Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Potrenuj swoją percepcję.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

natrafiłem dzisiaj na taką stronkę ... od razu powiem, że rzeczywiście jest możliwe żeby ta pani obracała się w różne strony ... bo sam to widziałem

ciężko zapanować nad kierunkiem obracania ... ale jest to możliwe :P

podpowiem tylko, że jeśli będziecie siedzieć i się strasznie skupiać nad obrazkiem to zawsze się będzie kręcił w jedną stronę ... jeśli zaczniecie cokolwiek czytać lub rozmawiać żeby inne partie mózgu zaczęły pracować kierunek obrotu się zmienia.

na prawdę niesamowita sprawa !

http://www.insomnia.pl/;-_-t578734.html

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Polski Solider

1

• Cyc

1

• Święty

1

• Dexter.

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Kręcę ją jak dzi*ką na swoim małym! :D Ciekawe to jest, ale czy na pewno zależy od mojej percepcji? Głowy bym za to nie dał! :D

BGZ jest moją drugą rodziną!!! 

Opanowałem!!! Mam nadzieje że to nie żadna podpucha =)).

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png

Ja się nie kwalifikuję do tych 30% społeczeństwa :|

Dobre dobre tylko ciekawe czy prawdziwe,kiedyś również znalazłem coś podobnego tylko z wahadełkami.

Polegało to na tym że siłą woli musiałeś rozbujać właśnie takie wahadełko,niestety było to za trudne jak dla mnie ale Tancereczke udało mi sie zmusić do tańca :P

pezetvi7.png

Na drugiej stronie tego forum jest napisane rozwiazanie :) .Ja jeszcze nie potrafie tego rozgrysc mimo podpowiedzi, ale kilka razy udalo mi sie ta panne zmusic do obracania w innym kierunku :P .

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

To jest zajebiste. Z początku była tylko irytacja. Głowiłem się, jak to cholerstwo działa i dlaczego ta panienka obraca się ciągle w lewą stronę. Wytężałem umysł, medytowałem, skupiałem się, oglądałem TNA. I co? Jajco. Dzisiaj trochę więcej czasu poświęciłem tej pani i doszedłem to tego, jak ją zmusić do działania. Teraz jestem w stanie zmieniać jej kierunek co pół obrotu!! Naprawdę ciekawy efekt, ale do rzeczy.

Na początek jednak dwie sprawy.

Pierwsza - Nie ma mowy o sterowaniu siłą umysły. To jest najzwyklejsza w świecei iluzja optyczna. To tak, jak z tymi ciekawymi obrazkami, na których widać Coś, a po chwili... inne coś :D

Teraz uwaga

Druga - by dziewczyną sterować, należy użyć wyobraźni. Więc proszę, Dexter i baryla wynocha. Jeszcze wam żyłka z wysiłku pęknie i będzie. Ja nie chcę mieć was na sumieniu.

Jedziemy.

Jedyny kurs sterowania baletnicą w całym Internecie made by Sejbla for BGZ :D

Wchodzimy na stronę z panienką. Niekiedy można przeczytać, że ktoś ją obrócił mrugając, machając rękami, przechylając głowę, czy robiąc inne dziwne rzeczy. Ktoś może pisał, że patrzył na jej piersi, czy głowę, hmmm... Kluczem do sukcesu są jednak jej zgrabniutki nóżki. Jednak na początek - by zrozumieć o co biega - treningu robimy taki oto trik. Chwytamy suwak i ustawiamy stronę tak, by było widać tylko jej nogi... i to od kolan w dół. (Nie puszczamy przycisku myszy) Teraz czas na gościa specjalnego, a mianowicie wyobraźnię. (Jakby co, ja ostrzegałem) :D Skupiamy się na jej nodze na której stoi i wyobrażamy sobie, że stopa obraca się nie w lewo, a w prawo. Powiadam wam, załapiecie (większość) o co chodzi. Pamiętacie suwak? To do roboty, hop w górę i możecie otwierać szampana, bo dziewczyna kręci się w prawo. To samo robicie, jeśli chcecie, by laska ponownie obracała się w lewą stronę. Pamiętajcie tylko o zasadzie z suwakiem.

Jak wam się już znudzi to możecie włączyć tryb hard, czyli odsłaniacie cały gif. Patrzycie tylko na jej piętę na której się obraca - to wszystko. W końcu dojdziecie do takiej wprawy, że dziewczyna na wasze "żądania" będzie zmieniać kierunek co pół obrotu. Prościutkie.

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

A ja wam powiem , że Ani nie jesteście mentalni , ani super ani nienalęzycie do żadnych 30%...ale daliście się złapać na prosty gif wykorzystujący złudzenie optyczne.

Jesli chcecie sie przekonać w czym tkwi kant , odpalcie Adobe ImageReady i tam uruchomcie tego gifa. Przjrzyjcie przejścia między ramkami.

Tancerka sprytnie zmienia położenie nóg oraz rąk , a między 34 a 1 ramką wyraźnie zmienia kierunek ruchu i percepcja nie ma tu nic do tego. Wtedy przeglądając ramki możecie sie nawet Zesrać ze skupienia a ona i tak będzie kręcić sie tak jak ma to zapisane

P.S ..nie wierze w cuda

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Proste złudzenie optyczne... widziałem już to kilka razy wcześniej i powiem że że na początku sie nabrałem, teraz już na to za stary jestem :)

Nie płaczcie jeśli tancerka nie zaczęła wirować w drugą stronę ;) Po prostu macie pecha...

Ps. Poradnik Sejbli dobry :t_up: Dzięki niemu można najszybciej opanować tego gifa :roll: