Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy wrestling jest udawany?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie ma sprawy, dobrze, że pytasz, myślę, że każdy Ci tutaj chętnie podpowie/odpisze, jeśli miałbyś jakiś problem. Ważne również, że nie odwrócisz się od wrestlingu (mam nadzieję :P ) mimo, że już wiesz jak to jest.

Dzięki tym kopniakom chociaż część tego widowiska nie jest tak bardzo udawana i troszkę boli.

Tzn to jest tak... Owszem, często widać, że uderzenia z pięści są dalekie od realnych i pięść omija twarz przeciwnika, albo zawodnicy biją się jak dziewczyny w podstawówce. Albo tak samo ta 'skleja' na gołą klatę (np w wykonaniu Big Szoła) też wydaje mi się śmieszna, ale to nie jest tak, że tam nic nie boli. Rzuty, które panowie i panie na sobie wykonują, niektóre dźwignie zapewne cholernie bolą, tylko, że oni robią już to w ch** długo i są do tego trochę przyzwyczajeni. Często akcja jest bardzo szybka i zdarzają się kontuzje, jednak zazwyczaj zawodnicy nie dają tego po sobie poznać i walczą dalej. Czasem jakaś krew poleci, ale to w WWE rzadkość.

Co do Eurosportu i tego "This Week WWE" to tam w ogóle te walki są okrojone... Można ten program w zasadzie nazwać raportem, bo dowiesz się stamtąd tylko najważniejszych rzeczy. Moja rada, to ściągać gale z neta, albo oglądać gdzieś w necie, gdzie będą w całości. Tam Ci na pewno nic nie okroją, 'bo zbyt brutalne' ;)

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anonymus

6

• pablo modjo

4

• Pablo134

4

• szymi94

3

Top użytkownicy w tym temacie

Także na początku myślałem że wszystko jest prawdziwe, ciosy, feudy, walki. Nie wiedziałem że zawodnicy markują uderzenia a walki są ustawione. Sytuację wyjaśniło dopiero BGZ i ten właśnie temat :t_up:

JOHN CENA rulez !

Nie ma sprawy, dobrze, że pytasz, myślę, że każdy Ci tutaj chętnie podpowie/odpisze, jeśli miałbyś jakiś problem. Ważne również, że nie odwrócisz się od wrestlingu (mam nadzieję :P ) mimo, że już wiesz jak to jest.

Nie na pewno się nie odwrócę :D Od zawsze lubiłem oglądać zmagania wrestlerów, pierwsze walki oglądałem na nie istniejacej już stacji NASZA TV. Może się mylę, ale tylko Fit Finlay się ostał. Oglądam tylko WWE więc nie wiem kto walczy w pozostałych federacjach. Z tamtych czasów jeszcze pamiętam np. Booker T, Diamond Dallas Page, Goldberg i inni.

Wrestling przyciąga mnie jak magnes. Co jest tego powodem, ano to że chociaż lubię oglądać czasami inne sporty walki np. boks czy k-1 lub MMA, to jednak w wrestlingu najwięcej się dzieje i nie ma tej nudy jaka jest np. w boksie :)

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Booker T, Steiner, Sting, Kevin Nash wszyscy oni są obecnie w TNA.

16476371734edf391100c30.jpg

• 2 tygodnie później...

Widziałem kiedyś , że jak próbował zrobić coś jeden zawodnik drugiemu to oparł się o niego i poprostu z nim rozmawiał , wydawało mi sie ,że ustalają co teraz zrobią.

A w wielu walkach leje się krew czy to prawdziwa?

No to bywa różnie... Oglądałeś może "Zapaśnika"? Jest tam scena, gdy główny bohater leżąc na ringu wyjmuje żyletkę spod opaski na rękę i rozcina sobie łuk brwiowy, tak, żeby nikt nie widział... To jedna strona medalu

Ale zdarza się również, że krew jest jak najbardziej prawdziwa ;)

• 3 tygodnie później...

Nie chciałem tworzyć następnego tematu bo już jeden tu zrobiłem ale został zamknięty więc chce zadać wam pytanie..

Na czym polega ta walka?

Mask vs. Title Match

Rey Mysterio vs. Chris Jericho

Steve_Austin_10.jpg

Ulubiona federacja : WWE

Ulubiony Wrestler RAW : Randy Orton/Triple H

Ulubiony Wrestler SmackDown : The Undertaker/Jeff Hardy

Ulubiony Wrestler ECW : Christian/Tommy Dreamer

Ulubiony Wrestler TNA : Samoa Joe/Jay Lethal

Gdy Jericho wygra walkę to Rey ściąga maskę a gdy wygra Mysterio to zdobywa pas...Jasne?

