Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Konichua!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

_MG_6784.jpg

Curry Man, znany lepiej jako Christopher Daniels pierwszy raz w TNA (w tym gimmicku) pojawił się na jednym z IMPACT!'ów tego roku. Regularnie występował w tag teamie z Shark Boyem. Zazwyczaj walczyli z Team 3D. Na gali Destination X pokonali oni Team 3D w Fishmarket Street Fight. Teraz Curry Man i Shark Boy występują osobno. 13 marca na jednej z gal IMPACT! Curry Man zakwalifikował się do Xscape Matchu na Lockdown

jak zresztą później się przekonaliśmy nie wygrał tej walki

pokonując Peteya Williamsa. Początkowo Curry Man miał występować w TNA przez krótki czas lecz reakcja publiczności na jego osobę zmieniły zdanie zarządu (na nich również wywarł dobre wrażenie).

Teraz pytania do was:

Czy Curry Man ma w TNA szanse na jakiś pas?

Jakie wrażenie na was wywarł?

Czy go lubicie?

I wasze zdanie o tym wrestlerze

Ja sam bardzo lubię Curry Mana. Jest on bardzo humorystyczną postacią. Zawsze potrafimy mnie rozbawić (zresztą pewnie nie mnie jedynego). Show które on robi jest po prostu niesamowite. Widać, jak dobrym aktorem jest Christopher Daniels. Ten gimmick dużo bardziej podoba mi się od poprzednich gimmicków Chrisa. King of Spice jest świetnym showmanem jak i wrestlerem. Bardzo lubię oglądać jego walki a jeszcze bardziej segmenty z nim. Gdy on wchodzi na ring mam ochotę tańczyć razem z nim(zresztą nie ja jeden) :D. Jak dla mnie Curry Man byłby dobrym mistrzem X Division. Niestety (przynajmniej narazie) szanse na to są nikłe, bo jak wszyscy słyszeli Jay Lethal ma dostać duży push. Jednak mam nadzieję że Daniels w gimmicku Curry Mana dłużej zabawi w TNA i w końcu zdobędzie jakiś pas. Gdy go pierwszy raz zobaczyłem to niezbyt go polubiłem. Wiedziałem że to Daniels którego nigdy nie lubiłem. Ale z czasem przekonałem się do niego. Po kilku jego walkach uznałem że jest on świetnym aktorem i showmanem. Bardzo go polubiłem a teraz należy do grona moich ulubionych wrestlerów :). Niedawno na XWT pojawił się materiał z występami Curry Mana w Japonii. Mam zamiar ściągnąć to niedługo, ale tylko ze względu że jest tam Curry Man (jego rywale w walkach które tam są mnie nie obchodzą :D). W wrestlingu są potrzebne również i takie gimmicki (czyt. komediowe). Curry Man potrafi rozbawić wielu fanów. Myślę, że po prostu nie da się go nie lubić :).

Zapraszam do dyskusji :)

P.S. Proszę o wyrozumiałość ponieważ dawno nic nie pisałem na forum.

11298115914c6aa0b9db48e.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

1

• Tet

1

• Gabislaw

1

• gnomus

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Curry Man jest bardzo kolorową i wyrazistą postacią i chociaż wolę gimmick Fallen Angel'a, jako "Japoński chłopak" Daniels może jeszcze trochę poszaleć ;) pokazuje teraz inny moveset i walki nie są tak schematyczne jak przed jego odejściem. Co ciekawe Chris pojawia się w swoim starym gimmicku regularnie w Japonii, gdzie w NJPW toczy feuda z Wataru Inoue o IWGP Jr. Heavyweight Championship. Co do pytania o zdobycie jakiegokolwiek pasa.. - jest mu to w ogóle potrzebne ? obecnie znajduje się w TNA tylko po to, aby rozbawiać publikę i osoby przed telewizorami, moim zdaniem bez jakiś większych szans na osiągnięcie czegoś większego. Daniels o poważniejsze pasy powinien zawalczyć, gdy (jeżeli w ogóle..) wróci w starym wizerunku. Wzorem Jacka też prześledzę starsze występy Curry Mana w Japonii.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ja tam za Panem Paprykarzem nie przepadam. Gdy pierwszy raz usłyszałem o zwolnieniu Danielsa pomyślałem "Czy im odbiło?", i się okazało że rzeczywiście im odbiło, ale to nie tylko tyczy się Chrisa tylko nagłego natłoku komediantów(Shark, Curry & Eric Young). Nie wiem co TNA chce takim obrotem spraw osiągnąć, ale jak dla mnie to chybiony pomysł. Ok, można powiedzieć że większości się to podoba(mi osobiście nie), ale po co? Nie lepiej było zostawić Fallen Angela? W tamtym gimmicku nie mogłem mu nic zarzucić, a teraz denerwuje mnie od samego wejścia. Zbyt dziecięcy enterteiment nie popłaca, Chris w swoim starym gimmicku może spokojnie toczyć boje o każdy pas. A jako CurryMan? Nie może, postacie komediowe nie powinny ubiegać sie o żadne pasy, One mają tylko zabawiać publikę. Dla Chrisa jest to wg. mnie duży spadek w hierarchii TNA. Z mistrza X Division stał się maskotką...

Mam nadzieję że program Curry Mana skończy sie dosyć szybko i będzie Nam dane ponownie oglądać Danielsa jako Fallen Angel...

Generalnie lubię Curry Mana,bo jest zabawny,lecz jego moveset jest tysiąckrotnie gorszy od Fallen Angel'a,dlatego też bardzo czekam na powrót Danielsa w starym gimmicku.Jasne-Curry doskonale ubarwia TNA,dostarcza mnóstwo rozrywki,ale głupio patrzeć na legendę TNA,która zamiast zachwycać akcjami wysokiego ryzyka (takimi jak kiedyś....),biega po ringu z talerzem curry na głowie.Żeby było trzecie zdanie-nie mam nic do tej postaci,jednak chciałbym,by zarzą TNA jak najszybciej zdecydował się na zdjęcie go z rosteru,a wprowadzenie Fallen Angle'a.I chyba nie jestem w tym odosobniony :)

e916f7e946.png

• Reputacja:   1

Ja powiem tak , za gościem nie przepadam. Co nie znaczy że nie szanuje go i nie podziwiam umiejętności , osobiście bardzo lubiałem Fallen Angel'a Daniels'a a nie tego pokręconego ktosia. Czekam na jego powrót. Czy ma szansę na pas? Hmm jak Super Eric ma to i Curry ma , ale nie wiem na jaki. TNA heavyweight zarezerwowany , TNA X będzie pewno feud Petey vs Lethal a Tag Teamy to jedyna możliwość? Ale w teamie z Sharkiem ? Hell No! Dwoje pokręconych gości. Nie lubię Shark'a od kiedy jest Stone Cold'em i nie lubie Curry mana a team ich to będzie tragedia. No trudno , to tylko moje zdanie.

Początkowo zmianę gimmicka Danielsa postrzegałem raczej negatywnie. Byłem przyzwyczajony do Fallen Angel'a i sądziłem, że będzie to nie potrzebna zmiana. Jednak minęło trochę czasu, no i muszę przyznać, że wygląda to lepiej niż się zdawało. Początkowo myślałem, że postać Curry Mana (już z samej nazwy troszkę debilnie się prezentuje) będzie bardziej szmacona... jednak Daniels to niemal legenda X-division, jedyny człowiek, który bronił tytułu dywizji X w ME PPV TNA (z tego co pamiętam), brał udział w ***** walce, stoczył jeden z najlepszych feudów w TNA (o ile nie najlepszy)... a tu dostaje gimmick gościa z talerzem curry na głowie. Jednak jak się okazało Daniels jako Curry Man otrzymuje w miarę porządny push, chociaż nie porównywalny z tym z najlepszych czasów The Fallen Angel'a w TNA. Dostał jako tt partnera "Stone Cold" Shark Boya... no i tu mi się nie podoba. Jeśli mają być z tymi gimmickami w federacji, to jak dla mnie tylko osobno. Teraz okazuje się, że gimmick Curry Mana sprzedaje się, fani go lubią... i TNA chce zostawić Chrisa w tym gimmicku przez jakiś czas. Szczerze powiedziawszy to wolałbym powrót do starego gimmicku, ze względu na to, że miałby większe szanse na zdobycie tytułów, a worker z niego jest porządny. Jeszcze 2 sprawy i idę pisać w innym temacie, bo trzeba nadrobić zaległości:

1) Czy Curry Man ma szanse na tytuł?

Małe, ale jednak jakieś tam ma. W dalszym ciągu jest to dobry wrestler, z nowym movesetem, który odświeża jego postać, walki są nieco mniej schematyczne... a może to dlatego, że nie jestem jeszcze do końca przyzwyczajony do Curry Mana.

2) Sprawa powrotu Fallen Angela, bo nie wątpliwie kiedyś to musi nastąpić, jak nie za miesiąc, to za 3 miesiące, albo później. Widziałbym to, tak że Daniels wygrywa X title jeszcze jako Curry Man, wtedy gasną światła i pojawia się Daniels jako Fallen Angel... może nie jakoś specjalnie oryginalne, ale mi by się podobało :)

• 1 miesiąc temu...

Curryman jest pozytywny, ale w chwili obecnej za duzo jest jednak smiesznych gimmickow. Jak najpredzej dalbym mu title shot'a i pozwolil wygrac uzywajac Angel Wings, co by podgrzalo atmosfere. Miesiac pozniej mozna byloby go efektownie pozbawic maski (pomysl podany post wyzej przez kube tez by sie zajebiscie sprzedal - ciemnosc, pozacinana muzyka, ktora by byla poprzelataniem obu themow (finalnie przeszlaby w motyw Chris'a), fajerwerki i mamy oryginalnego Fall'en Angel'a). Potem go wpedzic w feud z Kazem albo AJ'em, ktory by sie zakonczyl ***** :D

Ja nie przepadam za Currymanem. Zdecydowanie wolę Danielsa w gimmicku Fallen Angel'a. Movesetu w ogóle nie porównuję, bo nie ma po co. Wiadomo, że każdy przeciętny fan TNA woli sobie obejrzeć coś jak BME, Angel Wings, czy nawet zwykły, prosty dropkick, niż jakieś spicy drop, tańczenie na plecach, czy inne wymysły. Chociaż jako Angel był po prostu jednym z moich ulubionych wrestlerów to mimo, że Mr.Curry'ego nie lubię to jednak Daniels pokazał, że nawet w takim gimmicku może wykonać jakiś świetny spot :applause: . Jego szanse na pas oceniam jako bardzo nisko... chociaż TNA czasami lubi robic takie "niespodzianki" :roll: . Moje odczucia co do tej postaci są oczywiście negatywne. Na początku śmiałem się z niego, ale z czasem to po prostu "wygasło"... teraz jest to dla mnie uciążliwe. A ten jego theme to po prostu... :evil: . Wracaj Fallen Angel !!!

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Ja mam pozytywne zdanie o Curry Manie. Pamiętam, że na początku byłem do niego negatywnie nastawiony (jak pojawiły się newsy o jego planowanym przybycie do TNA), lecz gdy go ujrzałem na ringu od razu ten gimmick przypadł mi do gustu. Szczególnie uwielbiam jego theme song i całą otoczkę przy wychodzeniu na ring (Undertaker-ucz się :lol ).

Daniels, jak to Daniels w ringu jest zajebisty. Co do tego chyba nikt nie ma wątpiwości :)

A jeszcze jedno, szanse na tytuł dla Curry Mana są małe. Być może gdyby jakiś heel dłużej trzymał pas X a Curry Man nadal dostawałby solidny cheer to kto wie. W końcu to TNA :roll: hehe :D

16476371734edf391100c30.jpg