście kogoś mania wrestling?

2. Co o tym sądzą inne osoby?

3. Czy zwracacie uwagę na to, co mówią?

4. Czy staracie się zainteresować kogoś swoją pasją?

Od razu odpowiem jak to jest u mnie:

1. Ja zaraziłem wrestlingiem już wiele osób. W tym mój przyjaciel, z którym jako jedynym mogę normalnie porozmawiać o wrestlingu. Jednak najbardziej jestem dumny z tego,że zapasami zainteresowałem swoją 12-letnią kuzynkę. Najważniejsza rzecz to jednak ta, że ona od początku, gdy tylko zobaczyła Cene, na ESC , stwierdziła „ Co za cwel!”, po krótkiej chwili dodała „przecież on ma kwadratową mordę!” Muzyka dla uszy

2. Większość mówi, że jest to głupie i nudne, kilka osób ze szkoły ogląda to tylko dlatego że lubią się bic na polach. Moi rodzice należą do tych pierwszych. Nie pochwalają tego co oglądam, ponieważ raz natrafili jak na plaźmie puszczałem CZW violent outbreak.

3. Staram się wysłuchiwac tylko tych osób, które sklejają konkretne zdanie i mówią pozytywnie o wrestling. Gdy tylko usłyszę „przecież to ciulstwo jest”, zmieniam temat.

4. Staram się każdego zainteresować wrestlingiem. Kto wie? Może to im się spodoba i trafią na BGZ. Muszę się także pochwalić tym, że wczoraj z ojcem obejrzałem całe Backlash i nie usłyszałem żadnego narzekania. Jednak późno było i wydaje mi się, że po prostu spał.

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• Milos

2

• szymi94

2

• Hardas

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

1. Tak zaraziłem tym kumpla, chociaż nie do końca, zbytnio nie chce mu się ściągać gal, chciał nawet się zarejestrować na BGZ, :P ale coś nie ma zapędu do rejestracji.

2. Większość osób uważa, że wrestling to bajka i nie opłaca się oglądać. Mam jednak fuksa, bo chodzi ze mną do klasy osoba która ogląda wrestling i interesuje się tym dłuże niż ja. Więc nie wszyscy jednak uważają że wrestling to "shit", i mam z kim pogadać w szkole na ten temat.

3. Nie zwracam uwagi na to, co inni mówią o wrestlingu i poprostu mam ich gdzieś.

4. Tak, staram się zainteresować inne osoby tematyką amerykańskich zapasów, ponieważ 2 osoby to jednak troche mało na rozwinięcie dyskusji na temat mojej pasji.

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png

1. Ja zaraziłem połowę mojej klasy (a to nie było łatwe jak mam 3 chłopaków i 14 dziewczyn). Chłopaki lubią Triple H i Batiste, a ta część dziewczyn, które wkręciłem w świat wrestlingu zakochały się w Ortonie :P . Ostatnio jeszcze, z czego jestem bardzo dumny wrestlingiem zaraziłem ojca. I zawsze jak się z matką kłóce np. o to że mi się nie chce śmieci wyrzucić to ojciec do mnie: ,, młody a chokeslama z dachu to ty nie chcesz?''(Dodam, że ojciec jest fanem Undertakera i Kane)

2. Część kumpli mówi, że to gówno bo udawane itp. ale ich nie słucham. Matka tylko ciągle ma wąty, że ,, znowu oglądam jak te grubasy się przewracają'', ale kto by ją słuchał

3. Jeśli ktoś mówi rozsądnie to go słucham, ale jak słyszę teksty Cena to mistrzu, a Orton to pała to mi się żal takich ludzi robi

4. Nikogo nie zmuszam na siłę, większość kumpli wkręciłem tak, że oglądałem jakąś walkę na kompie i oni wtedy do mnie przechodzili i jak zobaczyli, że jakieś zapasy oglądam to mówili puść zobaczymy se to, a potem było ,, e fajne, fajne''.

1. Ja zaraziłem (pewnie sie zdziwicie) moją mame ! Zawsze ze mną ogląda wrestling na kompie hehe . Może to jest dziwne ale uwielbia wrestling i musze jej zawsze mówić co to za wrestler :8 .

2.Moi koledzy zawsze mówią " Jak on może to oglądać ?! Przecież tam sie leją po mordach i to jest burtalne" ale pewnie dlatego żeby mnie zniechęcić bo sie troche tam nauczyłem jak po mordzie lać i ich pokonuje hehe

3.Dla mnie mogą mówić co chcą . Wrestling będzie na zawsze moim ulubionym sportem (Chyba że na zawsze zawieszą Jeffa że dopingi brał xD)

4.Ja tam nikogo nie zmuszam nawet zbytnio nie chce żeby dużo osub z mojej szkoły sie insteresowało bo zaraz sie będą podniecać pomyślą że se morde pomalują markerem i że są dobrzy jak umaga :8

f6dfb83c87.png

• Styl:  Jasny

1. No w sumie to jednego kolegę... jak to można nazwać zarażeniem. Poprostu daję mu czasem jakieś filmiki na youtube no i ogląda, ale żeby ściągnąć galę, czy nawet walkę to nie. Lubi Abyssa i Judasa ;) . Oprócz tego to interesuje się tym jeszcze ze 4 osoby. Jedna w miarę normalna, ogląda sobie na Eurosporcie, trzy pozostałe lubią tylko Mysterio, Batistę i Hardy'ego.

2. Koledzy: "Lubię Reja Misterjo bo on pokonał takiego kolesia co ma 3 metry (dosłownie[chodzi oczywiście o Khalasa])) i Batiste bo jest silny" lub "Lubię Czefa Hardego bo ma kolorowe włosy i fajne takie coś na rękach podczas walki[to też dosłownie...]. Rodzice raczej nic nie mówią.

3. Raczej nie, chyba, że ktoś mówi "wrestling jest głupi bo jest udawany" to ja mu po prostu mówię coś w rodzaju "widzę, że się nie dogadamy" i sobie idę. :)

4. Średnio. Z jednej strony to podobnie jak u Hardy12 - nie chcę, żeby się cała szkoła zaczęła podniecać i udawać wrestlerów, ale z drugiej chcę zachęcić, bo w przyszłości podobno McMahon chce wprowadzić WWE na rynek wschodnio europejski no i chcę aby Polska pokazała się z jak najlepszej strony.

1.W sumie to wrestling od nowa zaczął oglądać mój Tata,bo miał przerwę z 10 lat jak nic.I to w sumie przez przypadek bo kiedyś oglądałem sobie Smack a Tata wpada patrzy i nie może uwierzyć że Wrestling oglądam,oczywiście ta przerwa zrobiła swoje choć parę akcji i wrestlerów z WCW i WWF Tata pamięta.Zainteresowałem jeszcze z 5 kumpli niestety oni są ,,fanami'' Jaśka.Dziękujemy kanałowi Extremis Sport.

2.Najczęściej mówią że jeśli nie jest to real to po co oglądać ??Mają takie zdanie gdyż w życiu nie widzieli żadnej gali,i to jest denerwujące

jeśli ktoś coś mówi nie mając pojęcia o czymś.Ale gdy zaproponuje im obejrzeć jakąś Gale i zobaczyć jak to wszystko wygląda szczena im opada.Najczęściej zwracają uwagę na oprawę gali,wejścia wrestlerów itp.

3.To zależy,jeśli ktoś sie choć trochę zna i widać że ma jakąś tam wiedzę na ten temat to chętnie z nim dyskutuje,ale jeśli wiedzę że ktoś ogląda sobie Raw na ExS i jest wielki znawca to ja mu mowie dzięki i narazie

4.Tak jak już wspomniałem zainteresowałem od nowa mojego Tate.Próbuje coraz więcej ludzi przekonać że oglądanie wrestlingu może sprawiać przyjemność,czasem na W-Fie próbujemy z kumplem coś tam próbować ,,wrestligu''

pezetvi7.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

1. Udało mi się jednego kumpla przekabacić, ale było w miarę łatwo gdyż jest fanem MMA. Trafił kiedyś na Raw na ESC, jak się o tym dowiedziałem od razu dostał na to zakaz i otrzymał linka do torrentów ;)

2. Większość uważa że to czysta głupota Przecież to ustawiane... Oczywiście są też osoby jak moja luba która uważa że to nieszkodliwa rozrywka, są jeszcze kumple którzy patrzą na to krzywym wzrokiem, ale przynajmniej powstrzymują się od głupoich komentarzy :)

3. Nie wdaje w polemikę bo wiadomo że nie dyskutuje się z debilem bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem ;)

4. Coś tam staram się robić, ale idzie ciężko... bardzo mało ludzi którzy nie są markami się w to wciągnie ze względu na to "że jest to ustawione", z resztą marków też coraz mniej...

Ale zauważcie że mamy ten sam problem u kolegów . Że mowią że to jest udawane to powiedzcie im tak "Choć ci coś pokaże i weście mój awatar im pokażcie to ciekawe czy nadal będą mówić że wrestling jest udawany :). Owszem może wrestling jest ustawiany ale nie jest tak bardzo udawany przecież jak rozwalają stół to nie jest udawany że niby co komputerowo to zrobili :8 . Bo oni nie wiedzą co to dobry wrestling bo zobaczyli jakiś uwrywek jeszcze walke Hornswoogle vs The Great Khali xD . I mnie denerwują takie osoby co oceniają to czego nie widzieli :/

f6dfb83c87.png

1. Cóż, bądźmy szczerzy, zaraziłem "wrestle manią" wiele osób ale żadną na tyle, żeby zaczęła nagle wchodzić na fora wrestlingowe, ściągać gale itp. Otóż wpierw zacznę od wprowadzenia w kuluary tego sportu mego 6 letniego braciszka. Od kiedy się urodził, ja oglądałem wrestling. Widział jak ekscytuje się tym sportem przed kompem, kiedy to uczył się chodzić, mówić itd. W końcu gdy nareszcie doczekałem się nawiązania z nim wspólnego języka (bo zaczął gadać) mogłem mu coś więcej mówić i pokazywać. Oczywiście, sprzeciw matki był i to duży. Padały zdania "Jak możesz pokazywać małemu dziecku takie zakrwawione gęby!?". Ale i tak oglądaliśmy. W tej chwili jest to osoba, z którą mogę sobie trochę o tym pogadać! Serio! I nie padają teksty Orton jest głupkiem itp a Cena rządzi (oczywiście jak chce mnie wkurzyć to mówi "Hulk Hogan to syf" albo coś w tym stylu).

Później mogę za przykład podać kuzyna, który niestety kiedyś bardziej się tym pasjonował niż teraz. Oczywiście zna wrestlerów, od czasu do czasu ściągnie jakąś walkę z przed 2-3 lat i obejrzy ale nic więcej...

Następnie koledzy z klasy. Z początku prawie nikt nie wiedział co to jest wrestling. Teraz wszyscy to wiedzą. Niektórzy oglądają RAW na Extreme :P ale nic więcej.

Ewentualnie mogę wspomnieć o tacie, który dawno temu zatrzymał się na poziomie walk SNME i teraz kiedy czasami oglądamy walki np. Hogan vs McMahon z WM 19, to jest zaskoczony:D.

2. Wiadomo, że są tacy co to chwalą i tacy co to obrażają. Jednym podoba się wrestling, drudzy sądzą, że nie ma w tym nic fajnego, bo nie biją się naprawdę.

3. Jeśli ludzie wyrażają się na temat wrestlingu a nie mają o nim pojęcia, to lepiej żeby się w ogóle nie odzywali. Nie kłócę się z nimi ale też nie wchodzę w głębsze dyskusje.

4. Jasne. Wszystkich staram się przerzucić na wrestling. Czasami się udaje, czasami wręcz przeciwnie.

banner004.jpg

2363kw0.jpg

1372dy0.gif

1426cq7.gif

1504cp9.gif

Niestety, mimo wielkich starań, nie ''zaraziłem'' nikogo. Mam kumpla, który słucha tylko rapu, myślałem, że namówię go do obejrzenia WueMki, bo przecież gościem był Snoopy. Myślałem, że to przełamie lody, wrestling mu się spodoba i gra gitara.

Rodzina: ''Jak można to lubić?'' / ''Kiedyś to lubiłam'' / ''Tylko się tłuką, beznadziejne.'' (w rodzinie jak widać zdania podzielone)

Kumple: ''wooow'' (kumple nie oglądają wrestlingu, ale jak puszczam jakiś hardcore match to nie narzekają)

Absolutnie nie. Każdy może mieć swoje zdanie, ale cokolwiek by mi powiedzieli o wrestlingu nie przestanę oglądać :D

Patrz punkt 1.

1. Ja zarazilem mania wrestlingu kolege.

2. Inne osoby mysla ze to jest super.

3. Jak mowia cos fajnego to zwracam uwage a jak cos glupiego np.(WWE jest powalone) to niezwracam uwagi.

4. Ja sie staram zaiteresowac kogos WWE bo to jest kozackie.

:D

Triple-H-sig.gif

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Jakoś mi się nie udało choć próbowałem namówić kilku kolegów do oglądania. Kiedyś puszczałem im na chacie jakieś wyjebcze walki, dawałem nawet płytki z galami do obejrzenia w domu, lecz nic z tego nie wyszło.

Albo, że "oni się zaraz pozabijają" lub też "to głupie".\

Wkurzają mnie skarajnie opinie o tym, że wrestling jest do kitu bo jest udawany, nie to co MMA. Pfff.

Aktualnie, nie :P

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   1

Hmm tak ale tylko trochę, nawet starał się thx'owac na forum ale coś mu to nie wyszło.

Jak zwykle , uważają że to bezsens , że to udawane , że to głupie , ale mam to gdzieś oglądam dalej.

Hmm jak wyżej , mam to gdzieś , oglądam dalej.

Nic na siłę , dziewczyna ze mną ogląda i komentuje walki więc już jest coś. Tak to jak ktoś chce to coś mu opowiem o tym czymś co nazywamy sportem. O tym czymś co nazywamy zapasami , o tym czymś co nazywamy wrestlingiem , wystarczy zapytać :P

Kilku kolegów, ale ich ambicje kończą się na sobotnim RAW na Extreme..

Matka mówi, żebym coś poczytał zamiast oglądać ten bezsens, a inni są ignorantami, nie widzą w tym piękna... :D

Mam na to wyje... :P

Czasami próbuje pogadać z kolesiami o wrestlingu, żeby zaczęli oglądać, nawet jeden ziomuś zaczął oglądać RAW i mówił że się na BGZ zaloguje..oczywiście się do niego nie przyznaje... :P

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

• 2 tygodnie później...

Co się bedę rozpisywał pytanie-odpowiedz :] :

Zaraziłem kolege z klasy Szczękusia i Ize (Conman ty wiesz o kogo chodzi ), ale ona to się tak powoli w to wkręca i tak sama nie wie o co w tym wszystkim biega.

Kumple odbierają to pozytywnie, za to rodzice niee bardzo są do tego pozytywnie nastawieni.

Jasne że nie gdybym miał słuchać rodziców to bym oglądał tylko wieczorynki i czytał świerszczyki..nie no bez przesady xD

No to tak fajnie by było zarazić tym wiele innych osób co równa się z większą liczbą ludzi z którymi można Ciekawie na ten temat podyskutować i powymieniać się swoimi uwagami i opiniami.

No to będzie na tyle pozdrawiam :waving:

sygnacopyvq7.jpg

img748normalgifqd0.jpg