PS: Aleś temat wybrał, to już mogłeś tu zadać to pytanie viewtopic.php?f=12&t=21068 :waving:

Edit: Racja, Przepraszam ;)

Edytowane przez Gość
f6dfb83c87.png

Chyba sam zauważyłeś ale tamten temat był zamknięty, łap piwko :t_up:

Steve_Austin_10.jpg

Ulubiona federacja : WWE

Ulubiony Wrestler RAW : Randy Orton/Triple H

Ulubiony Wrestler SmackDown : The Undertaker/Jeff Hardy

Ulubiony Wrestler ECW : Christian/Tommy Dreamer

Ulubiony Wrestler TNA : Samoa Joe/Jay Lethal

• 3 tygodnie później...

Wrestling nie do końca jest udawany obejrzyjcie sobie extreme rules albo table match i co widzicie to jest udawane

Człowieku oni to ćwiczą latami!

Wrestling jest udawany , zobacz jak markują ciosy , kiedyś mi kolega mówił , że jego znajomy był w USA i brał treningi Wrestlingu . To mi powiedział , że maty na ringu , są extra miękkie. Extreme Rules czy Table Matche , oni to ćwiczą , wiedzą jak upadać itp.

Wszystko jest ukartowane...

Raul7 dobrze gada. Mój brat cioteczny był na Wrestlemanii 24. Maty ponoć są Extra miękkie nawet bardziej niż łóżko na sprężynach. Stoły nie są aż tak wytrzymałe jakby się wydawało.

Ps. Przywiózł mi pas Interkontynentalny :D .

92603092449d38425a80b2.jpg

Maty ponoć są Extra miękkie nawet bardziej niż łóżko na sprężynach.

Ponoć... Nie przesadzaj, mata to nie jest ani łóżko, ani żaden inny puch. Pod spodem są sprężyny i kilka miękkich warstw przykrytych materiałem. Ale nie ugina się, jak już pewnie zauważyłeś, pod stopami, jak łóżko, po prostu nie boli zbytnio, ale aż tak super niebiańsko miękko nie jest...

Co do stołów: Na pewno nie są to takie stoły jakie macie w kuchni czy pokoju. Bardziej przypominają te szkolne stoły, z tym, że ta deska jest nieco bardziej cienka, a czasami drewno jest lekko nacięty, ba na 100% się złamało. Nie wiem, czy to prawda, ale słyszałem, ze trak się często stosuje...

dziękuje.

• 1 miesiąc temu...

Nie to nie bolało Ortona, oglądałem ten filmik ale trochę inny było widać jak on nie poleciał na Ortona tylko obok niego. Sam widziałeś że kamera było dosyć daleko więc to nie był prawdziwy Swanton na Ortona.

1z4adtw.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• KyRenLo
      Walka Pań. Thekla vs. Kris: Karta na teraz w obrazku:
    • KyRenLo
      Danhausen ma pojawić się na najbliższym Smackdown. Ciekawe, czy wzorem czerwonej tygodniówki nie rzuci, aby przypadkiem klątwy na Drew. Zobaczymy:  
    • KyRenLo
      Gabe Kidd/David Finlay/Clark Connors podpisani oficjalnie w AEW: Tutaj można dodać, że Panem w środku było również zainteresowane WWE: Były zawodnik AEW Danhausen dołączył do WWE:
    • MattDevitto
      Niestety, ale dla Japończyków wygląda to coraz gorzej. I ja wiem, że współpraca z AEW, że jest jeszcze CMLL, ale sam roster New Japan z roku na rok przyjmuje obraz nędzy. Jak się tak zastanowić to oprócz zawodników z Japonii jedynym łakomym kąskiem dla federacji zagranicznych pozostał ZSJ...Jego odejście byłoby dla mnie podobnym ciosem jak strata AJ Stylesa przez TNA ponad dekadę temu. Niby wszystko idzie dalej, ale masz przylepioną łatkę drugiej ligi. Co gorsza - słabnący roster to tylko jeden
    • IIL
      Gabe Kidd, Clark Connors i David Finlay są w AEW... Tak się zastanawiam, czy poza odchodzącym wkrótce na emeryturę Tiger Mask IV ktoś tam jeszcze w NJPW pozostał?  
  • Dodaj nową pozycję...