Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Slammiversary 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Slammiversary.jpg

Slammiversary jest galą obchodzącą rocznicę federacji od jest powstania, tkz. Anniversary Show. Nadchodząca edycja będzie już szóstą tego typu imprezą, odbędzie się w Southaven, Mississippi 8 czerwca 2008 w hali DeSoto Civic Center. Pierwsze dwie miały miejsce za czasów tygodniowych ppvs, i odpowiadały temu kolejno TNA Weekly PPV #49 i #99. Na pierwszej gali zadebiutował Sting i Sean Waltman. W walce wieczoru Jeff Jarrett & Sting pokonali AJ Styles'a & Sean Waltman'a. Na drugiej obchodząca rocznicę istnienia debiutował Jeff Hardy, w main event'cie Ron Killings pokonał Jeff Jarrett'a zdobywając drugi raz pas NWA World Heavyweight. Kolejne tego typu, zaczynając od 2005 roku były 3 godzinnymi galami pay-per-view z charakterystycznym King of the Mountain. Slangiem tegorocznej edycji jest "Shake,Rattle,and Roll".

TNA World Heavyweight Championship

King of the Mounatin Match

Special Enforcer: Kevin Nash

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe© vs. Robert Roode vs. Booker T vs. "The War Machine" Rhino vs. "Instant Classic" Christian Cage

"The Phenomenal One" AJ Styles vs. "The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle

TNA World Tag Team Championship

The Latin American Xchange© vs. Team 3D

TNA X Division Championship

"Maple Leaf Muscle" Petey Williams© vs. Kaz

Zakładki:

- oficjalna strona: http://www.tnawrestling.com/component/o ... Itemid,52/,

- wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Slammiversary_(2008)

- DeSoto Civic Center: http://en.wikipedia.org/wiki/DeSoto_Civic_Center

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• Wronek.

2

• DonCarlos

1

• RJ Jakubowski

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Moim zdaniem gala zapowiada się palce lizać. X Division Championship wygląda świetnie i nie mogę się doczekać tej walki. KOTM już mi się na takie nie wydaje patrząc z boku na obsadę. Nie wiem jak wy, ale ja chętnie obejrzałbym sobie walkę o pasy TT LAX vs. MCMG, bo oglądając ostatniego Impacta! na 100% zrobiliby genialny mecz. :)

mickfoleyzi2.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Gala zapowiada się dobrze, żeby nie powiedzieć bardzo dobrze ;)

Po pierwsze - KOTM... choć tu jak na razie lekki zawód, mianowicie obecność Rooda... no cóż, może jednak da radę... w tej walce dużą rolę może odegrać nie kto inny jak Abyss... "Doctors says - I can go home... soon" Abyss vs. Joe... to by było coś...

Po drugie - kapitalnie zapowiadający się mecz Division X... Kaz vs. Petey... Kaz raczej jeszcze pasa nie zdobędzie, ale dobrej walki spodziewać się możemy..

Po trzecie - mecz o TT... Co prawda jeszcze nie znamy obsady, ale są tylko dwie możliwości LAX vs. 3D/MCMG... w obydwu przypadkach można nastawić się na dobrą walkę, lepiej oczywiście gdyby wystąpili Gunsi...

Po czwarte - Ślub... "Val will you maried my?... in Slammiversary" Co jak co, ale to zapowiada się bardzo ciekawie, interwencja Mahatmy Ghandiego pewna. Bardzo jestem ciekaw jak to wyjdzie

Po piąte - AJ vs. Kurt(?)... tylko czy do niej dojdzie... oby :D

Gala zapowiada się świetnie.KotM na pewno wyjdzie ciekawie,toż to w końcu bardzo ważna walka,więc wątpię żeby ją zepsuli.Pojedynek o X Division Title będzie na sto procent genialny.Liczę na masę efektownych spotów i w sumie pięknego Canadian Destroyera na koniec,bo mimo że Kaz to naprawdę utalentowany typ i najlepiej mu życzę,to szkoda by było gdyby title reign Williamsa był taki krótki...

Na pewno spodziewać się można obrony pasów TT,tak jak DonCarlos napisał w grę wchodzą dwie opcje-albo 3D,albo MMG,w sumie to wolałbym tych drugich (to byłaby miazga!),choć nawet jeśli moje życzenie się nie spełni to z Team'em 3D Latynosi też wykręcą dobrą walkę.Akurat ślub Val z Lethalem mało mnie interesuje-to tylko pretekst,by zacząć to,co było przewidywane (właściwie nawet oczywiste) od dawna,czyli feud Machismo-Sonjay.

Reasumując-jeśli gala wypadnie wg oczekiwań to TNA będzie kontynuowało imponującą statystykę kolejnych dobrych PPV (razem ze Slammiversary to już 6!).Jest na co czekać ;]

e916f7e946.png

Trzeba czekać na kolejne tapingi, aby karta nabrała pełniejszych barw, obecnie kierować możemy się zarysem feud'ów z ostatniego iMPACT!. Walka Kaza i Williams'a prezentuje się świetnie, ważne jest jednak to, aby poparte było to jakimś build up'em, a także to żeby Petey dał z siebie 100% - co się niestety rzadko zdarza po kuracjach.. spekuluje się wciąż nad walkę AJ'a i Kurt'a, ostateczną wersją może być też to, że Styles zmierzy się z swoim dawnym partnerem, Tomko.. też brzmi ponętnie, ale nie będzie już tym, czym byłoby starcie z Olimpijskim Medalistom.. :) KOTM jak zawsze - nie zawiedzie, pewnie TNA znów zaserwuje nam jakiś mocniejszy bump, skoro nie będzie tam Styles'a, to pewnie Storm poleci..

Na TNAwrestling.com pojawił się artykuł, dotyczący poprzednich edycji gal Slammiversary, zawierający trochę informacji, a także podobno najważniejszych walk jakie miały miejsce, oto lista:

AJ Styles vs. Jeff Hardy - 2nd Anniversary

Samoa Joe vs. Sonjay Dutt - Slammiversary 2005

King Of The Mountain Match - Slammiversary 2005

AJ Styles & Christopher Daniels vs. America's Most Wanted - Slammiversary 2006

King Of The Mountain Match - Slammiversary 2006

Chris Sabin vs. Jay Lethal - Slammiversary 2006

Team 3D vs. Rick Steiner & Road Warrior Animal - Slammiversary 2007

King Of The Mountain Match - Slammiversary 2007.

Generalnie brakuje mi tutaj main eventu 1st Anniversary Show, czyli walki Sting & Jeff Jarrett vs. AJ Styles & Sean Waltman, możliwe, że jeszcze wrzucą. Oto link do artykułu:

http://www.tnawrestling.com/content/view/763/84/

Zobaczymy co z tego bedzie! Ja jestem dobrej mysli.

KOTM w mojej opinii bedzie wygladal tak:

Samoa Joe © vs. Robert Roode vs. Booker T vs. Christian Cage vs. Rhino

+

Mozliwy hell turn Rhino (kogos trzeba dac Abyss'owi, bo bardzo nie sadze, zeby od razu go wsadzali do walki o WHC po powrocie majac takie postacie jak BT czy Nash), ktory mozna bardzo slodko rozegrac.

+

Backup na wypadek niewyleczenia sie przez Kurt'a z kontuzji czyli: AJ vs. Tomko

+

Nieskonczony feud: Storm vs. Sting

+

LAX vs. 3D

Karta po ostatnich tapingach nabiera kolorów. Znamy już pełen skład King of the Mountain i muszę stwierdzić, że nie tego się spodziewałem, chociaż po dłuższym zastanowieniu może nieść to jakieś ciekawe rozwiązania, ale od początku - nie wiem co TNA chce osiągnąć pakując tam Rhino ? James Storm mógłby błyszczeć w tej walce, a także później załapać się na jakiś poważniejszy program np. z Cage'm.. Robert Roode też będzie potrzebował jakiegoś "miejsca zaczepienia" i możliwe, że narodzi się feud Roode vs. Rhino, na papierze wygląda średnio, ale może coś z tego wyjdzie, na miarę starć nosorożca z Storm'em. Kevin Nash został enforcer'em.. ciekawe co zrobi w tej walce, jest kilka możliwości, może odwróci się definitywnie od Samoa Joe, albo wręcz przeciwnie - pomoże mu.

Potwierdzony oficjalnie został także pojedynek AJ Styles'a i Kurt'a Angle, czyli dla mnie najjaśniejszego punktu tej gali, czekać trzeba na jakieś dalsze build up'y, bo ostatni beat down na iMPACT! ostro rozgrzał rywalizację między "szefem i podwładnym" ;) Team 3D ponownie zmierzy się z LAX, pisząc ponownie nie mam na myśli ich walki na Sacrifice, a dosyć rozbudowanego feuda, który miał miejsce ponad rok temu, gdzie program między nimi znudził się już każdemu i wsadzano ich non-stop w podobne stypulacje, tylko zmieniano nazwę.. ale obecnie jest zupełnie inaczej, Team 3D to złe charaktery, a LAX dobre - poprzednim razem było zupełnie odwrotnie, ale 3D już wypalali się jako face i blado to wychodziło. Obecnie każda z drużyn mocno stoi na swoich pozycjach i można "odkopać" dawny topór wojenny, byle jednak pokazali coś nowego.

Stawiam, że do karty dojdzie jeszcze, jak wspomniał gonums, walka Storm'a i Sting'a - chociaż cicho ostatnio między tą dwójką, a także coś między knockouts.. tyle, że wokół pasa kobiet nie jest prowadzony żaden feud, kolejne ppv bez obrony tego pasa ? ..

Karta wygląda całkiem dobrze, chociaż zawiodłem się trochę na obsadzie KOTM.

Brakuje tam kogoś takiego jak AJ albo Storm, który mógłby się bardziej wypromować..

Martwi mnie obecność Rooda, oby aż tak bardzo nie spowalniał akcji..Mam nadzieję że w końcu odnajdzie się Booker i pokaże pełnie swoich umiejętności..Dziwi z lekka obecność Rhino..

Walka AJ vs. Kurt..To jest to na co czekałem...Styles w końcu będzie mógł pokazać pełnie swoich umiejętności i już słyszę fantastyczny cheer dla faceowatego AJ'a.

Walka o pas tag team zapowiada się również ciekawie..Potrafili zrobić ciekawe walki przed rokiem, jednak jak wspomniał IIL, wtedy ten feud już się przejadł..Po ataku świaniaków na Hectora zobaczymy chyba zemstę LAX..

Walka o pas X Division to kolejny wielki plus tej gali..

Petey z Kazem napewno zrobią świetne show.Zapewne pas zostanie obroniony..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Nie zgodzę sie z przedmówcą (tak, to z tobą się nie zgadzam Wronek :8 ). Nieobecność AJ Stylesa w KotM na pewno na jego promocje źle nie wpłynie. AJ'a meczem KotM już raczej nie da się wypromować. Natomiast mecz z Kurtem może się okazać świetnym widowiskiem i dużo promocją AJ'a. Będzie występował jako face, więc cała publiczność będzie za nim stała... Za pewne przy wejściu i podczas walki nie jednokrotnie będziemy słyszeć "AJ, AJ!". Obsada KotM dziwna... Rhino? W sumie ladder to jakiś tam hardcore jest, ale czy Rhino się tam odnajdzie? Lepiej widziałbym tam Storma. Bobby Roode powinien dać sobie radę. Przecież jest tam Christian Cage ze swoim ogromnym doświadczeniem z Ladder Matchami. Samoa Joe w KotM mi nie przeszkadza, ale Booker T? Nie wiem co oni chcą osiągnąć dając go tam. Jak dla mnie to on będzie tylko spowalniał tempo całego meczu i za pewne, nie pokaże nic ciekawego. No i ten special enforcer... Nash... liczę, że nie będzie jakiejś ważnej roli tam pełnił, więc może nie zamuli meczu. Swoją drogą po co on tam :thinking: No i X Division title on the line! Ulubieniec publiczności- Kaz vs Petey Williams. Jak dla mnie bomba! Dwóch świetnych wrestlerów. Kaz jak najbardziej zasługuje na tytuł mistrza dywizji X, jednak Petey też jest dobrym mistrzem a pas trzyma od niedawna... za pewne Kaz pasa nie zdobędzie, ale kto wie, może ten feud potrwa dłużej... :thumb:

Ogólnie jest dobrze, czekam na uzupełnienie karty.

jrthqr.jpg

CC może źle to napisałem ale chodziło mi o Storma, a nie o AJ'a, który wiadomo że ma uznaną markę..i walka z Kurtem wreszcie jako face jest dla mnie czymś co chciałem od dawna zobaczyć, a nie jego durne pajacowanie u boku Kurta..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif